B

Yüzbaşı
07 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
Silinebilir
Silinebilir
B
8 yıl
Ikinci el arac alinacak, sorunu cozecek ustalar yardim:)
Arkadaslar merhaba. 10 15 gundur kiz arkadasima 40 42 bin bandinda araba ariyoruz. Once otomatik aradik fiyatlar cok ucuk oldugu icin manuele karar verdik. Fiesta clio micra bakildi. Bu araclar icinde ic mekan kalitesi olarak en cok fiesta hosumuza gitti.

Bulundugumuz ilde bi fiesta 1.25 trendx espli modeli gormeye gittik arac km oldukca dusuk hasar kaydi yok fiyati uygun sayilir. Sahibinin beyanina gore on camurluk ve bagajda lokal boya var. Aracin ici gidisi temizligi muazzam. Cizik dahi yok. Yalniz soyle bi problem var araca ekspertizde sag ve sol arka kapilar degismis denilmis hatta 2 ekspertizde de ayni sonuc cikmis. Bunun uzerine ford yetkili servisine goturulmus arac orda yapilan kontrolde degisim yok boya yok denilmis. Arac sahibi ekspertiz olarak sadece ford yetkili servisine goturebiliriz diyor.

Sanirim araca kapida degisen var demelerinin sebebi de aracin kapi sacinin birlesim yerlerinde ic tarafta macundan serit seklinde bi bolge var. Oranin macunu duzgun degil bazi yerleri kabarik bazi yerleri duz, servis baska fiestalarda da boyle olabildigini, fabrikasyon bu sekilde cikan araclar oldugunu, kapinin orjinal oldugunu soylemis.

Yani mantiken dusundugumde de yeni model bir aracin her iki kapisinin degismesi ve bunlar olurken on kapilarda arka camurlukta boya dahi olmamasi sacma geliyor. Servis hakli olabilir. Sizce fiyati da emsallerine gore bi nebze uygun olan ve estetik temizlik olarak gayet iyi duran bu arac alinir mi? Benim cekincem araci satmak istersek ayni bu sekilde problem yasamak, iki kapi degisik diye 10bin lira daha ucuza almaya calisan insanlarla ugrasmak. Ne dersiniz arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum
B
11 yıl
lg g2 ekranda çizgiler
iyi günler. bugün internetten aldığım telefonum geldi. kontrol ettim. herşey normaldi ölü piksel görmedim bende jelatinini söktüm telefonun. jelatini söktükten sonra beyaz ekranda yukarıdan aşağıya dikkatli bakınca görünen çizgiler gördüm. kapalı ekranda da dar açıyla yandan dikkatli bakınca belli oluyor. bu lg nin kullandığı panelle mi alakalı birşey yoksa bir sorun mu var benim telefonda? yardımcı olabilirseniz sevinirim
B
11 yıl
at\u0026t, verizon, global model farkı
arkadaşlar 2 güne lg g2 32 gb gold model telefonum gelecek. uzun araştırmalar sonucu gold renge çok yakışan şu kılıfı buldum
https://www.dropbox.com/sc/le783gjcyf14ls8/9JWeMUQY0s#lh:3-P3060308.JPG

amazon da bulabildim kılıfı fakat verizon uyumlusu ve at&t uyumlusu var. bunların hangisi boyut olarak avrupa modeliyle aynı bilemediğim için kılıfı alamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim
B
14 yıl
Son Zamlardan Sonra Lpg mi Dizel mi?
evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum dizel mi daha mantıklı yoksa lpg mi ? iki aracında aynı güçte olduğunu varsayarsak?
B
14 yıl
Elektrikli Otomobil Ötv Oranları Belli Oldu!!
Elektrikli otomobile teşvik öngören elektrikli otomobillerde alınacak özel tüketim vergisine (ÖTV) ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, elektrikli otomobiller, motor gücüne göre yüzde 3, yüzde 7 ve yüzde 15 olmak üzere 3 ayrı kategoride vergilendirilecek. Motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 3, 85-120 kilovat arasındakilere yüzde 7, motor gücü 120 kilovatı aşanlara da yüzde 15 ÖTV uygulanacak. Motor gücü 20 kilovatı geçmeyen elektrikli motosikletlerden yüzde 3 ÖTV alınacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla motor silindir hacmi 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde de mevcut ÖTV, yüzde 22'den yüzde 8'e düşürüldü.

Halen motor silindir hacmi 1600 cm3'e (1600 hariç) kadar olan binek otomobillere yüzde 37, 1600-2000 cm3 (2000 hariç) arasında olanlara yüzde 60, 2000 cm3 ve üzerindeki otomobillere ise yüzde 84 oranında ÖTV uygulanıyor. ''Torba Yasa''da da motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 37, 85-120 kilovat arası olanlara yüzde 60, 120 kilovatı geçenlere ise yüzde 84 ÖTV öngörülmüştü. Kanunda, Bakanlar Kurulu'na bu oranları yüzde sıfıra kadar düşürme yetkisi verilmişti.

Kararnamede eşya taşımaya mahsus elektrikli motorlu araçlarla ilgili ÖTV oranları da diğer araçlara uygulanan ÖTV ile aynı tutuldu.

Bu arada, ''Torba Yasa''da 87'inci maddeyle düzenlenen Özel Tüketim Vergisinin ekindeki ÖTV'ye tabi mallar ve bu mallarda uygulanacak ÖTV oranları ve tutarlarının yer aldığı listeler de uluslararası uygulamalara paralel olarak güncellendi. Bu çerçevede, ÖTV oran veya tutarlarında değişiklik yapılmadı, mevcut tutar ve oranlar aynen korundu.

gerçekten şaşırdım bu karara ötv yi çok abartmamışlar
B
15 yıl
ford fusion hakkında yardım
slm beyler 1.6 benzinli fusion aracımızın motoruna giden bi boru var o gevşemişti geçen gün sıkıştırmaya çalıştım olmadı. yolda giderken düşmüş o parça ve suan yok resmini ekliyorum orda kırmızı işaretlediğim parça. Hayati bi parça olup olmadığını bilmiyorum. şuan arabada bi sorun yok bu parçanın bi aciliyeti var mıdır? ne işe yarar bu boru _? yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.



< Resime gitmek için tıklayın >
B
15 yıl
pc me 2 ses sistemi bağladım ama??
arkadaslar bende creative A300 vardı ses sistemi olarak 2.1 dün logitech 540 5.1 ses sistemi aldım. pc min ses kartı çıkısında 6 tane yuva görünce aklıma iki sistemi aynı anda baglamak geldi:D suan pc me iki sistemde bağlı tüm hoperlorlerden ses alabiliyorum. sorunum şu bu yaptığım şey donanıma bi zarar verebilirmi? yardımlarınızı bekliyorum üstadlar :)
B
17 yıl
bu sıcaklık degerleri normalmi? yardım...
beyler işlemci core2duo e7200 kasa feel yan kapakta kocaman bi fan var arkada ekzoz fanı var ve kasanın on tarafında yani hdd nin onunde de bir adet fan var işlemcide stok sogutucu takılı sıcaklık degerleri bunlar bide cpu sıcaklıgına bakarken core ninmi yoksa cpu nunmu sıcaklıgına bakılmalı ? neyse bi bakn

pff resmi koyamadm bi türlü neyse yazayım:

mainboard: 36

cpu1: 38

cpu1 core: 49

cpu0 core: 49

hdd: 32

gpu: 57

chassis: 1683 rpm

bu bilgiler var hardware sensor programında
B
17 yıl
salak bilgisayarcı ve fansız pc :P
beyler pc nin bazı parcaları deişecekti onn içn bilgisayarcıya gotrmustm ertesi gün yani bugn almaya gittim getirdim eve kasa ve ekran kartı deişecekti işte deişmişler actm kasayı bi baktm o kadar sessizki dedim ohh ne güsel :) sora az once dedim bi kasanın içine bakaym hele bi baktm oda ne :( cpu fan kablosu yerine takılmamıs ve kasa fanı yok :) 5 saattirde bole calısıyor bilgisayar yani sadece psu fanı var ve kasa onu fanı var bide kasa yanındaki büyük fan var hemen kasa onundeki fanı söküp arkaya taktım ve cpu fan kablosunu yerine taktım ama aklıma bişe takıldı pc 5 6 saattir anlattıgım durumda calısıyor sizce bişe olmuşmudur ? fansız calıstıgı sırada hiçbir deişiklik yoktu pc de kitlenme donma filan ?? işlemci filan zarar gormus olabilirmi? sizce?

ayrıca bu halde 2 saat filan crysis oynadm :P

sistem soyle : ati radeon hd3870, core2duo 2.53 ghz işlemci, 1gb oem ram, 320gb samsung harddisk, p31-ds3l anakart
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.