Konuyu hangi forum altında sormam gerektiğini bulamadım, yanlışsa doğru yere yönlendirirseniz sevinirim. Yardımcı olursanız daha çok sevinirim

Sorunum: HDMI kablo bağlantısında görüntü ve sesin belli aralıklarla kesilip tekrar gelmesi..

Sony DAV-DZ660 ev sinema sistemini Philips 32PFL7332 LCD (HD ready, 1080i destekliyor) tv'ye bağlamak için Hama HDMI kablo (model: 43084, 2mt) aldım:
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270600&CS_Category=_SBA_892_1992_835_3942&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR892

Bağlantı ve ayarları yaptıktan sonra ilk denemede gördüm ki bir dvd film boyunca yaklaşık 3-4 defa görüntü ve ses kesiliyor, ekranda sadece karıncaların dansı belgeseli izlenebiliyor.

Sorun tv'de mi, a/v receiver'da mı kabloda mı (kablo en son aklıma geldi ) diye ayarları değiştirerek çözüm aramaya başladım.

Internette ulaşabildiğim sonuç bu problemin adının "HDMI Audio/Video Dropout" olduğunu bulmak oldu. En çok Samsung lcd tvlerde nadiren de Philips lcd tvlerde yaşayanlar olmuş yurtdışı kaynaklı forumlarda gördüğüm kadarıyla. Çözüm olarak Samsung birçoğunda firmware update veya anakart değişimi falan yapmış. Bazı HD uydu alıcıların da firmware versiyonu değişimi ile (tv ile ilgili bi değişiklik yapmadan) çözüme ulaşanlar var.

Ayrıca sorun yaşayanlar sıklık olarak haftada 1, günde dört saatlik izleme süresinde 1, her birkaç dakikada 1 kesinti yaşayanlar olmuş. Görüntünün 2 dakika sonra gelmesinden bahsedenler vardı, ben o kadar beklemeyi düşünmemiştim.

Arkadaşımdan bilgisayar monitörünün yanında hediye gelen markasını bilmediğim bir HDMI kabloyu ve tv'nin firmware update dosyasını yanıma alarak denemeye başladım.

Yeni getirdiğim kablo ile her 2-3 dakikada bir görüntü ve seste kesilmeler olmaya başladı. Kesilmenin ardından beklediğimde 2 dk kadar sonra görüntü ve ses geri geliyordu.

Hama kabloyu tekrar taktım aynı şekilde 20-30dk içinde kesilme ve 2 dk içinde geri gelme oldu.

TV'nin aralık 2006 tarihli olan firmware versiyonunu aralık 2007 olan yenisiyle güncelledim

Güncelleme yaptıktan sonra yine ilk olarak sürekli kesilmeler olan kabloyla denediğimde:
Görüntü kesilmesi yerine ekranda bazen çizgi şeklinde alt kısımda bazen ekranın tamamında yarım saniyelik yeşil ve pembe renk tonları ile seste yine çok kısa yarım saniyeden bile kısa süreli kesintinin ardından tv kendini toparlayıp devam etti. Arada bazı kesintilerde ise görüntü yaklaşık 3-4 saniye gidip sonra ancak gelebildi. Aynı şekilde Hama kabloyu taktığımda ise yine 90 dk'lık bir film boyunca 3-4 kez 3-5 saniyelik kesintilerden oldu.

Şimdi bu durumda sorunun kaynağı:
AVR'nin çıkışında mı kesintiler meydana gelmektedir? (böyle olsa farklı kabloda dah sık olmazdı diye düşünüyorum)
TV mi en küçük veri algılama sorununda görüntüyü kaybediyor? (e adam elinden geldiğince toparlıyor yeni yazılımla )
Kablo mudur, daha kaliteli bir kablo alarak çözebilir miyim? elimdeki kabloyu teknosa geri alır mı? ya da değiştirir mi? (henüz sormadım çünkü kesin çözümü henüz bulamadım)

Acil yardım lütfenn..