O

Yüzbaşı
15 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
12 yıl
hoparlör kapak klipsi nerede bulunur ?
arkadaşlar hoparlör kapaklarını tutan klipsleri nerede bulabilirim acaba ?
O
15 yıl
HTPC SİSTEM TAVSİYESİ
arkadaşlar bir htpc sistem toplamak istiyorum ve bu işlerle pek alakam yok.

kullanacağım kasa belli sistemden beklentilerim blu ray film izlemek (takılıp, kasılmadan) torrentden film indirmek office photoshop internet vb şeyler.

daha önceki bilgisayarım torrentten film indirirken başka işler yapmama izin vermiyordu bu yüzden kasılıp sıkıntı yaratmıyacak güçlü bir sistem istiyorum.

elimde 5 tb harici disk var ancak sistemde de 1 tb lık disk düşünüyorum.

quad ve i7 işlemcilerden hangisini tercih etmeliyim.

bunlar doğrultusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.

kasa thermaltake dh102 - 750 watt power supply

ses sistemi olarak 7.1 kullanıyorum htpc yi direkt olarak avr ye bağlıyacağım için ses ve ekran akrtında hdmi çıkış olsun istiyorum , hdmi çıkışlı ses kartı bulamadım yeni nesil hd ses codeclerini çözen veya ileten ses kartrından 7.1 sesleri avr ye nasıl aktartabilirm. bildiğim kadarıyla bu sesler sadece hdmi kablo üzerinden aktarırılıyor(dts hd dolby tru hd)
nette ses kartıyla ekran kartını birbirine bağlayıp ekran kartının hdmi çıkışından her ikisinide aktardığını okudum bu doğrumudur. doğruysa bağlantı işlemini nasıl yaparım. tavsiyelerinizi bu doğrultuda verirseniz sevinirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
O
15 yıl
SIEMENS TV SERVİS SORUNU
arkdaşlar başımdan geçen iki olayı anlatıcam ve bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. konuyu yanlış yere açtıysam lütfen uyarın.

2007 senesinde hepsiburada dan işyerimde kullanmak üzere 4 adet siemens plazma tv aldım.

tv lerin bir kaç değişik sebeplerden dolayı servise gitti. en son 2008 haziran ayında servise giden ürün bir daha geri gelmedi.

antalyadaki servise başvurduktan sonra istanbuldaki fabrikanın battığını bizimle birlikte yaklaşık 14 adet cihazın geri gelmediğini ve kriz den dolayı fabirkadan işçi çıkarımı olduğunu muhattap bulamadıklarını söylediler. ellerinden bir şey gelmediğini ve istanbulun numarasını verdiler.

istanbulu aramamız sonucunda gerçekten karşımıza üslubu oldukça bozuk birisi tarafından terslenerek mahkemeye başvurun diye bir cevap aldık.

bu sırada elimizdeki bir televizyonda daha şerit halinde piksel sorunu oluştu diğer ürün tamirden gelir bunuda göndeririz diye bekletiyorduk. bu süre zarfında gerek kendi aksatmamız gerekse yeni bir iş daha açmamız sebebiyle dilekçesini yazıp mahkemeye başvuramadık.

ocak ayının 9 undan diğer televizyonumuzu antalyadaki servisi arıyarak arızalı olduğunu belirttik. (eski servis artık siemens servisliğini bıraktı bu yeni servis bsh a bağlı) servis ürünü gelip aldı ve kutusunu sordu bizde kutularının bulunmadığını servise bildirdik.

şubat ayının 4 ünde televizyonun durumunu sormak için servisi aradık. servis kutusu olmadığı için televizyonu göndermediklerini uygun kutu baktıklarını söyelediler. bende yasal süresi geçmek üzere dedim. serviste bana ürüne işlem yapmadığı için yasal sürenin başlamadığını kutusunu saklamak zorunda olduğumu söyledi. bende kutusunu saklamam için bir depo tutmam gerektiğini 4 adet kutuyu nerede muhafaza ediceğimi ve bunun yazılı olduğu bir yer varmı diye sordum istanbulla görüşün (bsh) yasal süre başlamadı böyle bir hakkınız yok dedi.

ardından istanbulu aradım garanti belgesini 3. veya 4. maddesinde bu bilginin yazdığını söylediler bende garanti belgesinin yanımda olduğunu ve böyle bir bilgi olmadığını söyledim sonuç olarak istanbul kendilerinin haklı olduğunu telefonda bana söyleyerek saklamnız gerek dedi.

1-sormak istediğim kutu saklama mecburiyetim varmı başka markaların servislerinede aynı soruyu yönelttim hiç biri böyle bir mecburiyetimin olmadığını söyledi.

2-geçen hafta televizyonun faturasını istediler işlemleri hızlandırmak için ilk televizyonumla ikisini tüketici hakları mahkemesine vermek istiyorum. bu süre zarfında televizyonu yaptık diye getirirlerse teslim alırsam ne olur.

3-bu işlemlerin sonucu bana ürünlerin yenilerinin verilmesimi olur para iadesi mi olur. ben para iadesi istiyorum buna hakkım varmı.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
O
16 yıl
gelen arama ve sms sesleri problemi
arkadaşlar teleonda 1.1.4 yüklü bir kaç gündür sms lerin geldiğini fark etmiyordum. daha sonra ses çıkmadığı fark ettim. bu gün itibariyle gelen aramalarda da hem ses çıkmıyor hemde görünmüyor. ortada yuvarlak daire dönüyor. bunun dışında arama yapabiliyorum, cevapsızları görebiliyorum, ve kiltlenme sesi var. aşağıda verdiğim linkteki çözümü denedim işe yaramadı yardımcı olabilirmisiniz.


http://forum.donanimhaber.com/m_22071770/tm.htm
O
16 yıl
IPHONE SATIŞI DURDU!!!!
araştırdım ama sanırım böyle bir konu daha açılmamış veya bilgisi olan yok açılmışsa çok özür dilerim.

amerikada artık amerikan kartları hariç hiç bir şekilde iphone alınamıyor. arkadaşlarım şu an ameikada 5 adet iphone alıcaklarda alamamışlar.

2 milyon kayıt dışı telefonları olduğu için bu uygulamaya gitmişler (zannedersem att nin baskısıyla) ve aldıkları diğer bir bilgi bundan sonraki versiyonların da kırılabileceği ancak çok daha zor olduğu yönündeymiş.

apple ın türkiyeden 1 operatörle görüştüğü biliniyor aldıkları bilgi anlaşmanın neredeyse tamamlandığı yönünde 2 veya 3 ay sonra tr de resmi satışa başlanacağı yönünde.

arkadaşlar duyduklarım balonda olabilir ben sadece arkadaşımdan bugün duydum ve paylaşmak istedim birebir bildiğim bir şey yok kalkıpta insanları yanıltmaya yönelik şeyler yazıosun diye laf söylemeyin :D
O
16 yıl
iphone menü ve telefon sorunu
arkadaşlar forumda çok aradım ama bulamadım sanırım kimsenin başına gelmemiş.

1.1.2 türkçe kullanıyorum dün customize da ekran karardı ve telefon tekrar açıldı. daha sonra yukarıda hat yazısının olduğu yerde ipod yazdı ve ekranda hiç bir ikon yok cihaz sadece ipod görevi görüyor.

ancak gelen aramaları gösteriyor cevaplayabiliyorum telefonumda cevapsız arama varsa tel rehberi bölümüne girip arama yapabiliyorum başka bir şey yapamyorum bilen birisi varsa yadım etsin ne yapmam gerekiyor?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.