A

Çavuş
07 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
Bilgisayarımın BenchMark Sonuçları
http://www.userbenchmark.com/UserRun/6851815

Lol gibi oyunlarda hafif kasma oluyor(stabil fps 160)
Ko gibi oyunlarda ise sistem komple kasıyor fps aşırı düşüyor

Donanım olarak hangilerinde yükseltme yaparsam bu sorun kalkar ortadan ?
A
7 yıl
İşlemci Çekirdek Açma [Bios]
Selamlar ARkadaslar

msi Z270 TOMAHAWK (MS-7A68) (U3E1) modelli anakarta sahip ve Intel Core i7 7700 işlemci bilgisayarım var

Ancak renderları cok uzun sürede alıyorum ve işlemci 8 cekirdek olmasına ragmen sadece 4 cekirdegi kullanıyor.Biosdan Bu çekirdekleride nasıl aktif ederim
A
7 yıl
Bursa
Tamamlandı teşekkürler
A
7 yıl
[YGS-1] Üni. Tercihi Sorunsalı ile Aylardır içim içimi kemiriyor.
Herkese Merhabalar ve Hayırlı Bayramlar

Önyazı

{

Ygs seçim sorunsalı ile ilgili belirttigim gibi aylardır kendi kendimi bitirdim.Sonunda internette sıkca araştırma yapmak yerine bilir kişilere danışma fikri geldi aklıma google'ye Ygs forum yazdıgımda donanimhaber (Müptelası oldugumuz) artık bizim sitemiz diyebilecek kadar bütünleştiğimiz bu site yine ilk sırada karşıma çıktı.Her alanda başlıklar açtıkları ve ilgilendikleri için kurucu emekçi yapım ve yayımcı tüm bireylere içten teşekkür'ü borç bilerek teşekkür ve saygılarımı kendilerine sunuyorum.Ve asıl konuya geçiyorum.

}

Lise 2 de örgün öğretimi terk ederek AOL (acık ogretim lisesine) başladım. o dönemler kaydımı yaptırmama rağmen sınavlarını umursamadıgım liseyi 5.yılında bitirdim ve o yıl hiç hesapta olmayan ygs sınavına,kitabların yüzünü dahi açmadığım 7 yıllık öğretim hayatı boşlugunun ardından 2 aylık (sabah 5 aksam 12 olmak üzere) yoğun çalışmadan sonra girdim.Ygs-1 üzerinden o yıl 310 puanı (+30) yakalayabildim.İstediğim okulu kazanabilecegim bu puan, o dönem ki zorluklardan ve bilinçsiz hareketimden dolayı malesef heba oldu.Bu yıl yine 1 ay calısabildigim sınav sonucunda ise 180 puan (ygs-1) alarak neye ugradıgımı şaşırdım.Geçen yılların değerini yeni anlamamdan ötürü 1 yıl daha bekleyemeyecegimden burada sizlere danışmaya karar verdim.Bu puanla bilgisayar yazılım vb gibi alanları yazabiliyorum fakat üniversitelerin; kontenjan doldururken belirlediği kriterleri karşılayabilirmiyim bilmiyorum.Bu konuda internette araştırmam sonucu net bir cevap ve hatta hiç cevap bulamadım.

şu an 23 yaşındayım 1994 dogumluyum.Herhangi bir bilgisayar yazılım bölümünü yazdıktan ve 1 yıllık calısmadan sonra geçiş sınavı ile farklı üniye geçmeyi düşünüyorum.

Asıl sormak istedigim ise şu;

Üniversitelerin alımlardaki 96,97,98 gibi yaş kuralları beni ne kadar etkiler?

Açıkta kalırmıyım?


Şahsımla alakalı >>

Hedefim : Bilgisayar mühendisligi

2 yıllık boşlukta alanımla ilgili araştırmalarım sonucu uzmanlaştıgım konular : 3D Uzmanlıgı Ölçülü ve Organik (3D Organik Ressamlık Dahil,Makine çizimleri,detaylı çizimler,Render),c# orta seviye hakimiyet,Mysql,SQL Orta seviye hakimiyet,Mekanik düzeyde ingilizce.

Sizlere belirteceğim şeyler bunlardan ibaret.5 dk kadar öz bilincinizle kendinizi benim yerime koymanızı ve cevaplamanızı istiyorum.

Yargılı veya yargısız yaklaşımların hiçbiri sorun değil.Bir bildiginiz varsa paylaşmanızı isterim.
A
7 yıl
Mac Os X Yosemite 10.10 (The CPU has been disabled by the guest operating system.) Hatası
VMWare Workstation programı ile hp compaq pro 6005 sff pcye mac os x sürümünün amd desteli olanını araştırdım ve kurdum.kurulumda sorun yaşamadım zaten /amd komutu ile kurdugumdan sorun cıkmadı.kurulum bittikten sonra kurdugum sürücüyü baslatmaya calıstıgımda

The CPU has been disabled by the guest operating system. Power off or reset the virtual machine.

hatasını alıyorum kurulumda sorun yaşamazken kurulum sonrası neden böyle yapıyor anlamadım.Ayrıca işlemcim Athlon II x2 amd.Araştırdım fakat çözüm bulamadım.Ne yapmalıyım
A
7 yıl
Fareyi Takip eden video cekme programı
Başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar video çeker iken fareyi takip edicek program arıyorum.
A
7 yıl
Laptop Satın Alıyorum [Tavsiyeleriniz Gerekli]
Merhaba Arkadaşlar

Laptop için 5000 TL ayırdım ancak ihtiyaç duyduğum sistem (araştırmalarım sonucu) 1500 2000 TL aralığında gelip gitmekte.Kalan 3000 TL ile de masaüstü toplamaya karar verdim.

Kısaca 2000 TL (Max) Laptopa ihtiyacım var.Sizede sormadan yapamazdım tabi :) Sizin Fikriniz nedir ?

Not : Laptobu Çizim İçin Kullanıcam Yani Render Zamanlaması (işlemci) ve ekran kartı önemli bunuda göz önünde bulundurursanız sevinirim
A
7 yıl
Full HD Oyun Video Çekimi Hakkında Uzman Desteği Gerekli
Selamlar Arkadaslar uzun zamandır çözemedigim oyun videosu cekimi hakkında sizlere danısmak istedim

Bilgisayarım donanım özellikleri aşşagıda pek birşey anlamam fakat

1-)Bu sistemde video cekebilecek bir program + Full hd video cekmem gerek böyle birşey mümkün mü?
2-)Directx Yakalama ile Full ekran video cekim arasındaki fark nedir ?
3-)Eger bu sistem full hd cekim yapamazsa ne eksik ne ilave etmem gerek
4-)Ve Video Cekiminde Zorunlu bilinmesi gerekenler nelerdir




< Resime gitmek için tıklayın >
A
7 yıl
Monitorun Belli Bir Kısmı Bulanık Lütfen Bakın
Selamlar Arkadaslar

L20T-4 LED Monitor'üm Var.En son çözünürlük 1600x1200 Bu Çözünürlükte sorun yok fakat görüntüyü yayvan veriyor.

Nedemek Yayvan ? Şöyle Belirtiyim Bir Yuvarlak Düşünün.Mesela Ekranda Bir Top Resmi Var.Bilirsiniz Top Eşit Denli Bir Yuvarlaktır.Fakat Ekranı 1600x1200 çözünürlüğe aldığımda Resim Hafif Amerikan Futbol Topu eksenine Dönüşüyor Yani Görüntü Yayvanlaşıyor x ekseninde.

Gelelim Asıl Soruma Ben bu yayvanlığı 1600x900 'de gideriyorum ama monitorun orta kısmı bulanıklaşıyor kenarlarda sorun olmuyor.Dpi Ayarını %125 %150 ye çekmem fayda vermedin ortada yine dışardan bariz görülen bir bulanıklık oluyor.Ne Yaptıysam orta yolu bulamadım.

Sorun Nereden Kaynaklı Olabilir
A
7 yıl
Basit Bir Sorunum Var Fakat Professional Destek Gerek
İyi Forumlar Selamlar Arkadaslar

Onboard Vga Ekran kartı ile idare ediyordum uzun süredir 256 'lık ile yeni 1gb lık harici ekran kartı aldım bilgisayara bagladım güzelce ve calıstırdım görüntü geliyor fakat vga yazıyor sag üstte yani ekran kartı aygıt yöneticisinde görünmüyor.Drp.su ile tarattıgımda site bile görüyor .ayrıca özellik kısmı şu şekilde.

< Resime gitmek için tıklayın >

Nedir Bu sorunun çözümü acaba ekran kartı bozuk olabilirmi

quote:

EMEGİ GECEN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Çözümü Su sekilde arkadaslar farklı bir forumda bu sorunu yasayan bir arkadas sayesinde hallettim.

Safe modda pcyi baslatın ve onboard kartı kaldırın tekrar baslatın standart vga bagdastırıcıs olarak gorunecektir ardından driverinizi kurun sorun ortadan kalkıyor iyi forumlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.