E

Teğmen
30 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
10 ay
Vestel V Tab 7015\u0027e uygun ROM için yardım.
Arkadaşlar, elimde bir kaç tane Vestel V Tab 7015 var, sadece okuma amaçlı kullanılacak fakat uygulama yükleyemediğim gibi bazı Google uygulamalarını da yüklemeiyor. Sanırım sürümün eski olmasından dolayı güncel uygulamalar tarafından desteklenmiyor. Bu tableti canlandırmak için kullanabileceğim kısmen güncel bir ROM var mıdır acaba, bunları nasıl daha stabil çalışmalarını sağlayabilirim acaba?



< Resime gitmek için tıklayın >
E
11 ay
Seiko 5 çelik saat kordonu bağlantı aparatı
Merhabalar.

Elimde bir Seiko 5 var, kordonu değiştireyim derken pime ulaşamadım, sonra fark ettim ki kordon baklasını direkt saate takmışlar, en alttaki fotoğrafta görünen kordon ile saat arasında olan ve pimi çıkartmak için bir boşluğu da olan, adını bilmediğim ve ihtiyacım olan parçayı nasıl bulabilirim acaba? İnternetten ne diye aratmak lazım, yoksa sıfır kordon mu almalı, kordonun orjinal Seiko olduğunu düşündüğüm için o parça ile çözmek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Arkasındaki camda: 7S26-0520 yazıyor, sanırım altta linkini verdiğim ürün gibi.
https://watchcharts.com/listing/1757381-seiko-5-mens-automatic-7s26-0520-watch-stainless-steel-day-date

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
E
11 ay
Vialux kurmalı saat gün ayarı nasıl yapılır?
Arkadaşlar merhaba.

Bugün fotoğrafta olan Vialux marka kurmalı saat aldım. Kurmalı ve otomatik saatler konusunda pek bilgili değilim yeni merak saldım, daha önce kullandığım saatlerde kurma kolu iki kademe şeklinde açılıyordu fakat bunda sıkışmadıysa eğer tek bir kademe açılıyor ve onda da saati ileri geri alabiliyorsunuz. Saat yönünde ileri sardıkça tarih atlıyor fakat belli bir süre sonra çok ağırlaştı çevirmek. Açıkçası çevirdikçe aynı zamanda kurma işlemi de mi yapıyor diye biraz endişe ettim çünkü kurma işleminde belli bir noktadan sonra ağırlaştığını ve daha fazla gidilirse kırılabileceğini duymuştum.


Internetten saati aratınca şu bilgilerine ulaştım; 17 Jewels ST96 Kurmalı Makineye Sahip

Bilgisi olan varsa sevinirim, aslında ağırlaşması sonrası da bayağı bir çevirdim çünkü benzer saatleri gördüm YouTube'da kurma kolunu çekip çevire çevire tarihi ayarlıyorlardı lakin dediğim gibi endişe ettim.




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
E
2 yıl
Midi Klavye Tavsiyesi
Selamlar. Müzisyen değilim, açıkçası biraz oyuncak niyetine alıyorum. Yıllar önce Sony Acid ile bilgisayarda müzikler yapardım, ne zamandır da bu klavyeleri görüyorum fakat işin içindn çıkamayınca hep kaldı ve son olarak buraya sorayım dedim.

Arturia MiniLab MK II, Novation Launchkey Mini MK3 ve AKAI Pro ‐ MPK Mini Play MK3 ürünleri özellikle ilgimi çekiyor özellikle fiyat skalası açısından bakınca bu üçünü seçtim, benim öncelikli isteğim enstrüman sesleri fazla olsun ekstradan çeşitli sesler almak istemiyorum. Tabii bunu söylerken insanlar tarafından yapılıp ücretsiz olarak paylaşılan sesler oluyor mu, olmuyor mu bilmiyorum.

Şunu da belirteyim, yerli kaynaklarda pek bir şey bulamadım fakat çat pat İngilizcem ile yabancı videolarda Minilab MK II'nin yanında gelen yazılımlarda oldukça iyi ses arşivi olduğu söylenildiğine şahit oldum,

Bu konuda bilgi sahibi olanlar bana tavsiyede bulunursa sevinirim.
E
2 yıl
Şarj Cihazları Hak Bir Kaç Soru (V,A,W)
Merhabalar. Fotoğraf makinesi, GoPro, telefon vs gibi aletleri şarj etmek için Ugreen Gan X 65W 3 Type-C PD şarj cihazı aldım, cihazdan memnunum marka da sevdiğim bir markadır zaten fakat sonradan kafama adaptörlerde farklı değerler yazabiliyor, bu nedenle acaba cihaza zarar verir mi sorusu takıldı ve biraz interneti karıştırdım fakat okuduklarım, dinlediklerim tam kafamdaki soru işaretlerini gidermedi sanırım biraz daha aptala anlatır gibi anlatılmaya ihtiyacım var. Sorularım anlayan kişiye çok basit ve saçma gelebilir fakat affedin.

Bu doğrultuda üç sorum var;

  • Şarj cihazı şarj edilen cihazın desteklediği değerlerden yüksek değerlerdeyse bu cihaza zarar verir mi yoksa şarj cihazı nabza göre mi şerbet verir ya da cihaz yüksek gelse de alacağını mı alır?
  • Bir cihazın şarj aletiyle uyumunu hangi değerlere bakarak anlayabiliriz?
  • Çoklu şarj cihazlarında anladığım kadarıyla değişken değerler var, misal aldığım bu üründe altta bilgilerini verdiğim şekilde farklı değerler görünüyor. Fotoğraf makinasının adaptöründe 5.0V = 3.0A 15.0W yazıyor, bu örnekte bunun buna uyup uymadığını nasıl anlarız acaba.


  • Port Sayısı: 3 x USB C, 1 x USB A
  • Giriş : 100-240V 50/60Hz 1.8A Max.
  • Type-C1/C2 : DC5V/3A, 9V/3A, 12V/3A, 15V/3A, 20V/3.25A, 65W Max.
  • Type-C3: DC5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A 18W Max.
  • USB-A : DC4.5V/5A, 5V/4.5A, 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A 22.5W Max.
  • Uyumlu Hızlı Şarj Protokolleri: PD 3.0 / 2.0, QC 4.0 / 3.0 / 2.0, AFC, FCP, SCP, SFCP
E
3 yıl
Suzuki Swift Hybrid 2021 için Ses Tesisatı
Arkdaşlar merhaba. Bugün sıfır 2021 Suzuki Swift Hybrid aldım, araba ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor, çok memnun kaldım fakat müzik dinlemeyi seven birisi olarak ses sistemi hiç hoşuma gitmedi. Açıkçası arabalardan pek anlamadığım için diğer arabalara kıyasla ses sistemi çok mu kötü, yoksa aşağı yukarı aynı mıdır bilmiyorum ama beni tatmin etmedi.

Evet tatmin etmedi ama şu kullandığım cihazlar kıyaslamak açısından doğru olmasa da en azından ses açısından beni tatmin etmekte, nasıl bir şey beklediğim konusunda yardımcı olabilir diye yazıyorum; Logitech Z533, SteelSeries Arctis 1 Wireless ve Anker Soundcore Liberty 2 Pro

Arkadaşlar öncelikle yeni bir araçta böyle sistemi değiştirmek bir sorun teşkil eder mi (bilmiyorum basit bir işlem midir ama aklıma bir sürü şeyin sökülüp takılabileceği geliyor ve insan endişeleniyor) bazı arabalarda olduğu gibi bagaja subwoofer koymadan sadece mevcut sistemi değiştirerek daha kaliteli ses almam mümkün müdür ve böyle bir şey aşağı yukarı bana ne kadara patlar acaba?

Donanım özelliklerinde yazan: Müzik Sistemi Hoparlör ve Tweeter Adedi: 4+2

Bilgi sahibi olanlar tavsiye verirlerse çok sevinirim.
E
3 yıl
Yağış tahminleri hakkında: % ve mm neyi ifade ediyor?
Merhaba.

Google'da şu an bulunduğum yer için yağış %20 diyor, windy.com'da bu gece için 22.7mm yazıyor. Bunlar tam olarak neyi ifade ediyor?

Tahminim mm belli bir m2'ye belli bir sürede biriken suyu ifade ediyor fakat tam cevabını bulamadım, bilen varsa anlatırsa sevinirim.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
E
4 yıl
Daha iyi bir bisikletin bana sunacağı avantajlar?
Merhaba. İki yıldır Carraro Sportive 224 Erkek Şehir 24-V VB 28 Jant kullanıyorum, açıkçası başka bir bisiklete binmediğim için 224 iyi mi kötü mü yorum yapabiliyorum, aslında başka bisiklete binmedim dedim ama 2 yıl önce bisikleti almadan önce bir ay kadar İBB'nin bisikletlerine bindim, sonra bisiklet kullanmayı sevince kendi bisikletimi satın almıştım, belediyenin bisikletinden Carraro 224'e geçince bisiklet akıyordu resmen, bunun tek pedal çevirmesi onn üç dört pedal çevirmesine eş değerdi. Evet şimdi merak ettiğim ise bu bisikletten 4-5 bin aralığında bir bisiklete geçersem kayda değer bir fark ile karşılaşır mıyım ve eper bir fark olursa ne gibi farklar ile karşılaşırım?

Soruyu sormuşken bisiklet kullanma alışkanlıklarımı da belirteyim, ben ağırlıklı olarak haftada bir kere genelde Avcılar - Karaköy arası gidip geliyorum, bugüne kadar maksimum Avcılar - Emirgan'a gitmiştim 100KM'ye yakın yol yapmıştım, bisikletle ilgili en büyük sıkıntım sele ya da kilomdan kaynaklı kıç ağrısı, bunun için de bugün Sora'dan aldığım tayt gelecek belki o da çözüm olabilir diyorum ama konumuz kıç ağrısından ziyade performans, kullanım kolaylığı açısından üst seviye modelin farkını görür müyüm?

< Resime gitmek için tıklayın >
E
5 yıl
ZYXEL VMG1312-B10D - Güncel Türkçe Firmware: V5.13(ABDS.7)C0
Modemi yeni almıştım global sitede 5.13 versiyonu varken Zyxel TR'de güncel sürümü mevcut değildi modeme yüklü olan olan firmware bulunuyordu.


Bunu kullansam ne olur ne olmaz diye bir aratırken Donanımhaber'de konuyla ilgili bir başlık açıldığını gördüm ve yükleyeyim bari dedim:https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg1312-b10d-firmware-guncelleme-2019-global-yeni-yazilim-cikti--134074923

Fakat global siteden indirdiğim güncel İngilizce sürüm bende yüklenmedi, yükleyen arkadaşlar olmuş, hatta yüklenmeye çalışırken 30 dakika boyunca yükleme halkası sürekli döndü, bir türlü güncelleme tamamlanmadı, güncelleme yaparken de kapatırsam modemi artık kullanamaz hale gelebileceğini düşünüyorum, son çare modemi kapatmaktı ama neyse dedim biraz daha dursun yaklaşık 40 dakika sonra günelleme yapmasa da modem ışıkları yanmaya başladı.

Neyse yarın destek hattını ararım dedim ve önce de Zyxel destek hattını aradım durumu anlattım, böyle böyle global sitede güncel ama Türkiye sitesinde eski versiyon var, onlar da iyi ki güncellenmemiş yoksa garantisi giderdi, hemen yardımcı olalım, hatta TeamViewer ile biz güncellemeyi yapalım dediler. Ve güncel versiyonu Türkçe olarak kurdular.

Türkçe sitedeki firmware bölümüyle ilgili bir çalışma varmış, artık ne zaman firmwarei oraya koyarlar bilmiyorum fakat güncellemek isteyen arkadaşların benim gibi yaparak aramasında fayda var.

< Resime gitmek için tıklayın >
E
5 yıl
20-35BİN TL Arasında Araba Tavsiyesi
Merhaba.

Annemin hastalığı sebebiyle araba sahibi olmam gerekiyor, bugüne kadar bir araca ihtiyaç duymamıştım bu sebeple ehliyete de başvurdum.

Arabalardan neredeyse hiç anlamam ama şu süreçte çevremdekilerden Japon araçlarının sağlam olduğu ikinci el olarak düşünülebileceği tavsiyesi yapılyıor ve açıkçası bende bu Japon markalara sıcak bakıyorum.

Arabayla ilgili en büyük beklentim araba içinin geniş olması, ben 1.90'ım ama sanıyorum ön bölümle ilgili pek sıkıntı olmuyor ama özellikle arka bölüme oturan kişinin tavan yüksekliği olarak da koltuk aralığı olarak sıkıntı yaşamaması.

Ehliyetim yok ama 10 küsür yıl önce evin arabası varken araç kullanıyordum, biraz alıştırma yapınca sorun yaşayacağımı pek sanmıyorum ama yeni başlangıç için hatchbacklerin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum, hatchbackler küçük ama bazılarının dışarıdan görüldüğü kadarıyla içleri geniş gibi.

Araç olayından anlayan arkadaşlar bu konuda tavsiyelerde bulunursa sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.