S

Emekli Yönetici
09 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
61 üye
Görüntülenme (?)
557 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
7 ay
AMD işlemci tabanlı Oyun için Sistem Tavsiyesi
Merhaba,

x3d AM5 soketli işlemci olacak şekilde 65 000 TL maksimum bir bütçemiz vardır.

Sadece kasa olacak ve tek bir yerden alınıp toplanıp teslim edilmesini istiyoruz. Bu rakama 7800x3d ve 4070ti ikilisini entegre etmek istedim ama bir türlü tutturamadım.

Sizlerin tavsiyesini bekliyorum, teşekkürler.
S
geçen yıl
16.000 TL aralığında Sistem Tavsiyesi
Merhaba,

Maksimum 17.000 TL gibi bir bütçe mevcut arkadaşa sistem kuracağız genel amaç oyun olacak render vs alınmayacak.

Parçalar ayrı ayrı alınıp biz toplayabiliriz daha uyguna geliyorsa bu şekilde öneride olabilir veya uyguna hazır bir sistem varsa güzel bir fırsat alınabilir.

3060Ti bu bütçeye oluyorsa ilk tercihimiz olabilir veya AMD tarafında daha iyi bir kart varsa onuda önerebilirsiniz.

Kafamıza yatan sistemi hemen sipariş vereceğiz, teşekkürler.

Not: Sadece kasa.
S
2 yıl
LOST ARK - EUC - 1505 BERSERKER - 5x 1415
S
2 yıl
R9 5900X sistemde \"CPU over temperature\" hatası
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Olayı şöyle anlatayım kısaca 2021 Ocak ayında SilverStone PF360 sıvı soğutucu aldım ve 2021 Kasım ayına kadar sorunsuzca kullanırken bir anda işlemci ısınmaya ve bilgisayar kapanmaya başladı. Sıvı soğutucuyu söktüm macunu değiştirdim güzel kaliteli bir macun sürdüm fanlarını temizledim ardından tekrar taktım ilk 1 hafta problem yok sonra yine aynı ısılara 90 derecelere çıkmaya başlayıp bilgisayarı kapatıyordu.

Amazon ile iletişime geçtim ürünü sıfırı ile değiştirdileri 2021 Kasım ayında yeni cihaz geldi güzelce montajını yaptık, macunu sürdük ve kullanmaya başladığımda bir problem yoktu sonuçlar güzel. Bugün itibari ile yani 9 ay aradan sonra yine işlemci 90-100 derece ısılara ulaşıyor ve sistemı kapatmaya başladı. En son macun değişimini 1 ay önce yapmıştım ve kullandığım macun Arctic MX-4.

Sıvı soğutucunun borularını tuttuğumda resmen alev alıyor aynı zamanda gövdesine dokundugum ise yanıyordu. Tekrar Amazon ile iletişime geçtim ve ürün ellerinde olmadığı için değişim değil iade yapabileceklerini söylediler.

Şimdi sizlere sorum şu bu cihaz bu forumda ciddi anlamda çok önerilen cihazlar arasında (PF360) olmasına rağmen bende 2 defa problem çıkarttı. Bilgisayarda işlemciyi zorlayacak, yük bindirecek herhangi bir işlem yapmıyorum sadece akşam işten gelip 3-4 saat oyun oynar kaparım. Fanlarım temiz, temizlerim kasamın içide temizdir. Sizce bu problem neden kaynaklı olur? Gerçekten 2 defa soğutucu sorunlumu olabilir yoksa işlemci ile ilgili BIOS üzerinden yapmam gereken bir ayar mı var?

Bu konulardan çok anlamadığım için yardımınıza ihtiyacım var. Son olarak önereceğiniz yeni bir bütçe dostu sıvı soğutucu var mı? 3000 TL bandında.


Cooler Master TD500 kasa.
XPG 750W PSU.
PF360 sıvı soğutucu
RAM 32 GB G.Skill
Ekran kartı Palit 3070
İşlemci Ryzen 9 5900X
S
3 yıl
5900x Ciddi Isı Sorunu
Arkadaslar merhaba,

5900x islemci mevcut, silverstone pf 360 sivi sogutucu ile (sözde) sogutuluyor. Yaklasik 8 ay once toplamistim sistemi ilk zamanlar sorun yoktu yalniz son donemlerde islemci bosta iken 55-60 derecelerde yuk altinda ise 90 derecelere cikiyor. Bu degerler cok yuksek ama neden bunun icin fikrinize ihtiyacim var ?

Termal macun yeni, sivi sogutucu tam ve duzgun takili, herhangi bir oc islemi yapilmadi default fabrikadan nasil ciktiysa oyle kullaniyorum. Bana sanki sivi sogutucuda problem var gibi geliyor ama baska onerileriniz var ise paylasabilir misiniz ?
S
3 yıl
UFL - Yeni Ucretsiz Futbol Oyunu
Gamescom 2021 açılış sunumunda sürpriz bir video geldi ve yeni futbol oyunu UFL resmi olarak duyuruldu

Hala devam etmekte olan Gamescom 2021 açılış sunumunda yeni futbol oyunu UFL duyuruldu. Tıpkı futbol türünü domine eden FIFA ve PES (eFootball) gibi ana akım oyunculara odaklanan UFL oyunu ile ilgili gelen ilk açıklamalara baktığımızda ise bu iki oyunun tahtına göz diken bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun yayınlanan ilk videosu ve detayları şu şekilde;

https://www.youtube.com/watch?v=9JnO7hx0nT0&feature=youtu.be

Oyunun tabi ki en iddialı olduğu nokta tamamen bedava olarak oyunculara sunulacak olması. Saf bir oynanış videosu göremesek de yapılan açıklamalar ile ekibin oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer denildiği kadar kaliteli olursa bedava olmasının da getirdiği avantaj ile büyük bir oyuncu kitlesine ulaşabilir.

UFL, oyuncuların 5000'den fazla lisanslı futbolcudan oluşan kendi futbol kulüplerini oluşturabilecekleri bir sisteme sahip olacak. Diğer oyuncular ile kapışabileceğiniz ve simülasyon yönü ağır basacak olan yapımda ligin tepesine doğru ilerlemek nihai amacımız olacak. Yeni kurulan Strikerz Inc. ekibitarafından geliştirilen oyunun Unreal Engine grafik motoru kullanacağı da gelen ilk bilgiler arasında. Yapım ekibinin oyunla ilgili yaptığı resmi açıklama ise şu şekilde;

< Resime gitmek için tıklayın >

“Biz futbol taraftarları ve tutkulu oyuncularız - yıllardır futbol video oyunları oynuyoruz ve insanların bir futbol simülatöründe tam olarak ne görmek istediklerini biliyoruz. Futbol video oyunlarını sıfırdan yeniden icat etmek, dünyanın dört bir yanındaki oyunculara devrim niteliğinde, heyecan verici ve adil bir oyun deneyimi sunmak istiyoruz. Oyun hakkında daha fazla şey paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

https://joinufl.com

Kaynak: MerlininKazanı
S
3 yıl
Superonline upload hızı kaç ?
Arkadaşlar selam, Superonline'ın upload hızı en yüksek paketleri nelerdir ?
S
3 yıl
Scavengers - Yeni TPS Battle Royale
< Resime gitmek için tıklayın >


Oyun Mindwinter ve Improbable firmaları tarafından geliştirilip Midwinter firması tarafından yayınlanıyor. 

Scavengers'ın tanıtım yazısı şu şekilde;

Üç kişilik ekiplerin, sandbox tarzı PVE ve sınıf tabanlı PVP'nin birlikteliğinde hayatta kalmak ve hâkim olmak için mücadele ettiği oynaması ücretsiz bir aksiyon nişancı oyunu olan Scavengers'ın acımasız donmuş çorak toprakları için hazırlan.

Scavengers, stratejik ve hayatta kalmaya çalıştığın bir savaş alanında geçen bir oyun. Üç kişilik ekiplerin, sandbox tarzı PVE ve sınıf tabanlı PVP'nin birlikteliğinde hayatta kalmak ve hâkim olmak için mücadele ettiği oynaması ücretsiz aksiyon nişancı oyununa gir. Farklı durumlara uyum sağlayabilen Keşifçi (Explorer) listesinden seçimini yap, benzersiz yetenekler ve silahlar ile kendini donat ve düşmancıl çorak toprakların zorluklarını fethet. Düşman oyuncuları ve donmuş Dünya sakinlerini zekânla ve gücünle alt et.


Videoyu izlemek için tıklayınız
S
4 yıl
Sistemi Topluyorum Son Yorumlarınız
Merhaba arkadaşlar sistemimin bileşenlerini seçtim ve siparişleri geçeceğim tek tek sizlerden son bir yorum almak istiyorum olumlu veya olumsuz olarak görüşlerinizi lütfen belirtin. 

Sistem yayın ve render odaklı olacaktır.

KASA: CoolMaster TD500 Mesh Beyaz
PSU: XPG Reactor 750W 80+ GOLD
İşlemci: Ryzen 9 - 5900X
Anakart: Asus ROG STRIX X570 E-GAMING
Ekran Kartı: PALİT GAMEROCK OC 3070
Bellek: GSkill Trident Neo 3600 Mhz CL16 32 GB
SSD: Samsung 980 PRO 1TB GEN4
Sıvı Soğutucu: Silverstone PF360
S
4 yıl
5900X için X570 Anakart Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

R9 5900X için X570 Anakart tavsiyesine ihtiyacım var. Sistemin diğer bileşenleri şu şekilde;

RTX 3070
GSkill Trident Z Neo CL16 3600MHz 32GB
XPG Reactor 750W GOLD PSU
970 EVO PLUS SAMSUNG M2 SSD

Bu bileşenler ile problem çıkartmayacak ve sanırım RGB'leri kontrol etmemizi sağlayan bazı anakartlar varmış bu modellerden tavsiye verir iseniz çok memnun olurum.

Sistemde OC yapılmayacaktır.
Wi-Fi özelliğinin olmasına gerek yok.
Bütçe olarak 1800-2000 TL
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.