G

Yüzbaşı
14 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
79 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
G
4 yıl
Ryzen 3600 ve 3700X için B450 Anakart ve Sistem Tavsiyesi
Herkese merhaba,

Yakın zamanda Ryzen tabanlı bir sistem toplamayı planlıyorum. Sıfırdan toplanacak, elimde sadece Samsung 850 Evo 500 GB SSD var. 3600 ile 3700X arasında kaldım, bütçeyi genişletebilme durumuma göre 3700X öncelikli tercih olacak.

Anakartlarda Ryzen uyumlu B450 chipsetlere bakıyorum. Asus ROG STRIX B450-F GAMING modeli dikkatimi çekti, fiyatı 900 TL civarında. Bu mobo hakkında bilgisi olan var mıdır, kronik bir sorun duyan oldu mu ? Genellikle MSI B450 Tomahawk veya mAtx modelleri öneriliyor, ancak reddit'te MSI hakkında çokça şikayet var. Sistemi ağırlıklı olarak yazılım geliştirme, sanallaştırma vb. işlerde kullanacağım. Oyun 2. planda. Kafamdaki sistem aşağıdaki gibi.
Ayrıca 650 - 850watt aralığında, modüler/yarı modüler mümkünse 80+ Gold PSU önerileriniz var mıdır ? Donanım dünyasından biraz uzak kaldığım için çok farklı markaların türediğini görüyorum, anaakım bilinen markaların dışındakilere güvenmek konusunda tereddüt yaşıyorum.

Ryzen 5 3600 / 3700X
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING 3466MHz
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4
Phanteks P360X
NZXT E650 650W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1660 Ti Advanced Edition 6GB
G
11 yıl
Sony CDX-GT450u Oto Teybi
Herkese merhaba. Öncelikle belirtmek isterim ki oto teybi konusunda işin ehli değilim. 2001 Model Renault 19 aracımın teybini değiştirmek istiyorum. Mevcut takılı teyp Philips'in kasetçalarlı standart bir modeli, isterseniz model kodunu kitapçıktan bakıp yazabilirim. CD çalarlı bir teyp takmak istiyorum, üst limitim 200 lira ve gözüme Sony'nin CDX-GT450U modeli takıldı, fiyat olarak da istediğim sınırda. Araç malum biraz eski, uyumluluk konusunda sizce bir sorun çıkar mı ? Dediğim gibi pek bilgim yok ve olası uyumsuzlukları öngöremiyorum. Bir diğer sorum, sizce 200 tl üst sınırında (+50 TL oynama olabilir..) alınabilecek başka bir teyp var mı ? Sony, Pioneer, Kenwood vb. bilinmiş markaları tercih ediyorum; CD çalar kesinlikle olmalı, usb portu olmasa da olur. Tavsiyelerinizi ve nedenlerini ekleyebilirseniz çok sevinirim, iyi forumlar
G
11 yıl
Olası Frekans uyumsuzluğu ?
Herkese merhaba. dizüstü bilgisayarım üzerinde 2*2gb 1066mhz ram var. Anakart'ım kaç mhz'e kadar destekliyor bilmiyorum. 2*4gb yapmayı düşünüyorum ancak bulduğum 1066mhz olanlar kingston value. Bense corsair vengeance gibi daha üst modellerden almak istiyorum. Corsair örneği için konuşçak olursak bulabildiğim en yakın frekanslı modeli 1333mhz. Ardından 1600 mhz geliyor. Bunları satın almam bana ne gibi sorunlar açar ? kısa bir şekilde açıklayacak arkadaşlara şimdiden minnetimi sunuyorum
G
11 yıl
Harici HDD Dosya Silme sorunu
Herkese merhaba. WD Essentials 1.5tb usb2 harici hdd içerisinde yer alan bi klasörü silmek istiyorum. Klasörün üstüne tıklar tıklamaz dosya yöneticisi donuyor ve işlem yapılamıyor. hiç bir şekilde klasörün içine ulaşamıyorum. Windows, linux, mac hepsinde durum böyle. Windows içerisinde dos komutlarıyla klasörün içeriğini silmeye kalkıştım, hata verdi (döngüsel veri artıklama). Linuxda işletim sistemini açmadan komut satırında silmeye çalıştım i/o hatası aldım. Daha önce checkdisk yapmıştım bu ntfs formatlı diske bi takım hatalar bulmuştu ve düzeltmişti, şimdi böyle olması çok canımı sıktı. neler yapabilirim ?
G
11 yıl
Harici HDD\u0027den Klasör silme sorunu
Herkese merhaba. WD Essentials 1.5 tb usb2 harici harddiskime bir film attım. Sanırım filmi kopyalarken sorun oluştu ne olduğundan tam emin değilim, film dizini altında o kopyaladığım filmin klasörüne tıkladığım anda harddisk kilitleniyor. Bad Sector'e denk gelmiş olabilir belki diye düşünüyorum merak ettiğim şey şu acaba bu klasörü işletim sistemi açılmadan erişip silersek sorun ortadan kalkar mı ? Bu arada bu donma olayı hem windowslarda hem de linuxlarda oluşuyor. ( silmek istediğim klasör F:/[WD Harici Hdd]/Film/Wreck.it.ralph )

---0---

dos ortamında klasörü silmeye çalıştım, ancak klasörün içerisini boşaltmaya çalıştığımda cmd donuyor ve birkaç saniye sonra "veri hatası (döngüsel artıklık denetimi)" hatası veriyor. daha önce checkdisk yapmıştım ve bazı badsectorler bulmuştum, onları düzeltmiştim ama ne kadar bi başarımda olduğu muallakta.
G
11 yıl
Logitech\u0027in inanılmaz müşteri hizmeti anlayışı :)
Herkese merhabalar. bundan tam 2 yıl önce, 27 şubat 2011 de İstanbul Bayrampaşa Forum AVM Saturn mağazasından 1 adet Logitech G500 kablolu fare satın aldım. Yıllar boyu büyük bir memnuniyet ile kullandım, gel gelelim geçtiğimiz yazdan bu yana teklemeye başladı. Kablonun içerisinde kırıklar oluştuğundan fare hareket ederken bağlantı kopup 1-2 saniye sonra yeniden geliyordu... Satın aldığım yere geri götürdüm, 1 hafta sonra servisten "Hiçbir soruna rastlanmadı" raporuyla gerisin geri geldi.

Yılbaşından sonra bu durum çok daha sık olmaya başladı ve neredeyse kullanılamaz hale geldi. 27 şubat 2013 tarihinde Logitech Müşteri Hizmetleri'ni aradım (0080 ile başlayan numara, KESİNLİKLE ÜCRETSİZ - MÜŞTERİ HİZMETLERİ ÇALIŞANLARINA SORDUĞUNUZDA DA ÜCRETSİZ OLDUĞUNU DOĞRULAYABİLİRSİNİZ. ) ve durumumu anlattım. Benden ürünü satın aldığımı belgeleyen fiş, garanti belgem ve faremin aynı karede bulunacağı birkaç resim istediler. Garanti belgesini farenin kutusuna koymuştum, kutuyu da bulamadım. elimde sadece fişim vardı ve fişin üzerinde satın alım tarihi olduğunu, bu tarihin sonucunda ürünün garanti kapsamında olduğunu gösterebileceğini söyledim. Ha tamam çok harika o zaman siz bize resimleri iletin ben size ne yapabilceğimize dair çözümü 1 saat sonra ileteceğim dediler. Gerçekten 1 saat sonra geri dönüş yaptılar ve ürünün sıfırını tarafıma bedelsiz olarak kargolayacaklarını söylediler. Adresimi verdim ve ertesi gün öğlen vakitlerinde 1 adet g500 'ün UPS kargo ile takipli olarak kargolandığını bildiren bir mail aldım. Yeni Farem dün evime ulaştı ve Logitech gerçekten çok kocaman bir alkışı hak ediyor.

Sizin de benim durumuma benzer bir mağduriyetiniz olursa size insan muamelesi yapmayan servislerin köşelerinde sürtüceğinize, ürününüzün garanti kapsamında olup olmadığından emin olarak ( bazı logitech ürünleri 2, bazıları 3 yıl garantili oluyor. ) direkt olarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin :)
G
11 yıl
Macbook\u0027larında SSD Kullananlar
Herkese merhaba. 13inç Late-2011 model Intel i5 2.4ghz işlemcili Macbook Pro'ma SSD takmak istiyorum. İnternette gördüğüm kadarıyla Macbooklar için öyle özel tasarlanmış bi ssd takıcaksın gibi bi kural yok. millet gayet keyfine göre ssdleri takmış ve kullanmış.

Merak ettiğim şey şu, ssd kullanan mbp sahipleri acaba hangi marka/model tercihinde bulundular ve nasıl bir performans aldılar ?
G
12 yıl
QML ile SelectionList ve TextArea kullanımı
Merhabalar, symbian için QML ile uygulama geliştiriyorum, SelectionListItem'da önceden belirlediğim öğeler var, bunları seçtiğimde aşağıda yer alan Text areada önceden belirlenmiş bir metin yazmasını istiyorum çok araştırdım ama bulamadım. Nasıl yapabilirim ?

< Resime gitmek için tıklayın >
G
12 yıl
Office ve Visual Studio 10 güncelleme sorunu
Merhaba Office 10 ve Visual Studio 10 kurulu bilgisayarımda, bu yazılımların güncellemelerini alamıyorum otomatik güncelleştirmelerden, ne yapabilirim ?
G
12 yıl
Mac OSX de ki gibi Klasör/Dosya etiketleme
Herkese merhaba, Mac OS X kullanan arkadaşlar bilirler, bir dosyayı veya klasörü etiketleye biliyorsunuz, yani örneğin masaüstüne yarattığınız bir yeni klasörün ismini farklı renklerle etiketleyebiliyorsunuz. Örneğin ben OS X de ki izlediğim videoları yeşil olarak etiketliyorum, bu işlemi yapabilen 3.parti bir Win uygulaması var mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.