M

Teğmen
13 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
L200 ile akü şarj devresi için yardım...
Arkadaşlar L200 entegresi ile yapılan bir akü şarj devresi dizdim (link:https://320volt.com/12v-7ah-12v-1-3ah-aku-sarj-devresi-l200-regulator/)

Bu devrede verilen elemanları devre dizaynına uygun olarak yerleştirdim.Ancak devreyi test ettiğimde çıkış voltajının 34 volt olduğunu farkettim. köprü diyot girişini de 26 volt AC olarak ölçtüm. Yaptığım tek değişiklik 2w ve 3w dirençleri 5w taş direnç olarak kullandım ve 12 ohm bulamadığımdan 22 ile 27 ohm dirençleri paralel bağladım.Voltajın neden bu kadar yüksek olduğunu bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada yaptığım devrenin fotoları aşağıdadır;

< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
ARDUINO programlama (YARDIM !!!)
Merhaba arkadaslar. uygulamayı düşündüğüm bir proje için yardımınıza ihtiyacım var.

Yazılım kısmında takıldım kaldım. Bilindiği üzere arduino uno'da 6 adet analog giriş ve 14 adet dijital giriş/çıkış var.

Yapmayı düşündüğüm projede;

13 adet buton
14 adet limit switch
13 adet çıkış (redüktörlü dc motor sürmek için tetikleme ucu)

olacak.

yani arduino'ya 27 adet giriş, 13 adet çıkış olacak. Ancak pin sayısı sınırlı olduğundan 27 adet girişin hepsini de 6 adet analog girişe dağıtmayı düşünüyorum.

yani;

1. butona basıldığında A0 girişinde a değeri verecek
2. butona basıldığında A0 girişinde b değeri verecek
3. butona basıldığında A0 girişinde c değeri verecek
4. butona basıldığında A0 girişinde d değeri verecek
.
.
.
gibi

boylece arduino hangi butondan veya switch ten veri girişi olacağını anlayacak çıkış pinlerinden herhangi bir tanesini tetikleyecek.

ben programı oluştururken analog olarak okunan değerin nasıl işleneceğini oluşturamadım.

ÖRNEK:

1 dc motor var ve bu motor için

ileri butonu A0 pinine
geri butonu A0 pinine
ileri stop switchi A0 pinine
geri stop switchi A0 pinine
ileri komutu 0 pinine
geri komutu 1 pinine

bağlanacak olursa; butona bir kere basıldığında motor ileri stop switchini görene kadar ilerleyecek ve duracak. bu sırada butona birkez daha basılırsa da duracak.

geri butona bir kez basıldığında da geri stop switchini görene kadar geri gelecek ve switchi gördüğünde duracak veya durma komutu geri butonuna tekrar basılırsa gerçekleşecek.

ayrıca ileri switchi görmüşken ileri butonuna basılsa bile ileri gitmeycek
geri switchini görmüşken de geri basılması durumunda geri komutunu uygulamayacak şekilde olmalıdır.

Not: butonların ve switch değerlerinin farklı voltaj değerlerinde algılanabilmesi için her birini farklı direnç değerlerinde bağlayacağım ve 0...1023 değer aralığınının tamamını kullanarak değerlerin olabildiğince birbirinden uzak olmasını sağlayacağım.

bu örnek yazılım nasıl olabilir sizce arkadaşlar.
M
8 yıl
SMPS de sürekli cam sigorta patlıyor
Arkadaşlar elimde daha önce kullanmakta olduğum 100 w gücünde bir smps var. arızalandığından dolayı söküp içini açtım ve cam sigortanın patlamış olduğunu fark ettim. yerine aynı değerde (5 amper) başka bir sigorta taktım o da patladı. kartta başka bir sorun olduğu belli ancak ben yine de emin olmak için bir kez daha sigorta değiştirdim ve yine patladı.

sorunu nasıl çözebilirim ???

smps fotoları aşağıdadır< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
8 yıl
ALICI VERİCİ DEVRESİ MODİFİYE
Merhaba arkadaşlar.

elimde 6 volt (4x1,5v AA pil) ile çalışan bir uzaktan kumandalı araba devresi mevcut. 4 kanal olan (ileri-geri ve sağa-sola) bu devreyi pedallı olan pilsan marka arabayı akülü sisteme çevirmek için kullanmayı düşünüyorum. ancak devrenin mevcut motorlara sağladığı volt ve akım benim kullanmayı düşündüğüm (cam silecek motoru) motorlar için çok düşük kalmaktadır. eğer direk bağlarsam devre yanar. bu devreyi kullanarak araya sürücü devre ekleme şansım var mı? araya nasıl bir sürücü devre uygulayabilirim?

Not: güç kaynağı olarak 2x12v 7ah akü (12v 14ah) kullanmayı düşünüyorum.
M
8 yıl
\u003e YARDIM
herkese merhabalar...

elimde AVERMEDIA GALAXY DVB-S + ANALOG + FM TV USB TV KARTI var.

link:http://avertv.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=473

bu tv kartını kullanarak pc monitörünü tv ye dönüştürme şansım var mı?
M
10 yıl
Angel led koruma devresi
Slm arkadaşlar. otomobil farlarında kullanılan angel ledleri nedense çok çabuk bozuluyor. sizce bozulmasının sebebi nedir? benim aklıma gerilim dalgalanması geliyor ama emin değilim. Ayrıca bir yerde angeller açık iken araç çalıştırılırsa da bozulabileceklerini duymuştum. bu yine gerilim dalgalanmasıyla mı ilgili bilmiyorum. bu konuda desteğinize ihtiyacım var. Bu ledleri korumanın bir yolu var mıdır? Bir regülatör devresi veya şok bobini işe yarar mı? yada başka bir alternatif çözüm ne olabilir acaba?
M
10 yıl
NASIL TAMİR EDEBİLİRİM?
SLM arkadaşlar. elimde fotolarını eklemiş olduğum bir sayıcı var. iki adet direnci yandı ancak renkleri belli değil. söküp ölçüyüm desem değerleri belli olur mu acaba veya başka nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?
M
11 yıl
ev için yedek güç (yardım)
slm arkadaşlar. ben ev için 750 watt gücünde bir yedek güç ünitesi düşünüyorum. bu cihazı muhtemelen toplama yapmak zorunda kalacağım. çünkü söz konusu 750 watt' lık gücün 4 veya 5 saat kadar sağlanabilmesi gerekiyor. biliyorsunuz ki piyasadaki güç ünitelerinin dayanım süresi kısa, uzun olanlar da çok pahalı.

750 watt' lık gücü 5 saat sağlayabilecek invertör, akü bankası, şarj cihazı kapasite ve değerleri ne olmalıdır? tavsiye marka ve hatta bunları temin edebileceğim yer bildirebilirseniz çok yardımcı olursunuz. internetten çok araştırdım ama tam olarak net bir bilgiye ulaşamadım. herkese kolay gelsin...
M
11 yıl
pir sensör hakkında (hareket dedektörü)
arkadaşlar aşağıda verdiğim pir sensörünü bi devrede kullandım ancak devre hareketi algılayamıyor. araştırdığım kaynaklarda bu sensör önüne fresnel diye bi lens yerleştirmişler. acaba hareketi algılayamaması bundan kaynaklanıyor olabilir mi. bu arada devrede bi sorun olduğunu düşünmeyin çünkü tetiklemeyi başka bişeyle denediğimde çalışıyor ama pir sensör ile olmuyor. sebebi fresnel lensinin olmaması mıdır acaba ??? ayrıca kullandığım devreyi de ekledim.(1n914 yerine 1n4148 ve 100k trimpot yerine de 500k kullandım)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
11 yıl
12 VOLT\u0027 LUK GİTAR AMFİSİ / YARDIM
SLM. arkadaşlar. ben 12 volt ile çalışabilecek bir gitar amfisi yapmak istiyorum. amfiye hoparlör, akü veya batarya ve şarj devresi eklemeyi düşüüyorum.amacım taşınabilir bi gitar amfisi yapmak. mesela deniz kenarında veya piknikte kullanılabilecek olmalı.hatta devreye mix devresi dahil edilerek mikrofon girişi de olabilir. devreyi 12v/7Ah kapasitesindeki bir akü besleyebilir sanıyorum. çok mu abartılı düşündüm bilmiyorum :( böyle bişey mümkünmüdür acaba ???
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.