S

Teğmen
27 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
Realme XT - Kapandı ve açılmıyor!
Merhaba,

Realme XT Modelli telefonum dün öğlen 2% şarjı kalınca şarja taktım ve şarj olurken kullanmaya devam ettim. Ancak bir anda telefon kapandı. O anda açmak istediğimde ekranın ortasında birkaç kez kırmızı şimşek işareti çıktı ama açılmadı.

Ondan sonra şarja bıraktım. Ara ara güç düğmesine, ses kısma+ güç / ses açma + güç / ses açma + ses kısma + güç... Kısacası 3 düğmenin tüm kombinasyonlarını 20şer saniye basılı tutarak denedim. Ama telefon hiçbir tepki vermiyor.

Önerisi olan var mı? İlle servise mi göndermem gerekecek? :/

Şimdiden teşekkürler,
S
7 yıl
Dzat df-10 VS KZ ZS3
Merhaba,

F/P kulaklık arayışımın sonunda seçenekleri 2ye indirdim ancak karar vermekte güçlük çekiyorum. Genel olarak öyle aman aman bas tutkunu bir insan değilim. O yüzden Rock Zircon modelini eledim. Şu anda gidip geldiğim 2 model;

1- DZAT DF-10
2- KZ ZS3

DF-10 artıları:
-çok şık görünüyor, (ahşap görünüm ve kumaş kaplı kablo)
-incelemelere göre oldukça iyi bir performans veriyor.

Eksileri:
-Daha önce kulakiçi kullanmadığımdan kulağımdan düşme ihtimali. (Bir kez telefonun kulaklığını bir süre kullanmayı denemiştim, arada bir kulaklığı düzeltme ihtiyacı hissediyordum.)
-Fiyatı 17$

KZ ZS3 Artıları:
-Fiyatı 7$
-kulak arkası tutacağı olmasından ve kulağa iyice oturmasından dolayı kulaktan düşmez diye düşünüyorum.
-Yine incelemelere göre ses kalitesi başarılı görünüyor.

Eksileri:
-Biraz büyük görünüyor.
-Tasarım olarak df-10a göre daha kaba duruyor.

Kısacası df-10 çok şık ama zs3 ün 2katından daha pahalı,

Ses kaliteleri hakkında bilgisi olan, genel olarak ikisini kıyaslayabilecek, ya da bu konuda fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler..
S
8 yıl
MSI CX62 6QD Tavsiye!
Merhaba,
Geçtiğimiz ay içinde Asus k555ub-xo099d bilgisayarını aldım ancak sorunlu çıktı ve servisten iade/değişim raporu aldım. Şu an yeni bir bilgisayar bakıyorum o cihaza benzer özelliklerde.

MSI CX62 6QD yi 2160tl ye gördüm. Bu bilgisayarı alan, kullanan gören, bir fikri olan var mı? İnternette pek bilgi yok bu model hakkında çünkü. Cihazla ilgili çekincem kalın, hantal görüntüsü ve ağırlığı.

Cihaz özellikleri:
CX62 6QD-234XTR
İşletim Sistemi: DOS
Ekran: 15.6" HD (1600x900) Yansımasız Ekran
İşlemci: Intel® Core™ i5-6300HQ (6M Cache, up to 3.20 GHz)
Chipset: Intel® HM170
Ekran Kartı: Nvidia 940MX 2GB DDR3
Hafıza: 8 GB DDR4
Hafıza Yuvası: 2 Slots
Maksimum Hafıza: Max 32GB
Hard Disk: 1TB 7200 RPM
Optik Okuyucu: DVD Super Multi
Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
Ses: 4x 2W
Pil: 6-Cell Li-Ion
Güç Adaptör: 120W adapter
Boyut (WxDxH) mm: 420 x 287 x 37
Ağırlık: 2.8


Alternatif tekliflere açığım. Bütçem 1700-2000 arası normalde.Pek istemesem de 100-150tl esneyebilirim ama.

Önerileri bekliyorum..
Teşekkürler...
S
8 yıl
K555UB-XO099D Elektrik Kaçağı
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta cihazı aldım. Yalnız prize taktıktan sonra cihazın üzerinde elimi gezdirince bir titreşim hissettim, ufak bir elektrik kaçağı gibi. Prizden çıkardığımda ise bu ortadan kalkıyordu.

O gün cihazı bu şekilde 3-4 saat kullandım. Daha sonrasında o akşam boyunca ellerimden dirseklerime kadar yekten yekten bir karıncalanma hissettim.

Önce başka prizde denedim. Sonra başka binalarda denedim. Tabi bunlarda başkalarına da denettim sorunun bende olma ihtimalini düşünerek. Sonuç aynı.

Cihaz Cuma günü elime geçtiği için haftasonu bu şekilde geçti. Pazartesi günü aldığım yere götürdüm kendim. Durumu anlattım, satıcı kedisinin hissetmediğini durumun benim bünyemden kaynaklı olabileceğini söyledi. Ben ikna olmayınca aynı model başka cihazlarda denedik. Onlarda o da hissetmeye başladı ama ben de hepsinde hissettim elektriklenmeyi. Çözüm olarak cihazı servise götürdüm değişim için. Oradan değişim kararı çıkarsa satıcıdan para iadesi ya da başka bir cihaz alabileceğim. Çıkmazsa kısmını pek düşünmek istemiyorum. Şu an bu bekleme sürecindeyim.

Belki satın aldığım yere gelen seride bir sıkıntı vardı diyerek bugün başka bir teknoloji mağazasına gittik arkadaşlarla. Ben arkadaşlarıma durumu izah ederken orada yardımcı olan görevli de Asus'un bu kasalarında bu sorunun olduğu konusunda destek verdi. Oradaki cihazlarda da aynı şekilde o titreşimi hissettik.

Resmen kontrollü deney yaptım günlerden beri. Bir tek topraklı bir adaptörle denemedim. Kaldı ki kendi adaptöründen başka bir adaptör kullanmak da garantiyi bozabilirdi. Not: Bu işte uzman değilim ama gördüğüm kadarıyla kendi adaptöründe toprak yok. Sebep sadece bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Adaptörün resmi:
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu cihaza sahip arkadaşlar bu durumla kendileri de karşılaştı mı söyleyebilirlerse çok sevinirim. Fark etmedilerse prize takılı ve değilken ekranın arkasında ya da klavyenin çevresinde parmaklarını gezdirip sonucu belirtebilirse çok makbule geçecek.

Olası farklı önerilere açığım.

Bu durum için Asus'ta müşteri hizmetlerinden daha yetkili birileyle nasıl iletişime geçebilirim? (Asus'a bu konuda bir mail de göndereceğim)

Son Not: Haftasonu kullandığım kadarıyla cihazda gördüğüm sadece 2 falso var. Biri ve en önemlisi bu, ikincisi touchpadinde boşluk olması(Bu da baktığım tümcihazlarda az ya da çok vardı, sanırım kronik.). Touchpad için driver CDsinden çıkan "Smart Gesture" uygulaması oldukça başarılı. Neredeyse Mac touchpadi kıvamına geldi, kullanımı çok keyifli ve işlevsel. Touchpad'teki o boşluğu unutturdu açıkçası. Bunların dışında cihazın tasarımı,inceliği, şarj süresi, hızı vs. benim için oldukça iyiydi. Şu elektrik sorunu çözülürse cihazın modelini değiştirmeyi düşünmüyorum.

Biraz uzun oldu buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
S
8 yıl
Sistem ve Kasa Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Ofiste tüm gün açık olacak, sadece chrome ve office kullanılacak bir fiyat/performans bilgisayarı toplamak istiyorum. Şöyle bir sistem topladım, sizce uygun mudur?

< Resime gitmek için tıklayın >

Ancak sistemde kasa ve güç kaynağı yok. Bu sisteme uygun, mümkün mertebe sessiz çalışacak ve güç kaynağı içinde olan bir kasa için yardımlarınızı bekliyorum.


Şimdiden teşekkürler...
S
9 yıl
Sunny AT 9070 FTA Kanal güncelleme sorunu! AACCİİİL!!
Merhaba,
Ben bugün dedemin başlıktaki marka model uydu alicisindaki kanalları guncellemeye çalıştım. Turksat 4a ya geçiş ile ilgili yönlendirmeleri yaptım ancak beceremedim bir türlü. En sonunda elimde fabrika ayarlarına döndürülmüş ve hiç kanal olmayan bir uydu alıcısı kaldı.
Uydular kısmında turksat in içinde bir suru tp var ama fabrika ayarlarına dondurdukten sonra hiç kanal çıkmadı.

Lütfen acil yardıma ihtiyacım var!!!

Bugün kimse çalışmıyor bir tamirciye götürmek istesem de çalışan kimse yok.

Tesekkur ederim şimdiden.
S
10 yıl
LG Smart Recovery Yedek alma Yardım?
Merhaba arkadaşlar, bende lg x130 netbook var. Bu bilgisayardan da sadece web tarayıcı kullanılıyor. Ancak buna rağmen oldukça yavaş çalışıyor. Bunun için ubuntu kurmayı düşünüyorum. Ama bu lg recovery kısmını da kaybetmeden bu işi halledebilir miyim?
LG Smart Recovery programında backup.wsi şeklinde yaklaşık 4gb lık bir dosya yedeği alıyor. Bu bilgisayardaki verilerin yedeği midir, windows kurulum yedeği midir, nasıl çalıştırılır? Komple sistemi silip ubuntu kursam sonra bunu çalıştırabilir miyim?
Kısacası bu backup ne işe yarıyor,nasıl çalışıyor? Başka yol varsa recovery disk yapmak için ona da açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.
S
10 yıl
Ekranda donma problemi
Merhabalar, bilgisayarım Acer Aspire-5739G modeli. Sorunum ise şöyle;

Herhangi bir anda ekran donuyor(bazen bilgisayarı açar açmaz,bazen sadece chrome açıkken ve genelde video izlerken.)

Ekran donduğunda eğer arkada bir ses varsa o donmayabiliyor yer yer. Yani ses normal bir şekilde devam ediyor. Ya da bazen ses de donabiliyor;donduğu anda hangi ses çıkıyorsa o takılı kalıyor. (darrrrrrrrrrrrr ya da zırrrrrrrr gibi..)

Bir de uzun süredir yaptığım gözlemler sonucu usb den bir şey bağladığımda donma olasılığı artıyor.

Bu durum bazen birkaç ay boyunca hiç olmazken;bazen de çıldırtacak seviyede her saat başı oluyor.

Tavsiyeler üzerine şimdiye kadar yaptıklarım ise;
-Defalarca format attım. (windows 7 kullanıyorum.)
-Ekran kartı sürücüsünü güncelledim,tekrar kurdum,acer in sitesindeki sürücüyü kurdum. Bir çok kombinasyon denedim.
-2x2gb lik ram takılı bilgisayarda. "Bunlar uyumsuz çalışıyor olabilir" görüşü üzerine tek tek farklı soketlere takarak; yani toplamda 4 kombinasyonu da denedim.
-Çeşitli codec denemeleri de yaptım.

Yine oluyor,yine oluyor!

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.


Edit: Bir de donacağı zaman genelde önden bir iki kere göz kırpıyor ekran. Böyle bir tekler gibi,arada bir frame kaybolmuş gibi,öbür tarafa gidip gelir gibi...
gibi gibi gibi...


Edit2: Çözümümü söylememişim. Bilgisayarı açmak için kullandığımız güç düğmesine pcıuğğğ!! sesini duyana kadar abanmak suretiyle basıyorum. Ardından aynı düğmeye açmak için tekrar basıyorum.
S
12 yıl
Aniden Donma Sorunu!
Arkadaşlar,bilgisayarım Acer Aspire-5739G. Bilgisayarı zorlayacak herhangi bir şey çalışmamasına rağmen,internette gezinirken,film izlerken vb. aniden

donuyor.Ekran olduğu gibi kalıyor,eğer ses varsa o da "zaaarrrrrrrrrrr" diye bir ses çıkarıyor.Tek çözüm reset atmak oluyor.Ne zaman olacağı hiç belli olmuyor.

Bu donma bilgisayar açılır açılmaz bile olabiliyor.

Ek olarak;dün akşam format attım,yine devam ediyor bu sorun.

Şimdiden teşekkür ederim.
S
12 yıl
Nano usb alıcı sayısı
Merhaba!

http://www.hepsiburada.com/Liste/piranha-python-b-type-kablosuz-nano-klavye-ve-mouse/productDetails.aspx?productId=bs10087&categoryId=3007055#Gorseller

Linkteki seti almayı düşünüyorum ancak klavyeyi ve fareyi ayrı bilgisayarlarda kullanmayı düşünüyorum. Bu tip setlerde tek usb alıcı mı var yoksa fare ve klavye için ayrı ayrı mı alıcı var?

Eğer tek oluyorsa ayrı bilgisayarda kullanma ihtimalimiz var mıdır?

Teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.