C

Yüzbaşı
17 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
12 ay
Fitcloud Pro ile Google Fit e adım aktarma
Merhabalar,

Telefonum uzerimde değilken akıllı saatimin saydığı adımları herhangi bir şekilde Google Fit e aktarmak istiyorum. Helpsteps uygulaması adim bilgisini sadece Google Fitten alabildiği icin.

Akıllı saatimin eslesebildigi tek uygulama Fitcloud Pro. (Ozellikle bu program ile eslesebildigi icin bu saati aldım) Çünkü google fit bağlantısına izin veren 2 uygulamadan 1 i bu.

Uygulama içerisinden google fit bağlantısını açıyorum, 2 uygulama içerisinden de birbirlerine gerekli izinleri veriyorum ancak Fitcloud da yer alan saatin saydığı adımlar bir türlü Google Fit e geçmiyor.

Bu arada fitcloud uygulamanin eski sürümü icerisinde google fit e baglama seçeneği var, yeni surumunde ise google fit gitmis health connect uygulama seçeneği gelmiş. Ona da baglan dedigimde eşleştirme hatası veriyor.
C
9 yıl
DXDiag Hata kodu çözümü hk.
Merhabalar,

Özellikle oyun oynarken app crash sorunlarım ve mavi ekran almalarım sounucu araştırmalarımda DxDiag taramasında bazı hata komutları gördüm. Oyun kapanmalarının ve mavi ekranların bu kodlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Ekran kartı sürücülerim en güncelleri ile kurulu. Yeni format attım windows 8.1 kulanıyorum. Çözüm konusunda önerilerinizi bekliyorum..

Hata kodları şunlar:

'aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll Dosyası dijital imzalanmamış, yani Microsoft WHQL (Windows Hardware Quality Labs) tarafından sınanmamış. Donanım üreticisinden WHQL logolu bir sürücü alabilirsiniz.
C
9 yıl
Android + Wifi = Google uygulamalarının açılmaması
Konuyu yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve telefona ip adresi ve dns atamam sorunumu çözmüyor.

Sorun ise şu;

Android herhangi bir cihazımdan (sadece kendi evimde) wi-fi bağlantısıyla google play e hiç bağlanamıyorum. Bazende google arama motoru ve facebook uygulamasında sorun yaşıyorum.

1- Bu eve yeni taşındım ve adsl hattım doping iletişim olarak yeni bağlandı. Önceden ttnet ve dsmartta aynı modem ve telefonla sorun yaşamıyordum. (bunu neden yazdığımı birazdan tekrar anlatıcağım)
2- İlk olarak sorunun telefonda olduğunu düşünüp, 2 farklı telefonda test ettim ve aynı problemle karşılaştım. Benim evime gelen hiçbir android cihaz google play e giremiyor. Sorun telefonlarda değil.
3- Sorunun modemden kaynaklandığını düşünerek farklı marka ve model 2 modemle daha denedim 1 i yeni diğeri eski nesil. Sorun yine hüsran. Modemlerde arıza yok. ve 3g bağlantı ile çatır çatır giriyor bu arada.
4- Daha sonra başka bir arkadaşımın evinde kendi modemiyle wi-fi den denedim sorun yok girebiliyorum.

5- En ilginç nokta burası. Kendi evimde sorun yaşadığım modemleri ve telefonu söküp babamın evine gittim. Benim evimde doping adsl var, babamda ise ttnet. Aynı modemleri onun hattına bağladım ve onun kullanıcı adı ve şifresiyle girdiğimde hiçbir problem yok. Google play ve tüm google uygulamaları çalışıyor. Yani modemlerin ve telefonun problemsiz olduğu kesinleşiyor. Aralarında tanımlanamama ip alamama gibi durumların olmadığı kesinleşiyor.

6- Yani sorun benim evimde ve benim adsl hattımdan servis sağlayıcımdan kaynaklanıyormuş gibi. En son sorunun doping adsl in benim modemime gönderdiği otomatik DNS ler olduğunu düşünerek modem ayarlarından onları da manuel olarak değiştirdim ve sorun yine çözülmedi. Bu arada bilgisayardan google play e giriyorum. İnternet erişimim de hiçbir sorun yok. Lg smart tv de açıyor ondada problem yok.

Tüm fikir ve önerilerinize açığım. Başta dediğim gibi telefona ip adresi ve dns vermeyi denedim. Hiç birşey değişmiyor. Google Play i açıyorum ve bağlantı zaman aşımı uyarısı alıyorum.
Doping müşteri temsilcisini aradım ağzı açık beni dinledi sağa sola sordu, bilgisayarınızdan girebiliyosunuz bununda bizimle alakası olmadığını gösterir dedi ve postaladı.
C
11 yıl
All winner10 işlemci mi - A9 Cortex Rk3066 mı ?
Geçtiğimiz hafta Bim in kampanyasından Stormax 10.1" tablet aldım. Aslında genel anlamda memnunum. Ama dün Dark ın yeni çıkardığı bir tablet gördüm ve kafam karıştı. Bimden 250 tl ye aldığım Stormax i aynı paraya bi arkadaşıma verebiliyorum. Üstüne 100 tl koyarak Dark 8" i alabiliyorum.Ekran büyüklüğü 8 de olsa bana yeter gibi geliyor. Dark özellikleri bakımından bana daha üstün gözüktü. Ben özellikleri yazsam bana yardımcı olabilirmisiniz. Bu takası yapmalımıyım ?

Stormax:

10.1 inç 1024 x 600 piksel TFT LCD ekran
Boxchip A10 işlemci tek çekirdek (yani A8 tabanlı modifiye edilmiş All winner10)
1 GB RAM
8 GB dahili hafıza
0.3 MP kamera
6000 mAh batarya
Wi-fi 802.11 b/g/n
Android 4.1 Jelly Bean


Dark R8022

8 inc 1024x768 kapasitif
Rokchips RK3066 (Cortex A9 çift çekirdek)
1gb ram
16 gb dahili hafıza
önce 0.3 - arkada 2mp kamera
4000 mah batarya
Android 4.1 jell bean

Diğer özellikler aynı başka farkı yok.
Stormax 250 tl - Dark 350 tl olarak düşündüğümüzde aradaki 100 tl farka değer mi? Yoksa yazık günah ikisi de aynı mıdır ?
C
12 yıl
Civic 2008 Dream ile 0 Cruze takas ?
Arkadaşlar bende 40.000 km de 2008 Civic Dream otomatik vites var. Piyasası düşmeden, çokta fazla fark vermeden arabayı yenilemek istiyorum. Bir süredir Chevrolet Cruze Lt Plus otomatik modeline bakıyorum. Bayiinin takas için verdiği fiyat LT modeli için 8000 tl - Plus modeli içinde 10.000 tl. Ayrıca sunroof + arka görüş kameraları ve arka koltuklarda da ekran olan multimedya setini ve nikelaj kaplamaları da takıyolar. Siz ne düşünüyosunuz aradaki fiyat farkına değer mi. Birde henüz test sürüşü yapma fırsatımız olmadı bayii biraz uzakta. Civic in otomatik şanzımanından çok memnunuz. Chevrolet de bi problem yaşarmıyız ?
C
12 yıl
Civic 2008 Dream ile 0 Cruze takas ?
Arkadaşlar bende 40.000 km de 2008 Civic Dream otomatik vites var. Piyasası düşmeden, çokta fazla fark vermeden arabayı yenilemek istiyorum. Bir süredir Chevrolet Cruze Lt Plus otomatik modeline bakıyorum. Bayiinin takas için verdiği fiyat LT modeli için 8000 tl - Plus modeli içinde 10.000 tl. Ayrıca sunroof + arka görüş kameraları ve arka koltuklarda da ekran olan multimedya setini ve nikelaj kaplamaları da takıyolar. Siz ne düşünüyosunuz aradaki fiyat farkına değer mi. Birde henüz test sürüşü yapma fırsatımız olmadı bayii biraz uzakta. Civic in otomatik şanzımanından çok memnunuz. Chevrolet de bi problem yaşarmıyız ?


Bu arada kusura bakmayın konuyu yanlış yere açmışım. Mod. arkadaş Cruze sayfasına taşıyabilirse çok iyi olur.
C
12 yıl
Anakart ve Psu güç giriş çıkışları konusunda yardım lütfen !
Yeni anakart aldım ve üzerindeki güç girişleri , psu nunda sabit çıkışları arasındaki bağlantıyı yaparken kafam karıştı. Psu sapphire 625w modüler.anakart msi 990fxa gd65.
Psu nun üzerinde sabit 4 tane kablo var. 24 pin + 8 pin + 4 pin + fan için küçük molex. Bunlardan sadece 4 pin olanı bağlıycak yer bulamadım.Anakartta 24 pin + 8 pin ve bir tanede 6 pin giriş var.Bu 6 pin giriş ve psu daki 4 pin çıkış boşta kalıyor.Bunları birbirine bağlamammı gerekiyor anlayamadım.anakartın kullanma klavuzundaki açıklamada,
ATX 6-PIN POWER CONNCTOR:PWRCONN1
This connector is using to provide power to the graphic cards. Şeklinde belirtilmiş.
http://imageshack.us/photo/my-images/502/msi7811.jpg/

İşin kısası bu psu daki 24 ve 8 pin e ek olarak gelen 4 pin ne işe yarıyor. 4 pin ve 8 pin aynı kablo üzerinde.4 pin üzerinde 12v yazıyor.
Anakarttaki 24 ve 8 pin dışındaki 6 pin olan giriş ne işe yarıyor.
C
12 yıl
Amd 9xx serisi anakart tavsiyesi lütfen
Günlerdir haftalardır araştırıyorum.Halen bi sonuca varamadım.Artık canıma tak ettii desem yeridir.Bu akşam alıcam artık kartlardan bi tanesini.Artık kafam allak bullak oldu.Herkez bitanesinden şikayetçi.Crossfire yapmayı düşünmüyorum.Son önerileriniz hangisi ?

ASUS M5A97 EVO 235 TL (Fiyatı çok avantajlı)
Gigabyte 990XA-UD3 270 TL
MSI 990FXA-GD65 300 TL VATAN %25 İNDİRİMLE (Gönlüm bundan yana)
ASUS M5A99X EVO 333 TL VATAN %25 İNDİRİMLE

Aldıktan sonra problemlerle boğuşmak istemiyorum.CF yapmıycağımdan 300 tl üzerini vermeyede gerek yok,ki bütçemde el vermez.990 çipsetlerle ilgili nerde okuduysam hep bi problem var.Kimi Msi,kimi Gigabyte,kimide Asus daha problemli diyo.
Anlaşılan hepsinde problem var ve tamamen şans işi.Sizce hangisinde stabil çıkma olasılığı daha yüksek.Şu anda hangisini almak daha mantıklı.
C
12 yıl
OCZ 60GB Agility 3 vs CORSAIR 60GB Force 3 GT
Bugün vatanda indirim var.Fakat çoğu ürün stoklarda yok.Buyüzden seçme şansım oldukça azaldı.Uygun bi fiyata ssd almak istiyorum.O yüzden mecburen 60 gb lıklara bakıyorum.Şimdilik içine sadece windows 7 + 3.parti sık kullandığım programları kurmayı düşünüyorum.Oyunları ssd ye kurmamın çok bi artısı yok sanırım. Önemli olan windows ve programlar anladığım kadarıyla.
OCZ 60GB Agility 3 - 270 tl
CORSAIR 60GB Force 3 GT - 304 tl

Hangisini önerirsiniz. Amd x4 955 + Gskill 8 GB (2x4gb) + Msi 990fxa gd55 + Msi 6850 cyclone ile kullanıcam.
Gerçekten aldığıma değermi.Ciddi performans farkı olurmu.Çünkü fiyatlar kapasitelere göre gerçekten çok yüksek.Aldığıma değsin istiyorum.
C
12 yıl
Haf 912 Plus vs Xpredator
Yeni topladığım sistemime çok ta fazla pahalı olmayan ve ihtiyaçlarımı yeteri kadar karşılayacak şık görünümlü bir kasa arıyorum.Max.300 tl ye kadar bütçe ayırdım ama o fiyatlara çıkmakta açıkçası içimden gelmiyor.Mesela Xpredator en sadesi 280-300 tl civarı.ama ona vericeğim 100 tl fazla para yerine haf912plus alıp,farklı birşeye harcayabilirim. İşlemci soğutucusu olarak ThermalTake Contac29 120mm fan olan modelinden aldım.Ekran kartımda 6850 Cyclone.Yani çok fazla yer kaplayan parçalar değil.çok fazla overclock + croosfire da yapmayı dşünmüyorum.Yani araştırmalarım sonucu Haf912 bana rahatlıkla yeter gibi.Eski kasam Feel hurricane.912 ile arasında boyut ve soğutma olarak çok fazla fark yoksa, xpredator daha mantıklı gibi geliyo.Ama gerçekten aradaki 100 tl farka değermi ondan bitürlü emin olamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Aralarındaki bariz farklar nelerdir.Xpredator un daha yüksek ve iç hacmi büyük olduğunu biliyorum.Bunun dışında.Mesela haf912 alsam,yaaaa şunun şurasına bu yokmuş, Xpredator de varmış.keşke onu alsaydım diyebileceğim özellikler varmı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.