V

Yüzbaşı
27 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
132 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
5 ay
PS5 Ekran parlaklığı kısma sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Dün PS5 aldım ve Toshiba 55UA2263DT modeli tv'ye (4K 60 hz) bağladım.

Kurulumu yaptıktan sonra fakettim ki ekran parlaklığı ana menüde gözle görülür şekilde azalıyor. Oyun açılınca da aynı şekilde devam ediyor ve herşey karanlık gözüküyor. Normal kanal izleme veya netflix uygumalasını açıyorum parlaklık birden artıyor. Tekrar ps5'in ekranı açtığımda başta yine parlak gözüküyor sonra yavaş yavaş düşüyor. Sorun tam olarak böyle.

Çözmek birkaç şey denedim ama çözüm alamadım. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim çünkü tv yerine ps5 de bir sıkıntı varsa geri göndermem gerekiyor.

-TV HDR destekliyor fakat çok kaliteli olmadığı için PS5 üzerinden HDR'ı kapattım.
-PS5 üzerinden 4k yerine 1080p çözünürlüğü denedim.
-1080P 144hz bir monitörüm var onda denedim sıkıntı olmadı parlaklık gayet iyiyidi.
-TV'nin kendi ayarlarından otomatik luma denetimi, otomatik kontrast ayarı gibi tüm ayarları kapattım.
-TV'yi tüm resim modlarında denedim. (Canlı, oyun ve manzara vb.)
V
7 ay
B450F internet hızı 100Mbps\u0026amp;#39;ye kilitlendi
Arkadaşlar internet hızımı 500Mbps'ye yükselttim. Fakat PC'den Max 100 Mbps alıyorum. Ethernet kablolarında, hatta vs sıknıtı yok. Kablosuz olarak 500 alıyorum telefondan, başka bir PC'den de kablolu olarak 500 üstü alabiliyorum. Sorun benim PC'de %100. anakartım ASUS ROG STRIX Gaming B450F. BIOS'u güncelledim.

Anakartın özelliklerine baktığımda da Intel gigabit lan chipseti var. Üstünde yani teorik olarak 1Gbps almam gerekiyor. Fakat bunun 10 da 1'ini anca alabiliyorum. Var mıdır çözüm önerisi olan?
V
geçen yıl
Ekran Kartı Yükseltme Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
 
İşlemci: INTEL I5 3300 3.0 GHZ
Anakart: ASUS H61M-PRO
Ram: KINGSTON 4*2 GB RAM 800 MHZ
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX R9 270X
 
 
Sistemde ekran kartını asus rog strix RX 570 8GB'a falan yükseltmeyi düşünüyorum. İkinci el olarak 2-2.5k civarlarında bulunabiliyor. Ayırdığım bütçe de 2-2.5k arası. Bu kartı bu sisteme tavsiye eder misiniz? Anakartla uyumluluk sorunu olur mu? İşlemcinin darboğaz yapacağını hiç sanmıyorum ama yine de darboğaz olur mu? Amacım son 3-5 senede çıkan oyunları 1-2 sene daha oynatsın yeter. Bir de ram'leri 16 gb yapmayı düşünüyorum. 500 tl 1k bandında bir bütçe de oraya ayırabilirim.
V
3 yıl
WHEA LOGGER 18 ve Kernel Power 41 Hatası ömrümü çürüttü
Arkadaşlar herkese merhaba, yeni bir pc topladım 1 ay önce ve aldığımdan beri masaüstünde veya oyunda reset sorunum var. Resetler tamamen rastgele meydana geliyor. Bazen günde 5-6 kere bazen 2-3 günde bir. Bir anda pc donuyor ve ses takılı kalıyor böyle trrr gibi bir ses sonra sistem resetleniyor. Olay görüntüleyicisinde başlıkta yazdığım bu iki hatayı alıyorum. Birçok forum ve konu okudum fakat hiç birinde çözüme ulaşamadım. Anakart ve güç kaynağı yenisiyle değiştirildi fakat sorun devam ediyor. Bu zamana kadar yaptıklarım;

  • Memtest ile ramleri tekli ve çiftli olarak test ettim bir sıkıntı yok.
  • Bios, cpu, gpu ve ses sürücülerinin hatta m2 ssd'nin bile driverları güncel.
  • Forumlarda bulduğum bu hızlı başlatmayı kapat, güç ayarlarıyla oyna gibi bütün çözümleri denedim.
  • Ramlerim 3200 mhz dual channel OC çalışıyor d.o.c.p'de, stock değerlere çektim 2133 mhz sorun yine devam etti. Voltaj değerlerini manuel girdim biraz kurcaladım sorun yine devam etti.
  • Core performance boostu kapattım.
  • Furmark aida64 gibi testlerde sorun yok reset yok.
  • Yalnızca OCTT'de power testinde 3 sn sonra crash alıyorum. Ram testinde başlata basar basmaz uygulama donuyor ve crash report oluşuyor. OCTT testinde de 3 sn sonra crash alıyorum. Diğerlerinde bir sıkıntı yok. Önceki 7 senedir sorunsuz çalışan bilgisayarıma da bu programı indirdim ve aynı şekilde hataları aldım fakat sistemde bir sorun yoktu. Aralarındaki tek fark birini akım korumalı prize bağladım diğeri normal prizdi. Daha sonra yeni bilgisayarımı normal prize bağlayarak da denedim sonuç değişmedi.
  • Sıcaklıklar cpu boştayken 40-50 derece arası yük altındayken 60-70 derece arası. Gpu'nun zaten 60 dereceyi geçtiğini görmedim.
  • Tüm depolama birimlerine bad sector testi yaptım hepsi sorunsuz.

Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F
İşlemci: Ryzen 5 3600X
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC
SSD_1:Corsair MP510 480GB
SSD_2: Samsung EVO 860 480GB
HDD: SEAGATE BARRACUDA 1 TB
Kasa: Corsair iCue 220t
PSU: Corsair CV650 80+ Bronze
Ram: Corsair Vengance Black LPX 8*2gb DDR4 3200 mhz
Monitör: Asus tuf VG24VQ


Kasayı hazır aldım ve aldığım yere gönderdiğimde anakartımı ve psu'yu değiştirdiler ve yaptıkları testler sonucunda bir reset olmadığını söylediler. Değişim yapmalarının sebebi de tamamen iyi niyet olarak yoksa onlarda da bir sorun gördüklerinden değil.

Şüphelendiğim cpu ve gpu kaldı fakat ayrı ayrı testlerde hiçbirinde bir sorun gözükmüyor. Aldığım yer il dışında olduğu için komple kasayı kargolamak ve kırıldı bozuldu belasıyla uğraşmak istemiyorum. Sorunu kendim anlayabilirsem sadece o parçayı garantiye göndereceğim.

Forumlarda okuduğum kadarıyla da bu sorun genelde hatalı cpu üretiminden kaynaklanıyormuş ve değişimle çözülüyormuş. Neler yapmamı önerirsiniz? Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
V
6 yıl
Deyla\u0027da legion
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra Deyla serverında chanter açtım 1 hafta içinde 60 olurum, oyun bilgim fena sayılmaz ama birçok yenilik gelmiş onları da öğreniriz zamanla. Sağlam bir legion var mıdır bu serverda şöyle ts ye falan girip beraber oynanabilecek ?
V
10 yıl
PS3 Ses Sorunu
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık olarak 4-5 gündür oyunlarda ses problemi yaşıyorum, ps3'ün kendi menüsünde ve PSN'den indirdiğim oyunlarda nedense hiçbir ses problemi olmazken, cd ile çalıştırdığım oyunların hiçbirinde ses çıkmıyor. Farklı hdmi kablosu ve farklı televizyonlarda denedim fakat sonuç aynı, oyunların kendi menüsünden ses ile alakalı ayarlarda da bir sıkıntı yok. Eski konuları da aradım fakat bir sonuca ulaşamadım, eğer çözümü bilen biri varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim
V
10 yıl
iPhone 5S iCloud sorun
beyler telefonla alakalı bir sorum olacak, bugun eski iphone'umdan 5s'ime icloud aracılığıyla geri yükleme yaparken, durdurdum ve galeriye girince resimlerin altında bir kum saati tarzı dönen bi yuvarlak kaldı sabahtan beri gitmiyor, birşeyler yüklüyo hala desem durdurdum ve iptal ettim resimleri yüklemesini fakat düzelmedi acaba ne yapmam gerekir bilenler var mı ?
< Resime gitmek için tıklayın >
V
11 yıl
Ankara/Sincan taraflarında oturanlar içeri
Beyler ben sürekli Eskişehire gitmek için Sincan'daki tren garını kullanmaktayım,ama doğru düzgün bir otopark bulamadığımdan sürekli gardan uzakta ara sokaklarda park aramak zorunda kalıyorum,güvenilir,kapalı ve gara yakın bir otopark bileniniz var mı ?
V
11 yıl
(ACEMİ)sistem yardım
beyler sistemim de herangi bi eksik varmı sizce veya önerileriniz neler ?

core i7 3.3 ghz işlemci
intel ddr3 1600mhz
2x4 8gb ddr3 1600mhz cl9 ram
120gb v200 kingston
1tb 7200rpm WD
utgard pure plack 80 plus 700w midT kasa
hd6870 1gb 256bit AMD radeon DX11 BEYLER NASI?
V
12 yıl
www.bitiklagelsin.com

Eskişehir'de hizmet verecek olan sanal market sitesi bitiklagelsin.com , çok yakında hizmete başlayacaktır.

Eskişehir'de oturanlar market siparişlerini internet üzerinden verecek ve 30 dk da kapılarında teslim alıp nakit veya kredi kartı ile ödeyebilecekler.

Kısacası artık ekmek almaya sen git efendime sölim bi kola olsaydı yemeğin yanında nasılda içerdik muhabbetleri çözümsüz kalmayacak :)

İnternetten veya telefon ile siparişler verilecek 30 dk da kapıya gelecek , güzel hizmet olsa gerek

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.