B

Yüzbaşı
21 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
327 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
geçen yıl
Anneye, babaya alınacak iş görecek en ucuz android telefon
Arkadaşlar merhaba anne ve babaya telefon alacağım 2 3 yıl sorunsuz kullansınlar diye. 4000 TL altında hangi android telefonu almak mantıklı?
Ufak tefek resim çekilecek, Whatsapp, YouTube takilmadan oyantabilecek bir şey olması lazım
B
3 yıl
Renault firmasının kalitesi ve aracına verdiği destek hakkında güncel deneyimim
Herkese iyi akşamlar.
Bir konuda forum sakinlerini bilgilendirme ihtiyacımı hissettim. Renault markasına karşı genel tecrübelerim kalite olarak olmasa bile servis konusunda hep olumluydu ama artık eskisi gibi olmadıklarını gördüm. Benim gibi Renault'a sempatisi duyan arkadaşlarında bilgisi olsun diye paylaşıyorum.
3 gün önce Clio 4 1.5 dci aracımla uzun yola çıktım. Yolculuk esnasında aracın motor soğuk uyarısının 50 kilometre sonra hala sönmediğini ve yolculuk boyu tekrar tekrar yanıp söndüğünü fark ettim. Araçta herhangi bir arıza lambası yanmamıştı fakat bunun normal olmadığını düşünüp Renault Aksaray servisine aracı gösterdim. Daha önceden de lamba ara ara geç sönmekteydi, aracında kilometresinin 30 binlerde olduğunu göz önünde bulundurup bunun sorun olamayacağını düşünmüştüm. Mersinde yaşamaktayım, Mersin sıcak yer olduğu için lamba er ya da geç sönüyordu ve ben bu durumu aracın dizel olmasına bağlamıştım. 280 km yol sonunda aracın motor sıcaklığı ölçülüp 43 derece olduğu görülüp aracın termostat arızası yapmış olduğu tespit edildi. Aracın garantisinin 3 gün önce bitmiş olduğunu ve yazışma yapmaları gerektiğini söylediler. Parçanın temininin vakit alacağı ve yoluma devam etmemde bir sakınca olmadığı söylendi. Bunun üzerine Mersin'de yaptırmak üzere işim bitince geri döndüm. 5-6 yıldır 2 farklı aracımla Renault kullanıcısıyım. Araçlarımın bakımlarını hep yetkili servislerde yaptırmışımdır. Daha önceden bu tarz sorun kullanıcıyla ilişkisi olmayan araç kaynaklı sorun olduğunda ilgilenilip garantiden veya iyi niyet garantisinden hemen yapılmıştır. Araç şu an için 40 bin kilometrededir. Bu sorunun yeni bir sorun olmadığını araçta herhangi bir arıza kaydı olmadığı için tespit edilmesinin zor bir sorun olduğunu, garantimin sadece 3 gün geçmiş olduğunu ve kullanıcı kaynaklı bir arıza olmadığını söylememe ve en ufak bir kusurum da olmamasını geçip "garantim bitmiş şansızlık diyerek" parça harici sarf ve işçilik masraflarını bile karşılayabileceğimi söylememe rağmen çıkarılan fatura ektedir. Yazışmalar sonucunda sadece parçada yüzde 30 indirim yapabileceklerini söylenmektedir. Bu aracımın da daha önceki bakımını yetkili serviste yaptırmama ve bunlarında görülebilmesine rağmen terbiyesiz bir şekilde şantaj yapar gibi bakımı yaptırmam dahilinde belki fikirlerinin değişebileceğini söylenmektedir. Renault alacak arkadaşların bilgilenmesi için bu yazımı yazdım. Sadece 40bin km'de arıza veren aracının arkasında durmayan bir firmadır. Boşuna fahiş fiyatlar ödeyerek yetkili serviste bakımlarınızı yaptırmayın beşte biri parasına dışarıda yaptırın. Nasıl olsa araç kaynaklı kusurlar için sizden yine fahiş rakamlar istenecek ve şantaja maruz kalacaksınız. Özel bir servisten sözel olarak fiyat aldım. Orjinal mais markalı parçanın fiyatı sadece 140 tl, antifiz ve işçilik dahil benden özel serviste istenen rakam 300 TL'dir.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
4 yıl
Sharp SJ-EX820F-SL modeli ve 1-2 model hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
İyi günler

Yeni evime gardrop tipi buzdolabı almak amaçlı arayışlara girmiş bulunmaktayım. Evin buzdolabı yeri etrafına mobilya tacı eklemişler ve buzdolabının gireceği alan sadece 90 cm. Taçlar kabaca 5-6cm ve taç arkası genişliği 100cm üzerinde. Derinlik 65cm civarı. Standart gardrop tipi dolap ölçülerine baktığımda genişlik 91cm ve o yüzden seçeneklerim sınırlı kalıyor. Bir çoğunuda ölçüm ama gerçekten 91cmymiş.

Genişlik, boyut ve renk olarak baktığımda aslında Silverline R12051B01 modeli biçilmiş kaftan ama bu markaya 6500 TL para verilir mi bilemiyorum.

Bu arayışta Sharp SJ-EX820F-SL modeli gözüme çarptı. Bu model nasıl bir modeldir? Fiyat olarak pahalı bir model ama kalite ve sorunsuzluk olarak fiyatının modeli midir?

Yine Hitachi R-W660PRU3 modeli var ama nedense hitachi buzdolabını 2. el satış platformlarında çok görmekteyim.

Yine Samsung RF67HESR/TR, Samsung RF50K5920SL LG GC-B22FTLPL modelleride mevcut ama bunların fiyatlarıda 8000TL civarı.

Buzdolabı konusunda bana önerileri olacak arkadaşların yorumlarını beklemekteyim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
B
4 yıl
BMW F10 520i 3 senedir geçmeyen ve sebebi bulunamayan ıslık, vızıltı sesi.
Aracı 2017 ocakta sıfır aldım. Araçta 3 senedir geçmeyen bir ses var bunun için servisede götürdüm 2-3 kere ama bir çözümünü bulamadılar.
Sesin oluşması şu şekilde oluyor; araca bir miktar binip motor ısındıktan sonra stop edip 10 dk dinlendirdikten sonra yeniden çalışıtırınca gelmekte bu ses ve uzun müddet devam etmekte.
Videolarda da mevcut.
İlgisi varmıdır bilmiyorum ama araç 32 binde start stop marş motoru arızası verdi ve serviste parça değişimi yapıldı.
Daha önce bu sorunu yaşayan var mıdır bu araçlarda. Yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim.

1. videoda 3-5 saniyeler arası
2. videoda 6. saniyeden sonra
3. videoda 12 14 saniyeler arası ve 18. saniyeden sonra
https://www.youtube.com/watch?v=c5opWh22B2k&ab_channel=burakerden
https://www.youtube.com/watch?v=MJC-PlSort4&ab_channel=burakerden
https://www.youtube.com/watch?v=xjFsiCMtHOA&ab_channel=burakerden
B
6 yıl
F10 520i ARAÇTAN GELEN GARİP SES
İyi günler aracı ilk aldığımda olmayan fakat 7-8bin kmlerden sonra başlayan ince tiz frekanslarda bir ses gelmekte.
Servise bakım için götürdüm videoları dinlettim ama servis kaynağını bulamadı. Test sürüşüne çıktığımızda da ses çıkmadı araçtan.
Sesi sürekli yapmıyor. Müzik sisteminden geldiğini düşünüp denedim sesi müzik sistemi açıkken veya kapalıyken fark etmeden aynı sesi yapıyor. İlişkili olacak başka bir şey de aklıma gelmedi.
Servise götürdükten sonra aracı dinlediğimde biraz sürüp veya sürüp stop ettirdikten sonra direksiyonu çevirdiğimde sanki sesin başladığını ve direksiyonla ilişkili olabileceğini hissettim.
Servis aracı 3-4 gün bırakmam gerektiğini ve inceleyeceklerini söylüyor. Bırakmasına bırakırım ama yinede görmezden gelme ihtimalleri yüksek. Şu anahtar zımbırtısı kayıt göstermiyor vs. diyip geçiştirmeleri muhtemel. Garantisi bitmeden de sorununu halletirmek istiyorum.
Sesin neden geleceğine dair fikri olabilecek bir arkadaş varsa servisi bu konuda uyaracağım ve bu bölgelere daha detaylı bakmalarını isteyeceğim.
Yardımlarınızı beklemekteyim.

Link 1
link 2
link 3
B
7 yıl
BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME KONUSUNDA YARDIM. BUNU YAPABİLECEK USTA VAR MIDIR?
Öncelikle iyi günler
İşyeri kapalı otoparkında hatalı park eden araca kızıp sahibini çağırma vs. uğraşmayıp sinirlenmeyeyim diye bir anlık boş bulunma sonucunda aracımı sürttüm. Daha fazla sinirlendim orası ayrı
Duvara sürttüğüm için biraz göçük var ama esas sorun derin çizik bazı yerlerde boya kalkmış bazı yerlerde vernik. Bir yerdede metal gözükmekte.
Servise bir çektim kaskosu var. Servise kalsa çamurluğu boyayacak. :) Adamda kıyamadı hocam sen bunu bir göçükçüye götür dedi.
Daha önceden pdr işlem tecrübelerim oldu bunlara dayanarak bu hasarın boyasız yapılamayacağını tahmin ediyordum.
Görev icabı Şanlıurfa'dayım burdaki göçükçüde çok sınırlı boyamayı teklif etti ama İstanbul veya Ankarada bu hasarı %75 civarı bile toparlayacak bir ustayla tecrübeniz olduysa yardımlarınızı bekliyorum.
Aracım daha 4-5 aylık boyanması taraftarıda değilim. Bir ikilemde kaldım içimi rahatlatayım diye açtım konuyu sizde aynı fikirde olursanız dahada rahatlayacağım yarın aracı yaptıracağım. Yok yaptırma usta var dersenizde 1-2 ay sonra yolum düşer Ankara- İstanbul'a götürür orda yaptırırım aracı.
İyi forumlar.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
M2 SSD (SATA- PCİE) UYUMLULUK KONUSUNDA YARDIM
İyi günler laptopta bulunan çıkış bu. Hdd'nin yanına konumlandırılmış. SSD için yüksek ihtimal
Anladığım kadarıyla m.2 pcie gibi.
< Resime gitmek için tıklayın >
Öncelikle buna hangi ssd'yi takabilirim.
Merak ettiğim nokta ise yaygın olarak satılan çift çentikli m.2 sata ssd buna uyarmı?
B
7 yıl
OGS-HGS ARASINDA GEÇİŞ ÜCRETİ FARKI VAR MIDIR?
İyi günler
Yeni aracımla HGS-OGS aboneliğim olmadan otoyoldan geçiş yaptım ve hızlıca HGS veya OGS almam lazım.
OGS- HGS geçiş ücretleri arasında ücret farkı olup olmadığını dair bir güncel bir yazı bulamadım.
Sıkça otoyol kullandığım için eğer OGS'de indirim varsa OGS almayı planlıyorum.
OGS kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.
İyi forumlar.
B
8 yıl
CLİO 4 0.9 TCE PRİNS LPG SORUN MEVCUT YARDIM
Eşimin aracına sorun yaşamamak adına Keihin enjektörlü VSI2 sistem lpg taktırdım ama sorun yaşıyorum.
Lpg 23000'de takıldı şuan araç 26000km'de
Sıkıntım şu araç dip gazda 3000-4000 devir arasında tutukluk ve kesilmeler yaşatıyor ve lpg'den benzine geçerken aracı silkeliyor.
Montajı yaptıktan sonra ayar yaparken baya sıkıntı yaşadılar dip gazda kesilme sorununu ilk o zaman gördüm söyledim ama biraz geçiştirdiler.

Başka bir prins lpg servisinde 2000 km sonra yaptırdım benzine geçerken silkeleme için tank basıncı düşük denildi ve 1800den 2200'e yükseltildi lpg geçişleri daha istikrarlı gibi oldu.

Diğer kesilme ve silkeleme sorunu için yol ayarına çıktık yol ayarı 125'den 140'a çıkarılınca araç düzeldi tamam dediler bende ayrıldım ama 200 km sonra araç emisyon değerlerini kontrol ettirin diye arıza ışığı yaktı.

Araç 3 silindir 90 bg turbolu turuncu keihin enjektör takılı araca bildiğim kadarıyla turbo regülatör takılmadı standart regülatör takıldı.

Regülatör değerlerine ayar esnasında bilgisayardan baktığımda 2700- 2800 gibi bir değerde ayarlı regülatör bana yüksek gibi geldi ama pek anlamadığım için bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bu değer normalmidir? Çünkü ilk taktıklarında 1400'e çek gibi konuşmalar yapmışlardı ama o değerde araç yürümedi bile.

Bulunduğum ilde prins bayisi yok ve montaj yaptırdığım yer git gel 300km her sorunda gidemiyorum o yüzden yardıma ihtiyacım var.

Sorunun kaynağı ayar mıdır yoksa regülatörün küçük gelmesi gibi montajla ilişkili bir durum var mıdır? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
B
8 yıl
N11.COM\u0027DAN alışveriş yaparken bir daha düşünün
İyi forumlar bu konuda sizlerde sorun yaşamayın diye tecrübelerimi aktaracağım.
N11.comdan eşim bir alışveriş yaptı ve 40 TL'lik bir sabunluk takımı aldı. Şu an memuriyetten dolayı Şanlıurfada'yım ve N11'deki satıcı firma sabunluğu Sürat kargoyla yollamış.

Sürat kargo ürünü 6-7 gün boyunca telefonlarıma rağmen ısrarla getirmedi bugün gelecek yarın gelecek dağıtıcı şubeye gitti ürün vs. gibi şeylerle oyaladı ve artık sıkıldığımdan dolayı alışveriş iptali için N11.com'a giridiğimde bir de ne göreyim N11 parayı satıcıya vermiş.
Ürün hala sistemde kargoda gözükmesine ragmen.

N11 sisteminin ne kadar aciz ve saçma olduğunu geçtim bunu N11.com'a da üslübümü bozarak çok sert biçimde ilettim. İade talebi oluşturun dediler.
Sitede ürüne gelecekmişim kargoya iade ettim diyecekmişim. Böyle bir saçmalık olmadığını ve ürünün bana zaten getirilmediğini ve teslim almadığım ürünü nasıl kargoya iade ettim diyeceğimi kendilerine ısrarla sormama rağmen sıkça duyduğum bir cevabı aldım sistem böyle.

Dedimki iade talebinde bulunacağım kargo bana 7 günde getirmediği ürünü kaç günde geri iade edecek bu süreyi bekleyecekmiyim? 3 iş günü + 24 saat içinde kesin paranız iade edilir merak etmeyin gibi rahatlatıcı sözlerden sonra iade sayfasına geri döndüm.

Yine bir şok, ben iade talebini 16/05/2016 tarihi 00:32'de yapmışım firmanın bana geri dönme süresi 21 mayıs hesapladım 16 pazartesi iş günü başlamamış. 17 salı 2. iş günü 18 çarşamba 3. iş günü sonra 24 saat perşembe hadi diyelim cuma paranın bana aktarılma süresini geçtim firmanın daha cumartesi gününe kadar cevap verme süresi var. Gerekçeleri 19 mayıs tatilmiş iş günü değilmiş.... +24 saatte iş günü yoktu bana denilen benim bildiğim.

Neyse süreyide geçtim firma bana ürün ulaşmadı diye iade talebini reddetmiş. Şimdi aradım gerekli birime ilettik size döneceğiz. Dedimki diğer e-ticaret firmaları bana 24 saatte veya şu kadar süre verirler sizde süre böyle bir süre yokmu? Cevap yok... Müşteri temsilcisi birde bildiğiniz size çemkiriyor. Neden böyle saçmalıklarla beni uğraştırıyorsunuz firmanıza sözünüz geçmiyor mu diye sorunca cevabı parayı ceplerinden mi vereceklermiş? Onlar benim için uğraşıyorlarmış.

Şikayetvar'a yazdım cevapları göreceksiniz hiçbir kurumsallık yok bu durumda bile bildiğiniz laf dalaşına giriyorlar. Orayıda inceledim iade durumunda dünya kadar sıkıntı çeken insan var.
Bu durumda bile paramı alabilecek miyim bilmiyorum.

Bana teslim edilmeyen kargoda bile iade konusunda sıkıntı çıkarıyorsa N11 düşünün ki bir ürün aldınız kargodan kırık geldi veya adam size salatalık yolladı, böyle durumlarda bile N11 satıcı tarafında oluyor ki bunu şikayetvardaki şikayetlerdende gördüm.

N11.comdan alışveriş yaparken bir daha düşünün derim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.