B

Yarbay
17 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
573 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
Site için güvenlik kamera sistemi tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba, sitede kullandığımız güvenlik kamera sistemi eskidi bazı kameralar gece göstermemeye başladı bazısı hiç çalışmıyor, bazılarının da kablolarında sorun oluşmuş. Şu an 10 adet kamera var, tamamen sistemi yenileyelim diye düşünüyorum. Dış cephede tüm kameralarımız

Hikvision kameralara baktım, birbirine benziyorlar ama farklı özellikleri varmış, kimisinin de gece görüşü renkli kimisinde siyah beyaz, kiminin kasası plastik kimininki metal vs. vs.

Normal güvenlik kamerası olarak kullanılacak, bir sorun vs. olursa ne olmuş ne bitmiş olayı görmek için kullanacağız sonuç olarak. Çok fazla bütçede yok. Sizden hangi kamerayı kullanalım, fiyat performans olarak hangisini önerirsiniz bilgi rica edeceğim. Plastik kasa metal kasa / gece görüşü renkli renksiz çok önemli midir


Edit: internet üzerinden de izlemek istiyoruz tabi, şu anki sistemde o şekilde.
B
3 yıl
Yardım: Dublex ev mesh sistemi için modem ihtiyacım var
Merhaba, ev dublex alt kattaki modemden ust kata ethernet kablosu cekmistik tadilat asamasinda ama o kablo koptu ve yenileyemiyoruz. Boyle oluncada ust katta interneti kullanamiyoruz artik. Bahcede de hic cekmiyordu bende Amazonda indirimde tplink deco p9 mesh sistemini gordum ve aldim, henuz gelmedi bekliyorum.

Modem olarak turktelekomun verdigi tplink w9970 var su anda bunuda yenilemek istiyorum. Bu aldigim mesh sistemine uygun, sorun cikarmayacak duzgun bir modem ihtiyacim var, hic bilgim olmadigi icin sizden tavsiye rica ediyorum.

Tplink archer vr300 dusundum ama nasildir? Keenetic extra dusundum onceden ama onun fiyati yuksek degermi bilmiyorum. 400tl civari birsey dusundum ne dersiniz?
B
4 yıl
Uygun Fiyata AKILLI EV YAPIMI - Videolu anlatım
Merhaba Arkadaşlar,

YouTube kanalı oluşturdum ve akıllı ev yapımıyla ilgili videolar çekiyorum.
Yeni incelemeler ve projelerle videoları çoğaltacağım.

Bana destek olmak için videolarımı izleyip, beğenip, kanala abone olmanızı rica ederim.

Siz ne tür incelemeler yapmamı ya da ne tür projeler yapmamı istersiniz, fikirlerinizi bana yazabilirsiniz.


**YENİ VİDEO**

Xiaomi Viomi V2 Pro Robot Süpürge Haritalama
Videoyu izlemek için tıklayınız

Xiaomi Viomi V2 Pro Robot Süpürge İncelemesi
Videoyu izlemek için tıklayınız

Aydınlatma Kumandasını Akıllı Yaptık
Videoyu izlemek için tıklayınız

Siri Kestirmeler - Akıllı Ev Kontrolü
Videoyu izlemek için tıklayınız

Google Home ile Akıllı Ev Kontrolü
Videoyu izlemek için tıklayınız


Google home mini incelemesi:
Videoyu izlemek için tıklayınız


Monitör, Klavye ve mouse olmadan Raspbian OS kurulumu
Videoyu izlemek için tıklayınız


Amazon Alexa ile Akıllı Ev Kontrolü
Videoyu izlemek için tıklayınız


Ev Yapımı Amazon Alexa - RaspberryPi ile yapıyoruz
Videoyu izlemek için tıklayınız


Somfy connexoon incelemesi - Somfy panjur sistemi
Videoyu izlemek için tıklayınız


Broadlink rm pro incelemesi
Videoyu izlemek için tıklayınız


Broadlink rm mini incelemesi
Videoyu izlemek için tıklayınız
B
4 yıl
Nfc özellikli uygun fiyatli telefon almam icin yardim
Arkadaslar merhaba, hic android tecrubem olmadi. İphone 4s den beri iphone kullaniyorum, su anda da iphone 11pro kullaniyorum.

2.telefon olarak nfc ozellikli telefon bakiyorum ama modeller cok fazla oldugu icin hic hakim degilim konuya. Beni idare edecek uygun fiyatli bi kac yillik telefon da olur 2.el alinabilecek. Ne tavsiye edersiniz?

Amacim nfc ile temassiz odeme yapmak, birde androidin ayri olarak kullanacagim ozellikleri var akilli ev sisteminde kumanda paneli gibi bisey yapmak istiyorum olabilirse. Bu sekilde kullanacagim.

Su an elimde eski telefonum iphone 6s var, bunu satip ayni paralara android alabilirim, ya da buradan takas dusunen olursa takas yapabiliriz.

Benim bu kapsamda isimi gorecek telefon tavsiyelerinizi bekliyorum. Tesekkurler simdiden

Not: kategori secmem gerektigi icin ve samsung kullanicisi daha fazladir diye konuyu buraya actim, baska marka oneriside olabilir tabiki 👍🏻
B
6 yıl
iphone 6 ekrani 6s e uyar mi?
Arkadaslar 6s telefonumun ekrani catladi, arkadasimin elinde iphone 6 ekrani varmis daha onceden aldigi. O ekran 6s e uygun olur mu? Force touch ozelligi calismaz gibi geliyo bana ama emin olmak icin sormak istedim?
B
6 yıl
Runflat lastik önerisi 225 40 r18
Arkadaslar merhaba Mercedes A180 aracimin ustunde su an pirelli pzero 225/40r18 92w lastik var. Bunlar aracin ustunde gelen orjinal lastikler. Artik degistirme zamani geldi sizin oneriniz hangi marka olur? Pirelli ayni model icin 575tl fiyat aldim, bridgestone potenza icin de 490tl fiyat aldim. Bunlar adet fiyatlari.

Herhangi bir kampanya falanda varmidir arastirdim ama denk gelmedim, hem kampanya hemde lastik onerilerinize ihtiyacim var lastik konusunda pek bilgim yok cunku
B
7 yıl
Rayban sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır anlatıyorum
Merhaba arkadaşlar, Öncelikle şunu belirteyim, kendimce bir karşılaştırma yapıp kendime göre bulduğum farkları belirttim, yanlış anlattığım noktalar da olmuş olabilir. Bu bahsettiklerim kesinlikle doğrudur diye garanti vermiyorum ama dediğim gibi yapabildiğim kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

n11 den rayban gözlük aldım. Satıcı 2bine yakın satış yapmış bin üzeri yorum almış, yorumlarıda çok iyi gözüküyordu, herkes orjinal merak etmeyin, güvenilir satıcı vs. yazmış. Bende yorumlara bakınca orjnal sanarak alışverişimi yaptım. sağolsunlar gerçeğe yakın sahte ürün göndererek orjinal rayban ile sahte rayban arasındaki farkları anlamama yardımcı oldular. kendimce sizlere o farkları göstereyim kimse mağdur olmasın. Piyasaya göre biraz ucuza aldığınızı sanıp sahte gözlük alıp dolandırılmayın, hemde göz sağlığınızı bozmayın.

Bu karşılarştırma orjinale çok yakın taklit ürün ile orjinal ürün arasındaki farkları gösteriyor. 15-20tl ye satılan sahteler değil 250tl civarı satılan sahteler yani. 15tl ye satılanlar zaten kendini direk belli ediyor.

Bu arada bilinir büyük gözlük mağazaların hepsine baktığımda fiyatlar hepsinde standart, ve hepsinde indirim oranları standart. benim aldığım model örneğin mağazalarda 490tl liste fiyatlı %25 indirimle 367,50tl ye satılıyor ortalama. mağazadan mağazaya belki 5-10tl fark edebilir kendilerince kampanya yapan olursa, ama ben her yerde aynı fiyata ve aynı indirim oranına denk geldim. Yani demek istediğim şu, dışarda 360tl ye satılan gözlüğü 260tl ye alabiliyorum diye atlamayın çünkü o fiyata bulduğunuz sahtedir, ben bunu anladım.

Rayban gibi büyük markalar yetkili satıcılarına liste fiyatını verir ve şu oranda indirim yapabilirsin en fazla der, satıcı kendi kafasına göre daha fazla indirim yapamaz. Saat sektöründe olay bu şekilde mesela, muhtemelen gözlüklerde de olay aynıdır. her yer standart fiyata sattığına göre o şekilde olmalı.

Neyse çok uzattım, ama ilk önce ürünün fiyatına bakacaksınız, kimse babasının hayrına 100tl düşük fiyata satmaz ürünü, hele birde n11e komisyon ödeyince kazancı daha da düşmüş oluyor.

Karton kutudan başlayalım:
1. Öncelikle boyutlara baktığımızda orjinal ürünün karton kutusu sahtesine göre daha büyük.
2. Orjinal kutudaki kırmızı logo rengi daha canlı, sahtede kırmızı renk biraz daha koyu ve mat.
3. Yan taraftaki küçük logoya baktığımızda yine renk farkı belli oluyor, ayrıca orjinalde "SUNGLASSES" yazısı çok net okunuyor fakat sahtede yazı o kadar net değil
4. Kutunun açılmayan tarafında orjinallerde modelin kodları yazan barkod yapıştırması vardır, bazı mağazalar ürünü satarken barkodu çıkarabilirler fakat çıkarmanın altındaki sarı etiket kutuya yapışık kalır. Bana gelen sahtede bu etiket kutuya yapıştırılmamış bile.
5. Yine aynı bölümde işaretlediğim yerlere bakın. Birleşim yeri orjinalde düz bir şekilde, sahte olanda köşeli bir şekilde geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Kutu içeriği:
1. silme bezi sahte olanın daha büyük

< Resime gitmek için tıklayın >

Gözlük kılıfı:
1. Kutu dışındaki logo baskısı orjinalde net, okunaklı ve daha küçük. Sahte olanda LUXOTTICA yazısı iç içe girmiş ve yıldızların şekli garip, ayrıca logo büyük ve baskısı kalitesiz. ilk bakışta sahte olduğu çok kolay bir şekilde anlaşılıyor zaten.
2. Orjinal kılıfın içinde dış taraftaki kapama çıt çıtının zımbası gözükmekte, Sahte olanlarda o zımba kadifemsi kumaşın alt tarafında olduğu için orada gözükmüyor.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Gözlüğün kendisi:
1. Camdaki rayban yazısı sahtelerde daha büyük olabiliyor, başka mağazalarda karşılaştırma yapılabilir. Raybanın yazı karakteri ve puntosu standarttır.
2. En belirgin fark sap uzunluğu, raybanın yetişkin modellerinde sap uzunluğu genellikle 145dir. aynı modelin ekartmanı büyük ve küçük olanı vardır ama saplarda hem uzun saplısı hem kısa saplısı yoktur. yani örnek olarak X modelinin 47,50,53 ekartman olmak üzere 3 farklı boyutu vardır, ama 50 ekartmanlıda 140 ve 145 diye 2 farklı sap uzunluğu yoktur, sadece 145 vardır. (umarım anlatabilmişimdir ) yine orjinal sattığına emin olduğunuz bir mağazada karşılaştırma yaparsanız, yada sizin zaten başka modelde olsa aynı tip sapa sahip gözlüğünüz varsa onunlada karşılaştırabilirsiniz. gözlükleri yan yana koyduğunuzda sapların boğum bölümü aynı hizada olmalıdır. burada dikket edilmesi gereken nokta sapın en sonunu karşılaştırmamak, çünkü saplar kıvrılabiliyor ve bu şekilde net bilgi edinemezsiniz. vidadan itibaren metal boğumlu yeri karşılaştırmanız kafi olacaktır.

Sap uzunluk farkı burada görülebilmektedir. Uzun olan orjinal rayban 145 uzunluğa sahip. onun yanındaki kısa olan sahte. Hatta sahtenin sapında sap uzunluk bilgisi yazmamaktadır, ayrıca orjinalde yazı karakteri daha ince yazılmış.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
Ekran değişimi ile ilgili merak ettiklerim
Arkadaşlar merhaba, babamın 6 plus ın ekranı bozulduğu için telefonu kvk ya verdi ve telefonu yenisi ile değiştirdiler. Telefon ingiltereden alınmıştı, şimdi yeni verilen türkiye için üretilen model. bu arada telefonun garantisi bittiği için ekran değişim ücreti kadar bedel ödedik.

Annemin telefonunda da aynı sorun var onu da kvk ya versek belki cihazı değişmeyip ekranı değişebilirler bilmiyoruz ama benim asıl merak ettiğim şey. Yurt dışından alınmış garantisi bitmiş telefonu servis yenisi ile değiştirdiğinde bir avantajı oluyor mu? TR için üretilen telefon almanın bir avantajı var mı yani?

neden soruyorum, çünkü servise versek nerden baksanız 10-15 gün telefonsuz kalıcaz, onun yerine herhangi bi telefoncuda ekranı değiştirtsem daha mı iyi olur?
B
7 yıl
Ekran kendi kendine hareket ediyor tuslara basiyor
Arkadaslar internette cokca var ama cozumu bulamadim, cozumu olmadigi icin muhtemelen ama yinede bi umit sormak icin konu aciyorum kusurabakmayin. İphone 4s den beri iphone modellerini kullanirim ve benim basima hic bu sorun gelmedi.

Su an annemin (6s) ve babamin (6plus) telefonlarinda ayni sorun var ve kafayi yedirtecek duzeyde. Surekli ekran hareket halinde, sanki uzaktan birisi telefonu kontrol ediyor. Uygulamalar aciyor kapaniyor yazilar yaziyor aramalar yapiyor kendi kendine. Telefonlara hukmedemiyoruz.

Babamin 6plus i dun sifirladim telefon acildi ve sorun devam ediyor. Ben duzelir sanmistim duzelmedi. Telefonlarin garantiside bitti ne yapilir simdi?

Bu arada telefonlar ayni pc ile yedeklenmiyor, ayni apple id yinkullanmiyor vs yani ikisi birbiriyle tamamen farkli. Babamin 6plus eski telefon diye diyecegim ama 6s de de ayni sorun olunca neden diyor insan, kronik bi sorun heralde. Sorunun cozumunu bilen varsa yardim bekliyorum
B
7 yıl
Beats solo 1i nesil fiyat önerisi?
Arkadaşlar hediye olarak gelmişti bugüne kadar hiç kullanmadım kullanmayacağımda sanırım. o yüzden değerlendirebilirim diye düşündüm.

siyah mat renk. orjinal, kutusu, kılıfı, 2 adet kablosu, kitapçıkları herşeyi mevcut. kutusunda çok hafif bi hasar var sadece.

Fiyat hakkında pek piyasasını bilmiyorum kaç lira ya satabilirim acaba yardım rica edebilir misiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.