-

Yarbay
01 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
574 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
-
geçen yıl
Ankara/Çukurambar\u0027da İftar Menüsü-5 DH Özel (2023)
Dostlar, kardeşler, değerli forum kullanıcıları, herkese merhabalar. 2018 yılından beri her yıl düzenlediğimiz Geleneksel DH-İftar Menüsü ile tekrar karşınızdayız.

Öncelikle yaşadığımız deprem felaketinde yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, yakınlarına sabır versin. Sayfalarca yazılır, çizilir bu acı üzerine, ancak hiçbir şey ifade etmiyor. Öyle büyük bir acı yaşandı ülkemizde. (bu konu ile içimi döktüm döktüm sildim, yeri burası değil dedim kendime). Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın bizlere, bizler bu kadar tedbirsiz yakalanmayalım ülkecek depremlere, tek dileğim bu.

Fırsatımıza gelirsek dostlar, bu sene bir fırsat başlığı açmayı düşünmüyordum. Çünkü bu ekonomide gerçek anlamda bir fırsat oluşturduğumu (oluşturabildiğimi) düşünmüyordum, (hala düşünmüyorum da). Açıkçası 4 kişilik bir ailenin yemeğe çıkıp 1.000 lira para bırakmasının hiçbir yanını fırsat olarak göremiyorum. Ancak geçtiğimiz senenin konusuna mesajlar gelmesiyle tekrar bu konuyu düşünmeye başladım ve yazılanlar ve gelen mesajlar neticesinde bir şey anladım. Anladığım şu ki zaten insanlar yaptığım fırsatın "yanan" bir fırsat olmasından dolayı ya da aşırı bir indirim söz konusu olduğundan dolayı bu fırsattan yararlanmıyor. Kimisi beni bir ahbap olarak bir kardeş olarak görüyor, kimisi bi DH'linin mekanı diye tercih ediyor, farkında olmadan bir dayanışma söz konusu. Ben sendenim, sen bendensin muhabbeti. Kimisi de piyasaya nazaran hesaplı, temiz düzgün bir yemek yiyelim diye düşünüyor. Böyle düşünmeye başladıktan sonra bu sene de sıcak fırsatlar konusunda bir konu oluşturup, DH üyeleri için elimden geldiğince indirim yapıp üzerime düşeni yapmaya karar verdim.



Menüye gelecek olursak;

< Resime gitmek için tıklayın >

Kişi başı 200 TL olan menü fiyatımız DH üyelerine özel 160TL'dir.

İftariyelik (hurma)
Çorba (günün çorba çeşitleri)
Ana Yemek (ızgara köfte veya ızgara tavuk veya mantı çeşitleri)
Salata (yeşil salata)
Tatlı (muhallebili kadayıf veya güllaç veya mozaik pasta)
Meşrubat (ev yapımı limonata veya ayran + su + çay)

Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız fırsatlara nazaran iftariyelik tabağını kaldırdık, gazlı içecekleri listeden çıkardık, meyveyi listeden çıkardık.
2022 Fırsat Konusu:https://forum.donanimhaber.com/ankara-cukurambar-da-iftar-menusu-3-dh-ozel-99tl--152427420
2019 Fırsat Konusu:https://forum.donanimhaber.com/ankara-cukurambar-da-iftar-menusu-2-dh-ozel-34tl--132823377
2018 Fırsat Konusu:https://forum.donanimhaber.com/ankara-cukurambar-da-iftar-menusu-2-dh-ozel-34tl--132823377-3
2017 Fırsat Konusu:https://forum.donanimhaber.com/ankara-cukurambar-da-iftar-menusu-dh-ozel-30tl--126599487-3

Fırsat fiyatları:
2017 30 TL
2018 34 TL
2019 39 TL
2020 pandemi
2021 pandemi
2022 100TL
2023 160TL


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

*Bu fırsat sadece DH'üyelerine özeldir, başka bir sitede, fırsat sitelerinde kullanılamaz.
*Gelmeden lütfen rezervasyon yaptırın, telefonda Donanımhaber'den geliyoruz demeniz yeterli.
Yanlış anlaşılmasın, DH'den geldiğinizi söylemeseniz de, ödeme yaparken söyleseniz de olur. 
Ama DH'den geldiğinizi bilirsem o masanın extra olarak üzerine düşer ilgilenirim
*Nakit ve kredi kartı ile ödeme kabul edilir. 
*otopark/vale vardır. Bahşiş usulü çalışırlar


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450.Sokak Ankara Ticaret Merkezi B Blok Çukurambar/Ankara 
Telefon: 0(312) 286 86 46
Cep Telefonu ve Whatsapp: 532 675 05 64 
Web Sitesi:www.balmanti.com 
Instagram: https://www.instagram.com/balmantiankara/ 
Instagramdan bizi takip ederseniz ayrıca çok sevinirim


Herkese hayırlı ramazanlar dilerim. 
Eren Bal


Not: H sonu yayınlayacağımı geçen senenin konusunda belirttiğim için bugüne yetiştirmeye çalıştım, imla hataları olabilir, düzelteceğim.
-
2 yıl
Ankara/Çukurambar\u0027da İftar Menüsü-4 DH Özel
Güncel bilgiler son mesajda
-
3 yıl
Tatsız olay. Jandarma Trafik ile Çarpıştım !
Dostlar merhaba, hem sizlerle canımı sıkan bir olayı paylaşmak istiyorum, hem de bazı noktalarda sizlerden fikir almak istiyorum.

Geçtiğimiz cuma günü aracım ile gidiş geliş tek şerit yolda seyahat ederken yol çizgilerinin dışında park halinde duran jandarma trafik aracının hatalı u dönüşü sebebiyle kaza yaptım. Ön tekerlekten aldığım darbe sonucu hava yastıkları patladı, ön cam çatladı, kaput, çamurluk, tampon, ön far kırıldı ve zarar gördü. Jandarma aracının arka teker hizasını geçmişken yaptığı ani manevradan kaynaklı frene bile basma şansım olmadı. Şükür Allah'a canlarımıza zarar gelmedi.
Bugün aldığım kaza tutanağında kusurumun olmadığı kanaatine varıldı.(kusur dağılımı ifadelerle beraber mobese görüntüleri izlenerek yapıldı)

Aracımı ford-otokoç servisine çekiciyle çektirttim. Kaza tutanağını teslim ettim. Can sıkan olaylar burada başladı. Benim aracımın kaskosu yok.
Hasar bölümündeki yetkililerle konuştuğum vakit sigortaların araca orijinal parça takmadığını, kendi anlaşmalı olduğu!? servislerde muadil parça taktığını ya da parçanın tamir ettirildiğini öğrendim. Eğer benim istediğim serviste yaptırılırsa da muadil parça ve tamir işlemiyle çıkardıkları masrafı bana ödeyeceklerini söylediler.

Hak verirsiniz ki hayati değere sahip hava yastıklarının tamir ettirilmesini veya muadil parça ile ya da çıkma parça ile değiştirilmesini istemiyorum. Yapılacak onarımın orijinal parça ile yapılmasını istiyorum.
Bu konuda tecrübesi olan kardeşlerimden, abilerimden fikirlerini ve önerilerini almak istiyorum.

Hepinize sağlıklı günler.

24.03 Güncellemesi: Son gelişme olarak karşı taraf sigorta eksperi fort-otokoç yetkili servisine gelmiş aracı fotoğrafladı. Servis bu hafta sonuna dek araçta yapılması gerekenleri listeleyip ve fiyatlandırıp karşı sigorta şirketine gönderecek.

25.03 Güncellemesi: Servis raporu çıktı. 84.775 TL hasar mevcut. Karşı tarafın sigorta şirketinden pert mi tamir mi yanıtını bekliyoruz.

29.03 Güncellemesi: Sigorta şirketi tamir kararı verdi, üst limitinden (43.000TL) ödeme yapacağını söyledi. Servis Ford-Otosan %30 iskonto(tüm parçaları orjinal kullandığım için otomatik uygulanan bir indirimmiş) uyguladı, onarım fiyatını 60.000TL bandına çekti. Tamir sonrası arta kalan bedel
ve değer kaybı için dava açılacak.

06.05 Güncellemesi: Araç halen çıkamadı, gerek yetkili servisin işi ağırdan alması, gerek kapanmalardan dolayı bu tarihe kaldı. Bayram sonrasına araç çıkacak. Mobese kayıtları geldi, yakın zamanda yükleyeceğim.
Şimdiden herkesin bayramını kutlarım.
Sağlıkla kalın.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Servis Deneyimi:
Şu zamana dek Otokoç - Ford ile bir iletişim bozukluğumuz olduğunu düşünüyorum;
-ilk olarak pazartesi günü aradılar ve benden 10-15.000 TL para istediler. Bu parayı neye istinaden istediklerini sorduğumda "araca ekspertiz yapıldığında otomatik şipariş geçiliyor, siz aracı yaptırmazsanız parçalar elimizde kalıyor" şeklinde bir cevapla karşılaştım. Daha masrafın ne olacağını, araca ne yapılacağını bilmeden para yollamayacağımı söylediğimde telefonda konuşan kişi telefonu servis müdürüne vereceğini söyledi. Servis müdürüne aynı şekilde izahımı yaptığımda ise servis müdürü haklı olduğumu, araç yapımı başlamadan para alınmayacağını söyledi !? Açıkçası bu durum hoşuma gitmedi.
-yaşadığım ikinci durumu ise araca bakan eksperin iletişim bilgilerini istediğimde yaşadım. Bugün rapor için konuştuğumda eksperin "ankara eksper" isimli şirketten geldiği söylendi. Google'da aramış olsam da şirketin numarasını bulamadım , ankaraeksper.com web sitesine girdiğimde ise ekspertizin taraflarınca yapılmadığı, yanlış numarayı aradığım söylendi. Neticesinde servisi tekrar aradım ve eksperin telefon numarasını istedim. Bana telefon numarasını internetten bulacağım söylendi. Ankara eksper diye arattığımda sonuca ulaşamadığımı, bu tür şeylerle uğraşmamak için yetkili servise aracı teslim ettiğimi söylediğimde belgelerini kontrol ettiler, ardından eksperin ismini bana verdiler. Numarasını sorunca numarasının olmadığını söylediler. İsim ile google'da arattığımda numaraya ulaşabildim ve ekspere ulaştım.
Operasyon kısmında bir sorun var gibi servisin, ancak daha emin olamadım.

29.03 Güncellemesi
-Geçtiğimiz hafta cuma günü otokoç-ford yetkili servisi tarafından arandım, sigorta bedelinin 46.000TL+KDV teklif ettiğini söyledi, az bir miktar fark ile tamiri yaptırabileceğim söylendi. Bugün servise gittim, sigorta ile mutabık olduğuma dair imzam istendi. Sonrasında sigorta şirketini aradığımda teyid için, sigorta şirketinin 43.000TL ödeme yapacağını öğrendim. 46.000TL+KDV rakamının teklif olmadığını, araçtaki tahmini hasar olarak çıkardıklarını ve servis yetkilisine yolladıklarını söylediler. Servis ile sigorta arasındaki bu uyuşmazlık beni rahatsız etmeye başladı.
-
3 yıl
Çeki demiri ve muayne problemi
Dostlar, agabeyler, kardeşler ; merhaba ! Umarım herkes iyidir, sağlıklıdır. Sizlere bir konuda akıl danışmak istiyorum;

Bir tanıdığımın arabasını(2013 model) muayeneye götürdüm. Ancak gelin görün ki muayeneden kaldım.

Sebebini sorduğumda aldığım cevap araçta çeki demiri olmaması cevabını aldım. Oradaki görevli arkadaş ile ruhsata baktık ve evet ruhsatta "29.05.2020 araç çeki kancalıdır" ibaresini gördük. Gelin görün ki araçta çeki demiri yok. Anladığımız kadarıyla aracın önceki sahibi aracına çeki demiri taktırmış, satmadan önce de çıkartmış. Benim tanıdık da ruhsatta yazan bu ibareyi atlamış. Sonuç olarak;

Çeki Demiri İşli Ruhsatım var.
Çeki Demirsiz aracım var.
Muayeneden kaldı raporum var.

Soruşturduğumda önüme çıkan yollar ;

1- Ruhsatı değiştireceksin (bu noktada da ruhsatı değiştirirsem yeniden muayene ücreti ödemem gerekiyormuş, çünkü muayeneden kalmış araçta herhangi bir değişiklik yapmamış oluyormuşum)
2- Çeki demiri alacaksın (baktığım vakit fiyatları epey tuzlu, kimi ustalar emanet takarız vs birşeyler söyledi, güven vermedi)

Bu konuda bilgisi olan, daha önce başına gelen bana yardımcı olabilir; beni aydınlatabilir mi ?

Herkese sağlıklı günler.
-
4 yıl
Ankara-Çukurambar\u0027da Sevgililer Gününe Özel Çift Kişilik Yemek
< Resime gitmek için tıklayın >

Forumdaşlarım Merhaba

Sevgililer Gününde güzel bir akşam yemeği için siz değerli forumdaşlarıma sıcak fırsat oluşturdum.
(işin aslı normal paylaşımımızı gören DH'li dostlarım dan DH'ye özel az daha indirim talebi aldım, kırmak istemedim. Sonrasında biraz daha indirip yapıp konuyu sıcak bir fırsat haline getirmek istedim)

Ana Yemek (Mantı veya Izgara Köfte/Tavuk)= 25TL
Tatlı: (Bal Mantısı ve Mozaik Pasta)= 15TL
İçecek: (CocaCola Grubu) = 5,5TL
____________________________________________
İki kişi için: 91,00-TL yerine Sevgililer Gününe Özel 79,95-TL

Donanım Haber'li Sevgililere Özel Fiyat ise 79,95-TL yerine 60,00-TL


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


*Bu fırsat sadece DH'üyelerine özeldir, başka bir sitede, fırsat sitelerinde kullanılamaz.
*Gelmeden lütfen rezervasyon yaptırın, telefonda Donanımhaber'den geliyoruz demeniz yeterli.
Yanlış anlaşılmasın, DH'den geldiğinizi söylemeseniz de, ödeme yaparken söyleseniz de olur.
Ama DH'den geldiğinizi bilirsem o masanın extra olarak üzerine düşer ilgilenirim hem de tanışmak isterim.
*Nakit ve kredi kartı ile ödeme kabul edilir.
*otopark/vale vardır. Bahşiş usulü çalışırlar

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450.Sokak Ankara Ticaret Merkezi B Blok Çukurambar/Ankara
Telefon: 0(312) 286 86 46 - 0(312) 286 86 56
Cep Telefonu ve Whatsapp: 532 675 05 64
Web Sitesi:www.balmanti.com
Instagram:https://www.instagram.com/balmantiankara/
Instagramdan bizi takip ederseniz ayrıca çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız

Afiyet olsun (:
-
4 yıl
Çiko\u0027nun hali ne olacak sorunsalı
Hocamlar merhaba, resimlerde gördüğünüz aracın adı çiko. Çiko çok hasta. "Yarım motor" masrafı var, alttan çürüme söz konusu. Öte yandan ne muaynesi var, ne sigortası. Atıl halde yatıyor. Paket servis aracı olarak kullanıyordum eskiden, şimdi motorlu kuryeler paketi dağıtıyor. Sonuç olarak Çiko hem fazlalık hem atıl.

Çiko ile ne yapmamı önerirsiniz ? bu araba satılır mı ? satılırsa kim alır ? (öte yandan vakit problemim var, aracı yaptırıp muayneye götürüp satışını yapmaya çalışacak vaktim ne yazik ki yok)

Önerilerinizi bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
-
5 yıl
Park Halindeki Araç Aracıma Vurdu !?
Arkadaşlar merhaba,

Bu sabah 04:00 civarında arkadaşımın park halindeki aracına bir diğer park halindeki araç çarptı. Çarpan park halindeki aracın bizim park halindeki araca çarpmasının da sebebi diğer bir 3. aracın seyir halindeyken vurması. Ardından kaçması.

Karışık oldu biraz ;

Bizim Araç A , Bize Çarpan Araç B

A ve B park halinde. C Aracı park halindeki B'ye, B ise biz A'ya çarpıyor. C Aracı da kaçıyor gidiyor, mobeselere bakılıyor şuan.

Bu durumda B aracı mı yaptıracak aracımızı C aracı mı ?

Yaklaşık 20.000 civarı masraf var, ne yapacağız bilemedik.

< Resime gitmek için tıklayın >
-
5 yıl
Ankara/Çukurambar\u0027da İftar Menüsü-3 DH Özel 39TL
< Resime gitmek için tıklayın >

Abilerim, kardeşlerim, sevgili yöneticiler ve üyeler, cümleten herkese selamun aleyküm. Adeta bir gelenek haline getirdiğimiz, geçtiğimiz sene ikincisini düzenlediğimiz DH Ramazana özel iftar menümüzün üçüncüsü ile tekrar karşınızdayım.

Geçtiğimiz iki senede olduğu gibi bu sene de elimden geldiğince uygun bir fiyat çıkarmaya çalıştım. Allah izin verirse bu sene de sizleri memnun edebilmek ilk hedefim.

Detayları paylaşıyorum;

< Resime gitmek için tıklayın >

Kişi başı fiyatı 49 tl yerine Donanımhabere Özel 39 TL'dir.

İftariyelik (hurma-kayısı-zeytin-reçel-peynir-mini atıştırmalıklar)
Çorba (günün çorba çeşitleri)
Ara Sıcak (tepsi böreği ve z.yağlı dolma)
Ana Yemek (ızgara köfte veya ızgara tavuk veya mantı çeşitleri)
Salata (yeşil salata)
Tatlı (muhallebili kadayıf veya güllaç veya bal mantısı veya mozaik pasta)
Meyve (mevsimin en taze meyveleri)
Meşrubat (kutu içecek veya limonata + su + çay)

Geçtiğimiz sene ki fırsat fiyatımız olan 34 TL'yi bu sene de uygulayabilmeyi, uygulayabilecek ekonomik ortama ve şartlara sahip olmayı çok isterdim. Ancak kullandığım ham madde fiyatlarındaki artış fiyatı yükseltmeme sebep oldu.(%33,5 lik bir ham madde fiyatı artışı söz konusu,Mini bir 2017/18 2018/19 karşılaştırmasını konunun son kısmına ekleyeceğim)
Ancak şunu peşinen ve yineden söz olarak verebilirim ki; birinci sınıf kalitede, temiz, sağlıklı yemekler yiyeceğiniz ve hizmet anlamında ben ve çalışan arkadaşlarımın elinden geleni yapacağı.:) Eşiniz ile dostunuz ile veya ailenizle geleceğiniz o iftar sofrasından yüzleriniz gülerek, keyifli bir şekilde ayrılacaksınız inşallah. Para kazanmaktan önce bu gayemiz geliyor samimiyetle söyleyebilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


*Bu fırsat sadece DH'üyelerine özeldir, başka bir sitede, fırsat sitelerinde kullanılamaz.
*Gelmeden lütfen rezervasyon yaptırın, telefonda Donanımhaber'den geliyoruz demeniz yeterli.
Yanlış anlaşılmasın, DH'den geldiğinizi söylemeseniz de, ödeme yaparken söyleseniz de olur.
Ama DH'den geldiğinizi bilirsem o masanın extra olarak üzerine düşer ilgilenirim hem de tanışmak isterim.
*Nakit ve kredi kartı ile ödeme kabul edilir.
*otopark/vale vardır. Bahşiş usulü çalışırlar

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450.Sokak Ankara Ticaret Merkezi B Blok Çukurambar/Ankara
Telefon: 0(312) 286 86 46 - 0(312) 286 86 56
Cep Telefonu ve Whatsapp: 532 675 05 64
Web Sitesi:www.balmanti.com
Instagram:https://www.instagram.com/balmantiankara/
Instagramdan bizi takip ederseniz ayrıca çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Geçtiğimiz seneden Ürün Görselleri (İftariyelik-Yemek Çeşitleri-Tatlı Çeşitleri). Bu sene bir miktar değişiklik olacak, daha güzel olacak:)
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız

Herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
Eren Bal

Kısaca fiyatlardan bahsetmek isterim. Herkesin bildiği üzere market fiyatlarında aşırı bir artış oldu. Fiyat çalışması yaparken bu artışın tam tespitini yapmak için kalem kalem her ürünün fiyatlarına 2017 yılına kadar inip ulaştım. Karlılaştığım manzara hakikaten ürkütücü cinsten :(. Bir kaç kalem ürün;
un: 2017(29,73TL) 2018(34,20TL) 2019(45,23TL)
yağ: 2017(35,77TL) 2018(38,63TL) 2019(46,25TL)
Ketçap: 2017(4,650TL) 2018(5,500TL) 2019(9,000TL)
sabun: 2017(24,12TL) 2018(30,00TL) 2019(39,62TL)
ÇöpTorbası:2017(2,750TL) 2018(3,000TL) 2019(4,200TL)


Edit: hatalı imla vs düzeltilecektir
Geçtiğimiz sene fırsattan yararlanan abileri,kardeşleri,dostları ve yöneticileri haberdar ediyorum konudan, umarım rahatsızlık vermem.

2018 fırsat konusu:https://forum.donanimhaber.com/ankara-cukurambar-da-iftar-menusu-2-dh-ozel-34tl--132823377-3
2017 fırsat konusu:https://forum.donanimhaber.com/ankara-cukurambar-da-iftar-menusu-dh-ozel-30tl--126599487-3

Öne çıkabilmek adına konuyu sıcak bulan dostlar sıcak olarak işaretlerse çok sevinirim

Güncel Edit: 23.05 itibariyle alınacak grup rezervasyonlarında kişi sayısını 8 kişiyle sınırlandırıyoruz.
-
5 yıl
amatör After Effects Kullanımı için sistem toplamak?
Merhaba arkadaşlar, Adobe'nin programlarını seviyorum; Adobe Illustrator olsun, Photoshop olsun kullanmaktan hem keyif alıyorum, hem de işime yarayacak şekilde kullanıyorum. Şimdi After Effects'de kullanmayı öğrenmek istiyorum, ancak hali hazırda pc'm bu programı kaldırmıyor.
Bana minimum bütçe ile After Effects kullanmamı sağlayacak bir sistem toplama önerisinde bulunur musunuz?

Şimdiden teşekkürler,
-
5 yıl
2016 Ford Ranger SERVİS KISKACI-Güncel
Güncel-1:
Bugün 13:30'da aldığım yetkili servis randevuma gittim,

ilk olarak arıza ışığını söyledim (çekişte düşüş olduğunu ve yakıt tüketiminde artış olduğunu, egr 'den şüphelendiğimi belirttim). Arıza ışığının kontrol edilmesini , ardından bakım işlemlerinin yapılmasını istedim. Bu talebim üzerine önce aracın obt'den kontrole girmesi için akşama kadar beklemesi gerektiği söylendi. Bunun 5 dakikalık bir işlem olduğunu söylediğimde ise sıra olduğunu söylendi, randevu aldığımı belirttiğimde ise OBT cihazını araca bağlayacak personelin hasta olduğu söylendi. Kısaca sallandım. EGR veya DPF'nin arıza çıkartığı vakit garantiden değişip değişmeyeceğini sorduğumda ise bu işlem için ford garanti'den onay gerektiği, parçanın merkeze gönderilmesi gerektiği, aynı bu durumları yaşayan bir aracın 15 gündür serviste yattığı belirtildi. Düşük kaliteli yakıt tüketimi kullanımı kaynaklı parçanın garantiye giremeyebileceği ifade edildi.

OBT için sallandıktan ve Garantinin tam anlamıyla bir şey ifade etmediğini anladıktan sonra bakıma sokmaktan vazgeçtim aracı. (neticesinde 1.000 km daha "garanti" dışına çıkmadan sürebilirim )
Sonuç olarak hiçbir şey halledemeden döndüm geri .

Şimdi egr veya dpf arıza verse dahi büyük ihtimal garantiye sokmayacaklar, servis personelinin önerisi dışarda "ısı yöntemi" ile dpf dolduğunda temizletmem, egr'yi kafaya çok takmamam.

Hal böyle olunca ankara'da ki ford yetkili servislerinden iyice soğudum.

Özel servis/usta arayışına geçmeli miyim ?
Sizlerin düşünceleri nedir ?



__________________________________________________________________
Arkadaşlar merhaba, sizlerden bir konuda akıl almak istiyorum.
2016 model Ford Ranger 29.000' km de aracım var. Aracımın bakım zamanı geldi.
Fiyat araştırması yaptığım vakit parçaları alıp
özel serviste yaptırdığımda maliyet 700 TL,
parçaya marçaya karışmayıp
yetkili serviste yaptırdığımda ise maliyet 2.100 TL.

Buraya kadar her şey okeydi. Taa ki dün akşam aracım motor arıza ışığı yakana kadar.
Aracımın garantisinin devam ettiğini bilerek ve motorda herhangi bir büyük sorun olabileceğini düşünerek sabah soluğu sanayide aldım.
OBT soketinden arıza koduna baktık ve aracın EGR arızasının verdiğini gördük. Usta, parçanın 3.000TL olduğunu, aracın garantisi devam ediyorsa garantiden yaptırmamın benim için daha iyi olacağını söyledi.

Hay Allah, tüh , vah yine yetkili servisin kucağına düştük düşüncesiyle evin yolunu tuttum. Yolda yetkili servisten motor arıza ışığı için randevu aldım. Eve geldim ve aracımı park ettim bir de ne göreyim ? Arıza ışığı kendiliğinden söndü. (usta ışığı söndürmek vs için herhangi bir şey yapmadı). Kontağı kapayıp açınca yine ışık yanmadı.

Şimdi siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ?

Bile bile yetkili serviste kazıklanmaktan başka çarem yok gibi gözüküyor bana.

EGR varsayalım bozuldu, EGR'yi söktürüp yazılım ile iptal etmemin bir sakıncası olur mu muaynede vs ?
EGR ara ara bir bozulup bir düzelebilecek bir şey mi ? (kötü yakıt vs ? aracın yakıtını da hep shell'den aynı istasyondan alırım)

Kafalar çok karışık, önerilerinizi bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.