DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
R

Çavuş
27 Kasım 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
9 yıl
4500 TL kasa+ 2000tl monitörlü sistem topladım. Birkaç sorum var bakar mısınız?
Merhaba arkadaşlar. Yıllar süren xboxla FPS oynayamama serüvenimden sonra bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Çoğu zamanımı FPS ile geçiriyorum arada RPG de oynarım. Yaklaşık 1 aydır sistem tavsiyesi konusunu takip ediyorum.
Sistemi 4 sene kullanmayı planlıyorum, daha sonra gerekli yükseltmeleri yaparım. Anakart ve işlemci seçiminde zorlanıyorum çünkü ne kadar beni idare eder kestiremiyorum. O yüzden iki tane senaryo var elimde:

1. ASUS Z170 pro gaming 605 lira-eksen
i5 6600k 826 lira-eksen
Cooler master hyper 212 evo 184-nova (ses yaptığını söylüyorlar nette ama ya yüksek sesle oynayacağımdan ya da kulaklık kullanacağımdan sorun yaratacağını sanmıyorum, NOCTUA NH-U12S ile de değiştirebilirim belki)
eğer bu sistem OC ile 6-7 sene götürür derseniz böyle almayı düşünüyorum toplam 1615 lira ediyor.

2. MSI H170A gaming pro 534 lira-hepsiburada
i5 6600 757 lira-eksen
Stok soğutucu şimdilik yeterli gelecektir Ankara'da yaşıyorum gölgeler serin :)
ilk yazdığım sistem 6-7 sene idare edemezse 4 sene sonra her türlü yükseltme ister derseniz böyle bir sistem toplayıp 1291 liraya getirmeyi planlıyorum. Bu kısımda yardıma çok ihtiyacım var.

RAM: Kingston HyperX Savage 2*8gb 3000mhz 302 lira-istanbulbilisim

GPU: 1070 MSI gaming x veya ASUS strix (ikisi arasında karar veremedim ne dersiniz?)

SSD: Samsung 850 EVO 500gb 542 lira-incehesap

KASA: Corsair Carbide Serisi SPEC-03 CC-9011052-650VS 650W (şeklini en çok beğendiğim kasa oldu- 80+ 650w da yeterli gelir galiba)

HDD: WD Blue 1 tb 7200rpm 169 lira-webdenal (almayabilirim bu parçayı eski kasadan 500 gb samsung diskimi kullanmayı planlıyorum)

Optik Sürücü: eski kasadan LG nin bir sürücüsü

Monitör: FPS oyunlarını çok oynadığımdan g-sync li olsun istiyorum. 2 model arasında kaldım:
http://www.hepsiburada.com/aoc-g2460pg-24-1ms-display-full-hd-led-oyuncu-monitor-p-BD802113
http://www.hepsiburada.com/acer-predator-xb241hbmipr-24-1ms-hdmi-display-full-hd-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805146
internette AOC'nin panelinin daha kaliteli olduğundan bahsedilmiş. Hepsiburada'ya ölü piksel ile ilgili mesaj attım, cevap bekliyorum.

Bu arada bir de kasa montajı ve bakımı hakkında bildiğiniz güzel rehberler varsa paylaşırsanız daha sonra bu konuyu okuyacak arkadaşlara da yardımcı olur.

Çok teşekkür ederim.
R
11 yıl
Modem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Modemim bozulduğu için yenisini almak istiyorum. Kablosuz olmalı 100m2 ye rahatça dağıtabilmeli interneti. Ve ethernet portuyla masaüstüne bağlayabilmem lazım toplam 2 telefon 2 bilgisayarda rahatça kullanabilmek istiyorum. Asus n55u ve airties 5650 önerileri gördüm forumda ama pahalı benim için daha uygun fiyatta 150 tl civarı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
R
11 yıl
Modem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Modemim bozulduğu için yenisini almak istiyorum. Kablosuz olmalı 100m2 ye rahatça dağıtabilmeli interneti. Ve ethernet portuyla masaüstüne bağlayabilmem lazım toplam 2 telefon 2 bilgisayarda rahatça kullanabilmek istiyorum. Asus n55u ve airties 5650 önerileri gördüm forumda ama pahalı benim için daha uygun fiyatta 150 tl civarı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
R
12 yıl
Hem uydu hem anten yayını izleme
Merhaba arkadaşlar. Bizim binaya kamera sistemi kuruldu ve kamera yayınını analog antenden verdiler. LG ln575s (dahili uydu alıcılı) televizyonumda yayını görebilmek için program modunu sürekli uydu ve anten arasında çevirmek zorunda kalıyorum. Aynı anda uydu ve anten kanallarını görmemin bi yolu yok mu? Yani 200 kanallık uydu listesinin sonuna 201. kanal olarak bu analog kamera yayını koyamaz mıyım? Analog yayını favoriye almayı denedim ama olmuyor. Her program modunun favorileri kendine. İlginiz için teşekkürler.
R
12 yıl
Tavsiye
Merhaba arkadaşlar.
Bir navigasyon cihazı arıyorum ama aklım çok karıştı.
300 tl civarında sesli desteği olan (sağa dön, sola dön gibi) ömür boyu harita güncellemeli bir cihaz arıyorum. FM transmitter da çok önemli. En az 5 inch olmalı.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Next in ürünlerini çok beğendim fakat harita güncellemesi 5 yıl ile sınırlı. O süreden sonra birde harita parası vermek istemiyorum.
R
12 yıl
Sony nwz-a865\u0027e kulaklık tavsiyesi (cks77 alındı)
Merhaba arkadaşlar. Orjinal kulaklığın sağ tarafı bozulduğu için kulaklık almak istiyorum. Özellikle baslı yabancı pop ve rock dinlerim. Halihazırda bulunan sennheiser mx-580 i bası yeterli olmadığı için kullanmak istemiyorum. Yani özellikle basları kuvvetli bir kulaklık arıyorum. Taşınmasının kolay olması için kulakiçi istiyorum. 200-250 tl verebilirim(taksitli). Tabi arada çok bir fark yoksa ne kadar ucuz o kadar iyi . Yardimlarınız için teşekkürler.
R
14 yıl
Seagate FreeAgent 2 tb usb 3.0 sorunu
merhaba arkadaşlar bu ürünü vatandan aldım şimdi elime ulaştı sürücülerini kurdum ve bir deneme yaptım ve diske bilgisayarımdanusb 3.0 aracılığıyla filmler kopyaladım ama hız konusunda hayal kırıklığına uğradım 40 mb/sn yi geçemedi sebebini bilen var mı teşekkürler
R
14 yıl
Orjinal Windows 7 İndirme
selam arkadaşlar ben orjinal windows 7 indirmek istiyorum lisans anahtarım var fakat msdn den indiremedim microsofttan başka internet sitelerine güvenmiyorum yardımcı olabilir misiniz teşekkürler
R
14 yıl
video dvdlerini birleştirme
merhaba arkadaşlar elimde 3 tane handycamle çekilmiş küçük dvdlerden var ve ben bunları birleştirip normal dvd yapmak istiyorum ama hangi programı kullanmalıyım bilmiyorum tek amacım birleştirmek başka bi özellik olmasını istemiyorum o yüzden olabildiğince küçük bi program istiyorum yardımlarınız için teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.