F

Yüzbaşı
26 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
72 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
4 ay
Dikey Süpürge Adaptörü
Herkese selamlar. Grundig marka bir dikey süpürge var. Yurt dışından alınmış bir ürün. Adaptörü kırılmış ve kullanılamaz halde. Türkiye'de satılan benzer modelin adaptörü maalesef uymuyor. Kendi servisine de götürdüm fakat "biz yapamayız, uygun adaptör yaptır" dediler. Aynı güç değerlerine sahip bir adaptör yaptırmak istiyorum. İstanbul'da (varsa Anadolu yakası daha işime yarar) tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır bu iş için?
F
4 yıl
Bilgisayar hiçbir şeyi kaydetmiyor
Arkadaşlar selamlar.
Windows 10 Home Edition kullanıyorum. Garip bir şekilde şu ana kadar hiç karşılaşmadığım bir sorunla karşılaştım.

Önceki gece bilgisayarı kapatıp yattım, dün öğlen saatlerinde de açtım. Steam programında sorunla karşılaştım dedim sileyim, yeniden indireyim. Uygulamayı sildim, internetten yeni kurulumunu indirdim. Önce makinayı yeniden başlatayım, ondan sonra kurarım dedim. Makinayı yeniden başlatınca sildiğim Steam uygulamasını silinmemiş olarak gördüm. İndirilenler klasörüne bakınca indirdiğim uygulamayı da bulamadım. Sizin anlayacağınız makina bir şekilde önceki bir zamana kendini geri yüklemiş. Ve hâlâ da her kapatıp açtığımda aynı şekilde yapıyor.

Reset PC, repair, system restore falan hiçbir şey düzgün çalışmıyor. Windows 10 tekrar yüklemeye çalışınca mavi ekran veriyor ama kendi kendine yeniden başlayıp, o kafasındaki tarihi düzgün şekilde yüklüyor.

En ufacık fikri olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler
F
4 yıl
Boeing 737 QRH ve FCTM
Arkadaşlar selamlar
Elimde ikişer tane, kitap halinde basılmış, Boeing 737 Quick Reference Handbook (QRH) ve Flight Crew Training Manual (FCTM) var.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

İlgisini çeken arkadaşlar mesaj atabilirler. Herhangi bir ücret istemiyorum.
İşime yaramadığı için atacaktım ama belki aranızda ilgilenen varsa çöpe gitmesin dedim.
F
5 yıl
85Bin Otomatik Araç Tavsiyesi (Bütçe arttı)
Herkese merhaba,
Eşim için, İstanbul'da kullanılacak, haftada 2-3 kere kullanacağı, otomatik vites bir araç almak istiyoruz.
Ben kendim 1.3 Opel Corsa kullanıcısıyım (manuel vites). Otomatik vites konusuna dair hiçbir fikrim yok.
Youtube vs. bir sürü vidyo izledim. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor sanki. Hadi kimseye bir suç atmayayım, ben anlamadım diyeyim.

Benim istediğim 70.000TL civarı, çok yaşlı, çok km yapmış olmayan, otomatik vitesi pek sorun çıkarmayacak (trafikte kalacağını düşünerek) bir araç olması.
Sanırım B segment bu fiyat civarında en uygun seçenek. Ama derseniz ki C segment şu model de var tabi ki bakarım siz dedikten sonra.
Yaklaşık düşününce yılda 15.000km civarında yol yaparız sanırım.

Hangi marka, hangi otomatik vites teknolojisini, hangi yıllar arasında kullandı. Hangisi sorunlu, hangisi tam otomatik diye bilinirken aslında yarı otomatik falan vallahi kafam almadı.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
F
5 yıl
Yüksek sıcaklık, düşük rpm. Fan çalışmıyor!
Herkese merhaba,
Öncelikle benzer bir konu varsa, oraya yönlendirirseniz sevinirim.

HD 5850 ekran kartım var. Yük altında 95C'leri gördüğü halde fan devreye girmiyor. Daha önceleri manuel şekilde AMD catalyst control center üzerinden fan hızını değiştirebiliyordum. Yine denedim Fan Control %100 gösterdiği halde RPM değeri 120 RPM üzerine çıkmıyor. Fiziksel olarak baktığımda da sürekli durup yeniden başlıyor. Tüm bağlantıları söküp tekrar taktım, temizledim mümkün olduğunca ama bir değişiklik yok. Şu an boşta 55C ve 15 RPM gösteriyor.

Dediğim gibi benzer bir konu varsa oraya yönlendirir misiniz?

Yoksa yardımlarınızı bekliyorum.
Çok teşekkürler.
F
6 yıl
İstanbul\u0027da kullanmak üzere 55000TL civarı araç tavsiyesi
Merhabalar. Konuda yazdığım gibi İstanbul içi, işe gidip gelmek için bir araç bakıyorum. İlk kez araba alacağım, pek bilgili, tecrübeli olduğum bir konu değil açıkçası.
İş-ev arası 30 km. yani 60 km. günlük gidiş gelişim olacak.

Araştırdığım, okuduğum kadarıyla B segment araçlar benim için uygun görünüyor. Aracı tek başıma kullanacağım için öyle çok geniş olmasına gerek yok.
Şu ana kadar gördüğüm araçlar içerisinde i20 1.4, Fiesta 1.5, Clio 1.5 beni yakıt tüketimi açısından da 2-3 sene sonra değiştirmek isteyince de üzmez gibi duruyor.

Hiç alakam olmayan bir konuyu ne kadar araştırsam da içim ferah olmuyor bir türlü.
Sahibinden satılık ilanlarda alakasız şehirlerde 34 plaka araç görünce acaba hor kullanılmış bir kiralık araba falan mıydı diye düşünüyorum. Belki aranızda bu konuya hakim olanlar bu halime gülüyordur ama cahillik böyle işte :) Bir araç beğenip alacağım nihayetinde biliyorum ama yine de size danışmak istedim.

Hem araç tavsiyesi, hem de bu konularda verebileceğiniz bir öğüt varsa çok sevinirim.
Özetle;
75000-80000 km'ye kadar
dizel, küçük ve 2-3 sene sonra satabileceğim bir piyasası olan araç bakıyorum.

Çok teşekkürler.
F
7 yıl
Ekran kartı ram kontrol
Selamlar. Masaüstünde ya da oyunda fark etmeksizin beyaz karelerle kaplanıyor tüm ekran. Bazen 10 sn. içinde düzeliyor, bazen de bilgisayar yeniden başlıyor.
İnternette arattığım kadarıyla ekran kartı problemi olma ihtimali yüksek. Herhangi bir overclock vs. yapmadım, BIOS ve GPU driver güncel. Windows 10 64 bit kullanıyorum.

Ekran kartı belleğini test edebileceğim bir program ya da yöntem önerebilir misiniz?

Daha önce bu problemi yaşamış olanlar varsa diğer önerilere de açığım.

Teşekkürler
F
8 yıl
Geliştirme mi yeni sistem mi?
Selamlar herkese.
2011 yılında yine forumdaki arkadaşların tavsiyeleriyle bir sistem toplamıştım.

ASUS M4A87TD/USB3 AMD870 4D3 PCIE 6SATA6 ANAKART
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB işlemci
KINGSTON HyperX Genesis 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 CL9 ram
SAPPHIRE HD5850 Xtreme 1GB GDDR5 256Bit DP HDMI ekran kartı

Bir arkadaşımın geçen yıllarda elinde kalan GTX 470 ekran kartı, 120 GB SSD ve benim yukarıda yazan ram'in aynısından 2 tane ile şöyle bir şey oldu

ASUS M4A87TD/USB3 AMD870 4D3 PCIE 6SATA6 ANAKART
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB işlemci
KINGSTON HyperX Genesis 8GB (4x2GB) 1600MHz DDR3 CL9 ram
GTX 470 Ekran kartı
120 GB SSD

Şu an Windows 10 (64 bit) yüklü üzerinde.

Genel olarak oyun oynuyorum ama artık gitmiyor çoğu oyunda. Biraz bakmaya çalıştım diğer tavsiye konularına fakat çok uzun zamandır ilgilenmeyince pek bir şey anlamadım açıkçası.

Mevcut sistemde bir şeyler geliştirilebilir mi? Yoksa geliştirilse bile devede kulak kalır mı diyorsunuz?
Eğer öyle ise sistem tavsiyelerinizi de almak isterim.
Bütçe olarak pek fikrim olmadığı için 3000 TL civarında diye yuvarlak bir şey söyleyeyim.

Yukarıdaki parçalar Dark Evo kasa içerisinde monteli. Bu kasayı kullanmaya devam edebilir miyim dersiniz?http://www.dark.com.tr/donanim/pc-kasa/dark-evo-5-kirmizi-led-fanli-full-siyah-seffaf-yan-panelli-atx-oyuncu-kasasi.html

Uzun oldu, kusura bakmayın.
Atladığım bir yer varsa söylerseniz sevinirim.
Teşekkürler
F
8 yıl
Fotoğraf yazıcısı tavsiyesi
Merhaba herkese.
Hediye niyetiyle fotoğraf yazıcısı almak istiyorum. 10x15 13x18 15x21 boyutlarında baskı yapabilecek bir makine düşünüyorum. Profesyonel bir şey olmasına gerek yok, zaten cep telefonu ile çekilen fotoğraflar olacak. Bu tür yazıcılar hakkında çok bir şey bilmiyorum ve 250 - 300 TL civarında bir bütçe ile sınırlıyım. Sanırım kağıt ve kartuş gibi masrafları da az olmuyor bu yazıcıların. Yazıcı ile birlikte kağıt ve kartuş veriyorlar mı acaba?

Bu yönde tavsiyelerinizi alabilirsem süper olur.

Bu arada aramaya çalıştım ama yakın tarihli bir konu bulamadım. Gözümden kaçmışsa yönlendirebilirseniz o konuya sevinirim.

Teşekkürler
F
8 yıl
Fotoğraf yazıcısı tavsiye
Merhaba herkese. Hediye niyetiyle fotoğraf yazıcısı almak istiyorum. 10x15 13x18 15x21 boyutlarında baskı yapabilecek bir makine düşünüyorum. Profesyonel bir şey olmasına gerek yok, zaten cep telefonu ile çekilen fotoğraflar olacak. Bu tür yazıcılar hakkında çok bir şey bilmiyorum ve 250 - 300 TL civarında bir bütçe ile sınırlıyım. Sanırım kağıt ve kartuş gibi masrafları da az olmuyor bu yazıcıların. Yazıcı ile birlikte kağıt ve kartuş veriyorlar mı acaba?

Bu yönde tavsiyelerinizi alabilirsem süper olur.

Bu arada aramaya çalıştım ama yakın tarihli bir konu bulamadım. Gözümden kaçmışsa yönlendirebilirseniz o konuya sevinirim.

Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.