T

Onbaşı
04 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
11 yıl
OKİ ML 1120 fatura baskı problemi
merhaba arkadaşlar,
oki 1120 çoğu fak işletmede kullanılan bir yazıcı. bizde son zamanlarda şöyle bir problem olmaya başladı. fatura nüshaları fatura bastıkça kaymaya başlıyor. 3-4 faturada bir kağıdı çıkarıp tekrar takıyoruz ama tabi bu da vakit kaybı.
forumlarda pek bu konuya rastalamadım ama ilginçtir kullanan bazı işletmelerde bu problemi gördüm.

teknik servis kulakçıkların eskidiği ve değişmesi gerektiğini söyledi.

bunun toplam maliyetide yaklaşık 200 TL

sonuçta diyeceğim şu ki;

bu tür ucuz makineler ufak işletmelerde ilk başta maliyetleri düşürmek için uygun olabiliyor ama devamında çıkardığı masraf ve vakit kaybı işler büyüdüğünde sıkıcı olabiliyor.

muhtemelen bu kulakçık arızası bir üst modele ya da modellere geçmek için doğru zamanın geldiğinin göstergesi.
T
11 yıl
devamlı çalışacak masaüstü tavsiyesi
arkadaşlar, bir adet notebook üzerinden akınsoft çalıştırıyorum ve başka bir amaç için kullanmıyorum. notebook devamlı açık kalıyor o çünkü eve götürme şansım yok. o yüzden notebook yerine bir kasa koyayım diye düşünüyorum. oyun oynamayacak ve ağır bir iş yok. sadece internete bağlı olacak. mail atılacak ve office programları çalışacak. ancak 7/24 çalışacak bu pc.

ne tavsiye edersiniz, hazır bir konfigurasyonm varmıdır, toplamakmı mantıklı? ssd hard disk düşünüyorum ama güç kartı, anakart ve işlemci konusunda kararsızım.
T
12 yıl
windows firewall
merhaba,
bilgisyarıma kurduğum muhasebe programına dışarıdan ulaşım sağlamak için gerekli ayarları yaptım. statik IP var ve firwall ve antivirüs kapalı iken dosyalara ulaşabiliyorum. ancak firewall'e muhasebe programını tanıtmama rağmen açıkken giriş yapamıyorum. bu iş nasıl çözülebilir acaba?
T
13 yıl
ekolojik temizlik malzemeleri
Arkadaşlar,
bugünlerde yeni merak saldığım bir konu, daha önce duymamıştım ama ekolojik yani organik setifikalı temizlik malzemeleri hakkında bilgisi olan varmı? Örneğin linkte bir ürün var, yazanlar doğruysa acayip ucuz ve içeriğine bakıyorsunuz portakal yağı ve şeker solüsyonu filan yazıyor ve 20 liraya 80 lt deterjan elde dilebiliyor. bana biraz garip geldi aranızda kimya mühendisi filan varmı ya da konuyu daha önce araştırmış olan. Yani şeker ve protakal yağından nasıl temizlik malzemesi oluyor? :)

http://www.gurmeonline.com/default.asp?git=9&urun=183
T
14 yıl
hdmi out sorunu
Merhaba arkdaşlar hdx 18,5 olan modelimde hdmi out yaptığım zaman görüntü alıyorum ama ses bazen geliyor, bazen gelmiyor. Yaptığım araştırmalarda HP hdmi sorunun genel bir problem olduğunu anladım, bu sorunu yaşamış ve kesin çözüm bulmuş olan arkadaşlar var ise yardım ederlerse sevinirim.

Denenen çözümler;
settings den sound hdmi out gözüküyor
Restart ediliyor
IDT audio da hdmi out gözüküyor
VLC playerde device doğru gözüküyor
ve bunlar sorunu ne yazıkki çözmüyor
tüm updateler ise tam
T
15 yıl
blu ray kopyalamada sorun
Merhaba arkadaşlar,

elimdeki blu ray filmleri yedeklemek amacı ile yeni bir hdd aldım ve blu ray'i format değiştirmeden aynen kopyaladım. powerdvd ile oynatmaya çalıştığım zaman filmin başındaki menüyü göremedim. Bu menü nasıl aktif hale getirilebilir acaba?
T
15 yıl
samsung-philips 40\"-42\" karşılaştırma
Merhaba,

philips 9000 serisi ürünler ile samsung 8 serisiürünler hakkında detaylı karşılaştırma yapma imkanı olan oldumu, bir tanıdığımıza alacağız ve de full hd olmasının ötesinde ince detaylar önemli, siyah kalitesi, veya yüksek hızlı görüntülerde bulanıklaşma gibi...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.