D

Yüzbaşı
11 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
51 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
9 yıl
DENIZ KUVVETLERINE BASVURUYORUM YARDIM
Ahali selamlar, daha dün başvuruyu yaptım ygs puanım rahat yetiyor. Fiziksel olarak boy kilo sorunum da yok verilen tabloya uyuyorum. Aramızda bileniniz varsa biri şu fiziksel sınav anlatıldığı kadar zor mu. En az kaç puan almam gerek totalde.
D
9 yıl
Türkçeyi \u0027Osmanlıcalaştırma\u0027 çabaları.
Bir konu altında hiç konuşulmadı bu konu sanırsam. Malum haberlerden duyduğumuz kadarıyla fena bir Osmanlıca ya dönüş kampanyası yürütülüyor. Yok Külliye, yok işte İŞİD yerine Arapça versiyonu olan 'DAİŞ' veya 'DEAŞ' kullanılması falan. Konu hakkındaki düşünceler, görüşleriniz nelerdir?

İlk tartışma cümlesi benden olsun: Osmanlı Devleti de Türkçesi de zamanının en yetersiz unsurlarından biriydi. Osmanlı yükseliş döneminde belki dünyanın en iyi devletlerindendi fakat duraklama ve çöküşte süren yüzyıllar boyunca da dünyadaki en rezil devletler arasında idi. Hem ekonomik hem sosyal hem politik. Osmanlı Türkçesi ise Arapça ve Farsçadan ileri gitmeyen, Tanzimattan sonra ise bu işe birde Fransızcayı bulaştıran bir dil idi.

Hükümetin Osmanlıyı 'kullanmaları' da tarihi on plana çıkarmak değil, adı lazım değil'in kişisel imrenmesidir. Yeni Osmanlıcılık anlayışı orta doğuda işlerin istediği gibi gitmemesinden ötürü suya düşünce, evde değişiklikler yaparak kendini resmen(de jure) olmasa da fiilen(de facto) padişah ve halife kalıplarına oturtacak.

Not: Biraz kötü yazmışım da düzeltmeye üşendim kusura bakmayın siz anladınız zaten ne demeye çalıştığımı :D
D
9 yıl
EOS 1D Mark I kullanan?
Sadece merakımdan açtım konuyu :D Emektarı hala emekli etmedim.

edit:düzeltme
D
9 yıl
Öğrenci işi workstation
Kız arkadaşım endüstri ürünleri tasarımı okuyor da hocası paranızı biriktirmeye başlayın hesabı yapmış. Öğrenci işi, yok işte çift cpu, eec ram, xeon işlemci vs vs olmadan makul bir fiyat aralığında bir sistem önerisinde bulunabilirseniz sevinirim. Hani en azından araştırmalarım için başlangıç noktası olsun da fikir yürüteyim bu workstation işi çok karışık geldi 512mb ekran kartları falan bile iyi deniyor alakasız bizim gaming ile.
D
9 yıl
htpc için ekran kartı ikilemi
Elimde 6400k işlemci var, hd 6570 ile dual graphics destekliyor. Onu mu alayım yoksa dual graphics uyumlu olmayan r7 240 mı alayaım.
D
9 yıl
Kasa sessizleştirme - işe yarıyor
Geçen bu videoya rastladım ve dandik htpc kasama uyguladım, gerçeken işe yarıyor ve çalışan fanınız varsa ısı bakımından etkisi hiç yok. İlla şilteniz duruyordur deponuzda :D

https://www.youtube.com/watch?v=rG10ks8PLQ4
D
9 yıl
Cooler Master fan alacaklar dikkat!
Geçenlerde oyun bilgisayarım için 1 adet Jet Flo 120 ve htpc için 1 adet BC 90 almak gibi bir hatada bulundum. CFM oranları bakımından hiçbir sıkıntıları yok lakin iddia edilen ses oranları gerçeği yansıtmıyor. İkiside gayet gürültülü ve iddia edilenin çok üstünde çalışıyor.
Bu konu yabancı sitelerde bayağı tartışılmış, keşke baksaymışım.
D
9 yıl
Hava soğutma kralı hala Noctua mı?
Merakımdan açtım konuyu. D14 almadan önce internette araştırma yapmıştım lakin hepsi tomshardware gibi yabancı sitelelerdendi. Malum ecnebi ülkelerde marka&model bayağı bol. Türkiye'de bulunabilen marka&modeller arasında kral halen noctua galiba değil mi?
D
9 yıl
Silinebilir
Merhabalar, bugün emektar GTX460 HAWK'imi 190 liraya sattım. Max 500-550 liraya AMD bir ekran kartı arıyorum. (çünkü anakart sli destekli değil). Aklımda r9 270 var lakin yine aynı fiyata mal olacak bir crossfire sistemi de olabilir. Yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Edit: ikinci el de aynı fiyat civarında kabulümdür.
D
12 yıl
Feyizli sohbetl etmek isteyenler gelsin
group171627@groupsim.com

böyle toplanıp sohbet ederiz her konuda diye düşünmüştüm.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.