D

Yüzbaşı
08 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
9 yıl
Kablo tv bitiyor mu?
Geçtiğimiz hafta teledünya+uydunet e abonelik için başvurdum. Dün türksattan kurulum için gelmişler. Ben işteydim. Eşim aradı. Hangi odaya kurulacak diye sordu. Oturma odasına teledünya kurulsun. Balkona da kablo tv kurulsun dedim. Sadece tek odaya teledunya kurabileceklerini, diğer odalara ekstra ucretle kurabileceklerini, fakat kablo tv yayınının zaten bir ay sonra kaldırılacağını, ondan sonra diğer odalardan izleyemeyeceğimi söylediler.
Kablotv yayınının kaldırılacağı doğrumudur?

Ayrıca evin içinde tüm odalara merkezi uydu hattı vardı fakat oturma odasında kabloda sorun vardı. Gelen elemanlar siz bir elektrikçi çağırıp kabloyu çektirin bizi öyle arayın diyip gitmişler. Normalde kabloyu kendileri çekmiyorlar mı? Bi de cumaya kadar yaptırın, yoksa başvurunuzu iptal ederiz demişler.
D
12 yıl
trafik cezası ayrıntı öğrenme
bu hafta içinde bir park cezası yemiştim. (aracın içinde oturduğum ve trafik polisi gelince hemen hareket ettiğim halde yazmış sağolsun polis, postayla geldi). ödeyeyim diye internet vergi dairesine girince 154 tllik (140 ceza+14 faiz) bi cezamın daha olduğunu gördüm. cezanın tutanak tarihi 18.10.2011 tebliğ tarihi ise 23.02.2012 görülüyor. oysa bana tebliğ edilen herhangi bir ceza olmadı. bu cezanın nerede ve neden yazıldığını nasıl öğrenebilirim.
D
12 yıl
Yurtdışından cep telefonuna 100 lira harç
Maliye Bakanı Şimşek, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından 100 liralık harç alınacağını açıkladı.

http://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/45978--aa
D
13 yıl
600D mi - G12 mi? Öneriler lütfen.
Yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Fotoğrafçılık konusunda çok fazla bir bilgim yok (yaklaşık son bir aydır okuduğum yüzlerce inceleme ve onlarca kullanım kılavuzundan öğrendiklerim dışında). 9 aylık bir kızım var ve onun en tatlı hallerini fotoğraflamak istiyorum. ayrıca geziye vs.. gittiğimde hatıra fotoğrafları/doğa fotoğrafları çekebilirim.
Yaptığım araştırmalar sonucunda bütçem dahilinde Canon 600 D ve G12 arasında kaldım.
ikisinin çok farklı sınıfta makineler olduğunun farkındayım. fakat birsürü inceleme, kullanıcı yorumu okumama, ikisinin kullanım kılavuzunu da baştan sona okumama rağmen hangisinin bana daha uygun olduğuna karar veremedim. aklıma takılan birkaç konu var

- Fotoğraf kalitesi olabildiğince iyi olsun istiyorum. Çekimler daha çok ev içerisinde, akşam vakitlerinde (gündüz işte olduğumdan) olacağından ve çocuk üzerinde flaşı da çok fazla kullanmak istemediğimden İSO'yu yükseltmem gerekecek. ve inceleme sitelerindeki örnek fotoğraflarda 400 İSO'da bile iki makine arasında bariz bir fark var.
- Video kalitesini çok önemsemiyorum ama örnek videolarda 600D ile karşılaştırınca G12'nin video kalitesi de çok kötü gözüktü gözüme.
- diğer taraftan fotoğrafçılık konusunda çok fazla bilgim olmadığı ve bu aralar ilgilenecek çok fazla vaktimde olmadığı için DSLR kullanabilirmiyim diye şüphelerim var. kimi bilgin olmadan güzel fotoğraflar çekemezsin diyor. kimi öğrenene kadar otomatik modlar işini görür diyor. bu konuda aklım epey karışmış durumda.
- aklımı karıştıran ikinci konu ise 600D ile birlikte aldığım kit lens yeterli olur mu? ne amatör ne hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmiyorum. o nedenle ek lens almak istemiyorum. sadece hatıra fotoları için kit lens yeterli olmaz mı?. yada kit lens yerine önerebileceğiniz, fotoğraf kalitesinden çok fazla ödün vermeden işimi görecek tek bir lens varmıdır?

Kısacası bu kadar para verip sonradan pişman olmak istemiyorum. her türlü yorumunuz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
D
13 yıl
Fotoğraf makinesi tavsiyesi 1000 TL civarı
9 aylık kızımın fotoğraflarını çekmek için fotoğraf makinesi arıyorum. fotoğrafçılık konusunda hiç bilgim yok. kızımın güzel fotoğraflarını çekebilmek için biraz internetten bişeyler öğreneyim dedim fakat elimdeki eski makine ile çok bişey yapamayacağımı anladım.
Dediğim gibi fotoğrafçılık konusunda çok bilgim yok, çok fazla ilgim de yok. o nedenle otomatik ayarında güzel fotoğraflar çekebileceğim bir makine olsun istiyorum. ama vaktim olunca araştırarak-deneyerek bişeyler öğrenip güzel kareler çekebilmeme izin verecek manuel ayarlara da izin vermeli.
konu olarak daha çok kızımın fotoğraflarını çekeceğim. onun dışında eş-dost toplantılarında ve tatile geziye vs gittiğimde hatıra fotoğrafları çekebilirim.
bide video çekimi mutlaka olmalı. çok kaliteli, hd vs.. video çekmesine gerek yok. hatıra amaçlı oturup izlenebilecek kadar olsa yeter.

Araştırmalarım sonunda Canon G12 almaya karar vermiştim. fakat dün ankaradaki bütün alışveriş merkezlerini gezmeme rağmen g12 bulamadım.
benzer özelliklere sahip S95 düşündüğüm diğer bir modeldi. fotoğrafçılık konusunda bilgim olmadığı için SLR makineleri çok araştırmadım. doğrusu okuduğum birkaç incelemeden de çok birşey anlamadım. %90 otomatik modda çekim yapacağım için SLR almak mantıklı olurmu bilmiyorum. bir de 1000 TL bütçeyle (maksimum 1500) giriş seviyesi SLR makineler ile acaba üst seviye kompakt makineler arasında hangisini seçmek mantıklıdır. sonradan "bu paraya aldığın SLR makine bu kadar çeker, daha güzel istiyosan kaliteli lens almalısın" gibi bir durum olur mu? Eğer beni pişman etmeyecek 1000-1500 tl arasında bulabileceğim SLR makine öneriniz varsa kompaktlara (S95-G12) olan üstünlüklri-dezavantajları ile önerebilirseniz sevinirim.
NOT: İkinci el kesinlikle düşünmüyorum. Piyasada bulabileceğim, garantili, sıfır cihaz arıyorum.
D
16 yıl
cd olmadan linux yüklenir mi?
ben laptobuma linux kurmak istiyorum. (denemek-öğrenmek için).
Fakat bilgisayarımın cd sürücüsü arızalı.
linux'u cd sürücü olmadan, direkt hard diskten ya da usb bellekten yükleyebilir miyim?
bilgisayarı sadece internete girmek (msn ve limewire da kulanıyorum) ve ofis programlarını kullanmak (word, powerpoint, acrobat) için kullanıyorum. hangi linux sürümünü önerirsiniz (ubuntu veya pardus düşünüyorum).
Acer 5100 kullanıyorum. sürücü sorunu yaşar mıyım? özellikle kablosuz ağlara bağlanmada problem yaşanabildiğini duymuştum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.