S

Teğmen
14 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
10 yıl
Bilgisayar Açılırken Harici Harddiski Görmüyor
Merhaba
3TB Toshiba harici harddisk aldım ama enteresan bir sorunum var, bilgisayar açılırken harddisk i görmüyor, sonra usb yi çıkarıp takınca geliyor HDD. USB belleğide görmüyor açılış aşamasında Bios tan falan baktım bir terslik yok, durum bu neden kaynaklı olabilir.
S
10 yıl
AVM OTOPARKINDA OUTLET GÜNÜ
Az önce fox haberde çıktı bi avm nin otoparkında outlet ürünler satıyolarmış. Çok ucuz diyorlar fakat hangi avm olduğu söylemediler. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
S
11 yıl
İki modemi birbirine bağladım tp link access point oldu ama...
İki modemi birbirine kabloyla bağlayarak evdeki ağı genişlettim ap olan modemim tp link ama şöyle bir sıkıntı yaşıyorum dhpc relay seçili orada ama şu anda tp linkin arayüzüne ulaşamıyorum ve iki ayrı wireless ağında dosya taşıyamıyorum. bunun halyolu muahkkak vardır hatta bir defa tesadüfi olarak yaptımda ama şu anda nerede hata yaptığımı bulamıyorum.

yaptığım ayarlat
adsl modu : bridge
dhpc modu: dhpc relay
ipleri uygun biçimde ayarladım ve ana modem ip atıyor tüm cihazlara ve iki ağdan da sunucu olarak ana modem görünüyor fakat tp link e bir türlü bağlanamıyorum.
S
11 yıl
Picanto, Alto, C2, İndicta, Ka
Bütçem 10.000 14.000 arasında, 2 kişilik bir aileyiz, İstanbul'da genelde şehir içinde kullanacağımız bir araç bakıyoruz. Yakıt ekonomisi bizim için öncelikli bunun dışında birazcıkta bagajı olsa iyi olur :) İlk aracım olacak ve hala ehliyet kursuna gittiğimden elimdeki bilgilerin büyük bölümü kulaktan dolma, bu araçlar hakkında fikri olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. ABS hava yastığı ve klima olmasında büyük yarar olan özellikler. Aklımdaki modeller şöyle


Suzuki Alto 2004 2007
Kia Picanto 2006 2008
Citroen C2 2004 2007
Ford Ka 2000 2004
Tata İndicta veya indigo 2007 2010

Bu araçlardan birini kullanmadıysanız eeehhh o dandik, aa o süper gibi yorumlardan kaçınırsanız doğru bir karar vermemize yardımcı olursunuz. İlgilenen herkese teşekkürler.

S
12 yıl
Bu sisteme ekran kartı?
AMD Phenom II X6 1090T BE
Asus M5A87 MB
4GB Kingston Hyperx 1600 Mhz X2
Corsair Force 3 120 GB SSD
550Watt PSU
350 TL bütçe içinde olursa daha iyi olur.
S
13 yıl
TD-W8961ND ve 3Com 3crwdr100a-72 ile network maceram
yaklaşık 4-5 yıldır kullandığım 3com 3crwdr100a-72 modem wlan da yavaş kalıyordu.
İnternetimi paylaştığım için hızları eşit dağıtmak gerektiğinde baktım qos desteği de yok.
Upnp desteğini de bulamayınca dellenip modem almaya karar verdim vetp link in TD-W8961ND modemini aldm. Herşey çok güzel olacak zannediyordum ama hiç öyle olmadı.
Önce mac adres filtresi yapmak istedim, sadece izin verdiğim kişiler girebilsin diye mac adres filtresi vardı tabii ki ama sadece 8 tane mac adresi alıyor benim ağda 21 tane aygıt var. 3com modem 32 tane kabul ederken ondan 5 sene sonra çıkan alet sadece 8 tanesine izin veriyor.
qos la hızları sınırlamak isteyince bu sınırlama işinin imkansıza yakın olduğunu gördüm. Neyse bari access point yapar milletin netini netleştiririm dedim ama bunu yapabilmek için önce network uzmanı olacaktım ki sabaha karşı vazgeçtim bu işten. modem alacaksanız deneyip görmeden sakın almayın.
S
13 yıl
Easypad rom yükleme sorunu. Resimli
Easypad ekranı
Yükleme işlemi sırasında farklı aşamalarda donup kalıyor.

Cihaza rom yükleyemiyorum. Exper orjinal rom u ve vegacomb 3,2 için kullanılan ara romların ikisini denedim. Hepsi öylece kaldı. eksik indirme olabilir diye tekrar indirdim hepsini. APX i tekrar yükledim, bana mısın demedi. Ne önerirsiniz?
S
13 yıl
AMD PHENOM II X6 1090T İşlemci
Bu işlemci ne kadar enerji çeker. CPUid 126w gösteriyor ama bu modelin turbo özelliği var 3,2 Ghz den 3,6 Ghz e çıkması lazım ama hiç 3.6 da görmedim. Kullandığım anakart ASUS M5A87 ve 140w destekliyor. Yeterli mi bu işlemci için?
S
13 yıl
Amd sistem topladım görüşleriniz
sistemi geçen hafta topladım. bir ay sonra birkaç şey daha alıcam ama ne alsam doğrusu olur onu düşünüyorum. Sizinde görüşlerinizi almak istedim.

CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Cooler : Thermaltake Contac 29 Bp
Mainboard : ASUS M5A87 Sata 3.0 USB 3.0
Ram : Kingston 1x4GB 1600 Mhz Hyperx
Graphic Card: Saphire HD5570 GDDR3
PSU : Xilence 600W PSU

600 tl daha bütçem olacak bununla monitör almayı düşünüyordum ama size de sormak istedim.
Not: Bu arada ekran kartımın zayıf olduğunun farkındayım ama onu sonra yenileyeceğim şimdilik idare ediyorum bu kartla.
S
16 yıl
wireless ile nete bağlanınca bilgisayar kilitleniyor
Arkadaşlar ben Amilo Pa 1510 kullanıyorum ama wireless ile ilgili bir sorun oluştu bağlanmakta sorun yaşamıyorum ama 10 - 15 dakika içinde HDD sürekli birşeyler okuyor ve sonra bilgisayar kilitleniyor, power tuşuyla kapatmaktan başka çare kalmıyor. Bunu daha önce normal ethernet bağlantılarında da yapıyordu ama Atheros AR5005G wlan kartı devre dışı bırakınca sorun çözülüyordu ama wireless bağlanmak için modem alıp öyle kalmak ciddi olarak canımı sıktı tüm gece gözüme uyku girmedi bios güncellemesiyle ilgili olduğunu düşünüp güncelleme de yaptım iki kez ama olmadı bu sitede bulduğum linklerden atherosun driverını da yükselttim yine olmadı format atıp işlem sıralarını değiştirdim bana mısın demedi lütfen fikrinizi söyleyin beynim durdu artık...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.