D

Yüzbaşı
31 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
PSU\u0027da sata güç kablosu için giriş yok
Selam.

Eski bir sistem topluyorum. Parçalar sağdan soldan toplama. Bulabildiklerimle oldurmaya çalışıyorum. Harddisk bağlamak için sata güç çıkışı olan kablo lazım. Bulduğum tüm kablolar 6 pin erkek kablo. Ancak PSU'daki tüm girişler 8 pinli. Nasıl harddisk bağlayacağım?

PSU bu: Aopen Z750-14AE6 750W https://mobilespecs.net/power/Aopen/Aopen_Z750-14AE6_750W.html
D
3 yıl
En ucuz f/p laptop önerisi
Dolar fırlamadan hemen önceki gün 1115g4 işlemcili laptoplar aradığım performansı en düşük fiyat ile veriyordu. Amazon'da 3700 tlye şu alet alınabiliyordu:
https://www.amazon.com.tr/HP-Diz%C3%BCst%C3%BC-Bilgisayar-i3-1115G4-2N2U8EA/dp/B08MWPFP67/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

Ancak stok kalmadı diye beklerken doların durumu yüzünden diğer sitelerde bu ve aynı özelliklerdeki diğer marka laptoplar 4700+ civarlarına çıkmış durumda.

Bu performansı veren daha ucuz işlemci de bulamadım. 3700-3900 bandında(daha yukarı olamıyor maalesef) laptop var mıdır?
D
3 yıl
Oyun ve Arada Sırada Film İzlemek İçin Geniş Ekran Önerisi
Her şey eşime Just Dance isimli oyunun browser'dan oynanan versiyonunu hediye etmemle başladı. Eşim, kardeşleri, kuzenler falan derken etrafımdaki herkes oyuna bayıldı. Tek sorun, bilgisayarın olduğu odada alanımız dar. Rahat oynanmıyor. Salon daha geniş ama televizyonumuz 10 senedir falan yok. Kullanmıyoruz genel olarak. Sırf şu oyun yüzünden alalım diyoruz ilk defa. Film izlemeyi de severiz. Arada sırada izlemek için kullanabiliriz.

Salonda televizyonun konacağı yer ile oturulan yer arası 2,5-3,0 metre civarı. Bu yüzden geniş olsun istiyoruz. Söylediğim özellikler için kullanılabilecek, en önemlisi uzun ömürlü/sorun çıkarmayacak, 150-200 arası ekran büyüklüğünde televizyon öneriniz ne olur? Boyut olarak net bir şey diyemiyorum, çünkü fiyatlar çok değişiyor sanırım. Ne kadar geniş, o kadar iyi desem cahilce olabilir. O yüzden önerinize bırakıyorum. Bütçem 9-10bin tl arası.
D
3 yıl
Anakartta fanlar için yeterli giriş yok
Gigabyte Aorus Ultra anakartım var. İşlemci ve arka fana ek olarak 4 adet fan aldım. Bunlardan 2sini full hızla döndürecek giriş var. Ancak kalan girişler pump girişleri ve fanları full hızda döndüremiyorlar. Dolayısıyla 2 fanım boşta kalıyor. Bu fanları anakarta nasıl ekleyebilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >

Burada daha yakından görünüyor anakart: https://microless.com/cdn/products/d4f22d93a16ec627eb27de24ab01003b-hi.jpg

Fan 1, Fan 2, CPU Fan, CPU Fan OPT şu an kullandıklarım. Kalan 3 tanesinin 2'sinde pump yazıyor zaten ve full hızla döndürecek voltajı almıyorlar sanırım. Fan 4 yazan fanın normalde full hız sağlaması gerekir ancak sağlamıyor. Fan minimum hızda dönüyor sürekli. Bu girişlere fanları takıp sonra anakartın kendi yazılımı ile veya farklı bir yazılım ile kontrol etmek istediğimde dahil kontol edemiyorum.

Ne yapmak gerekir?
D
3 yıl
1050ti upgrade için en ideal 2. el
Merhaba.

Evdeki ergenin ekran kartı eskidi. Çok para ayıracak durum yok. 2.000 TL max bütçe. İkinci el en mantıklı alınması mümkün kart hangisidir? rx580 veya 1660ti gibi bir şey mi? Piyasada yaygın olan bunlar sanırım. Pek bilgi sahibi değilim. Öneriniz ne olur?
D
3 yıl
Ryzen 3700x için soğutma önerisi
Merhaba,

Cougar panzer max g gaming kasam var. Stok fan ile işlemci idle'da 45-50 derece. Ofis işleri sırasında 55-60, yükte ise 75-80 derece. 80 üstünü görmüyor çok. Bana bu seviye çok yüksekmiş gibi geliyor. Kasa büyük üstelik. Ön tarafa 2 tane 14cm be quiet bl040 taktım. O da etkilemedi olumlu olarak. Gerçi fanlar 350 rpm'de dönüyor ve hızlandıramadım ne yaptımsa, ayrı konu.

Sıvı soğutma önerir misiniz yoksa değerler normal midir?
D
3 yıl
Uzun Ömürlü Mouse
Standart ofis kullanımı için kablosuz mouse arayışım var. Hiçbir mouse'u 1 seneden fazla kullanmadım. Yere düşürdüğüm veya oyun oynayıp sert bastırdığım falan da yok. Ama hep bozuluyorlar. İşim bilgisayar başında olduğu için günde 15 saat çalışıyor alet.

9 senedir kullandığım mouse bozuldu vs diye başlık görüyorum imreniyorum gerçekten. Standart bir mouse olmuş 90 tl. Hadi ben vereyim 200 TL ama gerçekten uzun ömürlü olsun, 4-5 sene çalışsın istiyorum. Var mıdır bu paraya bu kalite? Öneriniz olur mu?

Derseniz ki var ama şu kadar tl, ona da bakayım. 500 tl gibi fiyatlar gerçekçi değil. Zaten 5 senelik mouse parasını peşin vereceksem anlamı kalmıyor.
D
4 yıl
High Power nasıl bir marka?
Silverstone SST ST1500 alacaktım black friday zamanı. 1700 TL'ye kadar düşmüştü. Kaçırdım, şimdi 3.000 TL'lere çıkmış durumda. Yerine PSU bakıyorum, tier a denilecek markalar çok pahalı. Bütçem ise 2.000 TL civarı.

High Power HPE-1600GD-F14C 1600 W Rock Solid 80+ Gold isimli bir modeli var bu markanın. Tam yük altında çok mu gürültülü çalışır, 1600w gerçekten gold standardında alınır mı, önerir misiniz?

Önermezseniz 2.000 TL civarında 1500w+ psu öenriniz olur mu?
D
5 yıl
Havali tabanca tavsiyesi
Selamlar,

Avcilikla cok iliskim yok aslinda. Balkonumda bitki yetistireye calisiyorum ama kargalar ne yaparsam yapayim balkona zarar vermeye devam ediyor. Hareket sensoru ile atis yapan bir silah koymak istiyorum. Amac kuslari korkutmak. Bu yuzden mumkun oldugu kadar dusuk maliyetli, kurma islemi gerektirmeyen yani sadece tetige basmanin yeterli oldugu ve mumkunse tepme yapmayan bir silah arayisim var.

Aradigimda bircok model gordum ama hangisi uygundur emin olamadim. Ne tavsiye edersiniz?
D
6 yıl
Oyuncu bilgisayari - 2.500 TL
Merhaba. 13 yasindaki bir genc icin masaustu bilgisayar almak istiyorum. Marka bile olur. Toplama olursa maliyet avantajindan dolayi daha iyi bi alet alabilirim ama kurmak gerekecegi icin hem biraz gecikecek hem de genc ile ben farkli sehirlerde oldugumuzdan iletmem zor olacak. Yine de her turlu oneriye acigim

Tum bilesenler gerekiyor. i7, 16gb ram gibi bi sey olsa iyidir heralde. Oneriye gore fikir de degisebilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.