D

Yarbay
30 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
622 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
D
4 yıl
R5 3600\u0027e Upgrade, Sizce nasıl ?
Merhabalar
İmzamdaki sistemimi R5 3600'e upgrade etmek istiyorum, aşağıdaki gibi bir 3lü seçtim.
Sizce seçimlerim ve fiyat uygun mu ?

Kullanım amacım oyun. Mevcut sistemimi 2013de kurmuştum, ufak tefek upgradeler ile de 2 seneye kadar overclocksuz idare ediyordum fakat 1060a geçince 4.2ghz'e overclok ettim.
Yine bu şekilde anakart+cpu+ram üçlüsünü uzun süre kullanmak taraftarıyım. bu sefer hemen overclock etmeyi de planlıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.


Ryzen 5 3600 1320TL
MSI B450 Tomahawk Max 1000TL
Crucial Ballistix 2x8gb 3200mhz 720TL
Totalde 3040TL yapıyor günden güne değişiyor tabi.
D
5 yıl
Acer A315-41G-R6LE Ekstra Sata Disk
https://www.vatanbilgisayar.com/acer-a315-amd-ryzen-5-2500u-2-0ghz-8gb-256gb-ssd-15-6-2gb-w10-notebook.html

Linkteki ürünü iş yeri için düşünüyorum fakat 256gb ssd yetmezse diye emin olamıyorum. Vatan'daki arkadaş bilmiyor, müşteri hizmetlerini ara dedi. Seri numarasını alıp aradım ekstra disk takılamaz dedi ama ben ikna olmadım.

Ürünün altında ram ve disk kapakları mevcut, harddiskli modellerde elbette disk kapağı altında 2.5luk disk var ve anakartta tüm kapağı kaldırdığınızda ulaşabildiğiniz boş bir m2 sata portu mevcut.

Aklımatakılan acaba bu üründe de ssd m2 portunda takılı da disk kapağı altı boş mu diye düşünüyorum. Vatandaki arkadaşa şunu bi açalım bakalım dedim yok yapamayız dedi.
Bu modelle ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
D
6 yıl
SmartSwitch Yedeğini Huawei\u0027ye Aktarmak ?
Konu yanlış yerde olabilir ya da bunun için konu açılmaması gerekebilir anlıyorum fakat biraz acil bir yardım söz konusu.

Çalınan samsung telefonun smart switch ile yedeği elimizde var fakat smart switch huawei'yi tanımıyor. Aldığı yedekler de programın kendi anlayacağı şekilde saf android şeklinde değil (mesela rehber .vcf değil gibi )

Bu yedekleri Huawei telefona aktarmak mümkün müdür ? Yoksa hiç bir şekilde çaresi yok mu ?
D
7 yıl
Yeni eklediğim ram kiti uyumlu değil mi ?
Sistemim de corsair vengeance 2x4gb ddr3 ram kit takılıydı. Geçenlerde aynı model kodunda (CMZ8GX3M2A1600C9) 2x4gb ikinci elden ram aldım. Memtest yaptım 1 pass de sorun çıkmadı ama sanki ramleri taktığımdan beri bir şeyler ters gidiyor. Dün akşam ve bu akşam geldiğimde sistemi açtığımda monitör gelmedi daha doğrusu pc açılıyor ama windowsa geçemiyordu sanırım çünkü klavye ve mouse renkleri de gereken renge dönmüyordu reset atınca pc açıldı iki akşamda da.

Bu akşam cs:go da oyunda crash yemekten oyunu oynayamadım diyebilirim. Geçen akşam da PUBG de düştüm ama onda 2-3 update önce başlayan rastgele bir crash sıkıntım var o yüzden üstünde durmadım.
Bir de iki gündür falan chromeda bir sekme açtığımda AW Snap deyip sayfayı yükleyemediği oluyor ( Bu chrome kaynaklı olabilir , 1-2 haftadır chrome kullanıyorum daha tanıyamadım)

Başka bir detay da eski ram kitlerim 2 ve 4. slotlardaydı , cpu soğutucum 1. slotu engellediği için. Soğutucuyu değiştirdim eski kitleri 1. 3. olarak yeni aldığım ikinci elleri 2. 4. slotlara taktım. 1 ve 3 hiç kullanılmamıştı acaba arızalı olabilir mi ?

Hardware infodan baktığımda model noları aynı olsa da detaylarında bazı farklılıklar var ramlerin. Mesela eskiler xmp 1.3 ,yeni eklediklerim xmp 1.2 görünüyor ve ben xmp profile aktif kullanıyorum. Aynı model olsa da bu detaydaki farklılıklar nedeniyle bir uyumsuzluk olabilir mi ?

Arıza tespiti için nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
D
7 yıl
25mbit Sınırsız 99TL Kullananlar Bakabilir mi ?
Benim gibi bu paketi kullanan arkadaşlar superonline'ın sızdırılan paket ve fiyatlandırmaları sonrası,
online işlemlerde görünen 100mbit 175gb 99TL'lik pakete geçme konusunda neler düşünüyorsunuz ?
Bir yanım geç o pakete diyor bir yanım da bir hinlik yapıp son bir iki günde geçenleri bir şekilde mağdur ederler diye düşünüyor.

Ben paketten memnunum zaten daha 3yıla yakın sözleşmem de var daha önce de bu paketi kullanıyordum, bir de sizin neler düşündüğünüzü merak ediyorum.
D
8 yıl
Bayinin nakil sırasında yaptığı yeni ve avantajlı taahhüt hakkinda
Arkadaşlar evimi taşıyorum ve 25mbit akk siz 99tl olan fiber paketimi de yeni eve nakil için genel merkezi aradım nakil işlemini başlattım.

Gun içinde lokal bayi nakil teyit ve ne zaman yapalım diye aradı anlaştık kapattık. Daha sonra bayiden tekrar arandim iste nakil işleminiz var dedi evet arkadaşlara anlaştık dedim peki dedi ve ardından su teklifi sundu

paketim ayni kalacak yeni taahüt vericem 24 ay (1 yila yakin taahutum var hala) bunun yanında 100lira nakil ücretini ödemeyeceğim bununla bitmedi apple tv 4.Nesil hediye daha da bitmedi (bal reklamı gibi oldi) görüyorum modeminiz eski(aslında bi sıkıntısı yok hg253 s olmayan modem) onu da 4.5g destekli modemle değiştirelim dedi (fiber le 4.5g ne alaka ya).

Ben de yarin tekrar aradığınızda görüşelim dedim. Simdi bi 24ay taahüt için bayi bu kadar hediye ve fedakarlık yapabilir mi? (Zaten müşteriyim beni kapma ihtiyacı yok) verecekleri modem nasıl birşey olabilir 4.5g ne alaka sizce.

Son olarak kabul edeyim mi taahüt vermek ile ilgili bir sıkıntım yok hizmetten memnunum.
D
10 yıl
Hangi Servisi Seçmeli
arkadaşlar telefonumu servise göndermem gerekiyor istanbulda 3 adet servis varmış.
1-teleservice
2-kvk kartal
3-kvk bakırköy

bu servislerden hangisini tavsiye edersiniz. hangisi daha az üzer/yorar yoksa hepsi birbirinden beter mi ?
D
10 yıl
Tipo Ön Hoparlör Problemi
geçen gün babamın xperia tipo ön hoparlörü (konuşmada kulağa gelen adı farklı mı bilemedim ) cızırtı yapmaya başladı konuşmalar anlaşılmayabiliyor. bunun tamiri var mıdır servisle uğraşmaya değer mi yoksa çöpe atayım mı? ha bir de sony xperia servisi kimdir bi türlü net yanıt bulamadım
D
10 yıl
Kullandığınız Fiber Modem Ve Teamspeak3 Durumunuz
arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir teamspeak3ten düşe düşe idare ederek oynuyordum ama bu gece tak etti. modemi değiştirmeyi düşünüyorum, kullandığınız modemi ve teamspeak3 ten düşme sorunu yaşayıp yaşamadığınızı belirtirseniz sevinrim. hem güzel bir veritabanı da olur başka araştırma yapan arkadaşlar için. eski kullandığım pirelli çok güzeldi hem arayüzü hem de teamspeakte sorun yoktu, daha sonra modem arızalanınca huawei verdiler, tamam arayüz kullanışlık wireless falan güzel ama teamspeak3 sorunu çözümsüz.

vereceğiniz geri dönüşlere göre müşteri hizmetlerini arayıp sorunsuz denilen modemle değiştirme yapmayı planlıyorum

Pirelli PRG E4202G - Teamspeak3 Sorunsuz
Huawei HG253 - Teamspeak 3 Düşme sorunu var
D
10 yıl
Kutlamalardan Caps
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.