N

Teğmen
12 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
151 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
HDD VERİ KURTARMA LÜTFEN YARDIM
Merhabalar,

İki bölümden oluşan 1TB lık harddiskimi yanlışlıkla tek birim yaptım. İçindeki verileri kurtarmam veya eski haline getirmem gerekiyor. Bildiğiniz yol varsa lütfen yazın. Çok ihtiyacım var.

Kurtarmam gereken HDD resimdeki "Disk 0" dır.

Yanlışlıkla tek birime çevirmeden önce 250gb ve 750gb iki ayrı bölümdü. Öncelikli olarak tekrar eski haline getirmem mümkünmüdür?


< Resime gitmek için tıklayın >
N
4 yıl
8.000 liraya yayıncı PC tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşıma monitör hariç 8.000 lira bütçeye göre yayıncı PC tavisyesi isteyecektim.

teşekkürler
N
7 yıl
1000 liraya sistem tavsiyesi
merhabalar bi arkadasim icin 1000-1500 arasi sistem toplayacagiz. alinacak parcalar anakart islemci ram ve ekran karti olacak. pc filmlerde ve bazi oyunlarda kasma problemi olmadan calistirmasini istiyor. son zamanlar piyasayi takip edemedigim icin konuyu actim. yardim edenlere tesekkurler.
N
8 yıl
A68HM-E33 Anakartta SSD Raid 0 Yapmak
Öncelikle merhabalar,

MSI'ın A68HM-E33 modelli anakartın da Raid 0 nasıl yapılır anlatmak istiyorum. Çünkü 2 gün çok uğraştım belki birilerine yardımcı olur.

Elimdeki SSD modeli 2 adet OCZ'nin AMD Radeon R7 markalı 120Gb SSD si.

İlk olarak SSD leri kasamıza monte edip SATA ve güç kablosunu takıyoruz.

Ardından bilgisayarı açıp BIOS tan sırasıyla Settings > Advanced > Integrated Peripherals > SATA Mode > Raid 0 yapıyoruz...

Yine Settingse girip Boot > Boot Mode Select > Legacy seçiyoruz.

Kaydedip BIOS tan çıkıyoruz ve PC açılırken Raid ile alakalı yazılar çıkıyor. CTRL + R basarak Raid menüye giriş yapıyoruz.

Burada iki SSD yi seçip (insert tuşuyla seçiliyor) "Delete Array" yapıp siliyoruz. Dikkat! eğer PC nize başka Harddisk takılıysa onları seçmediğinize emin olun.

İki SSD yi seçip "Delete Array" diyip sildikten sonra "Create Array" yazısının aktif olduğunu göreceksiniz. Create Arraye basıp iki SSD yi seçin ve Enter yapıp onaylayınca Raid 0 - Raid 1 yazısı belirecek. Burdan Raid 0 olana getirip onay verince iki SSD nin birleştiğini göreceksiniz.

Kaydedip çıkın PC başlarken Raid ekranında SSD lerin tek harddisk olduğunu göreceksiniz.

Windows kurarken Raid yapılmış harddiskinizi görmüyorsa (ki bu anakartta görmedi), internetten Raid driverını farklı bir USB belleğe kaydedin. Gözat'a tıklayınca CD-ROM yazısının yanındaki kutucuğa tıklayıp USB nin içindeki driver klasörüne gelin. Hangi Windows sürümünü kuracaksanız o klasöre girin ekranda driver dosyası gözükecek. Seçip ilerleye basın yükledikten sonra biraz bekleyin ve Raid 0 yapmış olduğunuz harddisk gözükecek. Ve Windowsu kurun...

Önemli Uyarı: Bilgisayarınız kapalıyken SSD lerin SATA veya Güç kablolarını çıkarıp bilgisayarı açarsanız Raid 0 ve kurulu olan Windows hasar görür ve işletim sistemine girmez. Ben USB ile bilgisayarı onarma gibi seçenekleri denememe rağmen bilgisayar açılmadı. Bu durumda herşeyi sil baştan tekrar yapmak gerekir. BIOS tan Raid 0 modu bozup SSD lere format atıp tekrar dan Raid 0 yapmanız, birleştirmeniz ve Windowsu kurmanız gerekecek.

Sonuç olarak bilmeyeni için ilk yapanlar için çok zahmeti var. Bir ara uğraşırken keşke tek mi alsaydım dedim. Fakat sonuç bayağ iyi.

< Resime gitmek için tıklayın >
N
11 yıl
Samsung Monitör Ekran Dalgalanması Sorunu
Merhabalar, kullanmakta olduğum Samsung S23B550V modelli monitörüm nedenini anlamadığım halde arızalandı. Bilgisayarla hiçbir bağlantısı olmadığı halde monitörü açtığımda beyaz çizgiler aşağı yukarı dalgalanıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba???

Buda resmi,

< Resime gitmek için tıklayın >
N
11 yıl
Sanal Sunucu için Sistem Önerisi
Merhabalar,

Kendi sanal sunucumu (VPS/VDS gibi) kurmak istiyorum. Intel Xeon işlemcili veya oluyorsa başka bir işlemci, ve diğer bileşenleriyle sürekli açık kalabilecek bir yapıya sahip olup, beni yarı yolda bırakmayacak sunucu sistem önerileriniz varmıdır?

Veya sizin önerebileceğiniz farklı sistem önerileriniz nedir?

Bir Sanal Sunucuda hangi bileşenlere dikkat etmeliyim?
N
12 yıl
Samsung S23B550V Hakkında
Merhabalar, kısa bir zaman önce Samsung S23B550V monitörü aldım. Fakat HD filmlerde kare kare olma sorunu yaşıyorum. Ürünün içinden HDMI kablo çıkmadığı için HDMI kabloda alıp bağladım fakat aynı sorun devam ediyor. İzlediğim HD filmlerde bariz biçimde karelenme oluyor. Bunun nedeni ne olabilir? Veya aynı problemi yaşayan, çözen varmıdır?

Sistemim AMD Athlon x2 2.6Ghz , 2GB DD2 Ram , HD4850 256Bit 1Gb GDDR5 Ram , işletim sistemimde Windows 7 Ultimate (64 Bit)

Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum saygılar.

Not: Şuan değişik media playerlarla oynatınca görüntü kalitesinin değiştiğini gördüm. Bu sorunun monitörden değilde codeclerden olduğunu sanıyorum. Ama sorun hala çözülmüş değil. Öneri ve görüşlerinize açığım.

Sorun yüklediğim codeclerle düzeldi
N
13 yıl
2.500TL ye Sistem Önerisi
Merhaba arkadaşlar,

2.500TL ye kadar Sistem önerilerinizi bekliyorum. İşlemci olarak AMD Phenom II x6 1090T kullanıcam. Buna göre sistem çıkarırsanız sevinirim. Klavye, Mouse hariç Kasa ve Monitörde alınacak. Herhangi bir Overclock yapılmayacak. Daha çok Grafik Tasarım, Web Dizayn ve Film, Müzik arşivi olarak kullanıcam. (External HDD tercihim değil) Ama bunun yanında Grafik olarakta iyi olmasını bekliyorum.

İyi forumlar.. (:
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.