Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1007
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Denuvo Sistemine Büyük Darbe!
E
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hiç tartışmasız kopya koruma yöntemlerinin başında gelen Denuvo amacı doğrultusundaki başarısı sayesinde son dönemlerde adından sıkça sözettirmişti. Bu kopya koruma sistemini kullanan oyunların bir çoğunun çıkış tarihlerinden epey bir süre geçmesinden sonra ancak kırılabilmesi veya hiç kırılamaması sebebiyle oyun geliştiriciler tarafından sıkça tercih edilen bir sistem haline geldi. Fakat öbür yandan Denuvo'nun çalışma mantığı gereği çokta kullanıcı dostu olmaması sebebiyle ciddi miktarda sevmeyen ve karşı çıkanıda mevcuttu. Bir süre önce Denuvo versiyon güncellemeleri ile kırılması oldukça zorlaşmış olan sistem bir süre bu başarısını devam ettirdi. Fakat son zamanlarda Conspir4cy veya kısa hali ile CPY adındaki bir İtalyan grup Denuvo'nun bütün koruma sistemlerini beklenenden oldukça hızlı şekilde aşmayı başarmıştı. Bu sebepten dolayı Denuvo bazı değişikliklere gideceğini belirttiği sırada sızan mailler ile darbe üstüne darbe almış oldu.

Dün CPY tarafından şu şekilde bir ipucu yayınlandı;

"Parachuting in a wasteland while stalking deers? That would be fun."

Bu ipucu gelecekteki kırılan oyunun habercisi olacaktı. Oyun severler tarafından yapılan tahminlerde büyük oranda Just Cause 3 ismi geçmekle beraber Mad Max, Dishonored 2, Sniper Elite 4 ve Sherlock Holmes tahminlerinde bulunuldu. Bugün yayınlananlara göre beklenenin aksine 1 değil tam 3 Denuvo kullanan oyun birden korsana malup düştü. Bu oyunlar şu şekildeydi;

Just Cause 3
Mad Max
Sherlock Holmes The Devils Daughter

Yayınlanan NFO bilgilerine bakıldığında oyunların "Tür" alanında belirtilen kategorileri ise;

Just Cause 3 - Parachuting
Mad Max - Wasteland roaming
Sherlock Holmes - Deerstalking

şeklindeydi. Bu şekilde kendi yayınladığı ipucunu açıklayan İtalyan grubun sonraki hamlesi merak ediliyor.




Just.Cause.3-CPY
Kırılma Tarihi: 28/02/2017
Yayın Tarihi: 01/12/2015

Mad.Max-CPY
Kırılma Tarihi: 28/02/2017
Yayın Tarihi: 01/09/2015

Sherlock.Holmes.The.Devils.Daughter-CPY
Kırılma Tarihi: 28/02/2017
Yayın Tarihi: 01/06/2016

Her ne kadar oyunlar korsana yenik düşmüş olsalar dahi çıkış tarihleri ile kırılma tarihleri arasındaki fark Denuvo kullanmayan oyunlara göre ciddi anlamda uzun görünüyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 28 Şubat 2017; 16:15:25 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.