G

Binbaşı
16 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
125 üye
Görüntülenme (?)
617 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
G
6 yıl
TL\u0027nin değer kaybına dair hikaye (Eduardo Galeano stayla)
Adamın biri kazıkçılığın mabedi Yazıcıoğlu'nda elde yapılan kabloya 45 TL vermek yerine Çin'den aynı kablonun sağlam, eksiz, fabrikasyon olanından üç adet sipariş verir. Adedi 13 TL'dir. Aradan 1,5 ay geçer. Kargo ulaşır. O an itibariyle kabloların Çin'deki fiyatı birim başına 23 TL'ye yükselmiştir. Adam uzaklara dalar, bir cigara yakar.

< Resime gitmek için tıklayın >
G
6 yıl
İkinci el bilgisayar alacaksanız, daha fazla beklemeyin
Konuyu neden açtım? Çoluk-çocuk sahibi bir aile babası olarak, üstüne çok düşündüğüm bir konu. Geleceğe yönelik falcı benzeri yorumlarımın doğruluğuna şahitlik edenleriniz vardır. Az önce bir arkadaşa başka bir konuda cevap verdim. Kendim yeni bir konu açmak istedim. Ben ilk paragrafta özet geçeyim, isteyen devamını okusun. TL değer kaybetti, çoğu fiyat şimdiye kadar yerinde saydı. Artık gözle görülür bir şekilde yükselmeye başladı. Türkiye'deki ikinci el bilgisayar fiyatları, en azından benim takip ettiğim ürünlerin çoğu için geçerli olmak üzere, an itibariyle, dünyanın tamamına yakınından ucuz. Çok değil, bir ay sonra, bugünkü fiyatları arayacaksınız. Eski fiyattan satış yapmak, artık iyilik olmaktan çıkıp, ahmaklık kategorisine girecek. Türkiye'deki fiyatlar, Dolar bazında yine dünyanın çoğundan pahalı olacak, çünkü vergiler aşırı yüksek; halk fakir; ikinci ele rağbet yüksek. Bu fiyat artışlarını sadece bilgisayar değil, her şeyde görüyoruz. Görmeye devam edeceğiz. Benzine sekiz ayda 10 kez zam gelen bir ülkede yaşıyoruz. Aşağıdaki paragraflar arkadaşa verdiğim cevaptır. Bu paragrafla aralarında stil farkı olabilir, ama tutarsızlık olamaz.

____


Elindeki malları eski fiyattan satanlardan toplamak için elinde dövizle bekleyen çakallar var. Bire bir tanıyorum. Malları bu çakallara yar etmeden, zengin olmadığı için ikinci ele yönelen insanlara, hakkımızı alarak, ama ceplerinden fahiş paralar almadan satmamız gerekiyor. Bunun için fiyatları biraz yükseltmek gerekiyor. Bu esnafa, çakallara karşı bir kalkan görevi görüyor.

İnsaflı esnaf dolar son iki ayda yaklaşık %40 artarken (1 Dolar = 4.56 TL - 6 Temmuz 2018 / 1 Dolar = 6.56 TL - 6 Eylül 2018), %10-15 ekledi. Takdir edersiniz ki, bu esnaf için bire bir zarar demektir. Dövizin yükseleceği herkesçe malumken, mala para yatırıyor. Ben kişisel olarak, gelen müşterinin profilini anlamaya çalışıyorum, ancak bu maalesef her zaman mümkün değil. Çakalların hayatları yalan olduğu için "mahallemdeki kuran kursuna giden kıza alıyorum", "üniversite öğrencisi kardeşime alıyorum" vb. bir ton yalan-dolan mevcut. Ürünü almaya başka birini gönderebilir, kargoyla alabilir.

Sonuç olarak, Dolar bazında dünyanın en düşük fiyatlarıyla ikinci el bilgisayar alınabilen bir dönemdeyiz. Bu Türkiye'de hiç böyle olmadı. Yeter ki doğru alıcıyla doğru satıcı biribirini bulsun.
G
6 yıl
Asrock anakart üstünde Meltdown \u0026 Spectre BIOS güncellemesinde yanan 3770K
Z77 anakartının BIOS'unu güncellerken i7-3770K'sını yakan Mücahit adlı arkadaşa i7-3770 sattım. Arkadaşa 500 TL kaçtı. BIOS güncellemelerine çok dikkat edin. Güncellemeden önce gerekli anlaşmayı onaylattırıyor, sorumluluktan kurtuluyormuş anakart üreticileri. Ben bu işlerin insanların donanımlarına zarar vermek ve yeni donanım satmak için kasten yapıldığını düşünüyorum.
G
7 yıl
Ekran kartlarındaki coil whine üstüne bir not
Ben PC'de Unigine Valley'in çıkış ekranında CW yapmayan kart görmedim. Elimdeki GTX 670 de, Seasonic ve CoolerMaster PSU'lu iki farklı PC kasasında, o ekranda CW yapıyor. Normalde kartta hiç CW yok. PSU'lar teneke değil. Kaliteli cihazlar. Aynı kartı Mac Pro'ya takıp Valley çalıştırdığımda, çıkış ekranında hiç CW yapmadığını gördüm. Mac Pro'nun PSU'su 980 Watt, PCIe güç girişleri de anakartın üstünde. Direkt PSU'dan gelmiyor.

Yani CW'li dediğimiz kartların hiçbir kabahati olmayabilir. Sıkıntı PC'lerin mimarisinden olabilir. Not olarak paylaşmak istedim.
G
7 yıl
Samsung np530u4c aşırı geç post probleminin çözümü
İşyerimden bir arkadaş satmam için Samsung np530u4c dizüstünü getirdi. Şikayeti makinenin aşırı geç açılmasıydı. Cihaz açılıştaki post ekranında 10 dakika kadar takılı kalıyordu, post etmiyordu. BIOS'unu update ettim, sorun düzeldi, satmaktan vazgeçti. Olur da birinin başına gelir, Google'dan arar, işine yarar diye yazıyorum. Başka Samsung dizüstülerin de aynı problemi olup, çözülmesi ihtimali yüksek.
G
7 yıl
Oyunlarda single channel RAM, dual channel\u0027dan iyi performans veriyor
G
7 yıl
Oyunlarda CPU darboğazı testi
G
7 yıl
İkinci el forumundaki uyanık
G
7 yıl
DonanımHaber performansı ve konu gizleme fonksiyonu hakkında
1. Server'dan mı, yazılımdan mı, bilmiyorum ama, site girdiğim her siteden geç açılıyor. Bu 4G'de de böyle, işyerimdeki 200 Mbit hatta da. Bazen siteye hiç ulaşılamıyor. Yazılıma ve/veya server'a yatırım yapılabilir mi?

2. Gizlediğim konuları tekrar görüyorum. Fonksiyonun sağlıklı çalışıp çalışmadığı kontrol edilebilir mi? Problem benim tarafımda olamaz. Farklı mobil cihazlar, laptop, Mac, PC, Chrome, Firefox, AOSP Browser. Sonuç hep aynı.
G
8 yıl
X220\u0027ye El Capitan kurmak
Forumdan bir X220 aldım.http://x220.mcdonnelltech.com/ adresinde adım adım tarifi mevcut. Mükemmel çalışıyor. Sadece wireless kartı Hackintosh'a uyumlu değil. Ben elimdeki Hackintosh uyumlu Asus USB-N10'u kullanıyorum. Uyumlu bir Dell DW1515 kart bulursam takacağım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.