1

Yüzbaşı
16 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
1
8 yıl
Toprak altındaki uçaklarımız
1948 yılında Kayseri Askeri Havaalanı’nda Asteğmen olarak askerliğini yapan birinin şahit olduğu bu olay, yıllar sonra havacılık tarihine dair araştırmalar yapan Uluhan Hasdal’ın kulağına gidiyor. 1980’li yıllarında başında bu hikayenin peşine düşen Hasdal, 1980’lerin sonuna doğru bir üsteğmen yardımı ile bölgeyi tarıyor. Dedektörden gelen sinyaller ise, uçakların varlığını kanıtlar nitelikte.

Kaynak
1
8 yıl
Karşınızda Yeni PANAMERA
< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni Panamera, ikinci jenerasyonu ile karşımızda. İşte bir salon otomobili ile spor otomobilin en iyi karışımına dair tüm detaylar…

Porsche Panamera, 2010 yılında hayatımıza girdiğinde sedan bir Porsche fikrini hepimiz yadırgamıştık. Ancak, 2004 yılında Cayenne ile tanıştığımızda onu daha çok yadırgamıştık ki, Cayenne sonraları kendini sevdirmeyi başarmıştı. Haliyle Panamera’ya ısınmamız da çok zaman almadı. Spor otomobil gibi davranabilen, hatta görünebilen ama bir salon otomobili olan Panamera, kısa sürede başarılı satış rakamlarına ulaştı. Türkiye’de özellikle Florya-Yeşilköy bölgesinde peynir-ekmek gibi sattı. Panamera, şimdi geçmişinden aldığı cesaret ve güçle yenilendi, ikinci jenerasyonu ile karşımıza çıktı.

911’İN TASARIM DİLİ

Yeni Panamera, özellikle dış tasarımında modelin ana hatlarına sadık kalmış. Ancak. ön ve arkada ise hayli sihirli dokunuşlar mevcut. Arkadan bakıldığında Porsche 911 ile aynı tasarım dilinin kullanıldığı anlaşılıyor. Ön tasarımda da -arkası kadar olmasa da- 911’in izlerine rastlamak mümkün. İç mekanda ise daha radikal değişimlere gidilmiş. Porsche’de modaya uyup, orta konsola devasa bir ekran yerleştirmiş. Vites topuzu tasarımı ve pedestal da değişime uğramış.

Kaynak
1
8 yıl
Uçaklar Düşmeden Önce Çekilen Son Fotoğrafları
1
8 yıl
F-16 SAVAŞAN ŞAHİN
1
8 yıl
Fiat 124 Spider’in Amerika Fiyatı
< Resime gitmek için tıklayın >

Fiat 124 Spider’in ABD fiyatı belli oldu. Türkiye fiyatını tahmin etmekse zor değil…

Fiat, bugüne kadar ürettiği en güzel modeli olarak anılan 124 Spider’i kullanıcının beğenisine sunmaya hazırlanıyor. İlk kez 50 sene önce üretilen 124 Spider, günümüzde Mazda iş birliği ile yeniden hayat buldu.

Mazda MX-5 ile Platform Paylaşımı

Fiat 124 Spider, yeni Mazda MX-5 ile aynı platformu ve paylaşıyor. Dış tasarımda Fiat çizgilerinin hakim olduğu yeni model, 1.4 litrelik turbo benzinli motor seçeneğine sahip olacak. 140 beygir güce sahip olacak bu motor, 6 ileri manuel şanzıman ile gücünü yola aktaracak. Aynı zamanda yeni modelin otomatik şanzıman seçeneğinin olacağını da ekleyelim.

ABD Fiyatı: 24 bin 995 dolar!

Fiat 124 Spider, ABD’de 24 bin 995 dolar etiketle satışa sunulacak. Abarth varyasyonu ise yaklaşık 3 bin dolar farkla 28 bin 195 dolara satışa sunulacak.

Kaynak
1
8 yıl
Amarok\u0027a Yeni Motor Seçeneği (V6 DİZEL)
< Resime gitmek için tıklayın >

Volkswagen Amarok, geçirdiği makyaj operasyonuyla daha zarif, yeni V6 TDI motoruyla daha güçlü…

Volkswagen’in ticari sınıftaki pick-up temsilcisi Amarok, makyaj operasyonu geçirdi. Piyasaya çıktığı günden bu yana, kullanıcılardan son derece olumlu yorumlar alan Amarok, makyaj operasyonu ile daha modern ve zarif bir çizgiye kavuştu. Bunun yanında Amarok’un yeni bir motor seçeneği de duyuruldu.

Makyajlı modele yeni V6 TDI motor seçeneği.


Aslında Amarok’un makyajlandığı 2015 yılının Aralık ayında duyurulmuş ve makyajlı modelin fotoğrafları basınla paylaşılmıştı. Ama makyajlı modelle birlikte satışa sunulacak olan V6 dizel motor seçeneği ile ilgili detaylar bugün belli oldu. 2017 yılında, kasa değişimi ile beklenen V6 TDI motor seçeneği, makyajlı Amarok’ta önümüzdeki eylül ayından itibaren satışa sunulmaya başlanacak.

Kaynak
1
8 yıl
Peugeot 308 Sedan’a Merhaba Deyin!
< Resime gitmek için tıklayın >

Peugeot 308 Sedan, Pekin Otomobil Fuarı’nda yüzünü gösterdi.

Peugeot’un, 308 platformu üzerine inşa ettiği yeni sedan modeli 308 Sedan, Pekin Otomobil Fuarı’nda yüzünü gösterdi. Peugeot’un 5 yıllık geliştirme planı çerçevesinde ortaya çıkan model, EMP2 platformunu kullanacak.

Peugeot 308 Sedan’ın hangi motor seçeneklerine sahip olacağı ise henüz belli değil. Üstelik, Fransız üretici bu sedan modeli tam olarak hangi pazarlarda satışa sunacağını da açıklamadı. 2016 yılının ikinci yarısı itibariyle, Peugeot 308 Sedan hakkında daha fazla bilgiye sahip olmamız muhtemel gözüküyor. Ancak, şu an 1,2 litrelik ve 1,6 litrelik turbo destekli iki benzinli motor seçeneği olacağı konuşuluyor. Bu motor seçeneklerinin hem otomatik hem manuel şanzıman opsiyonuna sahip olacağı da kulislerde konuşulanlar arasında. Dizel motor seçenekleri ya da farklı benzinli motor seçenekleri ise yine bilinmeyenler arasında.

Kaynak
1
8 yıl
KOLEKSİYON!PanAm\u0027ın 1970’lerde Ankara’ya Yolladığı Tanıtım Filmi
Geçtiğimiz yıl, Beyoğlu’nda bir antikacıda karşıma çıkan bu parça beni fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Pan Am tarafından Ankara’ya yollanan bu tanıtım filmi, 16mm bir şeritten oluşuyor. Önce 1950 hatta Pan Am’ın Ankara seferlerine başladığı yıl olan 1947 yılına ait olabileceğini düşünmüştük ama filmin daha en başında görünen Boeing 747-100, bize filmin 1970’lerde çekildiği mesajını veriyor.

Havacılıkla ilgili pek fazla sahne yok ama yine de 1970’lerin Amerika’sına kısa bir yolculuk yapmak istersiniz diye düşündüm. İyi seyirler…

YOUTUBE VIDEO
1
8 yıl
NEW BEETLE GELECEĞİ? Kaplumbağa Efsanesi Bitiyor mu?
Makyaklı New Beetle.

Makyajlı New Beetle 2011 yılında hayatımıza girdiğinde hepimizi heyecanlandırmayı başarmıştı. Modern çizgiler ile Beetle’nin yapısı ancak bu kadar iyi harmanlanabilirdi. O artık gerçek bir tarz otomobiliydi ve piyasada Mini başta olmak üzere tüm rakiplerine kök söktürecekti. Nitekim öyle de oldu. Makyaj, New Beetle’ye yaramıştı. Ülkemizde de, artık caddelerde daha çok New Beetle görür olduk. Umarım görmeye de devam ederiz…

Efsane bitiyor mu?

Son günlerde otomotiv kulislerinde konuşulan bir iddiaya göre Volkswagen, New Beetle üretimine 2018 yılında son verecek. Henüz Volkswagen tarafından resmi bir açıklama yok. Beetle efsanesi bitecek mi, devam mı edecek? Bunu zaman gösterecek…

KAYNAK
1
8 yıl
Fiat Fiorino artık makyajlı
< Resime gitmek için tıklayın >

Fiat Fiorino, kullanıcılarla buluştuğu ilk günden bu yana başarılı bir grafik çiziyor. Tüm dünyada 370 binden fazla satılan hafif ticari model, şimdi makyajlı versiyonu ile karşımızda.

Fiorino, geçirdiği makyaj operasyonu sonrasında daha modern bir yüze kavuşmuş. Çok radikal değişikliklere gidilmese de hem iç mekanda hem de dış mekanda bazı iyileştirilmelere gidilmiş. Makyaj operasyonu sonrasında en net göze çarpan değişiklik tamponlarda olmuş. İç mekanda da Fiat markasının yeni iç tasarım anlayışı ön plana çıkıyor.

Kaynak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.