M

Yarbay
24 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
MB arac hakkinda soru
Merhaba arkadaslar,

Yabanci uyrukluyum ve gecen yil Turk vatandasindan bir arac satin aldim. Noterlige gittigimizde ikimetgah kartima baktilar ve bana MB ile baslayan bir plaka verdiler. Simdi ben aracimi satmak istiyorum. Aklima takilan sey bu aracin tekrar bir Turk vatandasina satisi sikinti cikarir mi?

Simdiden tesekkur ederim cevaplariniz icin.
M
8 yıl
Digital save dosyasi oyunun cd versiyonunda calisir mi?
Arkadaslar daha oncesi kardeslikle Indonezya marketten Witcher 3 alip oyunu 400 saatten fazla oynadiktan sonra yine forumda bir arkadasa sattim. Simdi yeni DLC cikmaya yakinken oyunu tekrar almaya karar verdim fakat onemli bir sorum var ve eminim bu forumda bu soruya cevap verebilecek insanlar vardir, internette ne kadar gezinsem kesin bir cevap alamadim.

Soru bu: benim save dosyam oyunun digital Indonezya versiyonuna sahip ve save dosyalari ve oyunlarin digital versiyonlari region locked oldugunu biliyorum. Ama cd versiyonlari region free, simdi ben Witcher 3un region free USA cd versiyonunu alirsam eski save dosyasindan devam edebilirmiyim?
M
11 yıl
CryC Mods kasa çalışmaları.
M
11 yıl
CryC Mods kasa çalışmaları.
M
11 yıl
CryC Mods kasa çalışmaları.
M
11 yıl
CryC Mods kasa calışmaları.
M
11 yıl
CryC Mods kasa calışmaları.





CryC mods soğutma modun sonuçları:










CryC, UMBRELLA/Resident Evil kasa modu:








Herkese iyi forumlar dilerim.
M
11 yıl
.
.
M
11 yıl
★ XBOX aslında Dreamcast! ★

Logolar arasındaki benzerlik dikkat çekici.










Hepimizin bildiği gibi aslında Microsoft'un ilk konsol deneyimi yaklaşık 12 yıl önce 2001 Kasım ayında orijinal XBOX konsolu oldu. XBOX'ın piyasaya sürüldüğü zaman, Sega'nın herkesçe sevilen ama satış rakamları itibarıyla başarısız olan Sega Dreamcast'in devri çoktan bitmiş ve konsolun üretimi durdurulmuştu. Yalnız Dreamcast'in sonu Sega'nın sonu değildi ve Sega hala diğer platformlara oyun yapmaya devam etti. Peki bir zamanların video oyun devi olan Sega sadece bununla mi yetindi?

Bazılarına göre bu sorunun cevabı hayır. Bu teoriyi destekleyecek bilgileri burada topladım, biraz uzun bir yazı oldu ama eğer XBOX/360 kullanıcısı ve bir Sega Dreamcast sever iseniz okumanızı tavsiye ederim.

Oyunlar: Sega'nın 20 yılı aşkın deneyimi ve Exclusive oyunları Microsoft bünyesine geçtikten sonra artık XBOX'ın 6. nesil konsalların arasına katılması için her şey hazır görünüyördu. Shenmue, Crazy Taxi, House of The Dead, OutRun, Jet Set Radio, Rent-A-Hero No.1 gibi oyunlar XBOX'a özel remake olarak hazırlandı veya port edildi. Bunların en ilginç olanı Dreamcast'in başarılı araba yarışı oyunu olan Metropolis Street Racer daha sonra Microsoft tarafından satın alınarak Project Gotham Racing (PGR) adıyla XBOX'ta karşımıza çıkması.

XBOX-Dreamcast geri uyumluluk: İlginçtir ki söylentiye göre Dreamcast piyasadan çekildği sıralarda, Sega ve Microsoft yeni çıkan Xbox konsolu için Dreamcast geri uyumluluğu projesi hakkında planlar yapmışlardı ve XBOX Dreamcast oyunlarını çalıştıracak şekilde planlanmıştı, fakat daha sonraları Dreamcast oyunlarının internet üzerinden oynanan sistem ile olan sorunları yüzünden projeden vazgeçilmiş. Bu bile başlı başına iki konsol arasındaki bağın açık bir göstergesi olsa gerek.

Gamepad: Bir başka dikkat çeken konu ise iki konsolun çok açık olan gamepad benzerliği. Microsoft ilk konsol deneyimi olan XBOX için geliştirebileceği her hangi bir ön tasarıma sahip değildi. Bu yüzden Sega Saturn'dan gelen çok başarılı bir tasarıma sahip olan Dreamcast gamepadi güzel bir başlangıç gibi göründü. XBOX orijinal gamepad'ine baktıımız zaman A, B, X & Y tuşları, renkleri ve yerleştirmeleri bile birebir korunduğunu açıkca görmek mümkündür. (sadece renklerin yerleri değişmiştir)




Ayrıca çapraz olan analoglar, tetik tuşları ve hatta Dreamcast gamepad'inde olan memory card yuvaları bile aynen korundu ve Dreamcast'te olduğu gibi mikrofon aparatı gamepad'e takılıyordu. Daha sonra piyasaya çıkan ''S Controller'' bir takım değişikliklerden geçilerek bugün kullanmakta olduğumuz Xbox 360 gamepad'in son halini aldı.




Windows: Her iki konsol da aslında modifiye edilmiş Windows CE işletim sistemini kullanıyorlardı. Hatta Dreamcast konsolu üzerinde "Microsoft Windows CE ile uyumludur" yazısı bulunuyordu. Microsoft'un Sega'da elde ettiği deneyimleri sayesinde XBOX'ta çok daha oturaklı ve performanslı bir deniyim sunduğunu görebiliyoruz.


Dreamcast üzerinde bulunan Windows CE logosu.


Peter Moore: Evet yanlış okumadınız! Peter Moore hepimizin bildiği gibi şu anda EA Games Başkanı (baş işletme görevlisi), ancak bundan yıllar önce Moore, Sega Amerika başkanı olarak karşımıza çıkıyor. Shenmue gibi önemli yapımlardan surumlu olan Moore, adeta Sega'nın en önemli simgesi haline gelmişti. Aynı zamanda Dreamcast'in yapımı ve sunumunda çok önemli röle sahipti ve bu yüzden bir çok kişi tarafından Sega'nın sonunu hazırlayan isim olarak anılır. Fakat Microsoft Moore'un deneyimlerinden faydalnmak için onu kendi bünyesine alıyor ve 2003 yılında Peter Moore Microsoft Amerika'nın başkan yardımcısı olarak işe alınıyor.




Tüm bunlar gerçekten de XBOX konsolunun Dreamcast'in devamı ve adeta kurtarıcısı olduğuna işaret ediyor gibi görünüyor. Fakat unutmayın ki herşeye rağmen Sega veya Microsoft cephesinden bu konu hakkında her hangi resmi bir açıklama bulunmuyor.

Ben şahsen Xbox'ın Dreamcast'in mirası olduğuna inaniyorum ve bundan son derece mutluluk duyuyrum. Şu anda kullanmakta olduğmuz belki de tarihin en iyi konsol gamepad'i olan Xbox 360 gamepad'inin aslında Dreamcast'ten ilham aldığını bilmek mutluluk verici. Bu yazdıklarımın sadece birer teori olduğunu unutmayın.


Not: Bilgilerin büyük bir kısmı Kotaku'dan alıntıdır.
M
12 yıl
Xbox 360 S, Game of Thrones kasa modu.


Merhaba arkadaşlar,




Bilenler bilir daha önce de kalın kasa xbox için Resident Evil/Umbrella temalı kasa modu yapmıştım, ''CryC mods'' adı altında yapmış olduğum çeşitli soğutma modları da mevcut, gerçi artık profesyonel olarak yapmamaktayım.

Berk(GLItCahX) arkadaşımızın isteği üzerine bu projeye başlamış olduk, tasarım ve renklendirme konularında süekli fikir alış verişimiz oldu ve en sonunda resimlerde göreceğiniz haline ulaştı. Üzerinde özellikle durduğum şey olabildikçe sade ve Microsoft'ın ara sıra çıkarttığı özel versiyon xboxlara benzemesiydi. Bu yüzden ilk başta düşündüğümüz bir çok uygulama işlem sırasında değişti ve ya tamamen vaz geçildi.

Tabi konsolun bana geldiği ilk hali pek de iç açıcı değildi, Berk arkadaşımız daha önce konsolun tamamını sticker ile kaplamıştı ve açıkcası pek de kaliteli olmadığını söyleyebilirim. Stickeri çıkardıktan sonra yüzeyde inanılmaz kötü ve çıkarılması zor olan yapışkan tabakasını temizlemek düşündüğümden çok daha zor oldu ama nihayetinde 3 gün uğraşın sonunda tertemiz hale getirlip zımparalanarak boyaya hazır hale geldi.

İşte çalışılmanın ilk aşamaları;




Ve geyik figürün son hali;








Konsolun bitmiş hali;






Tabiki ufak tefek hatalar olmadı değil, özellikle bu iş için almış olduğum sprey boyanın son derece kalitesiz olması uygulamanın olması gerektiğinden çok daha uzun sürmesini ve beraberinde hataların gelmesine sebep oldu. Aldığım boya ''Akçalı'' sprey boyaları, bu boyaların imalatı durdurulmuştur ve piyasada olan spreyler kesinlikle uzak durulması gereken ürünler, boyanın kalitesi iyi olsa da boyayı püskürtme özelliğini kutu yarısına gelmeden yitiriyor ve kutunun yarısı resmen çöpe gidiyor, buradan uyarısını yapalım.

Evet Berk arkadaşımıza kendisini oldukça uzun süre beklettiğim için buradan tekrar özür dilemek isterim, umarım en azından çıkan sonuçtan memnun kalmıştır ve bu beklemeye değmiştir.

Yorumlarınızı esirgemeyin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.