A

Binbaşı
20 Aralık 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
Netflix in Türkiyedeki internet servis sağlayıcı sıralaması
https://ispspeedindex.netflix.com/country/turkey/ evet bu adresten Türkiyedeki internet servis sağlayıcı sıralamasına ay ay bakabilirsiniz.
Yeni bir iss e geçecek için yol gösterici olsun.
Netflix bu hız sonuçlarını http://fast.com dan ulaşıyor.
Fast.com speedtest gibi size ne yakın sunucu değil netflix sunucularıyla olan hızınızı veriyor ki internet dünyaya bağlanmak ise bu bağlantının hızını sizinle aynı ildeki veya semtteki sunucuyla ölçmek çok mantıklı değil.
şuanki sıralama şöyle
< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Taşındım dsmartı kullanamıyorum?
Taşındığım sitede tv alt yapısı farklıymış karasal dijital yayın gibi birşey söyledi Sitedeki teknik eleman dsmartı kullanmak için alıcı kutusunu değiştirmeniz lazım dedi neyse öyleyse öyle yapayım dedim aradım dsmartı sizin sitede normal uydu kullanılıyor diyor, diğer sistem yokmuş iteleye kakalaya kutu değişimine ikna ettim ama kafamda karıştı şimdi kutuyu dsmart yetkili servise götüreceğim ama tam bilgili olmadan anlatamıyacağım derdimi onun için bu diğer sistem ne bilen varsa bana bahsedebilirmi internette arıyorum birşey bulamadım
A
8 yıl
1.2 TSI motor turbo arızası tavsiyeye ihtiyacım var
Merhabalar motordan ve turbodan anlayan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var
Arabam 1.2 tsi dsg ibiza 60000 km ve 2013 model bugün sabah arabayı çalıştırdığımda epc ışığı yandı hemen kapattım tekrar çalıştırdım ama sönmedi.
Yola çıktım baktım araba hızlanmıyor çekmeköyde oturuyorum kayadibi servisine gittim yavaş yavaş orada kapatıp tekrar çalıştırdığımda ışık yanmıyordu aradan biraz zaman geçti Usta cihaza bağlayalım aracı dedi cihaza götürürken hem epc hemde motor simgesi olan ışık yanıyordu.
Cihazda turbo arızası olduğu bilgisi çıktı (turbonun yanında elektroniği gibi birşeyler yazıyordu) usta arızayı sileyim tekrar sorun olursa randevu alırsın dedi ama tekrar sorun verir umutlandırmak istemem ama belki birkaç ayarla düzelir olmazsa turbonun değişmesi gerekir dedi ve 2000 e kadar maliyet çıkabilir dedi :( arabayı çalıştırdım tekrar arıza verdi ama araştırmadan arabayı bırakmak istemedim yolda bir yokuş dek geldi araba çıkmadı bu yokuşu kapatıp açtım epc ışığı yanmadı ve araba normale döndü, gazı verdiğimde turbodan gelen tıs sesini duyuyorum çekiş normal gibi (sanki biraz çekişte düşüklük var gibi ama piskolojikte olabilir)
Sonuç olarak araba sıcakken tekrar çalıştığında epc ışığı yanmıyor ve araba normal çalışıyor görünüyor bu bir sensör arızası olabilirmi? ucuza kurtarabileceğim bir yöntem varmı?. yardımlarınızı bekliyorum.
0 | |
A
9 yıl
Bayram Tatili İstanbuldan çıkış
Bayram Tatili 9 gün oldu ve yarın (cuma) günü herkesin istanbuldan çıkışı çile olacak.
Bende bayram tatilinde Konya ya gitmeyi planlıyorum ama saat kaçta çıksam bilemedim eşim işten 6 da çıkıyor en iyi ihtimal 6 da çıkarım ama çok geç olabilir gece 3 gibi çıksam trafiğin durumu ne olur bir tahmini olan varmı? ne yapmalı
A
12 yıl
Yedeklemeli sunucu nasıl yapılıyor?..
iyi günler bu konuyu merak ettim ama netde ararken doğru kelimeleri seçemediğimden hep sunucu yedeklemeyle alakalı şeyler çıktı. yardım için bir ip ucu alsam gerisini araştırır bulurum şimdi istediğim şöyle bir sistem

İki tane sunucum var biri İngilterede biri Türkiyede ve sadece bir tane domainim var (domainim.com) bu iki sunucu arka planda birbirlerini eşitliyor olacak domainim.com a avrupadan gelen ziyaretçiler ingilteredeki sunucuya türkiyeden gelen ziyaretçilerde türkiyedeki sunucuya bağlanacak ama aynı içerik olacak ve herhangi bir sunucuda kesiklik olduğu anda tüm kullanıcılar diğer sunucuya otomatik yönlenmeli böyle bir sistem hangi yöntemlerle yapılır bu yönlendirme işi için ayrı bir sunucu gereklimi nasıl planlanmalı bir iki ip ucu alsam gerisini bulurum sanırım
şimdiden teşekkürler.
A
12 yıl
Windows 8 x64 .net framework 3.5 Kurulumu ?..
net de çok araştırdım ama bulamadım 32 bit için şu komudu çalıştırdığınızda .net framework un kurulduğu söyleniyor
cmd yi yönetici olarak açıp
Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:x:\sources\sxs /LimitAccess
komudu burada x kurulum yaptığınız cd image veya usb nin sürücü harfi
ama 64 bit de bu hata veriyor :(

windows 8 i evdeki bilgisayara kurdum internete vınn la giriyordum ama vın ın driver ı .net olmadan çalışmadı telefondan .net framework 3.5 i indirdim (204 mb ) ama kendisini kurmam içinde kendisine ihtiyacı var :( internet olmadan bu işi nasıl çözeceğim yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
A
12 yıl
Mysql Uzmanalık sorusu Group By lı
İyi günler arkadaşlar önceki yazdığım sordu sistemde yavaş çalışmaya başladığı için sorgu değişimine gittim ve group by ile hallederim dedim ama mysql group ta ms sql gibi çalışmıyormuş örne olarak

tablom

isim adeger bdeger
veli 3 3
veli 2 2
veli 1 1
ayşe 3 2
ayşe 2 1
ahmet 3 2
ahmet 2 1
mehmet 3 3

şimdi
select isim ,min(adeger) , bdeger from tablom group by isim
dediğimde

isim adeger bdeger
veli 1 3
ayşe 2 2
ahmet 2 2
mehmet 3 3

dönüyor yani b degerim a degerimin min degerine karşılık gelen değilde sıradaki veri neyse o dönüyor
sizce nasıl yapmak gerekir?..
A
12 yıl
Yoğun kullanıcılı (günlük 3000 ?!. tık ) bir sitenin NATRO üzerinde çalışamayacağını öğrenmek üzücü
İyi günler Natro üzeirnde bir proje yaptık ama natro serverlarını %25 yüklemişiz diye mysql de limit koydular buda tabi projemizin çalışmasını etkiledi ve kullanıcı sayımız 3000 den 1000 lere düştü natro ile görüşmelerimizi aşşağıda ekliyorum bu bir şikayet değil amacım böyle sorun yaşamayacağım türkiye lokasyonlu host bulmak Natro gerçekten iyi bir server zaten bundan dolayı herkese tavsiye ediyorduk ama şimdi altarnatif bulmamız gerekiyor aşşağıdaki yazıyıda okuyorak öneride bulunursanız sevinirim mysql konusunda evet kullanıcı başına ortalama 5 sorgu çalıştırıyoruz ama bir joomla bundan fazlasını yapıyor ve aşşağıda belirttiğim gibi sadece 4 tablom var ...

quote:


17.01.2012 14:16:46
İyi günler
13:04 ile 13:11 arası yapmış olduğunuz test sırasında site yaklaşık 30 tık aldı tahmini mysql de bu 7 dakikada 120 sorgu çalışmıştır veri tabanında sadece 4 tablom var en fazla ne kadar karışık bir sorgu yazabilir onu siz düşünün ofisde atom işlemcili bir bilgisayarı server niyetine kullanıyoruz onda yakın bir stres test yaptım şimdi işlemci en fazla toplamda %50 gördü (800 mhz lik tek çekirdek işlemci) Burada atladığımız bir nokta olduğunu düşünüyorum böyle bir proje bir server ı bu kadar yoramaz ve proje boyutuna göre bunun için bir sunucu kiralamak da gereksiz.
Yoğun kullanıcılı (günlük 3000 ?!. tık ) bir sitenin natro üzerinde çalışamayacağını öğrenmek üzücü bir deneyim oldu benim için ve projelerimizi türkiye lokasyonlu serverlara taşıma kararımızıda tekrar düşünmemiz gerekecek.
Sorunuma forumlarda çözüm aramaya çalışacağım..
İyi Çalışmalar...


ersin 17.01.2012 13:34:58
Merhaba,

Yapılan kontrollerde sql limitleriniz 10 dakikalık kaldırılmıştır ve 10 dakika boyunca yapılan gözlemlerimizde mysql sunucudaki kaynak kullanımı aynı yoğunlukta devam etmektedir. Bu nedenle tekrar limitlendirme yapılmış olup, sizin için sunucu hizmetlerimizden yararlanmanızı öneririz. Sunucu hizmetlerimiz içinhttp://www.natro.com/SunucuHizmetleri/ adresini kontrol edebilirsiniz.

İyi çalışmalar
Ersin Y.
Çizgi Telekomünikasyon
+90 212 2131213

17.01.2012 11:45:32
İyi günler.
Bize sunmuş olduğunuz yönetim panelinde kaynak kullanımlarıya ilgili bir bölüm bulunmadığından sistemi ne kadar yoruyoruz bilemiyoruz bu durumda bir sınırlandırma yapmadan önce bize bilgi vermeniz daha doğru olurdu diye düşnüyorum yeni açılmış bir site kulanıcılar aklında 500 internal error olarak kalacak malesef.
Projenin sizin dediğiniz kaynak kullanımına yaklaşması ancak arama motorları botları tarafından oluşmuş geçici bir durumdur diye düşünüyoruz yine de önlem olarak kullanıcılarımızın ziyaretiyle yaptırdığımız belli kontrolleri rand ile her kullanıcıya yaptırmamaya başladık. (bu durumda bu limiti kaldırabilirsiniz sanırı )
Daha iyi bir çözüm bu kontrolleri Cron jobs ile yapmak ama 90 sn de bir tetikleme girmem lazım bunu kolaylaştıracak bir yöntem varmı?
İyi Çalışmalar

ersin 17.01.2012 10:59:23
Merhaba,

Hizmet aldığınız sunucular paylaşımlı sunuculardır, dolayısı ile gerçekleştirdiğiniz işlemlerin sunucu işlemci ve ram kaynaklarını 90 snden daha uzun süre %25 ten fazla şekilde kullanmanız hizmet sözleşmelerinize aykırı bir durumdur.
Bu nedenle mysql kullanıcınızda anlık maksimum 10 connecitona limitlenmiş bulunmaktasınız. Yazılımınız üzerinde bu sorunu oluşturan hataları düzenleyerek bilgi vermeniz durumunda işleminiz yeniden değerlendirilecektir. Ancak herhangi bir düzenleme yapmamanız durumunda maalesef connection limitiniz kaldırılmayacaktır.
Size bu noktada alternatif olarak kiralık sunucu çözümlerimizide incelemenizi öneririz.

İyi çalışmalar
Ersin Y.
Çizgi Telekomünikasyon
+90 212 2131213

17.01.2012 10:41:03
İyi Günler.
Projemiz anlık 30 tekil kullanıcı alıyor ve her tekil kullanıcının database üzerinde ortalama 5 sorgu yapması gerekiyor bu sorgu sayısını en iyi ihtimalle 1 e düşürdüğümüzü varsayalım proje anlık 150 kişi almaya başladığında yine aynı yoğunluk yaşanacak. Bu yoğunluğu kaldırabilecek alt yapınız yok ise müşterilerimiz ve kendimiz için farklı türkiye lokasyonlu bir host aramak zorunda kalacağız.
Bir diğer konu böyle bir limit konulmadan önce neden bizimle iletişime geçilmedi kaynak kullanımının fazla olduğunun farkındayız ve zaten bu konuda ileriyide düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Bu limitin konulmasıyla günlük tekil kullanıcı sayımız işlem yapamamalarından ötürü 1/3 oranına geriledi (2900 den 940 a )
Son olarak maden istediğiniz gibi kısıtlamar yapacaksınız neden limitsiz kaynaklar diğerek kampanya yapıyorsunuz
"Hizmet paketlerimiz sonraki zamanlarda başka hiçbir ekstra ödeme yapmamanız için limitsiz kaynaklarla tasarlandı.Bu şekilde siz büyürken kaynaklarınız her zaman size yeter olacak."

İyi Çalışmalar


gulnar 16.01.2012 13:18:15
Merhaba,

Belirtmiş olduğunuz veritabanı üzerinde mysql sunucusunda kullanmakta olduğunuz kaynak kullanımı nedeniyle veritabanı kullanıcınız saatlik 10 işlem ile limitlenmiştir.
Veritabanı yapınız ve gönderdiğiniz sorguları düzenleyerek bilgi veriniz. Ardından erişiminizdeki limitler kaldırılacaktır.

İyi çalışmalar
Gülnar B.
Çizgi Telekomünikasyon
+90 212 2131213

16.01.2012 13:03:01
İyi günler
Syntax error or access violation: 1226 User 'haberdex' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 10)
Haberdex.com da sürekli bu hatayı almaya başladık bu konuda yardımcı olabilirmisiniz..
iyi çalışmalar..
A
12 yıl
Analytics az sayarmı?...
iyi akşamlar yeni devreye aldığımız bir web sitesine analytics kodu ekledik fakat istatisliklerden şüpeliyim php koduyla sayfa gösterimini tutuyorum 7 ocak için 5500 saymış iken analtics 565 diyor tamam php kodu java kodundan fazla yazar çerez falan filan ama bu kadar fark oluşması bana çok garip geldi bir sayfa için benim sayaç 67 yi gösterirken analtics 3 diyor tek,l ziyaretci 414 diyor analtics ama ben bunu tutmuyorum.

Bu arada bir ara sitede 20006 hatası verdi analtics nedenini bulamadım site ziyaretleri hemen hemen hepsi www yu suz geliyor..
A
12 yıl
Doğalgaz sobası
İş yerinde doğal gaz sobasını yakmaya karar verdik çünki klima havalar soğuyunca etkisini kaybetmeye başladı fakat doğal gaz sobasını hiç kullanmamıştık açıyoruz tamam iyi ısıtıyor ama çok rahatsız ediyor havayı bozuyor sanki kokuda var hermetik tip sobanın böyle yapmaması lazım gibi geliyor bana doğalgaz kaçak alarmı vardı evde onu getirdik etrafınna yaklaştırdık filan hiç ötmedi sizce başka ne sorun olabilir bide sensörün CO algılıyormu emin değilim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.