B

Yarbay
15 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
387 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Hava Türbülans Parçası
Arabanın hava filtresini sökerken bu parça çıkmıştı. Orijinal parçası olduğunu düşünüyordum. Arama yaparken siklon cihazı olarak karşıma çıktı. Daha önce gören varsa bilgi verebilir mi? Arabamdaki hava filtre kazanında her silindir için çıkış var. Bu parça kazan girişindeki spiral borunun içinde.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
Takoz Standın Fiyatı Markaya Göre Değişir mi?
İtinayla sakladığım saat standlarının kaideleri kıymetini öğrenmek istiyorum. Bendekiler linkte verdiğim kaide gibi metal ama üzerindeki marka farklı. Saat standlarını satmak istersem alıcı kitleye nasıl ulaşmalıyım? Kıymet takdirini kim, nasıl yapar? Saat markasının kaideye kazınmış olması veya üzerine levhayla yapıştırılmış olması fiyatı etkiler mi?

https://www.chrono-shop.net/en/various-parts/38-rolex-presentoir-annees-70.html

https://www.chrono-shop.net/en/483-vitrine-presentoir-acier-stand-rolex-1970.html#more_info_tab_more_info

Takoz standı temsil etmesi için eklediğim fotoğrafta görünen askılar yok. Büyük bir mesele olabilir mi?

< Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
TN panel mi VA panel mi?
Düşük bütçeyle monitör satın almak istiyorum. Senelerce kullanabileceğim bir monitör olmalı. Önümde VA ile TN var. Bakış açısı, kontrast, parlaklık gibi özelliklerde VA önde. İnternette VA-TN karşılaştırması yok. Alttaki videoyu izlediğimde özellikle ısı testini görünce VA panelden emin olamadım. TN panelde buna benzer bir test de yok. Videodaki şartlara maruz kalırsa VA ile TN arasında nasıl bir fark olur?

Videoyu izlemek için tıklayınız
B
9 yıl
\u0027Çakma\u0027 kış lastiğine dikkat!
Kış aylarında takılması zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasını da fırsata çevirdiler... Kontrollerden geçemeyen Çin malı lastikleri kaçak yollarla Türkiye'de satıldığı ortaya çıktı.

http://www.ahaber.com.tr/webtv/yasam/cakma-kis-lastigine-dikkat
B
9 yıl
Transparan Kaput Teknolojisi
Land Rover transparan görünmez araç kaput teknolojisini tanıtıyor

Land Rover, ‘sanal Transparan Kaput görüntüleme’ konseptini tanıtıyor.
“See-Through” teknolojisi ile yeni bir sürücü bilinci seviyesi yaratıyor. Aracın önündeki zemini sürücünün önünde gösterek, sanal olarak aracın önünü görünmez kılıyor.
Teknoloji aracın altındaki ve önündeki zeminin tamamen görülmesini sağlayarak, normalde görülmesi güç engellerin de açığa çıkmasına olanak sağlıyor.
Transparan Kaput, New York International Motor Show’da gösterilecek olan Land Rover’ın Discovery Vision konsept aracında bulunan yeni teknolojilerin bir parçasını oluşturuyor.

Land Rover, aracın önünü sanal olarak görünmez kılarak öndeki zemini sürücülere dijital formda gösteren öncü bir teknoloji geliştiriyor.

Aracın ön ızgarasında bulunan, Head-Up Display için data toplayan kameralar, ‘see-through’ görüntü sağlayarak kaputu ve motor alanını sanal olarak görünmez kılıyor ve sürücü yardımları içinde yeni bir standart belirliyor. Transparan Kaput ismi verilen bu teknoloji Land Rover’ın rakip tanımayan yetenek yelpazesinin, gelişmiş yeni teknolojilerle nasıl bir üst seviyeye taşındığını gözler önüne seriyor.

Bu teknoloji, dik bir rampa tırmanan ya da dar bir alanda manevra yapan sürücüye hem aracın önündeki zemini hem de ön tekerleklerin pozisyonunu ve açısını sunan geniş açılı bir görüntü sağlıyor.

Land Rover Araştırma ve Teknoloji Direktörü Dr Wolfgang Epple: “Önümüzdeki 25 senenin otomotiv dünyası için en dinamik ve heyecanlı seneler olacağına inanıyoruz. Çevresel inovasyonlarda, güvenlikte ve yeteneklerde çok büyük adımlar atılacak.

“Araçlarımız daha yetenekli hale gelip off-road’da bağımsızlaştıkça, aracın her türlü zeminde ilerlemeye devam etmesi için sürücülere gereken güveni sağladığımızdan emin olacağız.
Sürücülere her türlü zorlu yol koşullarında gelişmiş bir görüntü sağlayan Transparan Kaput gibi yeni ve ileri teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz.”

Land Rover’ın gelişmiş araştırmalarının sonucu olan Discovery Vision konsept araç New York International Auto Show’da 16 Nisan 2014’de tüm dünyanın beğenisine sunulacak. Bu konsept Land Rover’ın gelecektekipremium SUV ailesi için dizayn vizyonun ve markanın rakip tanımayan yetenekler, heyecanlandırıcı dizayn ve çok yönlülük olarak bilinen esas özelliklerinin her aracında bulunduğunun bir göstergesidir

Yakın gelecekte, Land Rover’ın yeni, sürücüyü yönlendiren teknolojisi daha güvenli, daha akıllı ve daha keyifli bir SUV sürüş keyfi sağlayacaktır.

http://www.ototest.tv/land-rover-transparan-gorunmez-arac-kaput-teknolojisini-tanitiyor/
B
9 yıl
silinebilir
Mesajımı düzeltirken internet koptu. Taslaklardan alıp gönderince sıfırdan konu açılmış.
B
9 yıl
Gazi Üniversitesi Sızdırmazlık Raporu Vermiyor mu?
LPG sızdırmazlık raporu almak için Gazi Üniversitesi' ne gittik. Otomotiv bölümünün içinde bir yerdi. Bulamayınca güvenliğe sordum. Ostim stadının karşısına taşındı dediler. Ostim stadının orada göremeyince fazla araştırmadan MMO' nun yerine gittim. Sızdırmazlığı aldım ama Gazi Üniversitesi taşındı mı kapandı mı öğrenemedim. Güncel bilgisi olan var mı?
B
9 yıl
Ankara\u0027 da Kaportacı Tavsiyesi/Ayrıntılar İçeride
Arabamın kaportasındaki çürüklerin tamiri için kaportacıya ihtiyacım var. Herhangi bir kaportacının yapacağı iş olmadığı için size danışmak istiyorum. Fotoğraftaki Porsche fabrikasının yaptığı kadar ayrıntılı olmasa da fotoğraftaki yöntemlerin çoğuna ihtiyacım olacak.

Arabanın maşpiyelleri ve ön direklerinde çürükler var. Arka çamurluk ağzındaki çürükler arka çamurluklara uzanmakta. Sürücü kapısı eğri zeminde ara sıra çaplanıyor. Daha önce öndeki şasi kollarını kaynattırıp ön paspasların altındaki saca yama yaptırmıştım. Ön takımda kamber açısı ayarlanmadığı için rot balansçı şasiyi düzelttir demişti.

Şasinin düzeltilmesini, maşpiyele direk kaynaklarını, mümkünse boyayı da bir arada yaptırabileceğim bir kaportacı biliyor musunuz? Şasi-kupa ayrılmadığı için maşpiyel değişiminde arabanın sehpaya alınması lazım.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
12 yıl
Sakal Tıraşı
Birliğe teslim olduğumuzda saç tıraşı yapılacağı için saç tıraşı olmayacağım. Sakal tıraşıyla ilgili durum nedir? Yolda sakal bir veya iki günlük uzayabilir fakat iki haftalık sakalla gitsem sıkıntı çıkar mı?
B
12 yıl
Antivirüs Tavsiyesi(Lisanslı)
Kaspersky Internet Security programının lisans süresi dolduğu için çalıştığım işyerine antivirüs programı alma ihtiyacımız doğdu. İki gün içinde alımı gerçekleştireceğiz.

İşyerindeki bilgisayarlarda birçok kayıt tutulduğu için güvenli olmasına ihtiyaç var. Kullanımımıza bakarsak Outlook kullanmıyoruz. E-postalarımızı internetten(çok adi bir posta sunucumuz var) açıp eklerini indiriyoruz. İnternette her türlü siteye girilme ihtimali var. Yedeklerimiz çok yer kapladığı için bilgisayarların çökmemesi lazım. En iyi bilgisayarlar Pentium 4 3.0GHz HT işlemciye sahip. Yeri geldiğinde Celeron 2400 işlemcili bilgisayarda bile kullanacağımız için bilgisayarı kilitlemeden çalışması gerekli.

Kriterlere yönelik sorular olursa cevaplarım. Beklentimiz şimdiki kullandığımız programdan fazla yüklenmeyen, hatta daha az da yüklenebilir, servis desteği iyi bir program olması. Güncel bilgiler ışığında cevaplar verilirse sevinirim. Açıklamalı olduğu sürece marka fanatiklerinin görüşleri de ciddiye alınır.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.