H

Binbaşı
08 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
199 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
geçen yıl
Engelli Çocuğa İşkence Eden Liseliler
Genelde yabancı dizilerde gördüğümüz şeyler değil mi bunlar? İnatla bir şaka olduğunu sandım, ama değil.

O işkenceci liseliler idam edilse gıkım bile çıkmaz. Bu çocuklar iflah edilemez. Bu çocuklar ömür boyu akıl hastanesine tıkılmalı ve asla dışarı çıkarılmamalıdır.

Gerçekten şok oldum. Engelli bir çocuğa (engelsiz olsa bile ne yazar) böyle zorbalık nasıl yapışabilir ya?

İnşallah o adilerden biri bu mesajı görür de bir açıklama yapar belki.
https://twitter.com/haberazzicom/status/1608381677142773761?s=46&t=4E3oqRLwDkMjJ8jk5MIJfw


edit: imla
H
3 yıl
Sinerji Bilgisayar, Arena Bilgisayar ve Bir Mağduriyet Hikayesi...
13 Şubat 2020 tarihinde, 3.662,72 TL karşılığında, Ürün kodu 11293-03-40G olan ve A1941******58 seri numaralı Sapphire rx 5700 xt Nitro+ ekran kartı; Sinerji Bilgisayar’dan “Mehmet xxx” adında bir kullanıcı tarafından satın alındı. (Satın alan kişi bu sitenin üyesi)


Bu ekran kartını yine bu sitenin başka bir üyesi Ozan XX de Mehmet XX'den satın almış. Ben ise; 30.11.2020 tarihinde 3.900 TL karşılığında 3.kişi olarak ekran kartının sahibi oldum.

Bir süre kullandıktan sonra ürün arızalandı.
Ben de 12.11.2021 tarihinde ürünü Türkiye’ye getiren ithalatçı firmaya yani Arena Bilgisayar’a gönderdim. Arızalı ürün ilgili şirket tarafından 13.01.2001 tarihinde "0111****54" belge numarasıyla teknik servise alındı. 14.01.2021 tarihinde Arena Bilgisayar arızalı ürünü yetkili servise yönlendirdi.

Yaklaşık 1 ay sonra yani 09.02.2021 tarihinde de bu arızalı ürün için Arena bilgisayardan “İade veya değişim kararı ” çıktı.
Arena Bilgisayar’ın raporu şöyle:

“Teknik Servisimize ulaştırmış olduğunuz aşağıda detayları yazılı cihazınızın tamiri mümkün olmadığından müşteri memnuniyeti anlayışımız kapsamında ürününüz için değişim / iade hakkı tanınmıştır. Bu Değişim / iade Belgesi ve Satış Faturanızın orijinali ile birlikte urunu satın aldığınız firmaya başvurarak değişim / iade işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.”

Arena Bilgisayar'dan ürünü geri istediğimde; "ÜRÜNÜ GERİDÖNÜŞÜME GÖNDERDİK" cevabını aldım.

Ben de bu belge ile Sinerji Bilgisayar’a ulaşmama rağmen;
1- Sinerji Bilgisayar değişim yapmamaktadır.
2- Sinerji Bilgisayar benimle mesai saatlerinin çok dışında geceleri mail yoluyla iletişim kurmaktadır. (talep edildiğinde bu mailleri gösterebilirim)
3- Sinerji Bilgisayar iade ücretini ekran kartının satın alındığı tarihteki fiyat üzerinden yapmaktadır.
4- Sinerji Bilgisayar ödemeyi sadece ürünü satın alan kişiye yapmak istediğini mail yoluyla tarafıma bildirmiştir. Oysa ürünü Arena Bilgisayar teknik servisine veren benim ve muhatap alınması gereken kişi de yine şahsımdır. Ben ekran kartını satın aldığım kişiye ulaşmam mümkün değildir.
5- Sinerji Bilgisayar, tüketiciye iade veya değişim yapmamak için işlemleri uzatmaktadır.
6- Sinerji Bilgisayar’ın yapmasını beklediğim;
a- Ürünün birebir değişimi
b- Ürünün güncel fiyatından para iadesi
c- Ürünün bir üst versiyonu bana teklif ederek, aradaki fiyat farkını isteyebilir.

1 ay kadar (25/02/2021) önce bu gelişmelerden sonra Sinerji Bilgisayar'ı https://giris.turkiye.gov.tr/OAuth2AuthorizationServer/AuthorizationController?client_id=231050c0-06c3-11e6-a837-0800200c9a66&redirect_uri=https%3A%2F%2Ftuketicisikayeti.ticaret.gov.tr%2Fhome%2Fedevlet&state=BPKXoEk1tSs0lzy_BC41eQ&scope=Kimlik-Dogrula&response_type=code/ sitesinden mahkemeye verdim.

Tüketici kanunun https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6502.pdf 11.maddesi benden yana olsa da geçen süre içerisinde herhangi bir gelişme olmadı.

Sinerji Bilgisayar ve "elimde mal yok" diyerek başından savan Arena Bilgisayar'a karşı dikkatli olmanızı öneririm.




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
H
3 yıl
HUAWEI MatePad T8\u0027e HarmonyOS Kurulur mu?
Merhaba.
İçinde Google'ın resmi olarak bulunmadığı HUAWEI MatePad T8'e sahibim.
HUAWEI'in işletim sistemi HarmonyOS'u da çok merak ediyorum.

Acaba HUAWEI MatePad T8'e HarmonyOS kurabilir miyim?
H
4 yıl
Thecus N7710\u0027a FreeNas Kurulur mu?
Merhaba,
Thecus N7710'a FreeNas'un kurulduğunu gösteren videolar var ama Ram miktarlarını bilmiyorum. Benimki 4 GB Ram'e sahip. FreeNas'ın ise istediği minimum Ram miktarı 8 GB olarak görülüyor.
Thecus N7710'u sadece film arşivi tutmak için kullanıyorum ve bu kurulum sırasında arşivimin başına bir şey gelir mi? Çünkü şuanda kullanılan yazılım herhangi bir HDD üzerine kurulu değil. Bir işletim sistemini kaldırcak kaç GB'lık bir Rom vardır acaba benim cihazda.

Cihazım bu:http://www.thecus.com/product.php?PROD_ID=100

Kurmak istediğim işletim sistemi de bu:
< Resime gitmek için tıklayın >
H
4 yıl
Denon AVR-X3600H mi Onkyo TX-RZ840 mi?
Merhaba,
Dokuz yıllık plazma maceramı geçen hafta Sony KD-65XG9505 alarak sonlandırdım.

Tam iki yıldır sorunsuz bir şekilde kullandığım, Onkyo TX-NR676E amfiyi de “ihtiyaçlarımı karşılamıyor” diyerek Amazon’a iade ettim.

Ücretini de kredi kartıma değil, hediye çeki olarak hesaba tanımlamasını istedim. İade sebebin; HDR aktarımının başarısız olmasıydı.

Yeni bir amfi arayışına girince yine Onkyo’dan vazgeçemeyeceğimi düşündüm.

Uzun süredir Denon merakım da olduğundan, Denon AVR-X3600H mi Onkyo TX-RZ840 mi? sorusunu sormadan edemedim.

İki ürün de ihtiyaçlarımı karşılayacak seviyede.

Denon 200 € daha ucuz Onkyo’dan.

Sizce tercihim ne olmalı?


Günler sonra gelen Edit: (13 Ocak)
10 ocak 2020’de verdiğim Denon AVR-X4500H siparişim, Amazon tarafından bugün öğleden sonra kargoya verildi.
H
4 yıl
Apple TV+ Açıldı ama Türkiye’de Yok! Apple TV+ Türkiye’den Nasıl İzlenir?
Apple, 10 Eylül’de gerçekleştirdiği lansmanda yeni ürünlerini tanıtırken Apple TV+’ı da görücüye çıkarmıştı. Uzun zamandır, ne zaman yayın hayatına başlayacağı merak edilen dijital platform, dünyanın çok sayıda ülkesinde 1 Kasım itibariyle aktif olarak hizmet vermeye başladı ama bu ülkeler arasında Türkiye yok.
İnternet'te çok kişi, “Apple TV+ üyelik, Apple TV+’a nasıl üye olabilirim” gibi aramalar yapsa da tüm aramalar sonuçsuz kalıyor. Eğer Türkçe alt yazı derdiniz yoksa, Apple TV+’a üye olmak hiç de zor değil!

Apple TV+, Eylül ayında tanıtıldıktan sonra, Kasım ayı başı itibariyle 107 ülkede kullanıma sunuldu. Ama bu kadar ülke arasında Türkiye'nin olmaması çok sayıda Türk Apple severi rahatsız etti. Bunun sebebi henüz açıklanmamış olsa da kuşkusuz bunun altında yatan en büyük etkenin yeni RTÜK yasası olduğu herkes tarafından biliniyor.

APPLE TV+ NETFLİX’TEN DAHA UCUZ

Netflix gibi İnternet üzerinden dizi, film ve belgesel yayını yapacak olan Apple TV+ şimdiden kaliteli yapımlarla içeriğini zenginleştirmeye başladı. Netflix’ten daha ucuz -6 kişilik aile içi kullanımı sayesinde de çok daha hesaplı- olan Apple TV+, görüntü ve ses kalitesi için de ayrı bir ücret talep etmiyor. Apple TV+ ilk 7 gün ücretsiz olarak kullanıcılarıyla buluşurken, sonrasında 4.99 dolar ödemenizi istiyor.

APPLE TV+ İÇERİĞİNDE NELER VAR?

< Resime gitmek için tıklayın >

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; Apple TV+ rakibi Netflix gibi değil. Kendi yapımları dışında başka yapım şirketlerinin veya kanalların içeriklerini, telif ödeyerek müşterilerine sunan Netflix bu yönüyle Apple TV+’dan ayrılıyor.

Başka bir kanalda veya platformda izlediğiniz bir yapımı Apple TV+’da göremezsiniz. Apple TV+’da (belki şimdilik) sadece kendi yapımları yer alıyor. Çok iddialı yapımlarla yayın hayatına başlayan Apple TV+’ın içeriklerinden bazıları şöyle:

“The Morning Show”, “Dickinson”, “See”, “For All Mankind” ve “The Elephant Queen” gibi orijinal program seçeneklerinin yanısıra “Susam Sokağı”nın yapımcılarının sunduğu yeni çocuk dizisi “Helpsters”, Peanuts Worldwide ve DHX Media imzasını taşıyan yeni orijinal yapım “Snoopy in Space”, popüler orijinal dizinin yeniden çevrimi olan “Ghostwriter” gibi içerikler de var.


APPLE TV+ TÜRKİYE’DEN NASIL İZLENİR?
Hem evet hem de hayır. Maalesef Apple TV+’nin yayın yaptığı ülkeler arasında Türkiye yok. Yani yıllardır kullandığınız Türkiye adresli bir Apple kullanıcı hesabınız varsa ve Apple TV+’a girerseniz sadece film satın alıp film kiralayabileceğinizi görüyorsunuz.

Ama başka bir yöntem daha var. Tabi Türkçe alt yazı sıkıntınız yoksa. Yani filmleri Türkçe alt yazısız izleyebiliyorsanız.

Eskiden, henüz Apple’ın Türkiye’ye resmi olarak destek vermediği dönemlerde iPhone sahipleri Apple Store hesabı oluşturmakta ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Türkiye’den hesap açmak zorlu bir işti. Hesabınıza mutlaka bir kredi kartı tanımlamanız gerekiyordu. Türkiye’den hesap açarken zorunlu olan kredi kartı tanımlama durumu, yabancı ülkelerden hesap açarken kredi kartı ekle / ekleme olarak kullanıcıları sunuluyordu. Türk kullanıcıları da kredi kartı tanımlamamak için yurt dışı hesabı alarak bu engeli aşıyordu.

Bu durumun önündeki en büyük engel de geçerli bir adres girme zorunluluğuydu. Kendinizi İngiltere veya Amerika’da yaşıyor gibi göstermeniz yeterli değil, ikamet adresi de tanımlamanız gerekiyordu. Bu adres eğer Apple tarafından “doğru” olarak onaylanırsa Apple Store’un nimetlerinden yararlanabiliyordunuz.

Zaman geçti, Apple artık resmi olarak Türkiye’de hizmet vermeye başlayınca yabancı ülkelerdeki kredi kartı ekle / ekleme seçeneğini Türkiye’ye de sunmaya başladı. Haliyle Türk kullanıcılar Apple Store’da hesap açarken sıkıntı yaşamıyordu.

Eski hesabını kapatıp yeni hesap alanlar Apple Store’u bu şekilde kullanmaya başladı. Hesabını kapatanlar, şimdi pişman olabilirler. Çünkü, Apple TV+’ye yabancı ülke tanımlı hesabı olanlar sorunsuz girebiliyorlar. Yani Türkçe alt yazı sıkıntısı olmayan Apple TV+’ı istediği gibi kullanabiliyor. Eğer eski kullanıcı adı ve şifrenizi hatırlıyorsanız Apple TV+’ı deneyebilirsiniz.

“The Morning Show”, “Dickinson”, “See”, “For All Mankind” ve “The Elephant Queen” gibi orijinal program seçeneklerinin yanısıra “Susam Sokağı”nın yapımcılarının sunduğu yeni çocuk dizisi “Helpsters”, Peanuts Worldwide ve DHX Media imzasını taşıyan yeni orijinal yapım “Snoopy in Space”, popüler orijinal dizinin yeniden çevrimi olan “Ghostwriter” gibi içerikler de var.

Kaynak: Haberazzi.com
H
4 yıl
İki Televizyonun Arasında Sıkışıp Kaldım
Merhaba,
Uzun zamandır, Dolby Vision destekli televizyon arayışım sürmekte. Daha önce de, “Türkiye'de Dolby Vision'lu LG'den Başka TV'nin Olmaması” başlıklı bir konu açmıştım ve “LG Savunuculuğu” yapmakla suçlanmıştım. Oysa evimde LG’ye ait tek bir ürün bile yokken.

Sony marka televizyonlara da –niyeyse- hep mesafeli olduğumdan, Dolby Vision destekli televizyon ararken Sony’nin ürünlerine bakmamıştım.

Ama yelpazeyi biraz daha genişletip araştırma yapıp -2 Mart 2019’dan sonra- başka markaların da Dolby Vision destekli ürünler çıkardığını görünce kafam daha da karıştı.
Sony, LG, Philips, Beko, Vestel araştırdığım markalar olsa da, Dolby Vision haricinde bazı özelliklerin “Philips, Beko, Vestel” de olmadığını gördüm.
Aslında tam Sony KD-65XG9505 modeline karar vermiştim ki, LG’nin LG 65SM9010PLA modeli göz kırpmaya başladı.

LG’nin bazı özelliklerinin, yani geleceğe dönük özelliklerinin olması uzun süredir, “tamam bunu alacağım” dediğim Sony hakkında soru işaretleri oluşturdu.
LG’de HDMI 2.1 varken, maalesef Sony’de bu yok. Yazılımla bunun çözülüp çözülmeyeceği de belli değil. Sony VA, LG ise IPS panel kullanıyor.
Sony, donanım olarak LG’ye göre de daha iyi. (CPU, Ram ve depolama)

Yukarıda da yazdığımı gibi ürünler şu:
Sony KD-65XG9505
LG 65SM9010PLA

Bu ürünlerden birini veya ikisini kullanan oldu mu? Veya yakında inceleyen. İki markayı da yakından tanıyanlar acaba hangisini alırdı?
Şimdiden teşekkürler.
H
5 yıl
Apple TV 4K ile Infuse 6 Deneyimi ve \u0027SES\u0027 Sorunu
2015 yılında, Apple TV (4.Nesil) Kutu Açılışı - Plex ve İnfuse Deneyimleri https://forum.donanimhaber.com/apple-tv-4-nesil-kutu-acilisi-plex-ve-infuse-deneyimleri--112624169 başlıklı bir konu açmış Apple TV ile Infuse'nin birlikte mükemmel çalıştığından bahsetmiştim. İnfuse 4 belki de ücretini ödeyerek aldığım ilk uygulamaydı. Her kuruşunu hak ediyordu. Tabi İnfuse 4’ü satın aldığımda “Ömür boyu kullanım” sanarak almıştım. Yani sonrasında gelecek tüm sürümlere ücretsiz erişebileceğimi düşünmüştüm. Yanılmışım…

Yanıldığımı bir süre sonra çıkan yeni versiyonlara ücretsiz ulaşamadığımda anladım. Tabi benim gibi birçok kullanıcı buna isyan etmiş ama sonuç alınamamıştı. İnfuse 4’ü artık Apple Store’dan indiremezsiniz. Ama satın aldıysanız bir süre daha orada duracak ve otomatik olarak her kurulumda cihazınıza inecek. Apple TV’imi aldığım fiyattan daha iyi bir fiyata -yıllar sonra- yani kısa bir süre önce satınca (950 TL) İnfuse 4’ü kuracağım Apple TV 4K’yı jelatinli şekilde yurtdışından getiren birinden Letgo’dan 1200 TL’ye aldım.

Daha önceki konumda yazmamış olabilirim ama Apple Tv – İnfuse 4 ile bir filmi oynattığımda Amfimin (Onkyo TX-NR676E) ön panelinde maalesef oynattığım filmin ses sıkıştırma formatı yazmıyordu. DTS, Atmos, HD-Master 7.1 vs.

Oysa, Popcorn Hour C-300 Media Player ile oynattığım aynı filmin ses sıkıştırma formatının adı yazıyordu. Bu sorunu önce Apple TV’ye bağladım. Oysa Apple TV’de ses geçişini decode etmeden Amfiye veriyordum. Yani Apple TV’ye ses çözdürmüyordum. Buna rağmen Apple Tv – Infuse 4 ikilisi istediğim sonucu vermiyordu.

Apple TV’yi satıp yerine Apple TV 4K’yı aldıktan sonra Infuse 4 ile yine aynı sorunu yaşadım. Bu sefer de Infuse 4’ün sorunu diyerek Infuse 6’yı dün itibariyle satın aldım.

Evet hardware fiyatına “Ömür boyu kullanımlık” Infuse 6’ya 380 TL vererek satın aldım. Bu sefer Amfimin önünde izlediğim filmin ses sıkıştırma formatını göreceğimi düşünerek peş peşe filmler denedim.
Sonuç değişmedi. Yine izlediğim filmin ses formatının adını göremedim.

Kablolardan şüphelensem de kullandığım kablolar şöyle:
Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz
Belkin Ultra High Speed 4K HDMI


Yani kablolardan kaynaklanan bir sorun değil bu.
Amfi ve Apple TV 4K’yı bile sıfırlayıp yeniden ayar yapmama rağmen bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım. Bunca uğraştan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Çevresel sesleri alıyorum ama Amfimin önünde ses formatını da görmek istiyorum.

Eğer buraya kadar bu yazıyı okuduysanız elbet diyeceğiniz bir şeyler vardır.
Şimdi sizi dinliyorum…
H
5 yıl
Türkiye\u0027de Dolby Vision\u0027lu LG\u0027den Başka TV\u0027nin Olmaması
"Türkiye'de Dolby Vision'lu LG'den Başka TV'nin Olmaması" gibi bir başlığı gören eminim "Sony var" diyecektir. Ama Sony'nin çok yerde satılmaması ve ürün özelliklerinin LG'ye göre daha aşağıda olması (evet, kime göre? neye göre?) gibi durum da söz konusu.

Konuyu biraz açayım;
Uzun, çok uzun zamandır "Samsung PS-50C7700 3D TV" kullanıyorum. Plazmaların artık üretilmemesinden dolayı da bu televizyonumdan vazgeçemedim. LED TV'leri de sevmediğim için yeni bir teknolojinin yolunu bekledim.

Plazma TV'den sonra alınabilecek en mantıklısı da QLED veya OLED. Ama Samsung'u da artık sevmediğim için QLED TV'de kullanmam.

Geriye kalan ise sadece OLED!

OLED TV olarak kuşkusuz en önde olan LG. Belki de en iyisi. En azından Türkiye'de alınabileceklerin en iyisi. Çünkü ne kadar araştırsam da bir çok markanın OLED teknolojili televizyonlarını ülkemizde göremedim. (belki yoldadır)

OLED TV başlı başına Plazma TV'den sonra geçilecek bir teknoloji olarak görünüyor gözüme. Siyahı siyah beyazı beyaz. Hala yıllardır kullandığım TV'den memnunum ama artık online platformların bile 2k-4k dönemine geçtiği düşünülürse ben çok geride kalmış durumdayım.

Netflix ve Amazon Prime Video platformlarını kullanıyor ve filmleri yüksek çözünürlüklü arşiv yapıyorum. Kısa bir süre hayatımıza giren "Dolby Vision" teknolojisi de HDR10 ve HDR10+'tan daha iyi bir teknoloji. Lisansının yüksek olması sebebiyle çok az tv markası Dolby Vision'u kullanıyor. HDR10 ve HDR10+ kullanan tv markası çok daha fazla. Çünkü bir lisanslama ücreti şimdilik yok.


Gelelim olayıma;
"65 inç., Dolby Vision, HDMI 2.0b, OLED" özelliğini aynı anda üzerinden barındıran ve LG ve Sony'den başka Türkiye'de alınabilecek marka yok.

Varsa da ben bulamadım.

Var mı tavsiyeniz, tavsiyeleriniz?
H
5 yıl
Paugge V2.0 Premium Sertifikalı HDMI Kablo
AppleTV 4K ve Onkyo TX-NR676E’ye geçtikten sonra elimdeki kabloların yeterli olmayacağını biliyordum. Bundan dolayı üzerinde sadece “4K” yazan HDMI kablolarla da yetinemezdim.

İnternette biraz araştırınca çok sayıda HDMI 2.0 kablo ile karşılaştım. Ama pek çoğu uyduruk marka olduğundan ürünlerine de güvenemedim. Araştırmayı biraz daha detaylandırınca HDMI 2.0b Premium Sertifikalı olduğu iddia edilen bir ürüne denk geldim.

DonanımHaber’de “Premium Sertifikalı her ürüne güvenilmez” minvalinde bir yorum da görünce kafam daha da karıştı.

Amazon.com.tr ve N11.com’da farklı fiyatlarda satılan “Paugge V2.0 Premium Sertifikalı 4K Ultra HD” isimli bir ürün görünce ve özelliklerini beğenince iki tane Amazon.com.tr’den sipariş verdim.

Ürünler 2 günü doldurmadan elime geçti. Üstelik Yurtiçi Kargo ile gönderilmiş ve güvenliğe teslim edilmişti. (Yurtiçi Kargo o klasik söylemini yine yapmış ve açık açık yalan söylemişti. Evde 2 kişi olmasına rağmen, “Geldik ama sizi evde bulamadık. Güvenliğe bıraktık kargonuzu” dediler.)

Akşam olup kargoyu güvenlikten alıp açtığımda oldukça iyi kutulanmış kablolarıma kavuştum.

Dünya üzerinde (eminim Cylonların yaşadığı bir yer vardır ) işçilik ve malzeme kalitesine güvendiğim tek şirket Apple olduğundan diğer tüm markalara mesafeliyimdir. Haliyle bir ürünü kıyaslarken Apple ürünleri ile kıyaslarım.

Bunu neden dedim?
Çünkü gerçekten elinize aldığınız Paugge marka kablolar oldukça iyi bir işçiliğe sahip. Haliyle iyi bir ürün aldığınızı hissediyor ve mutlu oluyorsunuz.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kutuyu açtığımda beni oldukça kaliteli bir kağıda yazılmış bir metin karşıladı. O metin aşağıdaki gibidir.

< Resime gitmek için tıklayın >

HDMI kabloların yer aldığı kutular üzerinde ise bir “kare kod” var. Bu kare kodu cep telefonunuzun kamerasıyla okuttuğunuzda sizi APP Marketlere yönlendiriyor. Ben iPhone kullandığındam Apple Store’a yönlendirildim. Açılan sayfada HDMI’nin kendi yazılımını indirdim. Bu APP'yi kurduktan sonra Paugge marka HDMI kablonun kutusu üzerindeki kare kodu yeniden okutmam gerekti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Uygulama içerisinden açılan kamera ile bu kare kodu okutunca yeni aldığım kablonun “Premium Sertifikalı” olduğunu gördüm. Kablonun markasınında uygulamanın içerisinde gösterildiğini belirtmem gerekiyor. Yani bu kablolara sertifikayı veren kuruluş HDMI'nin kendisi. Ve bu kare kod her kablo için ayrı olarak üretilmiş durumda. Yani aldığım iki kablonun da kare kodu farklıydı ve ikisi de “Premium Sertifikalı”ydı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kablolar henüz kargodayken Amazon.com.tr üzerinden Paugge markasını ülkemizde satan Entepe Teknoloji’ye ulaştım. Yani mesaj yazdım. Mesajımda ürünün “Premium Sertifikalı” olup olmadığı yönündeki tereddütleri belirttim. Kendileri de (Mehmet Y.) bana kısa bir mesaj attıktan sonra telefondan beni arayarak kablolarına olan güvenlerini ve şirketlerinin müşteri memnuniyetine verdikleri önemi anlattılar.

Bunları neden mi yazdım?
Ne İbrahim Bey’i, ne Entepe İletişim'i ne de Paugge markasını tanırım veya bilirim. Dolandırıcıların ülkemizde cirit attığı, bir müşteriyi bir seferlik alıcı olarak gören satıcıların olduğu ülkemizde gördüğüm bu muamele gerçekten güzel bir deneyim oldu. Bu deneyimi yıllar önce Sancak Bilgisayar’da görmüş ve şaşırmıştım. Oysa ki yıllardır Amazon.com Amazon.de müşterisi olan ben zaten böyle bir muamele görmenin hakkım olduğunu biliyordum.

Bu muameleyi ülkemizde görmüş olmak gerçekten sevindirici. Umarım Entepe İletişim gibi şirketlerin sayısı artar ve alıcılar olarak bizler hak ettiğimiz değeri görürüz.

Dip: Ürünün kalitesine diyecek söz yok ama kutu üzerindeki görsel tasarım daha da iyileştirilebilir. Dolby logoları ve diğer tasarım öğeleri iyileştirilebilir. Paugge logosu da daha profesyonel biri tarafından yeniden tasarlanabilir gibi görünüyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.