O

Çavuş
04 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
15 yıl
Otomotivde ötv %18.5 a düştü
- 1600 cc’ye kadar olan otomobillerde ÖTV oranı yüzde 37’den yüzde 18.5’e düşürüldü.

- Beyaz eşya ve elektronik eşyeda ÖTV oranı ise yüzde 6.7’den sıfıra indi.

- Ticari araçlarda uygulanan ÖTV oranları da yüzde 1’ indirildi.

- Konutta indirim 150 metrekare ve üzerindeki konutları kapsarken; KDV oranı yüzde 18’den 8’e düşürüldü.

- Tüketici kredilerinden alınan KKDF, yüzde 15’ten 10’a inerken, yeni oran 1 yıl süreyle uygulanacak.

- ÖTV indirimleri 3 ay süreyle geçerli olacak.

Kararname Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Başbakan Erdoğan tarafından dün duyurulan 4.tedbir paketinin vergiye ilişkin düzenlemeleri netleşti. Maliye Bakanlığı hazırladığı kararname taslağını dün akşam Başbakanlığa gönderdi.

150 bin araç stoku nedeniyle zor günler yaşayan otomotiv sektörünün merakla beklediği ÖTV indirimi belli oldu. Buna göre 1600 cc ve altındaki araçlarda halen yüzde 37 olarak uygulanan ÖTV oranı yüzde 18.5’e indi.

1600 cc -2000 cc arasındaki araçlara uygulanan yüzde 60 ÖTV oranı; yüzde 54’e
2000 cc ve üzerindeki araçlara uygulanan yüzde 84’lük vergi ise yüzde 80’e düşürüldü.

1600 cc’ye kadar olan araçlarda uygulanan ÖTV oranı yüzde 50 düşürülürken; diğerlerinde indirim oranını yüzde 5 ila yüzde 10’ da kaldı. 1600 cc’nin üzerindeki araçların lüks sınıfında yeralması indirim oranının sınırlı tutulmasına neden oldu.

Ticarilerde 1

Otobüs, kamyon, minübüs gibi ticari araçlarda uygulanan ÖTV oranları ise yüzde 1’e düşürüldü. Sözkonusu araçlarda ÖTV oranı sınıflarına göre yüzde 1 ila 10 civarında uygulanıyor.


Kaynak Hürriyet
O
15 yıl
Aydın yuvada kalıyor..
Beşiktaş'ın devre arası transfer döneminde Bursaspor'dan transfer ettiği Yusuf Şimşek'e karşılık Yeşil-Beyazlı kulübe verilen Aydın Karabulut, Bursaspor'da oynamak istemediğini belirtmişti. Genç futbolcu yaptığı bu açıklamanın ardından Bursaspor'un kampına katılmamış ve sakatlığının tedavisinin son aşaması için Almanya'ya gitmişti. Son iki haftadır Beşiktaş kulübü ve Aydın Karabulut arasında yapılan görüşmeler sonucu, genç oyuncunun futbol hayatına hangi kulüpte davem edeceği netlik kazanmamıştı. Son olarak Trabzonspor, Aydın Karabulut'u kadrosuna katmak için girişimlerde bulunmuştu. Ancak Beşiktaş yönetimi Aydın'ı Trabzonspor'a vermedi. Bu akşam Beşiktaş yönetimi ve genç oyuncu arasında yapılan son görüşme sonrası genç oyuncunun siyah beyazlı kulüpte kaldığı öğrenildi.Tedavisi tamamlanan ve futbol oynayabilecek düzeye gelen genç futbolcunun, yarın Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılacak antrenmana çıkacağı ve Siyah-Beyazlı formayı giymeye devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı



şimdi nolucak paramı vericekler bursaya bide
O
15 yıl
Beşiktaş\u0027ın 3 puanı silinecek!
River Plate, 1 milyon 650 bin dolara sattığı Arjantinli oyuncu Federico Higuain'den kalan alacağı için açtığı davayı kazandı. Beşiktaş'a ek süre verildi. Ödeme olmazsa puan silinecek.

2007 yılında Arjantin'in River Plate Kulübü'nden 1 milyon 650 bin dolar bonservis ücretiyle alınan golcü oyuncu ile yıllık 1 milyon dolara anlaşma sağlanmıştı. Beşiktaş forması altında Turkcell Süper Lig'de 8, Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve Fortis Türkiye Kupası'nda 2 olmak üzere toplam 14 maç oynayan Higuain, Fortis Türkiye Kupası'nda sadece 2 gol atmıştı. Golcü oyuncu devre arasında Meksika'nın Club De America takımına kiralandı. 2008'de ise sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilerek yollar ayrıldı.

DOSYASI KABARIK

Buraya kadar her şey normal. Ancak yeni bir gelişme Beşiktaş yönetimini sıkıntıya soktu. River Plate Kulübü, Higuain'in bonservisine karşılık kendilerine verilen 2 çekin karşılıksız çıktığını belirterek Beşiktaş Kulübü'nü FIFA'ya şikayet etti. FIFA, River Plate'i haklı buldu ve siyah-beyazlı kulübe ödemeyi yapması için ek süre verdi. Del Bosque ve bir çok konuda FIFA'da sabıkası bulunan Beşiktaş Kulübü, parayı ödemezse 3 puanının silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.


Kaynak:Mynet

Buyrun burdan yakın Demirören den bir süper transfer hikayesi daha.. Fifa da tanımayan kalmadı bizi
O
15 yıl
Erasmus yapan var mı?
Arkadaslar aranızda daha önce erasmus programıyla y.dısına gitmiş olanlar varsa hangi ülkeye gittigini, egitim koşullarını, ne gibi zorluklarla karsılastıgını vs. yazarsa sevinirim. Seneye erasmus yapmayı düşünüyorum da..Şimdiden tşkler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.