Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
836
Tıklama
0
Öne Çıkarma
600D mi - G12 mi? Öneriler lütfen.
D
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Fotoğrafçılık konusunda çok fazla bir bilgim yok (yaklaşık son bir aydır okuduğum yüzlerce inceleme ve onlarca kullanım kılavuzundan öğrendiklerim dışında). 9 aylık bir kızım var ve onun en tatlı hallerini fotoğraflamak istiyorum. ayrıca geziye vs.. gittiğimde hatıra fotoğrafları/doğa fotoğrafları çekebilirim.
Yaptığım araştırmalar sonucunda bütçem dahilinde Canon 600 D ve G12 arasında kaldım.
ikisinin çok farklı sınıfta makineler olduğunun farkındayım. fakat birsürü inceleme, kullanıcı yorumu okumama, ikisinin kullanım kılavuzunu da baştan sona okumama rağmen hangisinin bana daha uygun olduğuna karar veremedim. aklıma takılan birkaç konu var

- Fotoğraf kalitesi olabildiğince iyi olsun istiyorum. Çekimler daha çok ev içerisinde, akşam vakitlerinde (gündüz işte olduğumdan) olacağından ve çocuk üzerinde flaşı da çok fazla kullanmak istemediğimden İSO'yu yükseltmem gerekecek. ve inceleme sitelerindeki örnek fotoğraflarda 400 İSO'da bile iki makine arasında bariz bir fark var.
- Video kalitesini çok önemsemiyorum ama örnek videolarda 600D ile karşılaştırınca G12'nin video kalitesi de çok kötü gözüktü gözüme.
- diğer taraftan fotoğrafçılık konusunda çok fazla bilgim olmadığı ve bu aralar ilgilenecek çok fazla vaktimde olmadığı için DSLR kullanabilirmiyim diye şüphelerim var. kimi bilgin olmadan güzel fotoğraflar çekemezsin diyor. kimi öğrenene kadar otomatik modlar işini görür diyor. bu konuda aklım epey karışmış durumda.
- aklımı karıştıran ikinci konu ise 600D ile birlikte aldığım kit lens yeterli olur mu? ne amatör ne hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmiyorum. o nedenle ek lens almak istemiyorum. sadece hatıra fotoları için kit lens yeterli olmaz mı?. yada kit lens yerine önerebileceğiniz, fotoğraf kalitesinden çok fazla ödün vermeden işimi görecek tek bir lens varmıdır?

Kısacası bu kadar para verip sonradan pişman olmak istemiyorum. her türlü yorumunuz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.



P
13 yıl
Yarbay

ev içerisinde kullanıcam diyorsanız ben size g12 derim. 600D çok iyi makinedir fakat uğraştırır sizi doğru ayarları yakalayıp fotoğraf çekene kadar. Ve ev içinde ışık ayarı falan daha zor olacaktır 600D de. Otomatik çekerim diyorsanız da 600D almanıza gerek yok.

Ama ISO başarımı konusunda ve video konusunda iyi olması kadar normal birşey de yok. Video yu hd çekiyor 600D. ve işlemcisi ile merceği karşılaştırdığınızda yine üstün olacağını görebiliriz. Bu yüzden fark normal. Bence gidip makineleri bir görün. Elinize alıp bir iki fotoğraf çekin. Bu size daha fazla kararda etken sağlayacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Yarbay

quote:

- aklımı karıştıran ikinci konu ise 600D ile birlikte aldığım kit lens yeterli olur mu? ne amatör ne hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmiyorum. o nedenle ek lens almak istemiyorum. sadece hatıra fotoları için kit lens yeterli olmaz mı?. yada kit lens yerine önerebileceğiniz, fotoğraf kalitesinden çok fazla ödün vermeden işimi görecek tek bir lens varmıdır?


Zaten burada da dediğiniz gibi SLR sistemde kalite istiyorsanız lensiniz iyi olacak... Bu da ekstradan fazla para demek... Ne hobi olarak ne de amatör olarak uğraşmak istemiyorum diyorsunuz...Gerçekten fuzuli bir masraf olur 600D... G12 alın sizi yarı yolda bırakmaz Hatta G12 ile daha güzel fotoğraflar çekeceksiniz...

Bu arada 600D tabi ki daha iyi... Ama onunla iyi fotoğraflar çekmek istiyorsanız ne yazık ki amatör olarak yada hobi kullanıcısı olmanız gerek :) + lens :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

İ
13 yıl
Yarbay

Tabiki 600D iyidir.
Sonucta D-SLR makina. Altyapısı, ısık olcum sistemi, vizoru, algoritması, buyuk sensoru, alan derinligi kontrolu, netleme sistemi, isletim olayı kompaktla kıyaslanmayacak kadar otededir.

Fakat siz anı fotografı dısında calısmayacaksanız, butceniz kısıtlı ise, sırt cantası ile bol objekif, ekipman tasımak, objektif degismek, tozlandı bakım vs islerle ugrasmak size zor gelecekse hc bulasmayın.

Ama fotografcılıga gonul koyduysanız, egitimini alacaksanız, sanatsal ve teknik anlamda fotograf calısmalarınız projeleriniz olacaksa zaten D-SLR kacınılmazdır.

Buna siz karar vereceksiniz. Oyle KIT objektifle otomatik modda calısırım diyorsanız hic bulasmayın. Hakkıyla kullanamadıktan sonra D-SLR para kaybıdır.

G12, s95, Nikon P7x serisi vs modeller ileri seviyeye hitap edecek donanıma sahip kompakt makinalardır. Diger kompaktlara gore cok daha kaliteli fotograf uretirler. Gelismis ayar imkanlarıda sunarlar. Size fazlasıyla yetecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 3 Eylül 2011; 21:36:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
13 yıl
Yarbay

S95 düşünün bence, veya Olympus E-PL1 tarzı bir mikro 4/3 sistem de alabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

Bence imkan varsa DSLR almak her zaman daha mantıklıdır. Bakarsınız ileride sadece kızınızın fotoğraflarını çekmekle kalmaz, başka konularada yönelirsiniz. Bu yüzden benim önerim 600D olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
13 yıl
Yarbay

NovariX'e katılıyorum DSLR her zaman daha mantıklı bir tercih.Sonra 2. masraf olmaz.600D alınırsa zaten KİT objektifler ile birlikte kullanılır.Daha sonra ucuz bir tane 50mm f/1.8 alınıp yola devam edilebilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.