E

Yüzbaşı
25 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
222 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
5 ay
Data hattı diye ses hattı açmışlar..
Bugün Turkcell bayisine gittim faturasız data hattı almak için, faturasız data hattı istediğimi söyledim hazıladılar 440 lira ödeyip sim kartı alıp çıktım. Fakat hattı ses hattı olarak açmışlar, data hattı paketi alamıyorum, daha önce başına gelen var mı? Ne yapmam lazım arkadaşlar?
E
8 yıl
OVH nasıldır?
Merhaba arkaşlar, mevcutta digitalocean'dan VPS kullanıyorum, OVH'ın paketleri daha iyi gibi geldi, OVH ile çalışan var mı? Nasıldır tavsiye eder misiniz?
E
9 yıl
Ev içine ethernet kablosu döşemek...
Merhaba Arkadaşlar, ev içindeki kablosuz ağı, kabloluya çevirip kullanmak üzere eve cat 6 kablo döşemek istiyorum. Bu konuda sizlere danışmak istedim.

Öncelikle yapmak istediğim kurulum şöyle, evin tam ortasında çalışma odam var, modem ve router'ım burada kurulu, merkez noktası burası. Burdan da wifi ile evin her noktasına ağ ulaşıyor fakat wifi üzerindeki yükü, kablo ile azaltmak istiyorum. Çalışma odamdaki router'dan çıkan kablolar cocuk odası, yatak odası, salon ve mutfağa gidecek. Salon'a üç tane kablo çekmem gerekiyor, ilk ikisi iki ayrı prizin yanına, diğeri de mutfağa geçecek (mutfak ile salon arasındaki duvarı daha önce delmiştim, burdan da HDMI ve composit kabloları geçirmiştim, bunların yanına ek olarak cat 6 kablo da buradan geçecek). Diğer iki odaya birer kablo çekeceğim, yani toplamda çalışma odama 5 adet cat 6 kablo gelecek ve burada router'a girecekler.

Kabloları kablo kanalları ile sıva üstü döşemek istemiyorum, gizli olmalarını istiyorum. Bu sebeple üç çözüm yöntemi düşündüm, kabloları elektrik tesisatından geçirmek, duvar altından yeni kanal yaparak geçirmek ve son olarak da kabloları parkelerin veya süpürgeliklerin altından geçirmek.

Elektrik tesisatından geçirmeyi aklımdan hemen eledim çünkü kanallar çok dar. Gelen elektrik kabloları kanalları dolduruyor, süperonline fiber kullanırken, fiber optik kabloyu bu hatlardan geçirmiştik, kablo çok ince olmasına rağmen zar zor geçmişti, üstelik kanallarda da çok bağlantı noktası var, buvatlar çok karışık. Yani sonuç olarak 5 tane cat 6 tablo bu hatlardan gidemez diye düşünüyorum.

Duvarı delerek yeni kanal yaparsam, var olan elektrik ve telefon kanallarını delme riski var. Fakat aslen evi boyamak zorunda kalacağım, bununla da uğraşmak istemiyorum.

Son olarak, geriye bir tek kabloları parke veya süpürgeliklerin altından geçirmek kalıyor. Parke ve süpürgelik altından kablo çekerken üç risk var, bunlar yerden gidebilecek elektrik / telefon kanalları, sıhhi tesisat ve kalorifer tesisatı boruları (ev peteklerle ısınıyor).

Planım şöyle, kabloları çekmek için gitmesini istediğim hat boyunca süpürgelikleri ve duvarın kenarındaki ilk parkeleri çıkartacağım. Duvar ile yerin birleştiği noktada süpürgeliklerin altında kalacak şekilde cat 6 kablo (veya kabloların) sığacağı kadar bir oyuk açacağım. Bunu da her gittiğim odada yapacağım. Kapı eşiklerinden geçerken mümkün olduğunca derine inmeden oyuk açmaya çalışacağım (malum kalorifer tesisatı borusu geçiyor olabilir). Her odada prizin yanından bu kabloyu çıkartıp, bırakacağım. Yani kablo süpürgeliğin arkadasından yukarı doğru çıkıyor ve serbest olacak. Belki ileride evi boyatırken, sıva altı ethenet prizi alır, kablo ve prize yuva açar burada da birleştirme yapar sonra üstünü alçı ve boya ile kapatırım.

Böyle bir kurulumu yapmış olan arkadaşlar var mı? Sizler neler yaptınız, tahmin edemediğim ne gibi sorunlar çıkabilir? Herhangi bir boru veya kanal almayı düşünmüyorum, kabloların ezilmesi sizce ne kadar sorun çıkartabilir?

Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
E
10 yıl
Bir hafta internet lazim...
Merhaba arkadaslar,
Bir haftaligina memlekete gidiyorum, yanimda smarttab ve faturali vodafone hattim olacak. Faturali hattimda herhangi bir abonelik yok. Internet icin hangi paketi almak daha uygun olur? Gunluk CEPNET veya haftalik CEPNET'i buldum tavsiye edebilecegiz bir paketvar mi? AKK'si yuksek ve kampanyali hangi paketleri tavsiye edersiniz?
E
10 yıl
Rehin kaldırma...
Arac kredimi TEB celtelem'den almıştım. Rehin kaldırmak icin 120TL istiyorlar. Bu ucret yasal mı tam bilmiyorum, fakat cok ucuk geldi bana... Bu nedenle de rehini kaldırmayayim diye düşünüyorum. Rehin kaldırmazsam bana bir kulfiyeti, zararı olur mu? Ne dersiniz forumdaslar?
E
10 yıl
Hepsiburada çekli sipariş iadesi...
Merhaba arkadaşlar, hepsiburada'dan 100TL'ye 20TL hediye çeki ile alışveriş yaptım, 100TL'lik bir ürün aldım. 80TL kredikartı, 20TL çek kullandım, fakat aldığım ürün işimi görmüyor iade edeceğim ve başka bir ürün alacağım. İade ettiğim zaman normal siparişlerde olduğu gibi 100TL'lik iade çeki mi tanımlanır, yoksa 80TL'lik iade çeki mi tanımlanır? Daha önce bu durumu yaşayan var mı?
E
10 yıl
PIONEER TS-G1614R kullanan var mı?
Arkadaşlar n11 üzerinden PIONEER TS-G1614R modeli hoparlör aldım. Monte edip test ettim sanki biraz cızırtı yapıyor gibi geldi. Acaba bu durum normal mi? Gelen ürünün jelatini falan yoktu, monte edilmiş kullanılmış olabilir mi?
E
10 yıl
Calışmayan uydu alıcısı...
Merhaba arkadaşlar, HM-9305 uydu alıcı cihazım var. Kanalların hepsinde sinyal alınamıyor diye hata veriyordu. Elimde olan Next uydu alıcısı ile test yaptım ve kablo veya antende sorun olmadığını bütün kanalların bu alıcıda çıktığını gördüm. Tekrar digiturk kutuda kurulum yaptırdım, ne Eutelsat, ne de Turksat için hiç bir kanalı bulamadı. Müşteri hizmetlerini aradım, onlar da yardımcı olamadı ve 25TL karşılığında servis gönderebileceklerini söylediler. Sorunun bariz bir şekilde uydu alıcısından kaynaklandığını söylediğim halde, bu ücreti benden alacaklarını söylediler.

Şimdi bu cihazın arızası için 25TL ödemeyi kabul etmeli miyim? Yoksa aboneliği iptal etmek için gerekli işlemlere başlayayım mı? Ne dersiniz?

edit: Taahhütüm yok.
E
11 yıl
Sekreteri kapatamıyorum...
Arkadaşlar, bugünlerde sürekli olarak İş Bankası tarafından aranıp taciz ediyorum, yok Maksimum kartmış, yok bana özel avantajmış, istemiyorum diyorum anlamıyorlar. İnatla aramaya devam ediyorlar. Bende iş bankasının numarasını görünce açmıyorum, fakat çalıyor, çalıyor açılmayınca Turkcell'in sekreter şeyi devreye giriyor, bunlar da mesaj bırakmış oluyor. Bana da sürekli bekleyen sesli mesajınız var diye sms geliyor.

Bunu nasıl kapatabilirim, çalsın çalsın ben açmaz isem sekreter de devreye girmesin istiyorum
E
11 yıl
Tablet ve Mobil sürümde \"Daha Çok Gülücük\"
Merhaba,

Tablet ve Mobil sürüm için de "Daha Çok Gülücük" seçeneği eklenebilir mi? Sadece özelleştirilmiş olanlar gözüküyor, bu da bazen yetmiyor.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.