T

Yarbay
09 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
31 üye
Görüntülenme (?)
470 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
T
9 yıl
Türk Telekom Bina Kutusu Port İlişkisi
Merhaba, yeni taşındığımız binaya dört aydır telefon ve internet hizmetini nakil ettirmeye çalışıyoruz ve bu süreç içerisinde hergün yeni bir şeyler öğreniyorum. Gel gelelim takıldığım bir nokta var. Şimdi bizim binada 21 tane daire var ancak bina içerisindeki kutuda 1-9 ve sonunda 0 rakamı ile biten yani toplamda 10 adet tek bir soket bulunuyor. (İsmi farklı olabilir.) Dairelerden gelen kablolar da bu kutunun içerisine toplanmış ve bazıları bu soket üzerine bağlı durumda. (yine 10 tanesi bağlı) Şimdi ben Türk Telekoma başvuruda bulunduğumda bana port yok deniyor. Ancak anlam veremediğim nokta ve sorun 21 dairenin bulunduğu binaya 10'luk tek bir soket takılmasından mı kaynaklı? Yani port denen şey tam olarak bu mu oluyor yoksa başka bir şeye mi deniyor? Diyelim ki port var dendi bizlere ancak bizim daireden gelen kablo o sokette yer olmadığı için boşta duruyor o zaman bu sorun kolay bir şekilde aşılabiliyor mu? İnternette bir haftadır araştırıyorum ancak net bir şey bulamadım. Son çare olarak buraya yazmanın doğru olabileceğini düşündüm.
T
10 yıl
[ÇÖZÜLDÜ] Telefon Ekranının sol köşesinde Google Ads Reklamları
Merhaba arkadaşlar Galaxy SIV kullanıcısıyım ve bu sorun dün başıma gelmeye başladı. Öncelikle DH adsense reklamı almaya başladı diye düşündüm ancak diğer sitelerde de aynı şey olmaya başlayınca durumun ne olduğunu yavaş yavaş anladım. İnternette araştırdım ancak kimse bu konuda bir şeyler yazmamış. Google Chrome'u telefondan kaldırmama, telefonu fabrika ayarlarına döndürmeme rağmen sinir bozucu sorun devam etmekte ve dediğim gibi bu yeni yeni başıma geliyor. Telefondan öyle abuk sabuk yerlere girmiyorum. Bilinmedik uygulamaları yükleyen birisi de değilim ancak böyle saçma bir şey geldi başıma önerilerinizi bekliyorum.
T
11 yıl
Kişinin Benlik Kazanması
Başlıktan da anlaşılacağı üzere biraz karışık bir konu. Birkaç sene önce düşünüyordum bunu ama sonra aklımı başka şeyler dağıttı ve birkaç gün önce yeniden bu soruyu düşünmeye başladım.

Konuya gelecek olursak her insan gibi fiziksel koşullar altında doğup büyüyoruz. Fakat doğduğumuz andan bir süre sonra kendi bilincimiz oluşuyor ve kendimiz oluyoruz. Daha açık olabilirsem: Gören sizsiniz, dokunan sizsiniz düşünen sizsiniz, yani o beden size ait durumda. Bunun farkındasınız ve sizden dışarıdaki dünyada herkes başkaları durumunda. Peki bu nasıl oldu? Neden o bedene aitsiniz? Daha doğrusu neden bir bedene aitsiniz? Neden bilinciniz var? Neden o bedendeki bir başkası değil de sizsiniz? Ana hatlarıyla konu bu. Nette biraz araştırdım ama bununla ilgili pek bir konuya rastlamadım. Son çare olarak kendim bir konu açmayı uygun gördüm.
T
12 yıl
Türk halkının oyunlara bakış açısı
Arkadaşlar araştırma ödevim var. Biraz vakit ayırıp aşağıdaki sorulara cevap verip bana yardımcı olursanız gerçekten çok müteşekkir olurum sizlere.


Türk halkının oyunlara bakış açısı
Cinsiyetiniz
Yaşınız
Oyun oynamayı sever misiniz?
En çok hangi platformda oyun oynarsınız?
En çok hangi tür oyunları oynarsınız?
Oyunlar sizin için ne kadar önemlidir?
Oyunların size bir şey kattığını düşünüyor musunuz?
Oyunların varsa zararları nelerdir?
Sizce Oyun Sektörü Türkiye’de yeterli ilgiliyi görüyor mu?
T
12 yıl
Türk Halkının Oyunlara Bakış Açısı
Arkadaşlar araştırma ödevim var. Biraz vakit ayırıp aşağıdaki sorulara cevap verip bana yardımcı olursanız gerçekten çok müteşekkir olurum sizlere.


Türk halkının oyunlara bakış açısı
Cinsiyetiniz
Yaşınız
Oyun oynamayı sever misiniz?
En çok hangi platformda oyun oynarsınız?
En çok hangi tür oyunları oynarsınız?
Oyunlar sizin için ne kadar önemlidir?
Oyunların size bir şey kattığını düşünüyor musunuz?
Oyunların varsa zararları nelerdir?
Sizce Oyun Sektörü Türkiye’de yeterli ilgiliyi görüyor mu?
T
13 yıl
TRT Haber\u0027de Kangal Belgeseli
Beyler şu an trt haberde kangallarla ilgili belgesel var. Kangallarla ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa mutlaka izleyin.
T
13 yıl
Kafamdaki God of War IV Senaryosu
Bu senaryoyu anlayabilmek için ilk ve üçüncü oyunun senaryosunu - özellikle pandoranın kutusuyla ilgili olan yerleri - çok iyi bilmeniz gerekmektedir.

Üçüncü oyundaki bir videoda, büyük savaştan sonra Zeus, ölen titanlardan arta kalan bazı şeyler olduğunu görmektedir. Bu şeylerin titanların genlerinde doğuştan mı bulunduğu yoksa bir olay sonucu mu oluştuğu bilinmemektedir. Bu şeyler titanlardan bile kötüdür ve serbest kalmaları halinde tüm doğaya saçılıp üzerinde yaşayan herkesin sonunu getirebilmektedir. Zeus tanrıların tanrısı olduğu halde bu kötülükleri yok edememektedir ve kendisine musallat olmalarından korkmaktadır. Yok edemeyeceği için de onları hapsetmeye karar verir ve Hephaestus'a Pandora'nın Kutusunu yaptırır. Kötülüklere ek olarak Athena bir daha açılabilme ihtimaline karşılık kendi gücünün büyük bir kısmını da kutuya koyar. (Anahtar olayına falan girmeyeceğim) Kutu büyük savaştan canlı olarak kurtulan Kronos'un sırtındaki bir tapınağa konur ve tüm insanlıktan saklanır.

Bundan sonrası senaryodur arkadaşlar.
Zeus kutudaki kötülüklerin zaten lanetlenmiş olan bir kişiyi daha güçlü yapabileceğini ve oğlu Ares'i öldürüp Atina şehrinin güvenliğini sağlayabileceğini düşünür. Bunun için diğer tanrıların aksine Kratos'a büyük yardımlarda bulunur.
Kratos oyun sonunda kutuyu açar. Ama bir sorun vardır. O Athena'nın kutu içine koyduğu gücü elde ederken kutu içerisindeki tüm kötülükler birer birer tanrılara musallat olmuştur ve onlar öldüğünde doğaya salınarak kaos ortamı yaratacaktır.
Zeus'un payına daha önce babası Kronos'ta bulunan kötülük düşmüştür. Korku. Tıpkı kendisinin babasını yenip tartarusa hapsettiği gibi, Kratos'unda kendisine aynısını yapacağını düşünmeye başlar ve aklını kaçırır. Tanrılar tanrısı, kendi oğlunu öldürme iç güdüsüyle dolup taşan bir caniye dönüşür.

Kratos tüm tanrıları son oyunda öldürür ve onlara musallat olan kötülükleri dünyaya saçar. Tüm dünya kaos içerisindeyken Kratos insanlara bu kötülüklerin karşısında durabilmeleri için umut gücünü verir. Ve ölür?
Yoksa ölmez mi?



Tüm tanrılarda olduğu gibi Kratos'ta yaşayan bir titan olan Thanatos'u çok çok öncesinde öldürmüştür. Ve onun içerisindeki kötülük olan ölüm kendisine geçer. Bunun yanında Hades'in ruhu da hala içinde olduğu için yeniden uyanmasını sağlar. Ama zayıflayan bünyesi neticesinde Hades Kratos'un bedenini kontrol etmeye başlar. Kratos zamanla bu iç savaşından galip çıkar ve yeni amacına odaklanır. Tüm bu kaosu oluşturan kötülüklerin bir kaynağı olduğunu biliyordur ve onu yokettiğinde tüm dünyaya huzur getireceğini düşünür ve olaylar gelişir.
T
13 yıl
God of War Origins Collection Trophy Rehberi
Üç günlük bir oynayışın ardından CoO'ta platinium trophy almış bulunmaktayım. Ama ilk oyuna geçmek yerine bu oyunu tekrar bitirmek zorunda kaldım. Bunun sebebi hidden trophyler oldu. Genelde senaryo kaynaklı olan bu kupalar bu sefer öyle rastgele açılmıyor. Zaman kazanmanız açısından, özel bir şey yaptığınızda açılan kupaları buraya yazacağım.

Collateral Damage - Ballista ile Basilisk'i vurduktan sonra Ballista'yı ortaya çevirip ateşleyin ve binanın patlamasını izleyin.
Two Girls One Spartan - Pers kralının haremiyle biraz içli dışlı olmanız yeterli bu kupa için
Stoner - 5 kez üst üste medusanın taş etme saldırısından kurtulun
Old Softie - Calliope'yi bir dakika boyunca itmeyin
Cool Story Bro. - Bu kupayı oyunu ilk kez hardda oynuyorsanız rahatlıkla alabilirsiniz. Son bosstan önceki videoyu üç kez izleyin (Şu merdivenden Persephone'ye doğru koştuğumuz video)

Diğer hidden trophyler senaryonun işleyişine göre açılıyorlar o yüzden onları yazmadım.

Sizlerden ricam, Ghost of Spartadaki aynı bu tarz olan kupaları konuya yazmanız
T
13 yıl
God of War Origins Collection Kardeşliği - Oyun Alındı
Oyunu TR PSN'den alacağız. V arkadaşımız oyunu sanal kart ile alacak ve ödemeyi onun hesabına yapacağız. Oyun TR'ye gelmeden ödeme yapmayın arkadaşlar. Son bir bilgi konuyu sık kullanılanlarınıza ekleyin. Gerçi ben oyun geldiğinde hepinizin ismini alıntılayıp konuya mesaj atacağım. O zamana kadar beklemedeyiz.

1-CLAIRV0YANT
2-PAPE
3-V
4-TASOCU
5-EMREİNCE55

iki oyunun toplam boyutu 17GB kadardır.
Oyunun fiyatı 50TL'dir
T
13 yıl
God of War Origins Collection Demo US PSN\u0027de
Hatırlayacağınız gibi geçen hafta sadece PSN+'a gelen demo şu an normal PSN kullanıcıları içinde US'te indirilebilir durumda. Oyun 13 eylülde satışa sunulacak.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.