Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
669
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ttnet vs Superonline vs Diğerleri
^
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar oturduğum binanın altyapısı oldukça iyi. Kotasız(gerçekten kotasız!) 24 veya 32 mbit/s internetin yeterli olabileceğini düşünüyorum. Sizce en stabil ve müşteri hizmetleri en iyi olan servis sağlayıcı hangisidir? Önerebileceğiniz bir paket var mı?

Edit: Arkadaşlar en sonunda karar kılıp 16 mbit/s 25 gb kotalı superonline internet bağlattım. Aylık 74 tl. Kota aşımında 50 gb verip, 10 lira daha kitliyorlar, hız düşümü olmuyor. Bu böyle en fazla 104 liraya kadar devam ediyormuş. (inş cnms) 200 lira fatura gelirse arar, küfrederim dedim. Bu arada hızdan memnun kalmazsam eğer 24 mbit/s hıza geçmeyi düşünüyorum. Fakat onun için vdsl teknolojisi kullanıyorlar, böyle bir değişiklikte herhangi bir ücret almayacaklarını söylediler.(inş cnm) Durum böyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^rof -- 15 Şubat 2019; 23:46:22 >

J
5 yıl
Yüzbaşı

Eğer superonline fiber altyapısı varsa ve online oyun oynuyorsan . Superonline bağlat gerçek fiber ve avrupa serverlerında en düşük ping değerlerini alırsın. Bu siteden iki altyapıyı da sorgulayabilirsin ;https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede


Bu mesaja 1 cevap geldi.
^
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

TTnet Altyapısı=> Alabileceğiniz Hız: 85 Mbp.

Superonline ile dün görüştüm. 24 mbit/s internete 124 lira dediler. Biraz fazla geldi açıkçası. Ttnet'te ise 24 mbit/s 100 lira gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jrsmurfs
D
5 yıl
Yarbay

Fiber altyapı gerçekten iyiyse TT öneririm. SOL düşük ping sunuyor vs. gibi hikayelere kanmayın.. Olay altyapıda bitiyor. Kendimde TT Fiber kullanıyorum. Çok memnunum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ^rof

TTnet Altyapısı=> Alabileceğiniz Hız: 85 Mbp.

Superonline ile dün görüştüm. 24 mbit/s internete 124 lira dediler. Biraz fazla geldi açıkçası. Ttnet'te ise 24 mbit/s 100 lira gözüküyor.
SoL 24mbps 124tl diyen kimse işkembeden atmış. 25mbps limitsiz bile 89,90... Buyrun link:https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/turkcell-fiber-evden-cebe-tasan-paketler-kampanyasi.

35mbps+TVplus aile paketiyle 124,90tl. Bu fiyatları nereden aldınız merak ettim. Doğrudan SoL MH ile görüşün abonelik talebinde bulunun. Size tarifeleri açıklayacaklardır. Birini seçersiniz. Ama linkini verdiğim kampanya TV Plus istemiyorsanız en uygunu...



Z
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Fiber altyapı gerçekten iyiyse TT öneririm. SOL düşük ping sunuyor vs. gibi hikayelere kanmayın.. Olay altyapıda bitiyor. Kendimde TT Fiber kullanıyorum. Çok memnunum.
İstisnalar kaideyi bozmaz. Kimse binasında SoL fiber varken başka altyapıdan hizmet almaz. Yoksa tabi ki alternatifler değerlendirilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Arkadaş saçma sapan konuşup mesajlarımı alıntılayıp durma. Bloklusun bende. Bu konuda da geldin buldun beni.




Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
K
5 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar, konu sahibi arkadaşın binasında Superonline Fiber yok. Çekilen 125₺ fiyat da TT altyapısı üzerinden VDSL hizmeti vermek için fiyat. Fiber fiyatları ile kıyaslamayın.

"SOL düşük ping sunuyor vs. gibi hikayelere kanmayın" diyen arkadaş da hiç SOL altyapısı üzerinden hizmet alan bir sağlayıcı kullanmamış belli ki. TT'nin ortalama 65ms attığı yere SOL 40ms ping atar. Siz TT altyapısında bir oyunu 50ms ile oynuyorsanız, SOL'de onu 40'tan yukarıda oynamazsınız.

İnternet konusunda da tavsiyem Millenicom'dur. Altyapınız sağlam ise zaten müşteri temsilcisiyle vs. uğraşmazsınız. Kurulum yapılır, ve internetinizi sorunsuz kullanırsınız abonelik boyunca. Milleni tavsiye etmemin sebebi ise Superonline omurgasını kullanması. Yani Türk Telekom üzerinden hizmet alsanız bile en yakın konumda Superonline üzerine aktarılır internetiniz, bu yüzden mevcut TT üyeliğinizden ortalama 10ms daha düşük ping alırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

millenicom superonline altyapısında 50 mbps hızı 90 liraya veriyor
eğer superonline altyapısı varsa telekomun paketlerine bulaşmayın derim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Herkese aynı bağlantı verilmiyor. Sizin gördükleriniz ne bilmiyorum ama, gerçek Fiber olmadığı belli. Ben altyapı diyorum, siz TT, SOL'dan kötü gibi laflar ediyorsunuz.

Gereksiz laf dalaşı yerine sonuçları da karşılaştırabiliriz. İsteyen SOL abonesi gelsin sonuçları karşılaştıralım. Hazır konusu var.. Gerçi SOL diye konuşanların hiçbirini o konuda göremedim...

https://forum.donanimhaber.com/en-iyi-yurtdisi-cikisi-saglayan-iss--136463483


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HHsungur
Z
5 yıl
Yarbay

Herkes aynısını düşünüyor da bu aralar TTNet aşkları türedi forumda. İşlerine gelmeyen yanıt alınca da çok bozuluyorlar bir de...




Bu mesajda bahsedilenler: @schipht
K
5 yıl
Binbaşı

Acıbadem'de Türk Telekom'un yurt dışı çıkışlarına doğrudan fiber ile bağlı olan Türk Telekom Looking Glass sunucusu "gerçek fiber" ile bağlı değil yani, bunu mu iddia ediyorsunuz?

SOL'ün pingleri her zaman daha iyi oldu, böyle giderse de her zaman daha iyi olmaya devam edecek. Çünkü TT'nin routing'i berbat ötesi, QoS sistemi de berbat ötesi. Aboneye falan gerek yok, doğrudan Looking Glass sonuçlarından oluşan bir dizi görseli ekledim konuya.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137161173

Umarım TT de routing yapısını düzeltir, QoS'u düzene sokar da pingleri düşürmeyi başarır. TT kötü, SOL iyi gibi bir iddiam yok. TT de fiber getiriyor, SOL de, hangisi olursa olsun fark etmez, fiber çekilsin, ülkemin insanı fiber ile buluşsun da gerisi önemli değil. Hangisi gelirse gelsin alternatiflere yönlendireceğiz zaten.




Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
^
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar en sonunda karar kılıp 16 mbit/s 25 gb kotalı superonline internet bağlattım. Aylık 74 tl. Kota aşımında 50 gb verip, 10 lira daha kitliyorlar, hız düşümü olmuyor. Bu böyle en fazla 104 liraya kadar devam ediyormuş. (inş cnms) 200 lira fatura gelirse arar, küfrederim dedim. Bu arada hızdan memnun kalmazsam eğer 24 mbit/s hıza geçmeyi düşünüyorum. Fakat onun için vdsl teknolojisi kullanıyorlar, böyle bir değişiklikte herhangi bir ücret almayacaklarını söylediler.(inş cnm) Durum böyle.

Bu arada internet altyapıma nokta koymak için birkaç fotoğraf ekleyip uzayan tartışmayı sonlandıralım bence. Şu adresten baktım: https://www.internetaltyapisorgulama.com/altyapi/abone/fiber-nerede.html

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: şu resimlerin önizlemesini bir türlü yapamadım, site mi sıkıntılı ben de mi sorun var anlayamadım, iconlara tıklayınca açılıyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^rof -- 16 Şubat 2019; 0:2:12 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.