F

Yüzbaşı
25 Ağustos 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
2 yıl
Soğuk Motoru Çalıştırma
Merhabalar
Motorum eski tip karbüratörlü, benzin/lpg ama sıralı sistem değil. İlk çalıştırırken benzinde çok zorlanıyordu genelde lpg'ye alıp çalıştırırdım. Bu sabah ne benzinde ne lpg'de çalıştıramadım. Uzunca bir süre uğraştım en son aküyü bitiricem dedim arabayı olduğu gibi bıraktım.
Radyatör antifriz dolu, şase var aküyü zayıflatıyor dediler yaptırdım, başka nerden sorun olabilir?
Motor sıcakken sorun yapmıyor, ilk çalıştırırken sıkıntı, aklım almadı.
F
13 yıl
Yazılım Paketi Hazırlamak
Teknik serviste sürekli format atıp gerekli yazılımları tek tek yüklemek zahmetli bir iş. Tüm gerekli parçacıkları ve yazılımları (flash, directx, java, live msn vb.) bir arada paketleyerek kendi toolkit dvdmi oluşturmam için ne yapmam gerek?
F
15 yıl
Mahalle Baskısı Mı?
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kişi, öpüştükleri gerekçesiyle uyardığı iki gençten birini tabancayla vurarak yaraladı.

Güncelleme: 15:42 TSİ 07 Nisan. 2009 Salı

ZONGULDAK - İddiaya göre, sahilde yürüşüş yapan emekli doktor C.Ç., bankta birbirlerine sarılan ve öpüşen 18 yaşındaki G.A. ve erkek arkadaşı A.K'yı uyardı.

C.Ç., ''Sen ne karışıyorsun'' yanıtını veren A.K.'ya tabancayla 4 el ateş ederek yaraladı.

A.K. da bir anlık dalgınlığında yararlanarak elinden aldığı silahla C.Ç.'yi ayağından vurdu.

A.K., Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçmaya çalışan C.Ç. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Yaralı genç, ilk müdahalesinin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

Öte yandan, A.K.'nın denize attığı tabanca, polis tarafından çıkarıldı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24954563/

Ben çıkamadım işin içinden, olayı gerçekleştiren bir doktor, cahil kesimden biri değil.
"Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır" tümcesi doğru galiba.

Sizce nedir bu olayın aslı astarı?

edit: link
F
15 yıl
Aya Seyahat
Amerika Milli Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından aya seyahat ve incelenmesi için hazırlanıp tatbik edilen program ise başlıca iki bölümden müteşekkildi. Birinci bölüm, aya seyahat için gerekli ön araştırma ve hazırlıklar için Survoyer programı; ikinci bölüm aya seyahati gerçekleştiren Apollo programıdır. Amerikalıların ay incelemeleri 17 Nisan 1967'de Survoyer-3 aracının fırlatılması ile başladı. Amerika bu ilk denemesinde, aracı aya yumuşak bir şekilde indirerek, buradan çeşitli fotoğraflar göndermesini başardı. 14 Kasım 1967'de fırlatılan Survoyer-5 aya yumuşak iniş yaptı ve pekçok fotoğrafla bilgiler gönderdi. Ayrıca ay yüzeyinde geri kalkış manevrası yaparak bu konuda ileri bir adım atılmasına sebeb oldu. Daha sonra bir ay ara ile 7 Aralık 1967'de Survoyer-6 ve 7 Ocak 1968'de Survoyer-7 fırlatılarak her ikisini de Ay yüzeyine indirmek suretiyle topladığı bilgi ve fotoğraflarla NASA, aya seyahat için hazırlanan ön çalışmaların ilk bölümünü tamamlamış oluyordu.

İkinci bölüm olan Apollo programı, insanoğlunun aya seyahatini gerçekleştirmesini hedef almaktaydı.

Aya ilk ayak basma: Takvimler 16 Temmuz 1969'u, saatler Türkiye saati ile 15.32'yi gösteriyordu. Amerika Birleşik Devletlerinin Florida eyaletindeki Cape Kennedy Uzay Üssünde 39-A numaralı rampada toplam yüksekliği 111 m olan Satürn-5 füzesi, üzerinde Apollo-11 dev uzay aracı, içerisinde astronotlar Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Michael Collins'la birlikte ayı fethetmek için çıkacakları yolculuğa başlamadan yapılan geriye sayma işleminin sonundaydı. "5,4,3,2,1,0 Ateş!" komutu üzerine korkunç bir patlamayla çalışmaya başlayan, toplam itme gücü 34.000 kg olan beş motor bir alev bulutu içerisinde Apollo-11'i havalandırıyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aya ilk ayak basılmasından sonra Apollo-12 projesi ile astronotlar Charles Conrad, Richard Gordon ve Alan Bean aya giden ikinci grup oluyorlardı. 19 Kasım 1969'da yola çıkan astronotlar, ay yüzeyine daha önce insansız olarak inen "Surveyor-3" aracının yanına gittiler. Astronotlardan Charles Conrad ve Alan Bean aya indiler. Pekçok taş ve kum nümuneleri getirdiler. Astronotlardan Alan Bean hatıralarında şöyle anlatıyor: "İnsan uzayda uçarken pek az kimseye nasib olan bir fırsat elde ediyor. Ufkunu genişletmek arzusu. Gerçekten, bu yolculuktan sonra içimde insanları, Allah'ı, kainatı ve bunların arasındaki ilişkileri daha iyi öğrenmek, anlamak arzusu doğdu."

Aya seyahat programlarından aksayan ve ay yüzeyine inişi gerçekleştiremeyen tek proje Apollo-13'tür. 1970 Nisan'ında fırlatılan Apollo-13 de ay yolunda meydana gelen bir elektrik arızası sebebiyle astronotlar ay yüzeyine inemediler, ancak ay çevresinde bir yörüngede bulunduktan sonra tekrar dünyaya döndüler.

31 Ocak 1971'de fırlatılan Apollo-14 ile aya giden astronotlar A.Shepard, E.Mitchell ve S. Roosa idi. Aya inen astronotlar Shepard ile Mitchell beraberlerinde götürdükleri bir el arabası ile malzemeler taşıyarak bazı cihazlar tesis ettiler.

26 Temmuz 1971'de fırlatılan Apollo-15, ay yolculuğunda pekçok hususiyetler ihtiva eden bir programdır. Bu yolculukta, hazırlanan bir ay arabası ile astronotlardan David Scolt ve James İrwin, ay yüzeyinde evvelki seyahatlere nisbeten daha uzak mesafelere seyahat edebildiler. Birçok cihaz tesis eden, pekçok araştırma ve denemede bulunan astronotlar, ayın teferruatlı bir haritasını hazırladılar. Ayrıca da sun'i bir uyduyu Apollo aracından fırlatarak ay yörüngesine yerleştirdiler.

16 Nisan 1972'de fırlatılan Apollo-16 ile aya seyahat eden astronotlardan John Young ve Charles Duke bir başka ay arabası ile ay üzerinde dolaştılar. Pekçok deney ve araştırmalarda bulunan astronotlar bazı cihazlar yerleştirerek daha sonra dünyaya döndüler.

Aya son seyahat 1972 senesinin sonlarında gerçekleşti. Apollo-17 ile yapılan bu seyahat, ay araştırmalarının şimdilik sonu olmaktadır. İlerde yıldızlara yapılacak seyahatler için düşünülen projelerde ay bir üs olarak kullanılacaktır. Aya toplam 6 uçuş yapıldı ve 12 astronot ay yüzeyine indiler. Toplam 6 tane jeofizik gözlemevi kuran astronotlar, 360 kg ağırlığında kaya ve diğer maddeleri dünyaya getirdiler.

Kaynaklar :http://dersdunyasi.blogcu.com/aya-yolculuk_4025177.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Apollo_Projesi
http://wapedia.mobi/tr/Kategori:Apollo_Projesi
http://www.tumgazeteler.com/haberleri/apollo-projesi/
http://www.bibilgi.com/Apollo-Projesi


Başka bir konuda aklıma geldi, ufak bir araştırma yapıp bakayım dedim.
Doğrusu bana çok mantıksız geldi, 69-72 arası 3 senede toplam 6 kez aya gidiyorsun, sonrasında 37 sene boyunca öyle birşey yok.
F
15 yıl
Kraken Nedir
Rastgele ortalığı karıştırırken bir yerlerde bahsedildiğini farkettim. Ufaktan bir araştırdım net üzerinde ancak çok da doyurucu bilgilere ulaşamadım. Bir Norveç efsanesi olarak yer alan deniz canavarı tamam dedik, efsanedir, ne dese yeridir, talnız tr wikipedi de 1888'de Yeni Zelanda sahiline ölüsünün vurduğu yazılıyordu. Başka hiçbir kaynakta gerçek varlığı hakkında söz edilmiyor. Anlamadım, bu bir efsane mi, gerçekliği de var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
F
15 yıl
Rokr Z6 Ses Kayıt Dinleme
Arkadaşlar, voice recorder ile kaydettiğim, amr formatlı ses kayıtlarını pc üzerinde çalıştırmayı başaramadım, çeşitli amr player programlarını denedim ama olmadı, tavsiye edebileceğiniz program var mı?
F
16 yıl
Net Scroll Tool
arkadaşlar bana böyle bir programdan bahsettiler, network kontrol uygulaması (şu internet kafelerde kullandıkları easy cafe vb. gibi). İsmini yanlış aldım sanırım. Aramalarım sonuç vermedi, bu isimde bir program bulamadım, Ankara'da bir programlama şirketi üretiyormuş programı, ismi elcom gibi birşeydi firmanın, gibiydi diyorum çünkü firma isminden de birşeye ulaşamadım. Bu yazdığım isimler size tanıdık geliyorsa yardımlarınızı bekliyorum
F
16 yıl
Yaşlanıyoruz
yarini dusunmekten bikmadin mi sevdigim
yine beraber olalim
tek istegim buydu benim
yillar geciyor yaslaniyoruz galiba
kim farketmis ki biz farkedelim
koridorlar zamani simdi
genis isiklar, karanliklar
savaslar, barikatlar
sessiz yalnizliklar
yillar geciyor yaslaniyoruz galiba
kim farketmis ki biz farkedelim

F
16 yıl
şerefsizim ki aklıma gelmişti
http://forum.donanimhaber.com/m_21191492/tm.htm

yok kardeşim ki elimizde olanak seri üretime geçelim
işte kaptı herifler olayı, patentini de alırlar bunun
F
17 yıl
sony dsc w30 webcam özelliği
arkadaşlar bu dijital kameranın webcam olarak kullanılması mümkün mü acaba bilen var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.