S

Yüzbaşı
07 Aralık 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
37 üye
Görüntülenme (?)
239 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
Gigabyte G27Q 4399 TL itopya
S
3 yıl
Windows 10 virüs?
arkadaşlar öncelikle merhaba iyi forumlar,

geçen haftalarda bilgisayarıma iş arkadaşımın usb belleğini takarak dosya attım. Ertesi gün şöyle bir sorun ortaya çıktı windows search çalışmıyor ne başlata yazdığımda ne klasörün içinde aratma yaptığımda ek olarak hangi tarayıcıyla olursa olsun googleda bişey arattırdığım da imleç 1 saniyeliğine yükleme işaretine geçiyor ardından en üstte bir kaç tane reklam çıkıyor. Baya uğraşarak virüsü silmeyi başardım nasıl yaptığımı bilmiyorum 5-6 tane virüs programı denedim bir şekilde oldu. Lakin windows search hala düzelmedi. Az önce windows searchi yeniden başlatmak için hizmetlere girdiğimde şöyle bişeyle karşılaştım. Bazı hizmetlerin yanında fotoğraftaki gibi yazılar var. Bu normal mi daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
ryzen 2600 oc çarpan kitlidi sabit kalıyor
arkadaşlar merhaba stock soğutucu ile ryzen 2600 ü 3.8 ghz ye 1.2v ile sabitledim 30 dklık prime95 sonucu 84 dereceyi gördüm. yalnız şöyle bir sorunum var oc işlemi sonrası çekirdekler boşta olsa dahi çarpan düşürmüyorlar bunu nasıl halledebilirim boştayken voltaj ve çarpan kilidi düşürmeyi teşekkürler
S
4 yıl
60 derecede Cpu Throttle Laptop Lenovo Zor Soru
arkadaşlar merhaba throttle sorunum var laptop fansız model pentium n5000 işlemciye sahip testlerde ilk 5-10 saniye 26 çarpan takılırken 60 dereceyi gorunce birden 15 çarpana düşüyor bu sırada sıcaklık 50 dereceye sabitleniyor. bu throttle sıcaklığını yükseltme imkanimiz var midir? intel extreme tuning yuklenmiyor. Throttlestopla biraz kurcaladim en fazla 3-5 saniye uzatabildin turbo boost süresini fakat değişen birşey olmadı bu arada throttlestopda fivr özelliği yok. Fansız model olduğu için throttle ı komple çözme gibi bi hayalim yok lakin 1.5 Ghzde çok az bunu nasıl arttırabilirim yada turbonun süresini nasıl uzatabilirim.
S
4 yıl
.
.
S
4 yıl
Pci-e sata kartları biraz matematik
arkadaşlar merhaba bir süredir pci-e ten sataya genişleme kartları bakıyorum lakin çok büyük bir sorunla karşılaştım size danışmak istiyorum. en az 4 portlu bir kart bakıyorum fakat karşıma çıkan kartlar pci-e 3.0 x1 arayüzünde. x1 arayüzününde bandwidthi 1 gb/s yani disk başına 250 mb düşüyor. 4 tane ssd bağlayacağım bunları bu hızlarda kullanmak istemiyorum. baktığım tüm üreticiler(jmicron ve marvell çipleri) aynı şekilde üretim yapmış bu durum beni mi bu kadar rahatsız ediyor sadece yoksa farklı bir üretici var da ben mi bilmiyorum lütfen bildiğiniz kartlar yada çipleri benimle paylaşırmısınız. piyasada pci-e 3.0 x4 kart yok.
S
5 yıl
860 Evo 250 Gb Düşük Yazma
arkadaşlar sorun bu şekilde daha yeni kurdum win10'u
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Windows 10 bluetooth üzerinden internet paylaşımı
arkadaşlar merhaba telefonumun wifisi bozuldu. Başka bir mobil cihazdan bluetooth üzerinden bağlanabiliyorum internete. Laptop üzerinden de bağlanmak istiyorum. Mobil etkin noktaya tıklıyorum ordan bluetooth üzerinden paylaş diyorum cihazları öncesinde eşliyorum fakat internete bağlanmıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
Traş Makinesi Güç Yükseltmek (Terleten Sorular)
Arkadaşlar merhabalar elimde bir traş makinesi var ve gücü düşük geliyor bunu arttırmak istiyorum.
Bataryalı bir makine direk prizdende çalışıyor bataryanın dolmasına gerek yok.
1) Adaptör 5v 600ma yani 3w
ben bu adaptörü 5v 1a yaptım biraz fark etti gibi peki 2amper e yükseltsem bir sorun olurmu yada makinenin gücü artar mı?
2) Adaptörü 5v 1a yaptım..
a) Batarya üzerinden kullandığımda birşey değişmeyecek değil mi?
b) Farkı anca bataryayı çıkarıp direk elektrikten kullandığımda farkeder değil mi? Çünkü bataryanın çıkışı ne ise o kadar çeker peki batarya takılı iken adaptörde takılı iken fark eder mi direk adaptörden çıktığını mı çeker?
c) Motora yada bataryaya bir zararı olur mu? bataryayı böyle şarj etsem sorun olur mu?
S
6 yıl
Hiperhidroz Hastasıyım Güncelleme
Arkadaşlar merhabalar hiperhidroz hastasıyım malesef bildiğim kadarıyla çözümü yok(ameliyat olmak istemiyorum çok sıkıntılı ve kesin çözüm değl). Bölgesel değil tüm vucudum terliyor(el ayak koltukaltı sırt gögüs kalça ense kol bacak heryer) Ter emen kıyafetler değil de hiç ter belli etmeyen kıyafetler kumaşlar biliyor musunuz? Önerilerilerinize açığım yardımlarınızı bekliyorum.

Güncelleme v1
Öncelikle hekime gidin arkadaşlar ben 3 kere dahiliyeye bir kere gögüs cerrahisine, gögüs hastalıklarına, kardiolojiye, kbb, cildiyeye, psikiyatriye varana kadar gittim. Ciğerlerimi kalbimi nefes yollarımı hormonlarımı triodtten testosteron'a kadar kontrol ettirdim. Kaygı bozukluğu olabilir diye ilaç bile kullandım herşey temiz çıktı demek istediğim terlemeye sebebiyet olan birsürü hastalık var önce kontrol ettirin. Ben araştırma hastanesinde yaptırdım işlemlerimi tavsiyem özele gidin teşhis bile koyamadılar doktorlar o ona yönlendiriyor o ona tabii ki bu memlekette insan yerine konmuyorsunuz.
Aynı hastalıktan muzdarip olan arkadaşlar için öneriler;
İlaç olarak Üropan ve Sormodren kullanabilirisiniz.
Üropanı sağlık ocağına bile yazdırabilirsiniz sabahları 2 tane yutuyordum biraz kafa yapıyor ama terlemeyi yarı yarıya kesiyor.
Sormodren yalnızca uzman nöroloji hekimi yazabiliyor reçetesiz alınmıyor ve hastalık kısmına parkinson yazması gerekiyor onun dışında hiç bir şekilde alamazsınız şunuda söyleyeyim 4 farklı hekime gittim hiç biri yazmadı ya tanıdık olması gerekiyor ya da özele gidip parayı verip yazdıracaksınız benim malesef maddi durumum olmadığı için 100-150 lira veripte özele gidemiyorum kullanamadım ama yurtdışında hiperhidroz tedavisi için kullanılmaya başlamış. Kullananların büyük bir kısmı terlemeyi kestiğini söylüyor.

gelelim diğer tavsiyelere teresom ve driclor kullanmış biri olarak kesinlikle driclor alın koltukaltlarına gögüs arama bide belime sürüyordum kesinlikle terletmiyor oraları benim gibi tüm vücut terliyorsanız malesef sizi kurtarmaya yetmeyecek driclor eğer driclorla yıkanmayacaksanız.

Jolly nano atlet kullanabilirsiniz teri göstermiyor. Bambu ve pamuklu atlet yada iç çamaşırı tercih ederseniz en azından kıçınız sırtınız ıslak gezmezsiniz teri çok iyi emiyorlar. Kıyafet olarak bir başka önerimde yurtdışında ter göstermeyen hidrofobik tişört alabilirsiniz biraz pahalı fakat teri gizliyor 2 tane almıştım içime bambu atlet giyip teri belli etmesin diye bu tişörtlerden giyiyorum. Malesef pantolonu yada şortu yok bunların.

Son olarak adaçayı alın aktardan kaynatıp için size tarif eder nasıl yapılacağını satıcı arkadaş. Adaçayıda kullanıyorum sizi sakinleştiriyor etkisi var gerçekten.
ek olarak patlıcan kabuğu suyunu kaynatıp içiyorsunuz deneyenler genelde olumlu dönüşler yapmış bende yeni kullanmaya başlayacağım deneyimlerimi paylaşırım. Sağlıcakla kalın, Allah sabır versin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.