F

Yüzbaşı
25 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
5 yıl
4400 TL alti laptop onerisi
Merhaba arkadaslar basliktada yazdgi gibi max 4400 TL ye bilgisayar bakiyorum. Cok fazla secenek var ve kafam karisti birazcik. F/P 'a dikkat ediyorum.

Dikkat ettigim ozellikler soyle,
- SSD olmali (256GB tercihen 128GB),
- 8GB minimum ram,
- kilosu 2 veya alti,
- ekran karti olursa iyi olur arada bi basit oyunlar acabilirim diye dusunuyorum,
- ekran cozunurlugu Full HD olmali
F
7 yıl
İstanbul Anadolu Yakasında İngilizce kursu önerebilir misiniz?
Merhaba arkadaşlar,

Forumda biraz gezindim ve bu soruma yanıt bulamadım. Genelde reklam niyetine mesajlar atılmış. (Bunu farketmeyeceğimizi sanan reklam yapan firmalar baştan uyarayım hiç yazmayın.)

Sorum şöyle bu yazın ingilizcemi geliştirmek için 2 aylık bir ingilizce kursuna gitmek istiyorum. Lakin sağlıklı bilgi bulmakta zorlandım. Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir eğitim var mıdır?

Neden istiyorsun bu eğitimi derseniz de, bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Temelim çok zayıftı ingilizce konusunda. Benim üniversiteye girdiğim zaman ki hazırlık kursu geyikle geçiyordu biraz ondan biraz da benim yüzümden ilerletemedim yabancı dilimi ve artık hem müstakbel mesleğim gereği hem de sıkça ingilizce metin okumak zorunda kaldığım için bu dilimi geliştirmem gerekli.

Merak ettiğim konular, hocaları yabancı mı, Türkçe biliyorlar mı, kullandıkları kaynaklar nedir, neden orayı önerdiniz? Bu sorularıma cevap vererek gönderi atarsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
F
7 yıl
dokunmatik panel kablo tamiri?
Merhaba arkadaşlar ne desem nasıl anlatsam bilmiyorum. O yüzden direk resimden anlatacağım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Benim bu kabloyu onarmam gerekli arkadaşlar. Nasıl yapabilrim? Bir projemde kullanıyorum ve panel pahalı tekrar almak istemiyorum.
F
8 yıl
Bilgisayarım uykudan uyandığında baştan başlıyor ??
Merhaba arkadaşlar,

Hepinize öncelikle iyi forumlar.

Arkadaşlar bilgisayarımda bir sorunla karşı karşıyayım ve nasıl çözeceğimi bilmiyorum. İnternette de nasıl araştıracağımı blemedim.
Bilgisayarımı uykuya aldıktan sonra uyandırdığımda sıfırdan açıyormuşum gibi oluyor arkadaşlar. Normalde kaldığı yerden devam etmesi gerekirken.

Şimdi uyku modunda bildiğim kadarıyla RAM'ler boşaltılmıyor. RAM'lerde problem olabilir gibi geliyor. Lakin bu problem SSD aldıktan sonra oldu.

Bilgisayar müh. öğrencisiyim deneye yanıla sorunu tespit edebilirim ancak vaktim yok bu aralar nokta atışı yapmak istiyorum. Herhangi bir bilginiz var mı acaba?

Teşekkürler şimdiden.
F
8 yıl
sandisk 480 gb ssd plus vs samsung 850 evo 250 gb
Merhaba arkadaşlar.
Bu konulardan çok anlamadığım için fikirlerinize ihtiyacım var.
Bilgisayarımda 1TB hardisk var ama 5400rpm olduğu için yavaş ve bu can sıkıcı olmaya başladı. Bu yüzden SSD almaya karar verdim ama kararsız kaldım açıkçası. Genelde bilgisayarımı dual boot (windows 10 + Debian 8) kullanırım. Development yapacağım zaman Linux açıyorum. Bir çok ide kurduğum oluyor. Bu 1TB lık diski 250GB windows 150GB Linux olarak ayırmıştım. Gerisi ıvır zıvır için. Şimdi 250GB bir SSD alırsam bana yetmeyecek gibi hissediyorum ve emin olamıyorum. Windows için ayırdığım yerin 93 GB'ı boş Linux için olanınkini hatırlamıyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? 250 gb lık samsung mu 480gb lık sandisk mi? Başka önerilerinize de açığım arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden. Sağlıcakla kalın.
F
8 yıl
Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgisayar Topluluğu [ANA KONU]
Merhaba arkadaşlar;
Üniversite tercih dönemlerinin çok zorlu geçtiğini biliyoruz. Bilgisayar Topluluğu olarak okulumuzu, bölümümüzü ve topluluğumuzu tanıtarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Sayfayı gün geçtikçe daha bilgiyle dolu hale getireceğimizi belirtmek isterim.

Önce Biraz Üniversiteyi Tanıyalım
Tarihçesine girmeyeceğim arkadaşlar. Aşağıda faydalı linkler kısmından okuyabilirsiniz. Ben daha çok okul başarısı hakkında yazacağım burada. Üniversitemiz URAP 2016 verilerine göre 6000'den az öğrencisi olan üniversiteler sıralamasında 1. , Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında 2. 2000 yılından önce kurulan üniversiteler sıralamasında da 5. sıradadır.
URAP nedir diye soracak olursanız da: URAP Araştırma Laboratuarı 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. URAP'ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır.

Kaç Sene Okuyacağım
Bir sene hazırlık ile toplamda 4+1 senelik eğitimi vardır. 1 sene İngilizce hazırlık eğitimi görürsünüz. İsterseniz bu hazırlık sınıfını dönem başlarken yapılan muafiyet sınavına girerek geçebilirsiniz.

Dersler Nasıl İşleniyor
Bölüm %30 İngilizce eğitim vermektedir. Hocalar bazen dersi İngilizce bazen Türkçe anlatmaktadır. Lakin tüm ders kaynakları İngilizcedir. Sınavlar, kitaplar, slaytlar...
Dersler uygulamaya yöneliktir. Proje ve ödevlere çok önem verilir. Yani teorisini aldığınız her derste en az 6 ödev verilir dönemlik. Bu pratik dersi kavramanız için çok önemlidir.

Hocaları Nasıl?
Hocalarımız doktoralarını yurt dışında yaptıkları için uygulamalı eğitime daha çok önem vermektedirler. Sizlere daha çok mühendis olmayı öğretmeyi amaç edinmişlerdir. TÜBİTAK ile hocalarımız bir sürü projeye yürütmektedirler. Bu sayede günceli takip ettikleri gibi öğrenciyi de buna göre hazırlamaktadırlar.

Peki Yurtdışı?
Bölümde Erasmus+ imkanı vardır. Her 5 öğrenciden 1'i yurt dışına gidebilme şansına sahiptir. Fransa, Almanya, Romanya, İspanya, Yunanistan, Belçika gibi ülkelere Erasmus+ programı ile gidebilirsiniz.

Mezun Oldum. Nerelede Çalışırım?
Buradan mezun olduğunuzda iş imkanınız yüksektir. 3. ve 4. sınıfta iş bulup aynı zamanda okulunu devam ettiren arkadaşlarımız var. İyi bir mühendislik eğitimi aldığınız için şirketler tercih etmekte. Benim okulda 4. senem ve bu zamana kadar işsiz kalan görmedim, duymadım.

Kampüs Sosyal mi?
Okul kampüsü sessiz ve sakin diyebilirim. Gün içerisinde yaz aylarında çimlere uzanıp dinlenme şansınız var. Bunun dışında okuldan hemen çıkıp da bir cafe'ye oturayım diyebilme şansınız yok. Lakin ulaşım (birazdan bunu da açıklayacağım) kolay olduğu için Pendik sahil, Tuzla sahil gibi yerlere hızlıca ulaşıp keyfinize bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra okulda öğrenci toplulukları canla başla çalışmaktadırlar. Okul içinde seminerler eğitimler düzenleyenlerden tutunda doğa yürüşüylerinden su altı dalışlarına, halk oyunlarından latin danslarına kadar katılabileceğiniz etkinlikler düzenlenmektedir.
Peki Bilgisayar Topluluğu olarak biz neler yapıyoruz? Yeni kurulmuş olmamıza rağmen dönem içinde yaptığımız faaliyetler ile üyelerimizin kişisel meraklı oldukları alanlarda gelişmelerine yardımcı olduk.
Neler yaptık? Atölyeler kurduk: Siber Güvenlik Atölyesi, Oyun Programlama Atölyesi, Kriptoloji Atölyesi, Programlama Atölyesi. Seminerler düzenledik: Bilişimin İçinden, SoftTech Ar-Ge. Yarışmalara katıldık: Google HashCode, Dünyayı Kurtaran Hacker'ın Oğlu (INVICTUS/Prodaft firmasının yarışması 571 grup içinde 26. olduk)

Kriptoloji Atölyesi
Türkiye'de üniversiteler arası kurulan il Kriptoloji Atölyesidir. Faaliyetlerini kriptolojiyle alakalı oyunlar düzenleyerek yapmaktadır. Eğitim ve seminerler vermeyi hedeflemektedir.
Oyun Programla Atölyesi
Macera sever üyeleriyle bir oyunun geliştirilmesindeki süreçleri irdelemek ve bunun üzerine eğitimler düzenlemek için kurulmuş bir atölyedir. Eğitim ve üretim yolunu izleyen atölye süreçleri Unity3D oyun motoru ile işlemektedir. Oyun arkaplanı oluşturma, kendi oluşturdukları karakterleri oyun içerisine aktarma ve oyun giriş ekranı oluşturma gibi işlemleri tamamlayarak bir oyun çıkarmayı hedefler.
Siber Güvenlik Atölyesi
Siber güvenlik alanına il adımlarınızı atmanıza olanak sağlayan atölye geçtiğimiz dönem haftada iki saat eğitim vererek; temel GNU/Linux komutlar, kriptoloji, ağ güvenliği üzerine eğitimler vermiştir. Eğitimleri bölümün araştırma görevlileri eşliğinde düzenlemektedir.
Programlama Atölyesi
Atölyenin amacı öğrenciler arasında tecrübe ve bilgi aktarımı temeline dayanmaktadır. Dönemine göre ihtiyaç görülen derslerde eğitimler düzenleyerek dersi alan arkadaşların dersten kopmamalarını sağlamaktadır. Bilgisayar Programlamaya Giriş dersinde gösterilen C programlama dili için haftada 2 yada 3 gün en az 4 saat eğitim vermiştir.


Okulun Burs İmkanı
Okulumuz bu sene koşulsuz olarak okulumuza kaydolacak her öğrenciye aşağıdaki resimdeki gibi burs verecektir.
< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca sizi aramamızı isterseniz numaranızı bırakmanız yeterli.
Buradan numaranızı bırakabilirsiniz:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Tt7ztNGJNKPTfhR2A29q-_WEO473nH4qZcu1OdLZwvirnA/viewform

Faydalı linkler:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Gebze_Teknik_%C3%9Cniversitesi (Genel bilgi alabilirsiniz. Toplulukları görebilirsiniz)
https://www.facebook.com/gtekbt/ (Etkinliklerimizi görebilirsiniz.)
http://gtubt.com/ (Yapım aşamasında)
http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1 (Hocaların hakkında bilgi alabilirsiniz)
http://www.gtu.edu.tr/icerik/9/2830/gebze-teknik-universitesi-master-plani.aspx (Okulun Master planı)

http://gtubt.com/ (Topluluk sayfasından bize ulaşabilirsiniz.)



Şimdilik bunlar arkadaşlar belirttiğim gibi daha da geliştireceğim burayı.
F
8 yıl
Kalemli tablet önerisi
Merhaba arkadaşlar.

Derslerimde kullanmak(note almak) için bir tablet arıyorum. Tabi multimedia için de kullanırım büyük ihtimal. Not almakta zorlanmamak için kalemli ürün aradım. Pek bi pahalı geldi. Tablet ve not aldıracak bir kalem ile bu ihtiyacımı karşılamak istiyorum lakin işin içinden çıkamadım. Şu 9-10 liralık dokunmatik kalemler var onları önermeyin lütfen. Algılatması bir dert onları bastırmak lazım filan kalın uç da olunca yazması bir dert oluyor. İşletim sistemi fark etmez. maximum 600 lira verebilirim taplet + kalem için.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
F
9 yıl
Asus N56vz Fan arızası ( yeni fan nerden alabilirim)
Merhaba arkadaşlar Asus N56VZ bir notebook u var arkadaşımın. Çok ısındığı için cihazı servise götürdük. Cihazda bir sürü arıza çıktı ve bize bi 700 liralık maliyet sundular. Daha da artabilir dediler. Bizde sorunları kendimiz çözelim dedik. İnternette biraz araştırma yaptık bir de bilenlere danışalım dedik. Kaliteli sağlam fan nereden bulabiliriz? İstanbul içi olur kargo ile olur farketmez.

Teşekkürler şimdiden.
F
9 yıl
600 tl ye bir laptop mu yoksa ekran kartı mı alayım?
Merhaba arkadaşlar. Evde eski bir bilgisayarım var. Ailem kullanıyor, çok fazla da bir şey yaptıkları yok aslında; internette gezmek video izlemek vs.
Cihazı 5-6 sene önce kendi bilgimle toparlamıştım ve ekran kartı almamıştım. Şimdi iyice hantallaştı. Diyorum ki buna bir ekran kartı alıp şöyle ucuzundan işlemci üzerine düşün yükü hafifleteyim RAM de rahatlasın hem bir de artıdan 2 GB lık ram alayım monitörü hala
CRT(o baya eski) yeni de bir ucuz monitör alayım diyorum. Ama hangisi daha mantıklı bilemedim.

Sistemde core 2 duo işlemci var. 2GB da ram olması gerek. Anakart Asus P5KPL-CM. Evde olmadığım için şu an ram'larin çalışma hızlarını ve işlemcinin modelini veremiyorum.

Sizce yukarıdaki yazdığım mı mantıklı yoksa 600 liraya bir celeron işlemcili laptop mu almak?
F
9 yıl
Fotoğrafçı için bir makine,konfigüre edilmesi gerek
Merhaba arkadaşlar. Yakın bi' akrabam benden foroğrafçılıkta kullanacağı bir sistem istedi. Bir ilçede fotoğrafçılık yapıyor ve çok böyle 5-7 bin verebilecek gücü yok. Maksimum 3bin liraya bi' sistem toplamam gerek. Daha önce yardım eden arkadaşların da bilgileriyle birlikte şöyle bir sistem toparladım


Asus H81-D anakart
Sapphire R9 290 TRI-X veya R9 280x Toxic ekran kartı -----------> sizce hangiis?
İntel Core i7 4790 veya i5 4690 veya 4690K --------------------> sizce hangisi?
G.Skill RijojawsX 16GB Ram
Seagate Barracuda 1 TB ve Samsung 840 Pro
OCZ OCZ-Z5750W-EU (750W) -------------------------> iyi midir?
Kasa hakkında fikirlerinizi bekliyorum onu seçemedim.

Monitör olarak da bi arkadaşın tavsiyesi üzerine

AOC i2369V

İşlemci görüntü işlemede çok bi' etki yaratacağını sanmıyorum o yüzden i5 olabilir diye düşündüm.

Fikirleriniz çok önemli benim için. Hızlı bir feedback çok iyi olur benim için. Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.