C

Binbaşı
28 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
24 üye
Görüntülenme (?)
221 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
7 yıl
Bütçe 3000 TL, bugün alınıyor
Arkadaşlar genelde günlük kullanım için bir laptop alacağız bugün. Oyun oynanmayacak ama programlama falan yapılacak. Visual Studio, java gibi. Bunun haricinde şarjı uzun gitsin, 1080p video falan izlerken ısınıp ses çıkarmasın yeterli. Biraz uzun ömürlü bir şey bakıyoruz o yüzden bütçe görece yüksek özel bir amacı olmayan bilgisayar için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.


düzenleme: Depolama alanı da çok mühim olmadığı için 240gb ssd gibi bir şansımız varsa çok iyi olur. Olmadı ben sonra da takarım.
C
9 yıl
Çocuklar arka camı patlatmış, ne yapmam lazım?
Bugün akşam üstü çocuklar misket oynarken nasıl olduysa arka camı patlatmışlar. Kasko var. 20-25 cm çapında bir delik var camın geri kalanıda ittirsen dağılacak gibi tuzla buz yani. Komşular yapanı söyledi konuşmak için gittim evde anne babası yok 7-8 yaşlarında ufacık çocuk, sen mi kırdın camı dedim abi yanlışlıkla oldu dedi. Ne diyeyim küçücük çocuğa annen baban gelince uğradığımı söyle şurada oturuyorum dedim. Camı dağılmasın diye koli bandıyla bantladım eve geri döndüm.

Şimdi camı kaskodan değiştirmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlk defa böyle bir şey geldi başıma. Aileden para istemeyi düşünmüyorum küçücük çocuk pek durumlarıda yok sanırım komşuların dediğine göre.
C
9 yıl
squat ve diz ağrısı
Arkadaşlar merhaba. Antrenman yapalı bir kaç saat oldu, yaparken veya hemen sonrasında pek problem yoktu ama şu anda hafif hafif dizlerim ağrıyor(sızlıyor).

Serbest ve paralelin altına inecek şekilde yapıyorum. E paralelin altına inerken mecbur dizler parmak uçlarını geçiyor biraz yapacak bir şey yok. Yaklaşık üç haftadır her antrenman 2.5 kilo arttırarak gidiyorum(icf 5x5 uyguluyorum). Antrenmandan önce dinamik, antrenmandan sonra statik esnetme(ancak özellikle dizleri hedef alan bir esnetme yapmıyorum) rutini uyguluyorum. Bugüne kadar bu tarz bir ağrıyla karşılaşmadığım için foruma danışmak istedim.

Neden olmuştur?
Önemli midir? (endişelenmeli miyim?)
Nasıl geçer?
Bundan sonra ne yapmalıyım?

Birazdan ilk iş dizleri hedef alan bir esnetme bulup uygulayacağım, belki yardımı olur. Sizin de fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
C
9 yıl
Ofis için ekonomik bilgisayar
Arkadaşlar merhabalar, bu hafta sonu alınması gerekiyor. Ofisimize 2 adet kasa 1 de monitör alacağız. Alacağımız kasalardan biri diğer 4 bilgisayarın bağlı çalışacağı ana bilgisayar olacak. Diğeri ise standart bir bilgisayar olması yeterli(her türlü güncel gündelik ofis işlerini görebilecek), çok da özel bir amaçla kullanılmayacak yani. Bir kaç tane temel işlevi aynı anda yaparken kasmaması ve akıcı çalışması yeterlidir. Hazır sistem de önerebilirsiniz.

Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu arada hazır önerilen sistemlerden ofis-ekonomik sekmesinde olan nasıldır istediğim amaca uygun mudur? Sanırım kasa olarak 800 tl gibi bir fiyata geliyor öyle.

< Resime gitmek için tıklayın >

Teşekkürler.
C
9 yıl
Sırt programı önermek isteyen?
Merhaba arkadaşlar. Hareketlere aşinayım, ama çok bir spor geçmişim yok. Geçen sene bir kaç ay yapmıştım. Şimdi yeniden döndüm alışma evresi tamam.


sırt triceps aynı gün çalışıyorum şimdilik yani sadece sırt gireceğim bir gün değil.

benim kendimce düşündüğüm sırasıyla, barbell row, lat pull down(göğüse, geniş tutuş), one arm dumbell row, cable row

iyice alışıp güçlendikten sonra da belki son hareket olarak deadlift eklenebilir.

sizin de fikirlerinizi almak isterim.
C
9 yıl
Savaş Hoca(8x5) mı Stronglifts 5x5 mi?
Arkadaşlar sizce hangisi, neden? Herhangi birini deneyen arkadaşlardan da tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
C
9 yıl
Note 3 mü Note 4 mü?
Arkadaşlar, 1.5 yıl kadar galaxy s2 kullanarak android deneyimim olmuştu. Gene 1 yıldan uzun süredir de iphone 4s kullanıyorum. Artık pilin iyice ölmesi, ekranın yetmemesiyle büyük bir telefon almaya karar verdim. Note serisi çok cezbediyor. bir iki arkadaşımda note 3 var iyice inceledim çok hoşuma gitti. Yoğun kullanmadıklarında 2 gün bile şarja takmadıkları oluyormuş.

Sormak istediğim bu saatten sonra note 3 alsam beni bir kaç aya pişman eder mi? Note 4 almadığım için kafamda soru işaretleri kalır mı? Note 4'e aradaki fiyat farkını içim rahat verebilir miyim?


Kafayı bu note serisiyle bozmuş durumdayım diğer 5" inç üstü telefonlar ilgimi pek çekmiyor. Foruma biraz göz gezdirdim konu açmadan önce özellikle rica ediyorum kimse gelip G2 al demesin lütfen, tipi bana itici geldi.

Teşekkürler.
C
10 yıl
Yardım, otoparkta yapılan kaza? (çift taraflı)
Arkadaşlar bir tanıdığımın aracına otoparkta giderken hızla yandan gelip vurmuşlar tam kesişim yerinde. Adam görmedim duran arabayı geçiyordum falan demiş. Internette araştırdım ama tam net bir cevap bulamıyorum. Kapalı otoparkta yapılan bu tarz çift taraflı kazalarda sigorta ödememezlik yapar mı?
C
10 yıl
Şu montu bulana ufak çapta ödül
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar şu montu 300 lira altında bir fiyata bulana 15 tl banka havalesi, eft, paypal veya yemek sepeti siparişi ne isterse vereceğim.

Lütfen gg deki 600 liralık ilanı veya ebaydeki kargoyla 200+ dolar olan ilanı koymayın.
C
10 yıl
Yakin zamanda Amerikadan gelecek var mi?(siparis)
Amerikadan kisa zamanda(15 gun icinde) gelecek var mi arkadaslar? Hollisterdan bir miktar siparisim olacak da. Komisyon olarak %20 dusunuyorum uygunsa lutfen pm den ulasin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.