J

Yarbay
15 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
117 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
J
10 yıl
1000 tl civarı dslr like fotoğraf makinesi tavsiyesi
İşin aslı 1100 tl'ye panasonic fz150 alma niyetindeyim. Ancak bu işlerden hiç anlamıyorum. Alacağım makine sadece amatör şekilde kullanılacağı için dslr düşünmüyorum. Günümüzde fz150'ye 1100 tl verilir mi? Yoksa başka tavsiye vereceğiniz modeller var mı?
J
11 yıl
elektronik marketlerin indirim yalanları
Arkadaşlar uzun zamandır bu yalandan indirimler benim gururuma dokunur olmaya başladı, resmen bizi keriz yerine koymaya çalışıyorlar. Bugün en basitinden teknosanın hafta sonu turuncu indirim kataloğunu inceledim. http://www.teknosa.com/urun-katalogu/default.htm?t=20130510#Sayfa/11 mesela katalog da olan sony w805 modeli tv'lerin normal liste fiyatlarını %25 indirim varmış gibi yansıtmışlar. Bu benim bildiğim en basit olanı tabi ki, burada daha niceleri vardır. Ben artık bu saçmalıklar bıktım, bu tarz firmaları tüketiciyi yanıltmaya çalıştıkları amacıyla gerekli mevkilere şikayet etme imkanımız olabilir mi? Yoksa serbest piyasa denilip olay atlatılır mı? Konu hakkında bilgi sahibi olabileceklerin ve tavsiyede bulunacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
J
13 yıl
HD recevier tavsiyesi (favori Gigablue 800 hd solo)
arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi hd receiver alma düşüncesindeyim, fakat kafam çok karışık.Benim için önemli olan kriterler görüntü kalitesi, ccam sorunsuz çalışması, donma sorunu olmaması.Bütçem 500 tl civarı.Gigablue 800 hd için bu şekilde problemler duymadım.Vu+ fiyatları çok yüksek ve görüntü kalitesi düşük deniyor.Orjinal dreambox pahalı.Klon dreambox 500s kullandım, donma sorunundan dolayı aldığım güne lanet ediyorum, bundan dolayı klon cihaz düşünmüyorum.Gigablue 800 hd solo kullanan yada başka bir hd recevier tavsiyesi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Eğer Gigablue 800 hd solo da karar kılarsam bu akşam iş çıkışı alacağım.
J
14 yıl
digitürk plus bE1 hatası
digitürk plus üyesiyim elimde dcr dt9101 model cihazları var ayda 7,90 tl kiralama ücretli olan.Cihaz açılırken ekranda bE1 yazıyor ve öyle donup kalıyor hiç bir şey açılmıyor.MH aradım daha ana menüde bE1 hatası alıyorsanız 4'ü tuşlayın diyor orada söylenenleri yapmaya çalıştım olmadı.Teknik servise bağlandığımda sorun sizden kaynaklanıyor teknik servisi arayın gelin baksınlar dediler.Madem sorun yalnızca benden kaynaklanıyor neden koca digitürk MH arandığında bE1 hatası alıyorsanız 4'ü tuşalayın diye menü koymuşlar Aslında korkum şu bu ay sondu digitürk iptal ediyordum, şimdi cihazı bozdunuz gibilerinden deyipte benden ücretini talep etmesinler.
J
15 yıl
klimanın dış ünitesinden su akıyor
evimde lg-beko marka klimam bulunuyor.Klima en son yazın soğuk ayarda çalıştırıldığında sorun yoktu.Fakat dün akşam ısıtma konumuna aldım ve bir süre çalıştıktan sonra şunu farkettim, klimanın dış ünitesinde aşırı derecede bir su damlaması söz konusu (tahliye hortumundan hiç su gelmiyor, galiba tüm atık su dış üniteden gidiyor) sebebi ne olabilir? Bayramdan sonra servisi arayacağım klima daha 1,5 yıllık ve garantisi devam etmekte.
J
15 yıl
dvd rw yazma hızı sorunu
philips spd 3000cc model harici dvd rw var elimde.Bu dvd rw ile 8,5 gb lık dvd lere iso dosyaları çekmem gerekli.Kullanmam gereken programda imgburn yada clone cd.İkisi ile de çekerken yazma hızını 2x yada 2,4x yapmama rağmen yazıcı 4x ile yazıyor ve dolayısıyla dvdler olmuyor.Sorunu çözemedim gitti nasıl 2x ile yazacağım bu dvdleri.Laptopun içindeki dvd rw ile 2,4x yazabiliyorum ama 2 dvd sağlam çekse 1 tane sorunlu oluyor.
J
15 yıl
xbox 360 kullanım ömrü
arkadaşlar PS3 sahibiyim ve konsolumdan oldukça memnunum.Bazen konsolu kardeşime veriyorum 1 ay kadar onda kaldığı oluyor.Bu arada değişmeli olarak kullanmak amacıyla bir de xbox 360 almayı düşünüyoruz.Fakat malum xbox sorunlu bir alet sizce ortalama kullanım ömrü ne olur bu makinelerin 3k olmadan önce vs...Alıpta 1-2 hafta sonra 3k ile karşılaşmaktan korkuyorum.Mesela ilk yıl sorunsuz kullanbilirmiyiz?Yoksa 2.bir PS3 alıcağız Aslında nintendo wii düşündük ama grafik kalitesine önem vericeğimiz için bizi tatmin etmiycek
J
15 yıl
laptop hız sorunu
arkadaşlar toshiba a100-011 model laptopum var.Dün işyerimde pc yi kapattığımda herhangi bir sorun yoktu, ancak eve gelip açtıktan sonra pc de muhteşem bir hız düşüşü var.Mesela 6x hızında 4,23 gb lık bir veriyi tam 1 saat 1 dakikada ancak yazabildim dvd ye.Harici harddiske dosya aktarımı yine bu şekilde çok yavaş.Sistam geri yükleme yapmaya çalıştım olmuyor.Acaba pc yi taşırken sarmış olabilmemden dolayı bir sorun olabilir mi?Aygıt yöneticisinde herhangi bir problem gözükmüyor.İçinde almam gereken yaklaşık 20 gb lık bir veri var artık yavaşça onları yedekleyip format atmayı düşünüyorum.Format atmak sorunumu çözer mi? Mesela pc yi taşırken sarsmışsam içindeki soketler, bağlantılar vs... gevşemiş olupta böyle bir sorun olabilir mi?Bu arada internet bağlantı hızım 1 mb ve 100 kb/sn ile dosya çekebiliyorum (internet hızımda sorun yok)
J
15 yıl
casper nirvana wireless sorunu
kardeşime yeni bir notebook aldık.casper nirvana serisi model tam aklımda değil kablosuz ağa bağlanamıyorum.PC kablosuz ağı görüyor ama sürekli tanımlanıyor, sınırlı bağlantı deyip tekrar bağlanmaya çalışıyor.PC nin kullanma kılavuzunu kurcaladım, orada fn+f11 yapıp wirelessi aktif hale getirin, daha sonra opsiyon tuşuna basın, lan ayarlarına girip, dili seçip kurun vs. diyor.Burada opsiyon tuşu denilirken kastedilen nedir ? bir türlü anlayamadım
J
16 yıl
NEC plazmada 2 adet çizgi çıktı
Arkadaşımda Nec marka plazma tv var.Yakın zamanda panelde 2 adet yeşil renk dikey çizgi çıktı.TV yayınlarında belli olmuyor, ancak düz renk bir ekran bırakınca belli oluyor.Sebebi ne olabilir? Arkadaşımın bir süredir tv nin yanına wireless modemi koyduğunu ondan sonra bu olayların çıktığını söyledi.Acaba modemin bir etkisi olabilir mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.