S

Çavuş
13 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Atiker AHCF ve Vikars Süper Enjektör
Merhaba, aracım FIAT BRAVO 1.4 TJET TURBO 120hp 2009 model, benim aracımda atiker gold kit var, kitle birlikte takılan siyah AHCF 2ohm luk enjektörler takılı. 2.2 nozul çapı

kütükteki enjektörlerden 1.si arızalı,

1. Hızlanırken silkemeleler yşamaya başladım
2. Pc ye bağladım, 1. Piston ateşleme arızası verdiğini gördüm
3. Bujileri değiştirdim.
4. Problem düzelmeyince 1. Pistondaki bobini 2 ye taktım. Arıza 1. Pistonda kalmaya devam etti.
5. Buji, bobin problemlerini eledim. Benzinde sıkıntı olmadığından 1. Enjektörün arızalı olduğuna kanaat getirdim.

6. Bir gün enjektör kütüğünü söktüm. Youtuba da ki videolardaki gibi temizlemek istedim ama AHCF olduğundan pistonları temizlene bilecek şekilde tasarlanmadığını düşündüm ama yine de balata spreyi ile güzelce temizledim hepsini.

7. Enjektörleri taktım. Problem gitmişti; ancak bugün tekrarladı.


———————————


SORULAR

1- AHCF enjektörleri temizlemenin yolu var mı?

2- kütük ortada kaldığından 1. Ve 4. Enjektör çıkış hortumları 2 ve 3 e göre 3er cm daha uzun, bu arasıra oluşan karışım arızasının nedeni olabilir mi,

3- AHCF enjektör yerine VIKARS 2 ohm süper enjektör taksam nasıl performans alırım.

3- enjektör değişirsem (nozul çapı değişmeden) AFR ayarım bozulur mu.

4- aslında arızalı olduğunu düşündüğüm enjektörün garantisi var ama servisde bugün git yarın gel, araba kalsın test edelim, enjektörü ver merkeze gönderelim gibi şeylerle uğraşacak vaktm ve sabrım yok maalesef.
S
6 yıl
Notebook mosfet arızası
Merhabalar, bugün acer 5750g notebooka 19v lik şarj yerine yanlışlıkla 39v adaptör taktım. Sonuç olarak pilden çalışıyor ama maalesef şarj etmiyor. Adaptörü takınca adaptör kısa devre korumasına alıyor kendini.

Anakartı söktüm ve güç giriş soketinin pinlerinin yanında iki adet mosfetin tüm bacaklarının kısa devre verdiğini farkettim.

1. Fsd6675bz
2. 4459a

Bu mosfetleri piyasada bulamam sanırım, bunların yerine muadil ne kullanabilirim s0-8 kılıf şart mı.

Fsd6675 in yerine fsd6575 internetteki bir satış sitesinde var gibi, eğer mümlünse muadil olarak kıllanabilir miyim.

4459a hiç yok gibi onun yerine ne kullanabilirim.

İyi çalışmalar dilerim herkese.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
Plakalarım çalındı, yapılacak işlemleri bilen var mı
Merhaba, gece plakamı çalmışlar. Kamera falan yok maalesef.

Pleksi plaklıkda app plakydı, orjinaller bagajda duruyor.
Fark ederetmez ilk iş karakola gittim, tutanak tuttular ifademi aldılar, evraklar verdiler. İlçe emniyetten randevu alıcam alamıyorum, planlanan randevu yok diyor


Şimdi ne yapmam lazım yeni noter uygulamasıyla neler yapacağım bilmiyorum. Bilen varsa yazabilir mi
S
7 yıl
Saray tavan göbeği nasıl boyanır
Merhaba,
Aldığımız evde saray tavan var aynen ekledim fotoğrafını.
< Resime gitmek için tıklayın >. Ağaç mı değilmi bilmiyorum ama vidalarla tavana sabitlenmiş. Benim Mobilyalara ve zevkimize uymuyor, para kalmadığından söktürüp gizli ışıklı spot ışıklı tavanda yaptıramıyorum, 2000tl istiyorlar (3,5 metreye 4 metre tavan ölçüsü kare gibi yani)

Mevcut avangartdaki sarı renkli yerleri ne tür boya ile boyarsam bembeyaz yapabilirim.
S
7 yıl
Kar irtifakından kat mülkiyetine geçiş
Merhaba, bir ev almak üzereyim.
Almak üzere olduğum evin iskanını belediyeye sordum, henüz çıkmadığını ama belgelerinin tam olduğunu kısa zamanda aksilik olmazsa 1 haftaya çıkacağını söylediler. Ayrıca tapu şu anki haliyle kat irtifakı tapusu.

1- iskanı beklemeden alsam iskanın çıkmaması ihtimali harici ne dezavantajım olur.
2- haftaya iskan çıkınca satın alsam adıma düzenlenen yeni tapu yine kat irtifaklı mı olur yoksa iskan alındığından direk kat mülkiyetli tapu mu alırım
3- iskan çıkmadan kat irtifakıyla satınalsam daha sonra kat mülkiyetine geçiş işlemleri yorucu mu, uzun sürüyor mu bürokratik mi.
4- kat irtifakıyla su, gaz, elektrik, internet bağlatabiliyor muyum


Aracı olan emlakçı sıkıntı yok abi al bu şekilde diyor o kat mülkiyeti ifadesi sadece bir çarpı işaretinden ibaret bekleme gerek yok sonrada yaptırabilirsin diyor.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
S
8 yıl
ECA kombi ses çıkarıyor
Merhaba eca kombim var muslukdan sıcak suyu açınca içinden bir ses geliyor sanki bir şey sıkışmış gibi, ses bir süre devam edip kesiliyor ama bu arada kombi çalışamıyor, bir iki saniye sonra tekrar aynı ses geliyor derken işte kombi çalışana kadar bir kaç kere bu ses geliyor, bazende ses anlık olarak gelip kombi gemen çalışıyor, sesin videosunu çekip youtuba ekledim, yardımcı olursanız sevininim, tşkler
Videoyu izlemek için tıklayınız
http://youtu.be/7RL34xUms8U
S
8 yıl
Zener diyot kullanımı?
Merhaba, aşağıdaki devre 12v ile çalışıyor, aldığım çıkış voltajı bazen beslemeye göre 5-6v ye kadar düşebiliyor. Benim istediğim şey bu devreden 7-8v altında çıkış varsa devre çıkış vermesin, sadece 7v -8v üzerindeyse çıkış versin. Zener diyotla mümkündür muhtemelen ama hangi şekilde bağlamam gerektiğini bilemiyorum.

Yardımcı olursanız makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
2sa1085 karşılığı
aşağıdaki devrede 2sa1085 in yerine daha bulunabilir ne kullanabilirim. bulunabilir derken direnc.net dden satınalıcam orda satılıyor olması kafi.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
Bu masa 200 kg taşır mı
Merhaba bu masa 100*40*50 akvaryum kaldırır mı, 200lt yani 200kg yapıyor ayrıca camın kendi ağırlığıda olur 5-10kg, kumdu taşdı 250kg yi bulur herhalde..Şu an 70*27*33 var sıkıntı yok. Eğer taşırsa 200lt ye geçicem (tekerlekleri sökücem)
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


aşağıdaki gibi olacak
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
Şarjlı drill motor zorlanınca 2sn kadar duruyor
Bauhausdan lion 7.2v bataryalı (sanırım 1100mah) 15 tork kademe ve delme modu olan şarjlı vidalama makinesi aldım. Tork kademelerinde sıkıntı yok ama delme modunda azcık zora gelince hemen motordan elektriği kesiyor. 1-2 sn sonra tekrar çalıştırabiliyorum ama kullanamıyorum bu şekilde. 600mah 4.8v dandik şarjlı tornavida bile daha güçlü çeviriyordu. Bu özelliği sabote edebilirmiyim, kapatabilir miyim, devre dışı bırakabilir miyim, iptal edebilirmiyim. İç devrenin fotosunu paylaşırım gerekirse
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.