U

Teğmen
24 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
6 yıl
Netflix Ses Sorunu
Arkadaşlar, netflix'te ses ile ilgili bir sorunum var. film izlerken ses arasıra 2-4 saniye kesiliyor, sonra geri geliyor. bu bazen cok sık oluyor. bu da seyir kalitesini cok dusuruyor.
tv samsung ve samsung soundbar kullaniyorum. bir turlu bu soruna cozum bulamadim. var mi böyle sorun yasayan acaba?
U
12 yıl
Sistemime işlemci tavsiyeleriniz
arkadaşlar aşağıdaki sistemim için işlemci ve ekran kartı tavsiyelerinizi alabilir miyim?

en önemli kriterim hızlı olması. teşekkürler...

GIGABYTE GA-G31M- E32L DDR2 1066 MHZ LGA775 ANAKART

A-DATA 2 GB 800 MHZ DDR2 MEMORY

SAMSUNG 160 GB 7200 RPM 8MB SATA2 SABİT DİSK
U
13 yıl
pc açınca internet gidiyor
arkadaşlar, 4-5 gündür internetle ilgili bir sorunum var ve bir türlü çözemedim.

evde inca kablosuz modem, pc ve laptop var. laptop ile kablosuz olarak sorunsuz internete bağlanabiliyorum.

fakat pc yi açınca dsl ışığı yanıp sönmeye başlıyor. pc, ethernet ile bağlı modeme. kabloyu çkarınca dsl ışığı sabitleniyor. ethernet portta sorun olabilir diye usb ile bağladım fakat yine bağlantı gitti.

yardımlarınızı bekliyorum. tşk...
U
13 yıl
torrent port sorunu-çözemiyorum
arkadaşlar bir aydır utorrent kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamıyordum. her şey normaldi, 700-800 kb./s ile indirme yapabiliyordum. fakat bir haftadır gariplik var. programı çalıştırınca normal indirme başlıyor ama bir süre sonra sağ altta sarı ünlem çıkıyor ve download duruyor. bitcomet kurup denedim onda da aynı sorun var. bu sorunu nasıl çözebilirim?
U
14 yıl
2010 öncesi oyunlar için hangi ekran kartı
arkadaşlar aşağıdaki sistem için uygun fiyatlı (100 TL altı), 2010 öncesi spor ve yarış oyunlarını oynatacak (örneğin FİFA2008, PES2008) bir ekran kartı tavsiye eder misiniz? teşekkürler...

Gigabyte GA-G31M-ES2L Intel G31/ICH7 FSB 1600MHz(O.C) DDR2 1066MHz(O.C) Soket LGA775 Anakart
A-DATA 2GB 800MHZ DDR2 MEMORY
Intel Pentıum Dual Core E5200 2.5GHz 2MB 800MHz LGA775 İşlemci
AOPEN QF50-G02 350W KASA
19 inch ekran
U
14 yıl
Ankara\u0027da sıfır araba alacaklar dikkat!
biliyorsunuz ankara'da hafta sonu yağan doludan bir çok araç hasar gördü. dün iskitler'e aracımı yetkili servise götürmüştüm, servisdeki eleman açık depoda duran 45 adet sıfır aracın doludan etkilendiğini söyledi.

aklıma bu araçların nasıl satılacağı sorusu geldi tabi. bugünlerde ankara'da sıfır araba alacakların bu konuya dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. bayilerin bu araçları satarken nasıl bir yol izleyeceklerini bilemiyorum tabi.
U
15 yıl
Çocuklarımızın dişleri çürümesin
arkadaşlar bu konuyu daha önce bilmiyordum, tesadüfen öğrendim. bizden geçti ama çocuklarımız için faydalı olur umarım. size de faydası olur diye buraya alıntı yapıyorum. eğer daha önceden yaptıran varsa katkılarını bekleriz.

NOT: aşağıdaki yazıhttp://www.annecocuk.com/modules/wfsection/article.php?articleid=1146 sitesinden alınmıştır. linkte konu ile ilgili resimler de var.

Fissur Sealant (Fissür Örtücüler)

Çocuğumun dişlerinin çürümesini önlemek için ne yapmam gerekiyor?

Bu soru diş hekimlerinin en sık karşılaştığı sorulardan bir tanesidir. Günümüzde modern diş hekimliğindeki gelişmeler sayesinde dişleri çürükten korumak oldukça kolaylaşmıştır. Diş çürüklerinden korunmada en etkili uygulamalarından bir tanesi de Fissür Örtücülerdir.

Peki, Fissür Örtücü nedir? Nasıl uygulanır? Ağrılı bir işlem midir? Bunların cevaplarını aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz…

Fissür Örtücü azı dişlerinin çiğneme yüzeylerini örten ve dişleri çürüğe karşı koruyan akıcı kıvamda bir maddedir. Genellikle çocuklarda 6 yaş dişleri (1. Büyük Azı dişleri) 5 ile 7 yaşları arasında sürer. 2. büyük azı dişleri (12 yaş dişleri) ise 11-14 yaşları arasında ağızda görülmeye başlarlar. Yapılan araştırmalar diş çürüklerinin % 90’ının büyük azı dişlerinin çiğneme yüzeylerinde bulunan küçük, derin ve dar girintilerden (Pit ve Fissürler) başladığını belirtmektedir. Dişler ilk sürdükleri zaman diş minesi tam olarak kalsifiye olmadığından, (olgunlaşmadığından) yeni sürmüş dişler genellikle çürüğe karşı daha dirençsiz ve çürük oluşumuna yatkındırlar. Fissür Örtücülerin uygulanması için en ideal zaman bu dişlerinin sürdüğü ilk aylardır. Ayrıca çocuğunuzun ilk dişleri olan süt dişleri de Fissür Örtücülerle çürüğe karşı korunabilir. Eğer çürük diş, minenin alt tabakası olan dentin bölgesine ilerlemiş ise, Fissür Örtücüden ziyade koruyucu bir restorasyon (dolgu) olan PRR (Preventive Resin Restoration) yapılması çocuğunuzun ağız diş sağlığı açısından daha uygun olabilir. Unutulmamalıdır ki diş çürükleri özellikle çocuklarda daha doğrusu yeni sürmüş genç dişlerde çok hızlı ilerlemektedir. Bu sebepten dolayı Fissür Örtücülerin zaman kaybedilmeden uygulanması çok önemlidir.

Fissür Örtücü uygulamaları ağrısız ve son derece kolay bir işlemdir. Sadece tükürük akışının fazla olduğu, bulantı refleksi ve ağzın istenilenden daha az açıldığı durumlarda uygulama zorlaşabilir. Çocukların diş hekimi korkusu hepimizce bilinen bir durumdur. Fissür Örtücü uygulamaları sayesinde çocukların diş hekimi korkusu önemli ölçüde azaltılabilir. Bu uygulama ile, Pedodontist-Çocuk-Aile (Pedodontik Üçgen) ilişkisi de en üst seviyeye çıkarılabilir.


Fissür Örtücü Uygulanması

Öncelikle Fissür Örtücü uygulanacak diş Rubber Dam (Lastik Örtü) veya pamuk tamponlar ile tükürükten izole edilir. Bu işlem Fissür Örtücünün diş yüzeyine tutunabilmesi için çok önemlidir. Daha sonra jel kıvamında olan yüzey pürüzlendiricisi diş üzerine sürülerek uygulanacak bölge hazırlanır. Akıcı kıvamdaki Fissür Örtücü dişe uygulanır ve mavi ışık (Işınlı Dolgu Cihazı) yardımıyla sertleşmesi sağlanır. Bütün bu işlemler yaklaşık 3-5 dakika sürer ve işlem esnasında çocuğunuz hiçbir ağrı hissetmez. Fissür Örtücü uygulamasından sonra çocuğunuz eğer isterse hemen bir şeyler yiyip içebilir.

Dayanıklılık

Fissür örtücüler zamanla aşınabilir, buna rağmen yıllar sonra bile %85-90 oranında dişler üzerinde kaldığı yapılan çalışmalarla ispatlanmıştır. Diş gıcırdatma ve sert gıdaların sıkça tüketilmesi Fissür Örtücülerin daha çabuk kırılmasına ve dişlerin üzerinden düşmesine sebep olabilir. Fissür Örtücülerin diş minesine bağlanma kuvveti, uygulama sırasında ne kadar iyi olursa diş üzerinde kalma ömrü de o kadar uzun olur. İdeal Fissür Örtücü uygulamasında en etkili faktör çocuğunuzun uyumudur. Her şeye rağmen eğer Fissür Örtücü düşerse, çocuğunuzun dişi daha önce hiç Fissür Örtücü uygulanmamış bir dişten çok daha fazla çürüğe karşı dirençlidir. Fissür Örtücü düştükten sonra eğer 6 ay içersinde fark edilip tekrar uygulanırsa çürüğe karşı koruma devam edecektir. Tüm bu faydalarına rağmen çocuğunuz ağız hijyenine dikkat etmez ve rutin diş hekimi kontrollerine getirilmez ise dişlerini çürükten korumak hemen hemen imkansızdır.

Unutulmamalıdır ki Fissür Örtücüler diş hekimliğindeki en önemli buluşlardan bir tanesidir.
U
15 yıl
Çocuklar için oyun tavsiyeleri
6 yaşındaki oğlumun oynayabileceği (kraloyun vb. değil) eğlenceli (farm frenzy gibi) ve ayrıca zeka, beceri geliştirici oyun tavsiyelerinizi alabilir miyim?
oyunlarla hiç ilgim olmadığı için tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar. teşekkürler...
U
15 yıl
ACER 5738G - LG R510 tercihi
arkadaşlar internet, ofis ve mkv film izleme maksadıyla kullanmak üzere bir laptop alacağım. 5-6 gün içinde tedarik etmem gerektiği için bizzat mağazalardan almayı düşünüyorum. buna göre iki model belirledim. fiyat aralığım 1200-1300 tl.

ACER 5738G CORE2DUO T6600 2.2GHZ 3GB 320GB WİN 7 - 1283 TL

LG R510-TA2C2RT CORE2DUO T6500 2.1GHZ 3GB 320GB 4 GB DDR2 800 MHZ RAM VİSTA - 1299 TL

acer'ın bu modelinin eski üretimlerinde ısınma sorunu olduğunu, fakat yeni üretimlerinin sorunsuz olduğunu okudum. aslında samsung r518 düşünüyordum ama doğru dürüst piyasada bulamadım.

tavsiyelerinizi alabilir miyim? tşk...
U
15 yıl
Harddisk Bölümlendirme Sorunu
arkadaşlar, yeni topladığım sisteme biraz önce xp kurdum. sistemde 160 gb samsung hdd kullandım. fakat şöyle bir sorunum var.
xp kurarken hdd'de c yarattım ve 50 gb. olarak belirledim. ntfs seçtim ve başka bölümlendirme yapmadım. şimdi bilgisayarımı açtığımda hdd'nin kalan 110 gb.lik bölümünü göremiyorum. sadece c diski görünüyor. hdd'nin geri kalan kısmını nasıl görebilirm ve kullanabilirim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.