^

Yüzbaşı
25 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
49 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
^
3 yıl
Max 3500 Liraya 4k veya 2k Monitör Tavsiyesi
Dizi/film izlerken ve kod yazarken rahat etmemi sağlayacak monitör arıyorum. Çalışırken çift ekran kullanmaktansa tek bir monitörü 2'ye bölüp kullanmayı düşünüyorum. Oyun oynamıyorum.

IPS olması ve renk kalitesinin(HDR) iyi olması önemli.

27 inch ve üstü.

Ekran yenileme hızı önemli değil. Oyun oynamayacağım.

Ergonomik özellik bakımından yükseklik ayarı olmalı.
^
4 yıl
Modem/Router Tavsiye (Acil)
Selam arkadaşlar. Bizim alt katta zyxel vmg3312 b10b modem var. Wifi sinyali çekmiyor diye bir router bağladık ama sürekli internet kopuyor. TP Link'in dandik modellerinden bir şey. Alt katta kabloyla bağlanıldığında 32 megabit hızları görebiliyoruz. Yukarıdan bağlandığımda yerine göre 20 megabit ile 5 megabit arasında değişip zırt pırt bağlantı kopuyor.

Sadece sağlam bir router veya access point alarak wifi bağlantı sıkıntısını çözebilir miyim bu modemle? Yoksa ayrıca bir modem de almalı mıyım? Modem, router önerilerinizi bekliyorum, 700 lira kadar bütçem var, teşekkürler.

Edit: Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Router aldım 1 aydır kullanıyorum. En son yorumda görüşlerimi belirttim.
^
5 yıl
IELTS General İçin Kitap Tavsiyesi
6 ay içinde yurtdışına çıkma planım var. Bu yüzden sınava gireceğim. İngilizcem fena değil fakat tamamen sınava yönelik bir kitap arıyorum. İçinde nokta atışı soruların, konu anlatımının olduğu tek bir kitap arıyorum. Tavsiyesi olan var mı? En zayıf yanım writing; reading ve listening de kendime güveniyorum. Speaking de idare eder.
^
5 yıl
2. El Telefon Alacağım (Max 2000)
Selam gençler, fiyatlar malum uçuk durumda. Eski telefonumda iş görmez hale geldi. 2019 yılında f/p oranı en iyi olan 2. el telefonlar hangileridir? Android, ios hiç fark etmez. Telefonlardan pek anlamam yardımcı olursanız sevinirim. (Kamera kalitesi önemsiz, sadece performansı iyi olsun istiyorum)
^
5 yıl
10k\u0027ya Kadar 250cc 2. El Motosiklet Tavsiyesi
Daha önce 4 yıl 150cc kullanmışlığım var, bütçem dar fakat artık 250cc bir makine istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.
^
5 yıl
Ttnet vs Superonline vs Digerleri
Arkadaşlar oturduğum binanın altyapısı oldukça iyi. Kotasız(gerçekten kotasız!) 24 veya 32 mbit/s internetin yeterli olabileceğini düşünüyorum. Sizce en stabil ve müşteri hizmetleri en iyi olan servis sağlayıcı hangisidir? Önerebileceğiniz bir paket var mı?
^
5 yıl
Ttnet vs Superonline vs Diğerleri
Arkadaşlar oturduğum binanın altyapısı oldukça iyi. Kotasız(gerçekten kotasız!) 24 veya 32 mbit/s internetin yeterli olabileceğini düşünüyorum. Sizce en stabil ve müşteri hizmetleri en iyi olan servis sağlayıcı hangisidir? Önerebileceğiniz bir paket var mı?

Edit: Arkadaşlar en sonunda karar kılıp 16 mbit/s 25 gb kotalı superonline internet bağlattım. Aylık 74 tl. Kota aşımında 50 gb verip, 10 lira daha kitliyorlar, hız düşümü olmuyor. Bu böyle en fazla 104 liraya kadar devam ediyormuş. (inş cnms) 200 lira fatura gelirse arar, küfrederim dedim. Bu arada hızdan memnun kalmazsam eğer 24 mbit/s hıza geçmeyi düşünüyorum. Fakat onun için vdsl teknolojisi kullanıyorlar, böyle bir değişiklikte herhangi bir ücret almayacaklarını söylediler.(inş cnm) Durum böyle.
^
6 yıl
3000-3250 Arası Laptop Tavsiyesi!
Ssd olması, mat ekran olması ve işlemci gücünün iyi olması ilk önceliğim. İkinci öncelik olarak ekran kartının iyi olması; açıkçası pek oyun oynamıyorum ama oynadığımda da zevk alayım. Şu anki bilgisayarımla cs go bile oynayamıyorum :(

İşletim sisteminin yüklü olmasına hiç gerek yok. Ram de önemli değil, daha sonra ekleyebilirim. Hatta disk hiç olmasa bile olur, kendim bir ssd alabilirim. :)
^
7 yıl
Ağdaki Bilgisayarların İnternet Hızını Sınırlandırma
Arkadaşlar elimde ZXYEL VMG3312-B10A model modem var. Şu an interneti 3 kişi kullanıyoruz ve birisi indirme yapınca internet hızı aşırı yavaşlıyor. Bunun önüne geçmek için ağdaki bilgisayarın internet hızını sınırlandırabileceğim bir yöntem veya yazılım var mıdır? Hem linux hem de windows işletim sistemi kullanıyorum, önerebileceğiniz bir program veyahutta yöntem varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
^
7 yıl
İleri Seviye İçin Gramer Kitabı Önerebilecek Var mı?
Arkadaşlar, bazen akademik yazıları, makaleleri okurken kelimeleri bilmeme rağmen cümleyi anlamakta zorlanıyorum. O 2-3 satırlık uzun cümleleri toparlamakta sıkıntı yaşıyorum. Sanırım gramer olarak sıkıntılarım var. Hem phrasal hem de gramer olarak kendimi geliştirebileceğim kitap önerileri bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.