S

Yüzbaşı
07 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 hafta
bilgisayarımdan ses geç geliyor
arkadaşlar önce sistemimi yazıyım. Msi Pro H610 m anakartım ve Samsung marka ses sistemim var 5+1. Ses sisteminin sadece optik girişi var ama anakartım optik çıkışı olmadığı için harici bir ses kartı aldım, Asus Xonar SE. İlk taktığımda çalışmadı ama sürücü güncellemesi ile çalıştırdım. Fakat bir sorun var herhangi bir ses oynatmak istediğimde ilk 1 sn ses gelmiyor sonra gelmeye başlıyor. herhangi bir videoda ileri geri gitsem yine aynı sorun 1 sn sessiz kalıyor, veya bilgisayarın sesini sınasam yine aynı ses ikinci basışımda geliyor. sürekli oynatmada sıkıntı yok ama her durum değişikliğinde 1sn sessizlik oluyor. Eski anakartımda optik çıkış vardı onda böyle bir problem yaşamamıştım aynı ses sistemiyle. Neden olabilir bu acaba.
S
3 yıl
Anakartın ekran kartı desteği
Arkadaşlar, elimde 2 senedir kullandığım Asus Rog Strix B360g anakartı olan bir pc var. Ben bu pc'de mining yapmak istiyorum. Anakartın bağlantıları arasında
1 x PCIe 3.0 x16
2 x PCIe 3.0/2.0 x1
1 x PCIe 3.0 x16 (maks x4 modu)
bunlar var. Mevcutta 1 adet gtx 1070 çalışıyor. Diğer 3 bağlantı noktasına RTX3080 bağlayabilirmiyim, verimli çalışır mı?
S
5 yıl
3,5\" Harici Disk Görmeme sorunu
Arkadaşlar, elimde 2 adet harici disk var. Bir tanesi 2TB 2,5" Maxtor, diğeri 4TB 3,5" Seagate. Seagate'i yeni aldım. Sorunum Maxtor'un bütün USB girişlerde çalışıyor olmasına rağmen, Seagate'in kafasına göre 3 USB'den sadece birinde çalışıyor olması. Ve çalıştığı USB gününe göre değişiklik gösteriyor. USB portlarım sağlam, cihaz sağlam, virüs yok (en azından ben öyle düşünüyorum), hard disk ismi çakışması yok c ve e yerel, d (Maxtor) ve f(Seagate). Bilgisayarım imzamda yazan laptop. Sorun ne olabilir sizce?
S
5 yıl
PowerDVD ve MPC-HC arasındaki kalite farkı
Arkadaşlar, bilgisayarım imzada yazılı olan laptop, işletim sistemim Win 10 Pro 64 bit, kelediğim ekran görüntüleri iki ayrı filmin aynı sahnelerinin PowerDVD ve MPC-HC'de ki görüntüleri. Aralarında bariz bir fark var. Ben aslında PowerDVD'den memnunum ama bazen MPC-HC kullanmam gerekebiliyor. İkisi arasındaki bu kalite farkı neden olur ve nasıl düzeltebilirim. Teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
4K uhd oynatamama problemi
arkadaşlar birkaç sorum olacak, bilgisayarım imzadaki bilgisayar, eksik bilgi şu, nvidia dışında intel'in hd4600 ekran kartı da var bilgisayarda.

1- 4K video oynatırken işlemci mi daha çok kullanılır ekran kartı mı?
2- bilgisayarımda açmak istediğim 4K videoları düzgün bir şekilde oynatamıyorum.
Dunkirk.2017.UHD.BluRay.2160p.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR , Jumanji.Welcome.To.The.Jungle.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR
Earth.One.Amazing.Day.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR

mesela bunlar oynatmak istediğim videolar ama ya takılıyor oynatmıyor ya da 22 fps'de oynatıyor. player olarak KMplayer hiç çalıştırmıyor bunları direk hata veriyor, PowerDVD ise dediğim şekilde hatalı çalıştırıldı.

bağladığım televizyon LG 49ub630 4K tv.
neden olabilir?
S
6 yıl
windows 10 masaüstü sorunu
arkadaşlar ekte fotoğrafını gördüğünüz şekilde masaüstünün sol kısmındaki sütunu kullanamıyorum, herhangi bir öğeyi oraya koyduğumda geri sağ tarafa atıyor. Ama netten bir dosya indirdiğim zaman o sol tarafa ekliyor kendisi. neden olabilir bu.< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
5.1 ses sistemi sorunu
Arkadaşlar, samsung ev sinema sistemi var. Bilgisayarımda optik çıkıştan sistemin girişine ses bağlantısı yaptığım zaman sağ ve sol arka hoparlörlerden surround sesi alamıyorum test yaptığım zaman. Yalnız kablolarında bir problem yok çünkü normal ses geliyor test dışındaki durumlarda. test için youtube'daki test seslerini kullandım. acaba yanlış yaptığım, bilmediğim birşeymi var. testlerde sağ arkadan gelmesi gereken ses sağ önden, sol arkadan gelmesi gereken de sol önden geliyor. bilgisayar imzamdaki bilgisayar. yardımcı olursanız çok sevinirim.
S
7 yıl
4k video takılma problemi
Arkadaşlar bilgisayarım imzamda yazıyor. Yalnız bu konfigürasyonda KMPlayer ile 4k video oynatmada problem yaşıyorum. Fraps kullanarak fps miktarını ölçtüğümde sürekli inip çıkmalar oluyorki zaten gözle de videonun takılarak ya da yavaş ilerlediği farkediliyor. KMPlayer ayarlarında
Video Hesaplayıcı: Overlay ( Varsayılan)
Süper Hız Modu aktif

olmasına rağmen durum bu.

Eğerki Öntanım:Kalite (3GHz) seçeneğini aktifleştirsem durum daha da vahim oluyor. Videoyu PowerDVD ile oynattığım zaman ise çok bir problem olmuyor gibi, sabit 23-24fps alıyorum. Sorun sadece KMPlayerdan mı kaynaklanıyor yoksa bilgisayarda bir sorun olabilir mi? Çünkü NVIDIA Denetim Masasında 3D ayarların yapılandırılması kısmında ne PowerDVD için ne de KMPlayer için Entegre Grafik seçeneğini NVIDIA ekran kartına değiştirme seçeğini çıkmıyor.
S
7 yıl
Silinemeyen virüs
Arkadaşlar, bilgisayarımda uzunca bir süre Trojan:JS.Runsas diye bir trojan vardı ve bilgisayarı her açışımda çıkıyordu karşıma. Sonra onun yerine Behavior:Win32/Powemet.B!attk adlı virüs çıkmaya başladı, windows defender bu virüsü buluyor ve temizleyemiyor. farklı bir sürü antivirus, spyware proramı ile tarattım ama bişey bulamıyorlar. bununla ilgili bir çözümü ya da tavsiyesi olan var mı?
S
7 yıl
Yeni 3310 rehber geri yükleme
Arkadaşlar nokia 6303 telefonum vardı rehberi nokia suite uygulamasında yedekliydi. Yeni 3310 aldım ama nokia suite yeni 3310'u tanımıyor. O yüzden rehberi tekrar yüklemek ciddi problem olabilir. Uzun uğraşlar sonucu sorunu çözdüm. İhtiyacı olan olursa bana özelden yazabilir. Çok uğraştım kendim o yüzden yazmak istedim :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.