F

Binbaşı
09 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
219 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
2 yıl
Görünmez m2 ssd sorunu
Merhaba arkadaşlar

PC'de iki adet m2 var. Birinde sistem var sıkıntısı yok. Diğerini bir kaç kez yerinden çıkarttıp harici olarak kkullandık yerine taktık ve bu işlem aşağı yukarı 5-10 kez tekrarlandı. Şu anda bilgisayar açıldığında disk hiç görünmüyor bazen kafasına göre görünüp gidiyor. İyi yerleşmedi mi diye veya kirlendimi diyede kontrol ettim yuvalarını öyle bir şey de yok. Bu arada m2 gerçekten görünmüyor bios'da filanda basit bir görünmeme sorunu yok.
Hülasa ne yapabiliriz arkadaşlar 1 tb m2 disk ortalama çalışma zamanının %10'unda var gerisinde yok...


Sistem: Anakart MSI MPG x570 GAMING PLUS


https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-X570-GAMING-PLUS/support

SSD: SanDisk Ultra 3D 1TB 2400MB-1950MB/s NVMe M.2 SSD

Windows 11
F
2 yıl
Boot sorunu (acil yardım)
Selamlar Pazartesi sabahına uykusuz bir şekilde iş yetiştirmeye çalışırken yine garip bir sorun beni buldu arkadaşlar.

Bilgisayarda çalışırken mavi ekran verdi (çok uzun süredir bu ekranı görmemiştim) Restart etmeye çalıştığımda flash disk ile ilgili hata yazısı çıktı siyah ekranda. Ve ardından hızlıca bilgisayar kapandı. Yazıyı tam okuyamadan bilgisayar kapandığı için mevzuyu geç anladım.

Makine üstünde flash disk varken bu şekilde açılmaya çalışınca sanırım flashdan boot etmeye çalıştı kendini. Uzun denemeler sonunda biosa girince gerçekten de boot'da flashın seçili olduğunu ve diğer ssd ve hdd'lerin görünmediğini farkettim. Flashı, bootdan kaldırıp sistemi tekrar açıp boot ekranında farklı diskleri seçmek gibi bir amacım vardı. Lakin bilgisayar kabaca 10 denemeden birinde belki açılıyor onda da anakart yazısında donuyor. Nadiren biosa girebiliyorum. Fakat F11 ile boot seçimine de giremediğim için hiç bir şey yapamıyorum. çoğu kez zaten hiç açılmıyor makine. Şu andada anakartta dondu.

Daha önce iki kez benzer bir şey başıma geldi sistem diskleri kaybetti ben boot menüsünden komut ekranı vasıtasıyla flag verme suretiyle diskleri tekrar canlandırmıştım ama şimdi onu da yapamıyorum.

Bir el atarsanız çok sevinirim

Sistem:Anakart: MSI x570 gaming plus

Windows 11

Normalde sistem m2 ssd'de kurulu (bu ve diğerleri biosda şu an gözükmüyor)
F
4 yıl
Sanırım aradığım kasayı buldum(mu ? Gamepower full mesh)
< Resime gitmek için tıklayın >
Selam arkadaşlar sonunda sanırım bu olur dediğim bir kasa buldum. Aradığım şey sadelik, ışıkların kapatılabiliyor olması
ve bol miktarda HDD, SSD yuvası. Bu kasada bunlardan 3'er adet olduğu iddia ediliyor. İddia ediliyor diyorum çünkü net bir resim veya inceleme bulamadım.
Kasada şu an emin olmadığım şey fanlar idare edecek şekilde güçlü mü? Mesh paneli sağlam mı? Öneriyor musunuz?
Genel olarak düşüncem kasanın profesyonel ve sade, şık durduğu. Işıkları iptal ettim mi süper olur diyorum ama bilemedim yine de.

https://www.incehesap.com/gamepower-horizon-gaming-4-120mm-rgb-fan-mesh-kasa-rgb-kontrolcu-ve-uzaktan-kumanda-fiyati-46449/?fbclid=IwAR1LodS2QjTOEI1UxKYB0fiCkgvzhZNkCvYHywrdsAgaQmwrt9FgFIGM-p4
F
4 yıl
Kasan hiçbir şey yokken kasan bilgisayar
Arkadaşlar ben tasarımcı ve video editörüm güçlü bir sisteme ihtiyacım var.

Geçen kış güncellememi yaparken puget system denilen şahısları ciddiye alarak mali gücüm ölçüsünde sistemi upgrade ettim. Ama hiç memnun kalmadım. Sanki alt düzey bir bilgisayardaymışım gibi.

Yaptığım işlemler makinayı zorluyor biliyorum. Ama ben tam bir karşılık almadan bu donanımı boş yere tekrar upgrade etmek istemiyorum. Örneğin ramı arttırayım diyorum ama boşuna mı olacak emin değilim. Malware ve virüs yazılımlarıyla sistemi temizliyorum sürekli.

Renderde hiçbir sistem bileşeni % 60 ın üstünde performans vermiyor, gpu %10'u, Cpu%30'u geçmiyor nadiren ram %70'lere varıyor. Render hızı çok önemli değil ama çalışma esnasında sürekli anlık yarım donmalar yaşıyorum bazen 2-3 dakika sürüyor bu. Ne bileyim premierede ses varken görüntü olmuyor yada tersi.

Çalışırken saç baş yoluyorum. Sisteme bakıyorum kasan bişi yok ama benim makine aşırı derece de kasıyor.

Bana ne önerirsiniz?

Sistem: Windows 10 lisanslı

Adobe ağırlıklı yazılımlar kullanıyorum Lisanslı

Sistem Boşta iken işlemci 48-50 derecelerde, genelde 70'i pek geçmiyor. Kasa idare eder.

CPU: AMD RYZEN 3900X,
ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS,
RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ,
GPU: MSI 1080 GTX,
HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB (sistem), Kinston 240 gb Sata SSD (cache bellek için)
1 TB + 1 TB + 4 TB + 320 GB HDD
TRUVA PHALAN X TOWER KASA
F
4 yıl
Molex fanı kontrol edebilir miyiz?
Selam arkadaşlar. Almak istediğim kasada 4 adet sadece molex çıkışı olan fan var. Ben bunları bir kontrolcü yada converter kablo yardımıyla anakarta vs bağlayıp fanların hız ayarını yapabilirmiyim.

En önemliside hiç kapanmayan frgb fanların ışığını kapatabilir miyim? Teşekkürler .
F
4 yıl
Aerocool ore saturn alınır mı?
Selamlar arkadaşlar kasayı profil genel görünüş ve havalandırma açısından sevdim extradan da üstünde kart okuyucuları olması hoşuma gitti. Bu kasada tek handikabım fan ışıklarının kapatılamaması hakkında duyduklarım. Fanlar hep böyle pavyon gibi olacaksa bundan da vazgeçebilirim.

https://aerocool.io/product/ore-tempered-glass//

Uzun süredir çirkin olmayan şık sade ucuz pavyon görüntüsü dışında gerçekten genel hatlarıyla sağlam güzel bir kasa arayışındaydım.

Zalman S2 ve Dark N10 pro ve hatta power bost v202'si'ne bakıyordum sonuncusunu kalite algısı ve hakkında yeterli bilgi olmayışı nedeniyle eledim. Zalmana fan almak gerekiyor ve hatta ön tarafa tozluklar alınınca standart olarak ucuz olmasına rağmen Oreden pahalıya gelecek gibi. Ore 500-550 civarı şu anda.

Dark biraz kaba gözüküyor ve büyük, dvd yuvası olması güzel çok nadir de olsa kullanabilirim gibime geliyor.

Her neyse başka öneriniz varsa veya vermek istediğinz katkı seve seve okurum yarenler.
F
4 yıl
POWER BOOST VK-M202B - hakkında bilgisi olan?
Arkadaşlar uzun arayışlarımın sonucunda genel görüntü olarak hoşuma giden bir kasa buldum. Lakin hiç bir detay bilgi yok. İyi midir kötü müdür, kablo saklama alanı var mı? hiç bilmiyorum. Bilgisi olan varsa çok sevinirim.

https://www.itopya.com/power-boost-vk-m202b-tg-mesh-panel-rgb-usb-30-mid-tower-kasa//
F
5 yıl
Sistemi güncelliyorum
Selamlar arkadaşlar... uzun bir beklemenin ardından makinaya upgrade yapıyorum. Makina temelde animasyon ve video kurgu için kullanılacaktır... 4k'da çok sıkıntı çıkmaya başladığı için bu yönteme başvuruyorum. Güçlü ve uygun fiyatlı sisteme ihtiyacım var maksimum 7.5K'ya çıkabilirim.

Görüş ve önerilerinizi alabilirmiyim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Kalacak ürünlerim

MSI 1080 gtx
3 adet HDD - 2,3 TB
1 adet SATA SSD-250 GB
750 w Güç kaynağı
Truva phalanx tower kasa...
DVD yazıcı:)
F
5 yıl
Eski Anakartlar için M.2 ssd desteği
Merhabalar kardeşlerim MSI x79 GD65 8D anakarta sahibim, zorlu donanım isteyen işler yapıyorum ve genel donanım yükseltmesi yapamıyorum.

O yüzden kafamda bir mümkünse iki adet nvme yada değil ssd ile sistem yükseltmesi yapmak var. Sistemde eski sata ssd, windows diski olarak çalışıyor hali hazırda...

Anakartım:https://us.msi.com/Motherboard/X79A-GD65-8D/Specification

Normal şartlarda x79 da nvme desteği olmadığını biliyorum lakin şu kart şeklinde ssdlerin bir çok türü var (m.2, pci express, nvme). Ben hangini ne şekilde kullanabilirim emin değilim. Sanırım bir adaptör ile ekran kartı yuvalarına takılabiliyor. Neyi, ne şekilde almalıyım gerçekten bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. SATA girişli ssd'lerden istemiyorum.

Adamın biri şöyle birşey yapmış ama benimkinde tutar mı anlamadım sanırım bios mod uygulamış:https://www.youtube.com/watch?v=z7jd2h7TZWU

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden...
F
5 yıl
Co-working alanları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merhabalar, uzun yılladır ofis ve çalışma ortamı ile ilgili sıkıntı çeken biriyim. Bu yaştan sonra pek başımda patron da istemediğim için freelance olarak orada burada takılıyorum lakin bu co working denilen ortak çalışma alanları dikkatimi çekti. Herkesin çalışma alanını, toplantı salonunu vs bölgeleri paylaşabildiği genelde tasarımcı, yazar, müzisyen, ressam vs türünden meslek erbabı insanların paylaştığı hoş ortamlar. Lakin sabit bir masa için istedikleri ücret 1200-1400 Tl arası. Benim geçen yıl tuttuğum çok merkezi 35 m2 lik büroda kira ve tüm masraflar hatta yol dahil masrafım bu kadar değildi. Her neyse siz ne düşünüyorsunuz ve bu tür alanlarda çalışma olanağınız oldu mu? Özellikle İzmir için tavsiye edeceğiniz yerler var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.