A

Yarbay
16 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
136 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
İTÜ ve İnşaat Mühendisliği Hakkında Sorularınız
Dostlar merhaba, 2009'da üye olduğum bu forumda çok güzel zamanlarım geçti, şimdi sınava giren kız kardeşim için başlıkları gezerken belki bir yardımım dokunur dedim, bu başlığa yazıyorum.

İTÜ İnşaat Mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. Elimden geldiğince bölümü anlatarak başlayayım.

Lisedeyken de inşaat mühendisliği düşünüyordum, İTÜ'yü tercih ettim sıralamam 14 bindi.

Neler yaptığımla başlayayım, okulun imkanlarını bu şekilde anlatabilirim.

Okulu kazanır kazanmaz hazırlığı atlamak istiyordum, fen lisesi çıkışlıydım ingilizce avantajım da vardı. Okul Maçka kampüsünde 475 tl gibi bir ücretle hazırlığı atlamak isteyenlere kurs veriyordu yazın, oraya gidip biraz da kasarak geçtim hazırlığı. Bu arada %30 veya %100 ingilizce hazırlıkta hiçbir farkı yok.

Adana'dan geldim ve akrabam falan da yoktu, kampüsün içindeki yurtlara başvurdum ve yurtta kaldım. En son ücret 330 tl'idi, İstanbul için uygun bir rakam bu. 3 kişi kalıyorsunuz, her türlü imkan var ama 1500 erkek o biraz sıkıcı :) Ama arkadaş edinmek için mükemmel bir yerdir Vadi Yurtları.

Her neyse arkadaşlar, kampüsten bahsedeyim; 2500 dönümlük bir arazinin içinde kampüsün kuzeyi maslağa, doğusu İstinye'ye, güneyi Etiler'e batısı Sanayi Mahallesi-4.Levent'e uzanmaktadır. Konum olarak gerçekten iyi, kapının önünden kalkan metroyla ulaşım gayet rahat. Okulun içinde kantinler hariç yemek yiyebileceğiniz 15 civarında farklı mekan var. Bu 2500 dönümlük arazinin 670 dönümü ormanlık, geri kalanı kullanabileceğiniz diğer alanlardan oluşuyor. Boğaziçi'nin manzarası daha iyi fakat onun dışında ben Türkiye'deki en iyi kampüs olduğunu söyleyebilirim.(ODTÜ'lü arkadaşlar kusura bakmasın, kampüsleri daha büyük fakat işlevsel değil.) Arazi 1979 yılında İTÜ İnşaat'tan mezun olan dönemin başbakanı Süleyman Demirel tarafından sağlanmıştır. Son 10 yılda gerçekten çok gelişme katedilmiş bu anlamda, eski mezunlar çok şaşırıyor İstanbul'dakilerin son halini mutlaka görmesini tavsiye ederim.

Gelelim okul hayatıma, okula başlar başlamaz bana çok şey katan "Mühendisliğe Hazırlık Kulübü"ne üye oldum, 3 yıl burada görev yaptım. Bu kulüp sadece inşaat mühendisliği öğrencilerinin olup, Türkiye'de hiçbir kulübün yapamadığı birçok şeyi yapabilmiştir. İnşaat bölümüne değer ve prestij katan büyük işler yapılmaktadır araştırabilirsiniz.

Bu kulüp sayesinde 3 defa yurtdışına çıktım ikisinde hiç para bile ödemedim, en önemlisi çok güzel dostluklar edindim. Son yılımda teknik geziler organize ettim, Bahreyn'e teknik gezi düzenledim. Bunun dışında Türkiye'nin bir çok yerine de geziler düzenledik, bu sayede hem birçok şantiyeyi gördük, hem eğlendik. Bunların hepsi İTÜ'nün özel sektördeki prestiji, saygınlığı sayesinde gelen desteklerle oldu. Başka bir inşaat mühendisliği kulübü de bu sıklıkla etkinlik çıkaramıyor zaten. Kısaca kendinizi geliştirebileceğiniz çok güçlü bir kulüp yapısı var okulun.

İnşaat fakültesinde 2.sınıftan itibaren ders almaya başladım, bölümdeki hocaların anlayışlı ve iyi insanlar olduğunu söyleyebilirim, özellikle asistan hocalarla aranızı iyi tutarsanız çok güzel abi-kardeş ilişkisi yakalayabilirsiniz. Bunun dışında dersler yapısal olarak makina mühendisliği kadar zor değil, fakat belli bir sistem var ve özellikle 3.sınıfta büyük bir yoğunluğun içine giriyorsunuz. Tüm dersleri geçmek için özel hayattan ciddi kısmak gerekiyor 3.sınıfta.

Fakat okurken kulüp etkinliklerinin yanı sıra dil öğrenmek için okulun açtığı dersler var, ben 1,5 sene boyunca Fransızca eğitimi aldım. Bu sayede ortalamam yüksek olmamasına rağmen Fransa'ya Erasmus programını kazandım. Okulun bu imkanlarından da memnun olduğumu söyleyebilirim.

Bunun dışında gelelim en önemli meseleye, özel sektörle ilişkiler. İTÜ'nün tüm bölümlerini bilmem ama özellikle inşaatın bu anlamda 1 numara olduğunu söyleyebilirim. Her şeyden önemlisi sektörde iş yapan büyük firmalarının çoğunun mühendis kadrosu tepeden tırnağa İTÜ'lü.(Konut yapan şirketlerde pek bulamazsınız.Kastettiğim yurtdışında altyapı işleri yapan firmalar)

Bu durumun ciddi avantajı var. Çünkü çalışan mühendis mezun olduğu kurumdan memnunsa, altından yetişecek olan mühendisin de bu sistemden gelmesini talep eder. Bu da ister istemez bir mezun dayanışmasına sebep oluyor. Ben torpilsiz bir şekilde 80 yıllık bir inşaat firmasının düzenlediği yarışmayı kazanarak part time çalışmaya hak kazandım. Tamamen teknik bilgilerin de ölçüldüğü bu yarışmada yarışmayı kazananların çoğu İTÜ'lüydü. Bu anlamda da bir fikir verebilir size.

Bunların her birini bir fikir vermesi açısından söylüyorum.

ÖZET: Bana göre üniversiteler iş bulma kurumları değildir. Bir mühendis sadece bu beklentiyle üniversiteye girmemelidir. İTÜ kimseye iş garantisi vermez. Veren üniversiteye de gitmeyin bu yanlıştır. İTÜ'ye girip bomboş çıkan bir sürü insan da var.

Asıl önemli konu kendini geliştirmek isteyen insana okulun destek olup olmadığıdır. "Teknik Üniversite" size bu platformu sağlar. İsterseniz dizayncı, şantiyeci, akademisyen olun. İTÜ size köstek olmaz kendinizi geliştirirsiniz.

İTÜ'ye çok sövdüğüm zamanlar da oldu ama bunlar genelde ufak tefek şeylerdi. Fakat az önce bir arkadaş sadece adı var yazmış, üzüldüm. O yüzden de yazmak istedim, hem de forumdan çok yararlandım zamanında bir vefa borcum olsun.

Biraz karışık gitmiş olabilirim aklıma ne geldiyse yazdım arkadaşlar. İyi forumlar.
A
10 yıl
ÜNİVERSİTELİYE TABLET TAVSIYESI
Iyi gunler arkadaslar.Universite 1.sinif ogrencisiyim.Derslere yeni basladim,kitaplar cok oahali oldugu icin kitap alacagima kitapin pdf'sini indirip kullanabilecegim,kalem ozelligi olan bir tablet ariyorum.

Oyun vs. indirmeyecegim bile sadece bu isler icin kullanacagim.Bu yuzden fiyat olarak da zorlamamasini istiyorum.Simdiden tesekkur ederim.
A
10 yıl
itu genetikten kimse yok mu?
Arkadaslar itululer whatsapp grubuna katilim icin genetik kazanan arkadaslar varsa numaralarini verebilirler.
A
10 yıl
SONUÇLARA İTİRAZ ETMEK
Arkadaşlar benim de sonucumda sorun olduğunu düşünüyprum.Matematiği sınav günü kontrol ettim,3 yanlış 8 boşum vardı.Sonuçta ise 8 yanlış 8 boş gözüküyor.Diğer derslerde de biyoloji dışında her dersten yaklaşık 2-3 net eksiğim var.

14.800 geldi sıralamam.İstedğim bölüme giremiyorum,hayal kırıklığına uğradım.Bu dilekçe işini ayrıntılı bir şekilde bilgilendirebilecek olan var mı acaba?

Teşekkür ederim
A
10 yıl
ARKADASLAR ACIKLANMAK UZERE
Bu hafta buyuk ihtimalle aciklanacak arkadaslar dikkatli olun
A
11 yıl
2014 Focus Style AUX Girişi!
Arkadaşlar merhaba.2 gün önce aldığımız style paket focus aracımızda aux girişini bulamıyorum.Torpidoda veya usb girişinin yanında yok bu giriş.

Nerede bulacağımızı bileniniz var mı acaba_

Teşekkürler şimdiden.
A
11 yıl
Araba secimimizde son kararimiz:Focus vs Corolla
Arkadaslar merhaba.Babama olan yeni arac dusuncemizde secenekleri ikiye indirdik.

1-Toyota corolla 1.4 d-4d advance

2-Ford Focus 1.6 tdci Style

Focusun artisi 2.000 tl ucuz olmasi, daha guclu motoru.

Toyota'nin artisi daha yeni kasa olmasi, ekrana sahip olmasi ve ic mekaninin ferahligi.

Siz olsaniz hangisini secerdiniz? Ve iki motorun yakit tuketimi sehirdisinda ne kadar fark olusturur?

Simdidem tesekkur ederim.
A
11 yıl
Yeni 1.4 TDI\u0027lardaki ciğer durumu
Arkadaslar merhaba.Biliyorsunuz vw 1.6 tdi yerine 1.4 tdi'lari yavas yavas koymaya basladi.

Fakat bu motorlarin ciğerini merak ediyorum.Ozellikle jettalarda cok verimli calisan bu ciger açma olayi 1.4 tdi'da da var mi?

Ayrica araclara yazilimla ciğer attırabiliyor muyuz?

Simdiden tesekkurler arkadaslar.
A
11 yıl
Yeni 1.4 tsi\u0027larin yakit tuketiminden memmun olan var mi?
Merhaba arkadaslar.Babam icin araba almayi dusunuyoruz ve yeni passat cok hosumuza gitti.80.000 gibi bir butcemiz var ve 1.6 tdi bizi asacak gibi.

Bu yuzden 1.4 act 150 hp dusunuyoruz.Fakat 1.2 tsi leon pedalda yumurta varmis gibi kullanmanilmadigi surece benzini ictigi icin biraz soguduk acikcasi turbo benzinli motordan.Fakat biz 1.6 superb almayi dusunuyorken bu arabayla yeni 1.4 passatin fabrika tuketimleri neredeyse ayni bu kafamizi karistirdi.

Aranizda yeni tsi kullanicilari varsa yakit tuketimi hakkinda biraz bilgilendirebilir misiniz? Yani sehirdisi 4.5 diyorsa ben otobanda 120'ye sabitledigim zaman kac yakar bu arac? Veya 1.6 superb ile ne kadar fark olur?

Babam % 80 otobanda 130 km hiz ile kullanir.Herkesin 12 litre yakiyor dedigi captiva babamda 9.1 yakiyor mesela.

Sorularimi cevaplayan arkadaslara simdiden tesekkur ederim
A
11 yıl
Dünya yuvarlak değil. (İSPATLI)
Videoyu izlemek için tıklayınız
http://youtu.be/9hKSdpmKMtQ

Arkadaslar bu adam benim dayım.Ben savunmaya calistim ama ikna etti beni.Gercektem her turlu tabuya bir savunmasi var ve kafami allak bullak ediyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.