R

Çavuş
11 Aralık 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 yıl
Türknetin Robotik Müşteri Temsilcileri Bıktırdı
Merhabalar,

Türknet 35 mbpse kadar destekli internet kullanıcısıydım ve aldığım maksimum hız 20 mbps civarında oluyordu. İnternet hızımın yetersiz gelmesi üzerine paket değişiklik sayfasında sunulan teklifi değerlendirerek 100 mbpse kadar destekli bir üst pakete geçiş yaptım. Fakat alabildiğim maksimum hız şuanda 25 mbps. Bir önceki pakete göre sadece 5 mbpslik bir artış oldu.

Bu nedenle türknet oim üzerinden teknik destek kaydı oluşturdum ve bir üst pakete geçiş yaptığım halde internet hızında bir artış yaşamadığımı bunun için türknet ya da modem değiştirmek dahil benim tarafımdan yapılması gerekenleri sorduğum bir msj bıraktım.
Destek kaydından gelen ilk teknik durum bilgileri aşağıdaki gibiydi.
< Resime gitmek için tıklayın >

Arada Vedat A. ve Burak Ç. kod isimli botlar tarafından sistem kontrollerinin devam ettiği anlayışım için teşekkür ettiklerine dair otomatik mesajlar gönderildikten sonra son olarak yine Burak Ç. tarafından sistemde yapılan kontolde herhangi bir arıza tespit edilmediğine dair bir mesaj atılarak yeniden teknik durum bilgileri paylaşılarak sormuş olduğum hiç bir soruya cevap verilmeden otomatik sistem mesajları gönderilerek arıza kaydı kapatıldı.
Destek kaydından gelen ikinci teknik durum bilgileri:
< Resime gitmek için tıklayın >


Destek kaydını açtığımda istenilen 15 dk aralıklı hız testi sonuçları:
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Destek kaydı kapandıktan sonraki hız testi sonucu.
< Resime gitmek için tıklayın >


Görüldüğü üzere yaklaşık 1 haftalık destek kayıt süreci sonrasında son kullanıcı açısından hiç bir iyileşme sağlanmadan ve açıklayıcı bilgi verilmeden kayıt kapatıldı.


Türknet destek ekibinden umudumu keserek burdaki arkadaşlara danışmak istediğim bir kaç soru var. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Öncelikle destek kaydından gönderilen teknik bilgilerin ayrıntısına çok hakim değilim lakin anladğım kadarıyla bana yaklaşık 85mbpslik download 40mbpslik upload hızı tanımlanmış. Mevcutta bana ulaşan ise downloadda 84mbps upload ise 8mbps.

Soruma gelecek olursam uploaddaki tanımlanan hız ile bana ulaşan hız arasındaki farkın altyapıdaki kayıptan kaynaklandığını düşünürsek download hızını 84mbhs olarak alabilmem gerekmez mi?
Çünkü Mevcut upload hızı olarak verilen upload hızını pratikde de alabiliyorum fakat download hızının neredeyse 4te1ini ancak alabiliyorum.

Tanımlanan download hızına ulaşabilmek en azından 50mbpsleri görebilmek için neler yapabilirim?

Tekrar yardımcı olan herkese teşekkürler.
R
8 yıl
Samsung Mobile USB CDC Composite Device Hatası (kod 37)
Merhaba arkadaşlar samsung s3 marka teli root işlemi için download modda açıp pcye bağladığımda pc/odin teli görmüyor.

Aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olmadı hatası alıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

Aygıt yöneticisine girdiğimde, Samsung Mobile USB CDC Composite Device üzerinde sarı ünlem gözüküyor. İçeriğinde de " windows bu donanımın aygıt sürücüsünü başlatamıyor. (Kod 37) yazıyor
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Mevcut yazılımı silip gerek otomatik gerekse internetten bulup indirdiğm driver lar ile günceleme yapmayı denedim ama ya " aygıtınız için en iyi sürücü yazılımı zaten yüklü" ya da "windows aygıtınız için sürücü yazılımı yüklerken bir sorunla karşılaştı" uyarısı alıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Sabahtan beri bir internette dolaşıp bulduğum çözümleri uygulamaya çalışıyorum ama net bir cevap bulamadım. Sorun hala devam etmekte son çare olarak sizlere danışmaya karar verdim. Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.
R
14 yıl
Her Şey Ram mi? (tavsiye)
Öncelikle herkese merhaba uzun zamandır ziyaretçi olarak aranızdaydım ama ancak uye olabildim.

Sonunda elimdeki külüstürün teklemesiyle ailemi pcyi değiştirmeye ikna edebildim.

Şu sıralar tatlı bir telaş içindeyim aklımda cevaplanması gereken bir çok soru var
sizleri fazla korkutmadan ufaktan bi kaç soruyla başlayalım

1-)Masa üstü mü yoksa dizüstü mü?
Lise son öğrencisiyim ve allah kısmet ederde öss(ygs-lys)yi kazanırsak onümüzdeki sene şehir dışına gitme ihtimalim var.Bu gerçeği düşünerek ben laptopun daha uygun olduğunu düşünüyorum.Ama kötü bir laptopdansa iyi bir masa üstünü tercih ederim.

2-)Laptop aldığımızı varsayarsak marka mı önemli yoksa pcnın özellikleri mi?
Sony-toshıba gibi markalarla hmen hemen aynı özellikteki exper-casper gibi markalar arasında bayağı bir fiyat farkı oluyor

3-)Pc için ram herşey midir?
Yaklaşık 4000tl ya 2gb ramlı dizüstü varken 1300-2300tl arası değişen fiyatlara 4gb ramli pcler bulmak mümkün

Biraz uzun oldu galiba ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum ve Tavsiyelerinizi Esirgemeyin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.