E

Yüzbaşı
01 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
138 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Code Tagı İçerisinde HTML Kodlarına Müdahale
Bir konuya forumun code tagı içerisinde HTML kodu gönderdim. Fakat forum linklere ref eklemesi sebebiyle code tagı içerisinde HTML link tagına aynı müdahaleyi yaparak verdiğim kodun içeriğinin değişmesine sebep verdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer üyeler ile HTML kodu paylaşımında soruna sebep oluyor.
E
7 yıl
Sayfa Ortası Tuzak Reklamlar
Eskiden sayfalar arası gezinirken çıkan tam sayfa 8 saniye reklamlarını artık tuzak gibi sayfa aralarına yerleştirmişsiniz. Bir bölümde aşağı doğru inerken 3. sayfa başında reklam çıkıyor kapatıyoruz bu sefer 3. sayfadan devam ettiriyor. Başa dönmek istesek 1. sayfayı seçiyoruz sonra tekrar aşağı inerken yine aynısı. Konu okurken durum daha vahim. Konunun sayfaları arasından bir yerde çıkıyor ve kapattığımda konunun en başına dönüyorum. Sonra nerde kaldığımı ara ki bulasın. Infinite scrolling yapmışsınız ama ara reklamlar ile tamamen amacının tersine bir şekilde mundar etmişsiniz. Eskiden 15 20 dakikada bir çıktığını savunuyordunuz şimdi dakika yerine saniye olarak ayarlamışsınız galiba. Ne zaman bir kesite girsem reklam çıkıyor. Tek kelimeyle rezalet. Forumda gezinmek mayın tarlasında dolaşmaya benzemiş.
E
7 yıl
Ayni Konular Tekrar Yükleniyor
Bu durum bir suredir mevcut. Bir konuya girip ciktiktan sonra asagi doğru inerken konularin bazilari tekrar yükleniyor. Bu duruma konu içerisindeki mesajlarda da denk gelmiştim.
< Resime gitmek için tıklayın >
E
7 yıl
Denuvo Sistemine Büyük Darbe!
Hiç tartışmasız kopya koruma yöntemlerinin başında gelen Denuvo amacı doğrultusundaki başarısı sayesinde son dönemlerde adından sıkça sözettirmişti. Bu kopya koruma sistemini kullanan oyunların bir çoğunun çıkış tarihlerinden epey bir süre geçmesinden sonra ancak kırılabilmesi veya hiç kırılamaması sebebiyle oyun geliştiriciler tarafından sıkça tercih edilen bir sistem haline geldi. Fakat öbür yandan Denuvo'nun çalışma mantığı gereği çokta kullanıcı dostu olmaması sebebiyle ciddi miktarda sevmeyen ve karşı çıkanıda mevcuttu. Bir süre önce Denuvo versiyon güncellemeleri ile kırılması oldukça zorlaşmış olan sistem bir süre bu başarısını devam ettirdi. Fakat son zamanlarda Conspir4cy veya kısa hali ile CPY adındaki bir İtalyan grup Denuvo'nun bütün koruma sistemlerini beklenenden oldukça hızlı şekilde aşmayı başarmıştı. Bu sebepten dolayı Denuvo bazı değişikliklere gideceğini belirttiği sırada sızan mailler ile darbe üstüne darbe almış oldu.

Dün CPY tarafından şu şekilde bir ipucu yayınlandı;

"Parachuting in a wasteland while stalking deers? That would be fun."

Bu ipucu gelecekteki kırılan oyunun habercisi olacaktı. Oyun severler tarafından yapılan tahminlerde büyük oranda Just Cause 3 ismi geçmekle beraber Mad Max, Dishonored 2, Sniper Elite 4 ve Sherlock Holmes tahminlerinde bulunuldu. Bugün yayınlananlara göre beklenenin aksine 1 değil tam 3 Denuvo kullanan oyun birden korsana malup düştü. Bu oyunlar şu şekildeydi;

Just Cause 3
Mad Max
Sherlock Holmes The Devils Daughter

Yayınlanan NFO bilgilerine bakıldığında oyunların "Tür" alanında belirtilen kategorileri ise;

Just Cause 3 - Parachuting
Mad Max - Wasteland roaming
Sherlock Holmes - Deerstalking

şeklindeydi. Bu şekilde kendi yayınladığı ipucunu açıklayan İtalyan grubun sonraki hamlesi merak ediliyor.




Just.Cause.3-CPY
Kırılma Tarihi: 28/02/2017
Yayın Tarihi: 01/12/2015

Mad.Max-CPY
Kırılma Tarihi: 28/02/2017
Yayın Tarihi: 01/09/2015

Sherlock.Holmes.The.Devils.Daughter-CPY
Kırılma Tarihi: 28/02/2017
Yayın Tarihi: 01/06/2016

Her ne kadar oyunlar korsana yenik düşmüş olsalar dahi çıkış tarihleri ile kırılma tarihleri arasındaki fark Denuvo kullanmayan oyunlara göre ciddi anlamda uzun görünüyor.
E
7 yıl
Forum Açıklama Güncellemesi
Oyun buluşma noktası forumunda bulunan açıklamada X-Fire ibaresi geçiyor. X-Fire uygulaması bir süre önce tamamen kapatıldı.

https://forum.donanimhaber.com/forumid_334/tt.htm
http://www.xfire.com/
E
7 yıl
Geri Tuşunda Hatalı Yönlendirme
Uzun bir süreden sonra tekrar uygulamayı açtım. Anasayfada bir forumu seçerek konuları görüntülemek istediğimde olağandan fazla hatta rahatsız edici uzunlukta bir süre beklemek durumunda kaldım. Wifiden bağlanıyorum ve internet hızıda normal seviyelerdeydi. Bir konuya girdim ve bir süre sonra geri giderek başka bir konuya bakmak üzere telefonumun geri tuşuna bastım fakat beni doğrudan ansayfaya yönlendirdi. Belki hata olmuş diyerek tekrar denedim fakat tekrar anasayfaya yönlendirildim. Geri tuşuna her basışımdan sonra tekrar bir foruma girmek için epey uzun bekleme süresini tekrar tekrar beklemekte bonus oldu.
E
8 yıl
Özel mesaj yazarken oluşan problem
Ozel mesaj yazarken mesajlarin belli bir kismi klavye acildiginda klavyenin altinda kaliyor. Yukari kaydırmaya çalıştığımda ise mesaj yazma yerinin focusu kalkiyor ve bu yüzden klavye kapaniyor. Son mesajlara bakarak cevap yazilmasi gerektigi durumlarda sıkıntıya sebep veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
E
8 yıl
Hatalı Emoji Gösterimi
E
8 yıl
tacfirsatlari.com dolandırıcılığı
Arkadaşlar merhaba, başlıkta yazan site sözde indirimli TAÇ marka ürünler satıyor. Annemde denk gelip kapıda ödeme seçeneği ile almış. Zaten sitede başka ödeme yolu mevcut değil. Sipariş oluştuğu anda telefon ile arayıp onay almışlar ve ürünler kargoya verilmiş. Aslında siparişi ben verecektim fakat evde 2 haftadır internet kesik olduğundan işyerinden siparişi oluşturmuş. Ürünler bugün gelmiş fakat taç markası ile uzaktan yakından alakası olmayan saçma sapan ürünler çıkmış. Ayrıca faturada çıkmamış. Tahmin edersiniz ki belli bir yaşı geçmiş insanlar kargo kontrolü, tutanak vs. gibi işlerden pek anlamazlar. Bu yüzden bu tür birşeyde söz konusu değil. Firmayı araştırdığımda ayakkabı, nevresim takımı ve daha 30+ yaş insanların dikkatini çekecek ürünler sattıklarını ve onlarada yine aynı şekilde saçma sapan ürünler gönderdiklerini öğrendim. Site şu anda kapatılmış durumda. Muhtemelen hizmet sağlayıcısı dolandırıcı olduklarını anlayıp hizmeti durdurdu. Şu an adını hatırlamadığım bir firma ismi altında satışı gerçekleştiriyorlar. Kargo firması fatura olmadan ürünleri nasıl taşımış onuda anlamak mümkün değil.

Şimdi buradaki asıl amacım burada parayı geri almak değil, bunları bu kurgusunu, düzenbazlığını burunlarından getirmek. Fakat site kapalı, yani ne sipariş edildiğini kanıtlamak zor, yalnızca google cache aracılığı ile erişilebiliyor, fatura da haliyle yok. Hukuk çerçevesinde ne tür bir yol izlenebilir?
E
8 yıl
Son Mesaja Git
Bir konuda son mesaja gitmek için konuya basılı tutup son mesaja git seçeneğini seçmek gerekiyor. Onun yerine konu listesini görüntülerken en sağ tarafta ufak bir ">" işareti çıkıyor, o işarete son mesaja git işlevi eklenebilir. Tabi kendisi biraz küçük olduğu için dokunma alanıda bir miktar büyütülürse sanırım daha iyi sonuç alınabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.