P

Binbaşı
03 Aralık 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
11 yıl
MMT Şanzıman garanti sonrası değişim...
Evet arkadaşlar bir süredir MMT şanzımanla ilgili Toyota servisde yaşadıklarım hakkında buraya başlık açıp yazmak istiyordum kısmet bugüneymiş. Öncelikle 2009 model Auris 1.4 D4D MMT aracımı iyisiyle kötüsüyle 4 sene kullandıktan sonra geçen Temmuz ayında elden çıkardım inşallah yeni sahibine hayırlı olmuştur. Bu süre zarfında sıfır kmden bu yana MMT şanzımanla sıkıntılar bir çok kullanıcının yaşadığı gibi benimde başıma geldi ama yolda bırakacak seviyede yaşamadım. Belkide İstanbulda yaşamama rağmen çok trafiğe girmemem ve çoğunlukla hafta sonları kullanmamdan dolayı şanzımanın ısınıp kitlenmesi başıma gelmedi ama misal Beşiktaş yıldız yokuşunda akşam trafiğinde yokuşun bittiği noktada şanzıman istisnasız ısınıp kırmızı ışık yakmıştır. Bunun haricinde kalkışlarda ve 1 ile 2. viteslerdeki silkelenmeler oldukça rahatsız ediciydi. Aracı garantiden çıktığı 50K kmye kadar yetkili servise götürdüğüm her seferinde servis MMTnin normal olduğunu söyleyip kalibrasyon yaptı ve kullanımla ilgili nasihat verip yolladı. Tabi kalibrasyonla değişen hiçbirşey olmadı. Aynı şikayetler devam etti ancak bu zaman zarfında artık şanzımanın huyuna suyuna okadar alışmıştımki nerde hangi hata yada silkeleme yapcağını tahmin ettiğim için çokda bu duruma şaşırmıyordum. Herneyse, 2013 ilkbaharında Aurisi satıp Golf almaya karar verdiğimde Auris 70K kmdeydi ve baskı balatanın iyice bittiğini artık ilk kalkışdaki silkelemeden anlıyordum. Bu şekilde aracı satamıyacağımı düşünüp Pendik Dumankayada kalibrasyon için randevu aldım ve işte o gün çok önemli bir şey keşfettim. Servis danışmanı 50Ke kadar garanti kapsamında kabul etmedikleri MMT parça değişimini garantiden çıktıktan bir hayli sonra yapacaklarını söylüyordu. Nihayetinde Japonyadan 1.5 ay parça beklendi ve uygun koşulları sağlayan MMTli Aurisimin komple baskı balata aktüatör, ecu ve yazılım değişimi./güncellemesi yapıldı. Normal şartlarda 3000-3500TLlik işlem için 80TL şanzıman yağı masrafını ödedim. Sonuç; öncesine kıyasla çok daha iyi vites geçişleri, kronik silkelemeden eser yoktu ve gerçekten ben arabayı 70K km zevkine varamamışım diyecek kadar büyük bir iyileşme oldu.
Arkadaşlar belki benim yaşadığım süreç münferit bir olay gibi gözükebilir ancak Toyota açık etmesede bir çok MMT şanzımanlı araç sahibinin mahkemeleriyle uğraştıktan sonra belli kıstasları karşılayan araçların şanzımanlarında değişime gidiyor. Kıstaslarıda sanırım sistemlerindeki araçla ilgili model yılı, Toyota puanı dedikleri aracın garanti kapsamında yetkili servise bakımlarının yaptırılmış olması ve dışarda aracın şanzımanıyla ilgili müdahale yapılmamış olması. Bu şartları sağlayan Auris ve belkide Yaris sahipleri bence garanti dışında olsanız dahi servise bir uğramakda fayda var. Zaten kaybedecek bir şey yok öte yandan bir başka konuda servisler MMT kalibrasyonu artık çok iyi yapıyorlar özellikle Pendik Dumankayadaki ustalar parça bekleme sürecinde eski şanzımana yaptıkları kalibrasyonla harikalar yarattılar diyebilirim. Sırf bu kalibrasyon için bile gidilebilir. Eğer bu konuyla ilgili herhangibir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılar.
P
15 yıl
8pin pci kablosu olan varmı?
Arkadaslar Ati 4890 Oc bir ekran karti aldim 6pin yaninda 8pin
guc girisi var. Benim Tagan psuda ise sadece 6pin pci kablo mevcut.
Bana 8pin uçlu yada dönüştürücüyü bulabileceğim bir yer tavsiye edebilirmisiniz.
Yahutta elinde böyle bir kablo olan arkadaştanda alabilirim. Yardim ederseniz çok sevinirim
pc bu kablo olmadıgından yatıyor.

Ps: Kadıköy yazıcıoğlunda bakmadığım yer kalmadı kimsede yok.
P
15 yıl
Oyun ve overclock icin performansli sistem tavsiyesi
Arkadaslar yurt disindan toplamak uzere son cikan oyunlarda Full HD cozunurlukte
takilmiyacak, bir miktar AF,AA acabilecek, cok ciddi olmasada overclock kapasitesi iyi olan bir istem onerirmisiniz.
Mainboard+ekran karti+ram marka model onerilerinizi bekliyorum.

Bu arada sistem intel tabanli olacak ekran karti olarak su ana kadar hep Ati kullandim ama
fiyat performansda Nvdiada iyi bir secenek varsa onuda dusunebilirim. Mumkunse isi,ve uyum sorunu olmayan
kendi tecrubelerinizden tavsiyelerde bulunursaniz sevinirim.

Saygilar, Sevgiler.
P
18 yıl
\u003e
Arkadaslar Mx1000 kullananlar bu mousedaki pilin omru doldugu zaman
napilacagi konusunda bir bilgiye sahipmi?
Bildigim kadariyla pil mouse'a herhangi bir kapakla acilmayacak sekilde dahili olarak yerlestirilmis.
Lithium ion bir pil olmasina ragmen cep telefonlarindanda bildigim kadariyla 2-3 sene sonra pilin omrunde azalma olucaktir. Bu durumda bu pili kendi imkanlarimizla degistirme imkanimiz varmi yoksa ithalatciyami gondermemiz gerekiyor?
Tesekkurler.
P
18 yıl
Bu iki ekran kartindan hangisini tavsiye edersiniz?
Arkadaslar bu iki ekran kartindan hangisi daha performanslidir,
atide sm 3.0 yok sanirsam bu fark yaratirmi?
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814129048
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814150131
P
18 yıl
HauppaugeWinTV-PVR-USB2 mi? yoksa AVerMedia MTVBOXEX9 TV Tuner Boxmi?
Arkadaslar bu iki external tv karttan hangisini tavsiye edersiniz,laptopda kablo yayin izlemek icin kullanicam.
bazen tv kartlari tv goruntusunu cok kaliteli yansitamiyor bunlarda boyle bir sorun varmidir acaba kullanan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim.
Tesekkurler.
P
18 yıl
***Arkadaşlar Acer Travelmate 8200\u0027 ü nasıl bilirsiniz?***
Acer Travelmate 8200 almayi düşünüyorum,
bu laptopla ilgili fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim ayrica yeni olmasina rağmen alıpda kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşırlarsa çok faydalı olur.

Teşekürler&Saygilar.
P
18 yıl
\u003e
Asus anakarttada Gigabytedada 1:1 cpu/ram oranıyla overclockda stabilite olmuyor.
bölenli kullandığım zaman sorun yok.
Bunun sebebi sizce ne olabilir?
Ramler A-data Vitesta 566Mhz ramler sınırlayıcı olmadığı halde 240 fsbde bile restart atabiliyor.
şu an kullandığım Asus p4p800-X'in kuzey köprüsü pasif soğutmalı ve çok ısınıyor sorun bu olabilirmi acaba?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.

Sistem P4 3.2E, Prescott Asus P4P800-X,Tagan 580Watt Easycon,TT Armor Kasa,9800Pro,2X160Gb Sata Samsung,2X512Mb Adata Vitesta566Mhz.
P
18 yıl
\u003e\u003e
Arkadaşlar yakın zamanda arkadaşa bir bilgisayar toplıyacağız ve az da olsa overclock yapılacak bu bilgisayarda,
aslında ezelinden beri intel kullanan biri olarak intel değilde amd toplama taraftarıyım zira oyun,internet ve overclock için amd fiyat/performans biçilmiş kaftan fakat öte yandan aklımda intelle ilgili şöyle bir proje oluştu simdi 533 mhz veriyollu intel işlemcilerin yüksek saat hızlara çıkabildiği forumda bi çok kez yazıldı çizildi zira bende bizzat bir arkadaşın P42.4 533'ünü 3.6 lara kadar hiçi bir ekstra soğutma yapmadan çıkarmayı başardım.
Bu bilgiler ışığında bir 2.66 Lga(64bit) 1mb cache HTside olan 533 veriyollu işlemci alıp bunu asus marka ddr2 667 ram destekli 1066 veriyollu anakartına taksak ucuz sayılabilecek parçalarla büyük bir overclock imkanımız olmazmı zira ramler zaten bu işlemciyle default 333 de çalışcağı için 667 mhz ramler sınırlayıcı olmayacaktır diye düşünüyorum,hemde ramler yüksek mhzli hemde overclock için satılan ramlerden çok daha ucuz.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar yorumlarınız benim için önemli paylaşılan fikirler doğrultusunda bu bilgisayar ya amd olacak yada bu projenin olabilirliği durumunda intel olacak.
Saygılar.
P
18 yıl
\u003e
Arkadaşlar elimdeki gigabyte 8IK-1100 boardla 3.2 prescott işlemciyi overclock etme çabalarım sonuç vermiyor.
kesinlikle adam akıllı bir şey yapılmıyor.
kullandığım kingston ramleri asus 865 çipsetli boardda 500 mhz yapıyor(normal 400 lük ramler)benim bilgisayarda 420 mhznin üstüne çıkmıyor.
Şimdi veya eskiden bu boardu kullanıpda overclock yapan arkadaşlar varsa olumlu olumsuz boardla ilgili fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Ayrıca sata harddiskle overclock yapmakda ayrı bir risk çoğu başarısız bootdan sonra ya system hatası veriyo yada windows gidiyor yeniden repair olarak düzeltmem gerekiyor.
Pata harddiskler bu konuda daha iyi zannedersem ne dersiniz.

Saygılar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.