I

Yarbay
03 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
298 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
I
2 yıl
Pc Hocası Ryzen 5 5600-RX 6700 10GB 14.899TL
Biraz önce paylaşıldı. Stokta halen var.


https://pckolik.com/urun/hero-pchocasi-amd-rx-6700-oyun-bilgisayari/?utm_source=pchocasi&utm_medium=youtube&utm_campaign=pch-hero



İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 5600 MPK 6 Çekirdek 12 Thread 3.5/4.4GHz

Anakart
MSI A520M-A Pro AM4 DDR4 4600(OC) DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX Anakart

Ekran Kartı
XFX AMD RADEON RX 6700 CORE 10GB GDDR6 160 BIT SPEEDSTER SWFT309 EKRAN KARTI

Bellek
GoodRam 16GB (8GBx2) IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 Siyah Dual Kit Ram

Depolama
WESTERN DIGITAL 480GB PCIe NVMe GREEN 3D NAND M.2 SSD

Kasa
VENTO 650W VG10F LED FANLI ATX OYUNCU KASASI

Edit:link
I
2 yıl
silinebilir.
silinebilir.
I
3 yıl
Vodafone net müşteri hizmetleri
Merhaba, 3 yıldır vodafone fiber net kullanıcısıyım.
2,5 ay kadar önce evimi değiştirdim. Taşındığım yer yeni bina ve altyapı yok.
Müşteri hizmetlerini arayarak onayladım.
7. ayın 17 sinde fax çektim adres değişikliği için internet aboneliğimin iptalini istedim.
9. ay oldu ama ne hat ital oldu ne bana dönüş yapan oldu.
1 hafta önce arkadaşm benim üyeliğimi istedi ve kendisine devir etmemi istedi.
Bende arayıp sordum böye bir ley mümkünmü diye.
Onay verdiler işlemleri başlattım ama 3 günde sonuçlanması gereken iş 1 haftadır sonuca ulaşmadı.
Bu kadar kötü bir firmaya daha önce rastlamadım. Olamaz böyle bir şey. Tam kafa yemelik.
I
6 yıl
2. el motosiklet alacaklara tavsiyeler
Merhaba forumdaşlar.
Uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum yeri geldi sıfır aldım yeri geldi 2. el. Her motosikletim de yeni bir şeyler öğrendim. Bu motosiklet formu diğer bölümlere göre daha pasif kalıyor ve motosiklet ile ilgili bir soru geldiğinde günlerce bekleyebiliyor.

Şimdi bir motor bulduk ve bakmaya veya sahibiyle konuşmamız kısmına geçtik.

1- İlk önce motorun fiziki durumuna bakmamız gerek karenajlarına bakıyoruz. Birleşim yerleri ve köşelerine , sticker varsa altları gizlenmiş olabilir. Genelde motul vs gibi stikerler yaptırıyorlar veya çizik vs gizlemek için. Manetler , sinyaller ve koruma takozları motorun düşme veya kaza gibi durumları hakkında bilgi verir. Fiziksel olarak hasar yoksa ve göze batan bir kısmı diğer kısımlara geçiyoruz.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



2- Gidon kısmını yani kontak bölgesi fazla anahtarlık olursa çiziliyor ve ilerde gözünüze batabilir.



3- En önemli kısımlardan birisi lastik. Örnek vermek gerekirse r25 gibi motorların lastikleri 750-950 tl arasında değişiyor. Bir ebat daha büyürse 1000 -1200 gibi rakamlar çıkıyor. Ayrıca bazı motorların fabrika lastikleri kötü oluyor. Lastikleri değişmiş bir motor bize büyük tasarruf sağlayabilir. Lastiklerin ömrünün %75 in üzerinde olması iyidir bizi bir kaç sezon idare eder.

< Resime gitmek için tıklayın >



4- Diğer bir nokta ise zincir ve dişli kısmı. Ortalama iyi bakılmış bir zincir 20000+ km gidebilir ama bakılmamış bir zincir 10.000 km de değişmesi gerekebilir. Zincir genelde dişli ile birlikte değişmesi öneriliyor. Zinciri iyi durumda olsa bile zamanla uzadığı için gergi yeri kalmıyor buna dikkat edin.

< Resime gitmek için tıklayın >


5- Yeni model motorlarda bakımları yetkili serviste zamanında yapılmışsa avantaj olur. Zira dışarıda veya kendi yaptı ise işini düzgün yapamayan birisi zarar verebilir. Servis kağıtları varsa daha iyi olur.


6- Motoru satan kişi motoru ne zaman aldığı da bazı durumlarda önemli olabilir. Kısa süre önce almış ve hemen satıyorsa al sat veya motorda problem olmuş olabilir. Buda motor hakkında az bilgi veya masraf kapısı olabilir. Genelde motor satılırken idareten yaptırılıp satılıyor.



7- Almak istediğimiz motorun yedek anahtarları olması çok iyi olur. Zira ben yedek anahtarı olmayan motorlara biraz uzak duruyorum.



8- Motor alırken abs li modelleri tercih etmek ilerde yaşayabileceğimiz kazalara engel olabilir.

Videoyu izlemek için tıklayınız



9- Alacağımızı motoru ptt nin uygulmasından sorgulatmakta fayda var. Geçenlerde bir tane r1 almak üzereyken motosikletin ortlama 30 bin km düşürüldüğünü öğrendim.

< Resime gitmek için tıklayın >


10- Motosiklet bakarken aksesuarlı olanları tercih etmenizde fayda olur.
-Depo padleri
-koruma takozları
-radyatör koruma
-çanta demiri ve çanta
gibi ekstralar büyük yükten kurtarabilir.
I
7 yıl
Kulübün düştüğü vizyonsuzluk.
Arkadaşlar kimse darılmasın gücenmesin. Dün Başakşehir-Sevilla maçını izledim , kıl payı adamlar elendi ve resmen sevilla ecel terleri döktü. Perşembe günü Vardar takımıyla maçımız var ve ben bir Fenerbahçe'li olarak sıkıntı içerisindeyim. Bizi sıkıntı içerisine sokan takım adını daha önce hiç duymadığım bir takım. Yıllardır başımızdakilerin sayesinde Şampiyonlar ligi ve lig şampiyonluğu görmedik.
I
7 yıl
Gold elo oyun atabilecek birisi var mı?
Türkiye sunucusunda Gold eloda oyun atmak isteyen arkadaşlar varsa pre halinde girebiliriz. Main jung ve solo. Sadece oyun oynayıp küfürden flameden uzak durmak istiyorum.
I
7 yıl
Radar cezası erken ödeme
Hepinize iyi günler dilerim. 07.05.2017 tarihinde radar cezası yedim ve yeni geldi bana evrak. Erken ödeme yapmak istiyorum fakat ceza e-devlet haricinde hiç bir yerde bulunmuyor. Bankaların internet sayfalarında yok , gib.gov da yok. Ben bunu nasıl erken ödeyip indirimden yararlanıcam.
I
7 yıl
Aatrox pasif
Merhaba uzun süredir aatrox oynamıyordum. Bu gün denemek için aldım fakat pasifim varken takip şampiyona öldüm. Daha sonra pasifim varken öldüğüm ve ölmediğim zaman oldu. Açıklamasına baktım oyun içinde anlamadım.
I
7 yıl
Motosiklet klit inceleme - kesme
Merhaba arkadaşlar youtube de dolaşırken böyle bir video ile karşılaştım. Güvenli olduğunu düşündüğüm ve kullandığım kilitlerin cidden güvensiz olduğunu gördüm. Fakat herkes kilide 1000 tl civarında para veremeye bilir. En azından ona göre güvenlik önlemi alabilir diye düşünüyorum.
Videoyu izlemek için tıklayınız
I
7 yıl
Acer laptop yardım lütfen
İyi günler arkadaşlar.

Arızalanan asus dizüstü bilgisayarımın yerine acer marka dizüstü aldım. Asusta power4gear diye bir program var oyun oynarken onu kullanıyordum ve yüksek performansa alıyordum. Fakat acerde bulamadım bunu. Acerde buna benzer bir praogram varmı?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.